Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
kozgo wrote:Tęczowa ja niestety myslami jestem częściej tam gdzie Ty tzn na dobrej szamie:) z pierwsza ciąża miałam luz po porodzie nie ćwiczyłam rok teraz tez się tam nie spieszę zreszta już 3 fizjo kategorycznie odradziło mi Chodakowska po połogu bo ponoć jej ćwiczenia na brzuch często niestety prowadzą do rozejścia się kresy białej i potem jest dramat wiec na spokojnie zrobię wizytę u fizjo po porodzie niech oceni co i jak i niech z cyca dużo ciągnie liczę ze będzie jak z pierwszym i szybko wszystko spadnie. A mój kaloryfer obecnie się zapowietrzył i stał bojlerem Haha
Ja mam na razie od mojej uro fizjo zakaz na wszystko bo mam rmpb na 2palce.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
PierwiastkaZuza wrote:Hej laski, wiszę na laktatorze więc mogę napisać.
Robicie mi smaka mówiąc o tych wszystkich przysmakach. Jak patrzę na swoje pociazowe ciało to jestem z niego dumna bo dało mi sliczną córeczkę. Brzuszek jeszcze taki 5 miesiąc, reszta też jakaś taka trochę dziwna no ale właśnie dzięki temu moja Marianka sobie obok mnie śpi.
Wrócę do formy jak tylko będę mogla.
Moje cycki nadal nie produkują mleka choć leci mi 4 doba po porodzie. No takie małe krople w sumie się pojawiają przy ręcznym odciąganiu i są bardziej nabrzmiałe więc może nawał już blisko.
Wiecie, to zabawne- baaaardzo chciałam karmić a teraz już bardziej wyrąbane, bo jak nowi stopka jednej z nas - tylko spokój nas uratuje.
Współczuję sytuacji z naświetlaniem - trzymam kciuki za maluszki.
Staraczki, o Was też ciepło myślę. Tęczova, mocne kciuki.
Pierwiastka mi bardzo pomógł po cc rozkręcić laktację taki wynajmowany kombajn laktator z madeli, z ręcznym nie miałam wogole siły, chyba za wynajem 10zl za dobę płaciłam w takim sklepiku szpitalnym
-
Ja polecam laktator elektryczny aventa. Zycie mi uratował przy corce.
Ja dzis tez imprezowo. Ide na urodzinki.
No i zaczynam 36 tc 😳
Czy mozna jakos teraz zasnac i obudzic sie za miesiac po wszystkim ? 😳😳😳😳😳przedszkolanka:), Ani0nka, tere-fere, Dośka, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w 37 tygodniu😊🥰 za tydzień jestem dowodzona!;o
Teczova haha,jak zaczniemy z dziewczynami ćwiczyć to się sama zmotywujesz 😉 ale wiem,że tu ciągle któraś kusić będzie pizza,pączkiem, chipsami😂
Nona w domu z lapka ,najczęściej jak mąż wraca i przejmuje Pole ale ona uwielbia ćwiczyć że mną i często 30 min.non stop fika że mną lub jest moja sztanga 😂
Bieganie też popołudniu lub jak uda się wyrwać bo np.mama ma wolne i Polą jest z babciąno i wspólne zajęcia fit mamy to zajęcia dla mam z dziećmi.
Mąż uwielbia jak ćwiczę 😀
Madziorek najlepsza😂😂😂
Anionka ja mam z Canpol. Sterylizator zbędny myślę 😊
Piore w loveli i jelpie w 40 st.
Ja za urodzenie dostałam kwiaty i bransoletkę a Polą bukiecik
Kark haha,to mężowi karę zrobiłaś 😂 i kciuki niech już wypuszcza..
Magda urlop super sprawa ;)a Jurek duży chłopak !
Vian późna owu?
Wiki ja tak pierścionek od męża zostawiłam w markecie a zaraz wróciłam i nie było już
Plan bez stymulacji mi się podoba,ale małpa nie..
Alex super,że jest mleczko!! A malutka niech korzysta
Co do smarowania to możesz oliwke,pharmaceris na pewno 😊
Tak tak,dobrze prawicie-przy rozstępie czy problemie z przepuklina najpierw fizjo a później dopiero Chody
U nas dzisiaj szaro buro . Jedziemy do teściów a później luz w domu,może pocwicze ;p
Udanych wesel dzisiaj!!Dośka, Ani0nka, Nona, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Wiki, Anionka dobrej zabawy !
Ja mam laktator canpol rasy start, tani i daje radę już drugi raz a ja na razie tylko laktator. Odciagam po 130-140ml mleka gdzie Hanka zjada ok 35 staram się nie do końca odciągać żeby nie zwiększać produkcji, plus w nocy tylko 21/2/6 ale to nic nie daje bo śpię ba podkładach i wszystko mokre po tych 4h i pranie pościeli codziennie. Sterylizatora nie miałam tylko wrzątekAni0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Anionka jeśli chcesz kp, go daj sobie spokój ze sterylizatorami, butelkami i skoczkami. W razie konieczności dokarmiania na początku w zasadzie najlepiej robić to... kieliszkiem. Dziecko nie przyzwyczaja się wtedy do tego, że z butelki ma szybki wypływ. A z kieliszka sobie delikatnie spija.
O laktatorach tu już kiedyś pisałam. Do rozkręcenia laktacji najlepiej wypożyczyć profesjonalna Medelę a później kupić taki laktator, który spełni nasze oczekiwania. Inny będzie potrzebny do stałego odciągania mleka (albo w celu długotrwałej stymulacji laktacji albo odciągania, żeby kpi), inny do ściągania nawału tylko, inny do odciągania większych ilości, żeby zrobić zapasy. Moim zdaniem jeśli ktoś nie ma już teraz jakiegoś scenariusza, a po prostu bardzo zależy mu na karmieniu, to laktator można kupić np. po dwóch tygodniach, jak już będzie wiadomo co i jak. Chyba że dla którejś z Was wypożyczenie Medeli nie wchodzi w grę, bo np. w promieniu 100 km jest to niemożliwe, to ja wtedy bym od razy inwestowała w laktator na dwie piersi. Są tylko trochę droższe od pojedynczych a w razie czego komfort nieporównywalny.Magda - mbc, Ani0nka, Nona lubią tę wiadomość
-
Acha i moim zdaniem rodzaj laktatora ma kluczowe znaczenie wtedy, gdy jest jakiś problem. Bo jeśli kobieta ma mleko a piersi z laktatorem współpracują, to odciagnie się ręcznym a nawet ręcznie wielkie ilości. A jak pokarmu jest niewiele i trzeba pobudzać albo piersi nie współpracują, to wtedy nawet najlepszy laktator świata może się nie sprawdzić a sprawdzi się jakiś zwykły. Bo to będzie bardzo indywidualna sprawa.
Niezapominajka2, Magda - mbc, Ani0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko wow! Pamiętam jak zaczynałam Was podczytywać i byłaś w okolicach 20
tygodnia. Wydawało mi się, że jesteś tak daleko, a tu 37 tydzień!!
Udanych zabaw Dziewczyny! ☺️ U mnie dzisiaj mąż udaje się na męski wieczór, a ja kocyk i telewizorek haha 😃
Ani0nka ja mam laktator elektryczny Nuk Luna 🙂Ani0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Udanej zabawy dla wszystkich wybierających się na weseliska. To fajny pomysł na taki deszczowy dzień jak dziś. Osobiście w ramach atrakcji na weekend będę dziś malowała pokój. Heh. Taka impreza 👛👠💄
Nona lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Dziekuje Kark. Oby było tak jak mowisz, chociaż ja z radoscia bym przywitała @ nawet za 2 dni, bo bym wiedziała co sie dzieje. Strasznie sie boję, żebyśmy przez przypadek kogos nie zmajstrowali.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Kark Mikołaj był 16 dni bo akurat na 3 weekendy się załapał, wczoraj rozmawiałam z lekarka i mówiła, ze wszystko jest w porządku tylko teraz ma ładnie zjadać ( tak jak pisałam wczoraj, maja ten chory system co 3 h karmienie i w tym momencie masz zjeść do tego mam 15 min by ja nakarmić bo jak dłużej to do sondy ) mam nadzieje ze w poniedziałek / wtorek będą dobre wieści bo po co maja trzymać dziewczynę na wczesniakach jak już 37 tyg będzie skończone. Najgorsze ze nie możemy być razem cały czas, a z drugiej strony w domu 2latek tez mocno tęskni i ciężko to pogodzić... jest to dla mnie trudna sytuacja psychicznie...
Jak czytam obwód pod biustem 65 to Wow czysta zazdrość! Ja to jakiejś trefnej budowy jestem niby nie wazę dużo, dość niska a obwód 75/80
Apropo wyglądu po porodzie wstawiam zestawienie : pare dni przed (35tc) , doba po (w szpitalu) No i 6 dni p(dziś z rana ) bokiem nie jest źle, ale z przodu w bluzce mam piłkę i jak siedzę to jest ten brzuszek, skóra trochę taka rozciągnięta itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 10:05
-
Kochane, ja ostatnio mocno przypanikowałam z powodu niespakowanej torby do szpitala i niekompletnej wyprawki i troszkę tu przycichłam😞 w pon jeszcze tylko komoda przyjedzie i już, jestem gotowa na nowego członka rodziny
37 tydzień 🙆♀ już tak niewiele czasu... sunshine, przedszko, rzepakowe, kozgo i monia jak się macie??
Świeżo upieczone mamusie wszystkie jesteście mega dzielne!
Staraczki do boju! tyle brzuszków do zgarnięcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 10:17
Dośka, blair., przedszkolanka:), Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
A ja zawsze sobie marzyłam, że za urodzenie chciałabym w prezencie kolczyki misie TOUS, takie słodkie są 😊 Napiszę to tu w razie gdyby mój niemąż tu zaglądał 😂
Magda - mbc, tęczova, blair., Biegającą-mama, przedszkolanka:), tere-fere lubią tę wiadomość
-
Pestka ja sobie sama misie kupiłam bo temu ciemniakowi gadałam pół roku, że je chcę a ten kupił mi na urodziny jakieś łezki w aparcie 😜
Magda - mbc, tęczova, blair., Biegającą-mama, przedszkolanka:), tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Ja chciałam powiedzieć, że mój mąż już dawno sobie kupił prezent z okazji dzidzi. Tylko ja jestem dupa. Misia TOUSA dostałam jak się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży. Ja mam zawieszke na długim łańcuszku. Nie mam przebitych uszu więc albo zawieszki albo branso dostaje
Teraz chce kupić w Amsterdamie pierścionek eternity czy jak to się nazywa fachowo 🙈 i nosic z obraczka i zareczynowym. Ja mam obraczke 2mm wiec trzecie kółko się zmieści 😅
tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Właśnie zauważyłam że jednak 2 rozstępy mam tuż nad linią majtek, pod pępkiem. Ale prawie niewidoczne. Za to blizna po wyrostku się zmniejszyła w końcu bo już naciągnięta była
Ta skóra to faktycznie taka dziwna galaretka ;p nie tylko na brzuchu, ale też na plecach i udach mam dziwne uczucie. Wy też tak macie?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵