Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia póki co wspomagam lekko szyjkę a małego ewentualnie ustawiam ( chociaż on tam już dobrze ułożony bo na spacerze ledwo doszłam tak się tam pchał)
Niezapominajko zgrabniutkiiiiii! Zazdroo!
Domi patent jest najważniejszy,reszta z górkiNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona, od razu po zdiagnozowaniu miałaś usuwanego gruczolakowłókniaka? Ja mam w piersi i obserwuję póki co. Najpierw usg co pół roku czy nie rośnie, a teraz co rok. Nikt nie proponował usunięcia.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Hej dziewczyny. Tyle naprodukowałyście że nie ogarnę ;/ może mi się uda poczytać kilka stron wstecz jakoś na dniach, teraz postaram się być na bieżąco. Dzisiaj po południu dopiero wyszliśmy do domu. Ogólnie to masakra. W szpitalu problemy z laktacją, położne zołzy, nie pokazały jak przystawiać tylko od razu doczepiły całkowity brak pokarmu. Byłam załamana i wyłam. Zaczęliśmy dokarmiac MM ale dostawialam najpierw do cyca. Laura zaczęła ładnie łapać sutki ale tylko w pozycjach siedzących, leżące nie są dla nas A tak kazały położne w szpitalu. Sama się wzięłam za siebie. Bo wyszło że mała mocno spadła z wagi, 9.7 % więc na granicy. Wstrzymali nam wypis wczoraj. Zostalyśmy 1 dzień dłużej. Bo wyszła też wyższa bilirubina i miała 6 h naświetlania. Ogólnie byłam załamana. Wyłam o wszystko. Ale udało mi się samodzielnie rozkręcić laktację bo przecież położne nie pomogły. Odstawiałam co cyca co 3 h, pociskałam to MM. I dzięki temu Laura przybrała od wczoraj 90 g, bilirubina spadła i jesteśmy od popołudnia w domu
Jest kochana, śpi i je co 3 h, taki tryb sobie obrała. Zobaczymy jak dalej. Ja aktualnie mam nawał pokarmu, dosłownie sika. Czyli książkowo, mimo że nas straszyli że nie będę karmić. Jutro postaram się wrzucić kilka zdjęćrano mamy wizytę położnej, później planuję spacer
przedszkolanka:), Słoneczko123, Cytrynowy sok, Wik89, Nona, tęczova, blair., madziorek86, Niezapominajka2, Dośka, Szczęściara, Pestkaa, Lami lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niezapominajko - pięknie wyglądasz 😊
Laseczka z Ciebie 😀
Dziewczyny, też mam gruczolakowłókniaka i mi każą obserwować. Jak na razie nic się z nim nie działo, poza tym, że dość często boli mnie miejsce, w którym się znajduje. Na szczescie jest tak mały, że nawet lekarz przy robieniu biopsji miał problem, by go znaleźć.
Alex - fajnie, że już w domku i że powoli wszystko się u Was normuje ☺ współczuję sytuacji w szpitalu..
Kark - zdrówka dla Julianka 😘 Mały dzielny pacjent, da radę i szybko pokona przeciwności ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 22:52
Nona, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie nadrobię, bo ogólnie nadal szok. Tak jakby Alex problem z lakacja ale też się nie poddaje i czekam na nawał. Młoda jest na mam ale też przystawiam i uzywam laktatora. Jak będzie ok to w sobote nas wypiszą. Ja też ryczę o wszytko. Emocjonalny rollercoaster
Wczoraj nawet z psychologiem się spotkalam. Najważniejsze że niunia jest zdrowa. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:55
alex0806, Niezapominajka2, przedszkolanka:), Dośka, Pestkaa, tęczova, Ani0nka, Biegającą-mama, madziorek86, Słoneczko123, Beti82, Nikodemka, blair., Kijanka, Nona lubią tę wiadomość
❤💙❤💙 -
Oj dziewczyny to te nasze dzieciaki od początku się wycierpią. Moja jest tak posługa że całe dłonie i stopy w siniakach bo krew jej nie chciała lecieć
A dzisiaj to ja cieszę się z każdej kupy bo ta zoltaczka też przez kupę i siku schodzi
właśnie się karmiłyśmy. Mam taki nawał że o 1.30 same piersi wypiła A teraz była pora karmienia z mm to jej dałam samą butlę. Zjadła z 20 ml tylko i zasnęła to jej nie męczę. Na żądanie będzie dostawać pierś tak jak o tej 1.30. A o 9 przychodzi do nas położna to porozmawiam z nią i tym dokarmianiu, może nie będzie trzeba co karmienie go stosować i piersi wystarczą. Bo ja mam taki nawał że nadmiar ręcznie do umywalki musiałam spuścić bo by eksplodowały. Rano będę miała laktator
tere-fere lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A oto moja córka w drodze do domu
nie cytujcie, później usunę
I nadal nie wiem jak uniknąć obracania zdjecia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:19
Niezapominajka2, Lami, Magda - mbc, Meggs, tere-fere, Wik89, przedszkolanka:), Dośka, OlivkowaMama, Szczęściara, Pestkaa, tęczova, Ani0nka, madziorek86, Słoneczko123, Beti82, Cytrynowy sok, Kasztanek, Nikodemka, blair., Kijanka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, Pierwiastka, nie płaczcie o kp i mm, będziecie w domu i wszystko się ułoży!
Alex, kazały ci dokarmiać mm, żeby waga poszła w górę i żebyscie wyszły do domu. Teraz na pewno nie będziesz musiała, skoro masz pokarm 😊 Na tym etapie mleko matki jest jeszcze mało tłuste i ciężko o przybieranie, tym bardziej jak pojawia się stres, że waga urodzeniowa dużo spadła. Poza tym na kp dziecko robi mniej albo w ogóle kupki, a po modyfikowanym robi i dzięki temu oczyszczone się szybciej i żółtaczka minie szybciej. Także szukajcie pozytywów, najważniejsze, że mleko jest, wszystko wypracujecie w chwilę w domu 😊
Kciuki za Was! 😘
Laurka, jesteś prześliczna! 😍tere-fere, alex0806, tęczova lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero