X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Rzepakowepole, ja tak miałam kilka razy. W domu bolały mnie jak za dużo łaziłam, a w szpitalu znowu zaczęło boleć od zbyt małej ilości ruchu. Jak byłaś teraz bardzo aktywna, to spróbuj trochę poleżeć. Ciężko mi powiedzieć czy to był ostry ból, ale nie potrafiłam z nim przekręcać się z boku na bok, bolało jak siadałam i wstawałam.

Beti, zaraz zaczniesz brać heparynę, prawda? Zobacz czy wtedy puści.

Ja stanęłam na wadze, mam 3 kg na plusie do wagi przed ciążą. A ten czas w szpitalu to chyba przytyłam dodatkowo połowę tego, co przez całą ciążę. Więc super. W łazience wygląda jakbym obejrzała horror o candymenie - lustro zasłonięte ręcznikiem, bo boję się patrzeć na brzuch. Moja siostra wczoraj myślała, że nie mam miejsca do suszenia i wyniosła mi ten ręcznik na dwór 😂 I wczoraj miałam śmieszną sytuację, mówiłam Wam, że znam praktycznie tylko dwie emerytki jedną mieszka ścianę obok, a druga nad nami i że się chyba nawet nie domyslają, że jestem w ciąży. I wychodzę na ogródek, wieszam pranie, a sąsiadka obok mówi "o jest pani, tak dawno pani nie widziałam, niech pani patrzy jaki mam nowy nabytek, rododendrona!". No to idę pod płot podziwiać i mówię, że my też mamy nowy nabytek. Ona zagląda na ten nasz ogródek, który w tym roku obfituje tylko w skrzynki z ziemią z zeszłego roku bez kwiatków, i pyta gdzie. No to robię gest lulania dziecka i mówię, że córeczkę tygodniową w domu. A ona takie oczy, zamurowało ją 😂😂😂 No to pytam czy nic jej nie słychać, ona że nic a nic, ale dalej stoi wryta i zaklopotana, bo chyba jej było glupio pytać o cokolwiek. Zabawne to było 😁
    Przy 0,4 nie ma zbytnio roznicy :/
    Jak bedzie owu to wale 0,6 i wtedy powiem

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, teoretycznie nie powinno się puchnąć od nadmiaru wypisanej wody... ale musiałabyś tez przeanalizować czy w diecie nie ma za dużo soli a za mało potasu( ale obstawiam ze nie wolisz na potęgę hehe ) dodatkowo w taka pogodę plus hormony mogą powodować puchnięcie i właśnie nawet jakbyś pila te 5l nawet to by się zatrzymała. Przy problemach z nerkami tez woda może się zatrzymywać (ale to tez wykluczam raczej :p)
    Ja zaczęłam puchnąć dzień przed porodem , i po miałam kostki i stopy jak słoń ! Dosłownie! Kupiłam rajstopy uciskowe 18-14mmg ( niepamiętający jednostki i dokładnych wartości hehe) i po nocy wszystko zeszło , mówię wam jaka ulga. Na opakowaniu napisane ze także w ciazy stosować. Także jak któraś ma takie problemy polecam zaopatrzyć się już teraz i po porodzie tez nakładać w razie W

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja od kilku dni też nie noszę obrączki tak mi spuchły palce😣😣 z córeczką nawet nie zdejmowałam w czasie porodu ani po.. Nie mam pojęcia od czego spucham. Chyba wypije pokrzywe.
    Jestem z Wami na bieżąco. Wszystkie maluszki piękne. 'Wzdęcia' też piękne. Niech rosną maluszki. Tak jak myślałam w tym tyg nie udało się zapisać nigdzie na dodatkowe usg. Zostało mi tylko madlic się żeby wszystko było ok.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:31

Nona lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spuchnieta do okresu. Okres dzisiaj pewnie przyjdzie to o tyle dobrze ze jutro idziemy na wesele to troche zejdzie ze mnie to nabicie ;)
    Hah mowie Wam ze to przez te przedokresowe wzdecia (ktorych w ogole nie czulam wczoraj swoja droga) nie bylo nic widac na rtg :D
    Wystartowalam dzis z castagnusem i inofemem. Zobaczymy

Nona, Pestkaa, tere-fere, Cytrynowy sok, blair. lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Fiorella jak tam?
    Jakie plany na jesień? Teraz w weekend miodobranie na Pl Wolnica, nas nie ma, teściowa po miód wysyłam. Mamy jesienią kilka imprez u znajomych i teatr.
    My grudzień do Wiednia na 3 dni na rynki bożonarodzeniowe, po Świętach i Sylwester do 6.01 mąż coś myske żeby kliknąć jakąś Hiszpanie czy coś bo nuuuuda szaro buro, w pracy nuda, wtedy nic się nie dzieje :)
    Ja jutro jadę do siostry na weekend, potem wracam na dwa dni do pracy i od środy w końcu urlop. A w urlop pierwszy tydzień remont, a drugi jakiś wyjazd mam nadzieję. Na razie bez planów konkretnych. Mnie się marzy polskie morze, dawno nie byłam i nigdy nie byliśmy tam razem. Ale mamy psa na głowie, więc też nie do końca to sobie wyobrażam. A tak ogólnie to u mnie nic staraniowego. Czekam na okres, nie mam pojęcia kiedy będzie. Po okresie idę z wynikami do lekarza i jak dostanę zielone światło to zacznę dzialac i wrócę na basen mam nadzieję 😉. Póki co wróciłam do leków i supli. Co ma być to będzie.

Nona, Kijanka, Pestkaa, Beti82, madziorek86, tere-fere, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, będzie dobrze ;) zejdzie mu ta bilirubina i wyjdziecie. Moja miała z krwi 13.8 I spadło do 12.12. Wypuścili nas wtedy. Bo przybrała też na wadze. Dzisiaj wali kupę za kupą bo na piersi konkretnie, mm pluje to jej daję niewielkie porcje. Od wczoraj niby nie przybrała bo ją polozna ważyła ale wiadomo że inna waga to może być różnie. W poniedziałek znowu ważenie. Ale mam wrażenie że jak ta zoltaczka przeszła trochę to jakby mi ktoś dziecko podmienił. Pięknie się przystawia do piersi, sika, kupy robi i śpi po 3 h. Sama się wybudza. Także jest super;) chcemy iść dzisiaj na pierwszy spacer. Kąpiel też zaliczona z rana na patronażu ;)

Pestkaa, tere-fere, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ja tez spuchnieta do okresu. Okres dzisiaj pewnie przyjdzie to o tyle dobrze ze jutro idziemy na wesele to troche zejdzie ze mnie to nabicie ;)
    Hah mowie Wam ze to przez te przedokresowe wzdecia (ktorych w ogole nie czulam wczoraj swoja droga) nie bylo nic widac na rtg :D
    Wystartowalam dzis z castagnusem i inofemem. Zobaczymy
    Inofem (i wszystko z inozytolem) jest w pytkę. Ja polecam, od tego są ładne zdrowe i młode jajeczka, a okres idealnie jak w zegarku. Ja właśnie wróciłam z suplami- wcześnie brałam miovarian i inofem, teraz eksperymentuje z ovarinem, wersja w tabletkach bardziej mi pasuje, a jak będzie z działaniem to zobaczymy 😉

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorelko - pozdrowie od Ciebie morze :*

tere-fere, Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z fiorelką - inofem i inne są super, na cały organizm. Ja już przebieram nogami, jeszcze z tydzień dwa i wracam do picia.

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy usg. Z maluszkiem wszystko dobrze. Przepływy super, serduszko ładnie pracuje. Jedyne co to chyba nie służy mu szpitalna dieta bo mało przybrał - waży prawie 1300 gram. Musze wyjsc i zaczac sie lepiej odzywiać 😊
    I oczywiście kto robił mi usg? Moja dr H prowadząca mnie na początku , z która rozstałyśmy się wiecie po jakiej awanti , hehe to sie nazywa miec szczescie 😊

Pestkaa, Nikodemka, Lami, Beti82, madziorek86, tęczova, Dośka, tere-fere, Nona, Kijanka, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), Wik89, blair., Arashe lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Fiorelko - pozdrowie od Ciebie morze :*
    Dziękuję 😍 powiedz mu że zrobię wszystko żeby go zobaczyć w tym roku!

tere-fere, Nona, Nikodemka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    My dzisiaj mieliśmy usg. Z maluszkiem wszystko dobrze. Przepływy super, serduszko ładnie pracuje. Jedyne co to chyba nie służy mu szpitalna dieta bo mało przybrał - waży prawie 1300 gram. Musze wyjsc i zaczac sie lepiej odzywiać 😊
    I oczywiście kto robił mi usg? Moja dr H prowadząca mnie na początku , z która rozstałyśmy się wiecie po jakiej awanti , hehe to sie nazywa miec szczescie 😊
    Jak leżałam w styczniu w szpitalu, to codziennie widziałam pizzermana z dostawą na oddzial- może to jest jakiś pomysł😉

Nona, Kijanka lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już raz był z dostawa pizzy 😁 dzisiaj też złoże jakieś zamówienie 😊

tęczova, tere-fere, Nona, Kijanka, Lami, przedszkolanka:), Wik89, blair. lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs to moze na kebaby sie przerzuc 😂

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:31

Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ