Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBiegającą-mama wrote:Dziewczyny powiedzcie czy wy szykujecie dla "teściów" pełny obiad na odwietki( No bo przecież raz na miesiąc wypadało by ten obiad zrobić) . Gdy zaproponowałam ciasto, Ew sałatkę , lub coś z restauracji zamówić to się okazało ze jestem lewakiem , nicnierobem i w głowie mi się od pieniędzy poprzewracało ( oj coś czuje ze to słowa "mamusi") ale jak zapytałam czy sam pobiera te ziemniaki, czy ugotuje zupę, ewentualnie poda do stołu i pozmywa , bo ja wole w tym czasie być z dzieckiem to usłyszałam trzask drzwi.
Ja ogólnie przygotować mogę wcześniej, niej on by tylko zajął się "uslugiwaniem" swojej rodzince. Tez chodzi mi o to, ze będą trzymać tyle czasu moje dziecko i je tam obcałowywać 🤢 A mnie nie będzie przy tym tylko przy garach ...
Przepraszam za prywatę taka ale nie mam gdzie wylać tego jadu.
Jeśli ktoś nas odwiedzi to niech nie liczy na więcej niż kawę, herbatę i wodęciasto ewentualnie mąż przyniesie ze sklepu. Moja mama na pewno sama przywiezie milion rzeczy do jedzenia.
A jak ktoś będzie bardzo glodny to dowożą do nas jedzenie, obiady, co tylko się chce. My możemy zaserwować co najwyżej tosty z serem😁😁😁
-
No ja tez myślałam, ze ciasto i owoce.. ale niestety nie przejdzie. Trochę tak jak Madziorek pisze zrobię, wszystko przygotuje wcześniej i niech sobie nakładają, a jak coś podać będzie trzeba to nie ruszę dupki, niech się synuś wysili nie będzie miał wyjścia. Ja to jestem zazwyczaj taka zosia samosia, ale jak slysze, ze i tak nic nie robię, a zrobienie obiadu to pol godzinki , a on w tym czasie będzie siedział i oglądał filmiki Ew wyjdzie na rower to czuje , ze najwyższy moment postawić granice bo do końca życia będę latać z językiem na brodzie.
Wiecie nawet jakbym ich nie ugościła to teściowa zawsze znajdzie powód, albo obrus koronkowy na obiad to nie wypada, albo proszek do pieczenia dodałam do ciasta 😂madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Biegajaca, ja to nawet obrusa w domu nie mam. Teściom obiadu nigdy nie zaserwowalam.
Moim rodzicom oczywiscie, ale oni jedza to co ja a tescie to tylko mieso, wiec naraprzedszkolanka:), madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kasztanek wrote:Beti, rozwaliłaś system dokumentnie. Wszyscy specjaliści od monitoringów, brzydkich komórek i kresek w endo mogą się schować. Ty działasz poza wszelkimi standardami.
Tylko jeszcze musze sie nauczyc trojwarstwowego endo 😂😂
I mozemy firme zakladac 😎madziorek86, Kasztanek, Nona, tęczova lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Hahha w naszej fioletowej klinice bede specjalista od monitoringow 😂
Tylko jeszcze musze sie nauczyc trojwarstwowego endo 😂😂
I mozemy firme zakladac 😎Nikodemka, madziorek86, Meggs, Lami lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Moja mama będzie do nas jechala po moim porodzie ponad 400 km pociągiem. Jedzie po to, żeby mi pomóc a nie jeść obiad. Ze sobą tym pociągiem przywiezie w torbie termicznej jedzenie na parę dni.
Chryste. Nie mogę tego czytać. Dziewczyny nie dajcie się. Wy macie 6 tygodni połogu, macie odpoczywać, ma się Wam usługiwać a nie się Wami wysługiwać. Nieważne, z bliska, z daleka, jak ktoś chce odwiedzić to nie się gościć ale pomóc. To jest Wasz święty czas.Beti82, Magda - mbc, sunshine03, przedszkolanka:), alex0806, blair., madziorek86, Szczęściara, Meggs, Niezapominajka2, Ani0nka, tęczova lubią tę wiadomość
-
Biegajaca tez bym nic nie szykowala.Kawa i ciasto oczywiscie z cukierni wystarczy
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Moja mama będzie do nas jechala po moim porodzie ponad 400 km pociągiem. Jedzie po to, żeby mi pomóc a nie jeść obiad. Ze sobą tym pociągiem przywiezie w torbie termicznej jedzenie na parę dni.
Chryste. Nie mogę tego czytać. Dziewczyny nie dajcie się. Wy macie 6 tygodni połogu, macie odpoczywać, ma się Wam usługiwać a nie się Wami wysługiwać. Nieważne, z bliska, z daleka, jak ktoś chce odwiedzić to nie się gościć ale pomóc. To jest Wasz święty czas.Magda - mbc, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Moja mama będzie do nas jechala po moim porodzie ponad 400 km pociągiem. Jedzie po to, żeby mi pomóc a nie jeść obiad. Ze sobą tym pociągiem przywiezie w torbie termicznej jedzenie na parę dni.
Chryste. Nie mogę tego czytać. Dziewczyny nie dajcie się. Wy macie 6 tygodni połogu, macie odpoczywać, ma się Wam usługiwać a nie się Wami wysługiwać. Nieważne, z bliska, z daleka, jak ktoś chce odwiedzić to nie się gościć ale pomóc. To jest Wasz święty czas.madziorek86, Beti82 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti, co ja widzę!!! Trzymam kcuuki zeby tym razem kropek się zadomowił i bedzie wpadka przy staraniach normalnie!
Nadrobiłam pobieżnie bo jesteśmy u rodziców a małą nadal męczy ten brzuszek wiec chyba bede wyc ciągle razem z nią. Jak wczoraj waliła te kupy i się prężyła, tak dzisiaj po tych kropelkach zrobiła jedną kupę rano A później same pierdki. Ale już nie wyje tak jak wczoraj to może się unormuje? Ehh oby jej przeszło bo już wiem że jej chorób to ja nie przeżyję, będę płakać tak jak ona płacze...
Co do goszczenia po porodzie to ją nic nie szykowałam. Mąż kupił ciasto. A moja mama to z wałówką przyjechała więc jeszcze lepiej. Teściowa ma 2 lewe ręce to przyjechała na gotowe, dostała kawę i ciasto i nara...Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tez bym nie zrobila obiadu, po moim trupie. Oni sami powinni z czyms przyjechac, a nawet jak nie, to nie wymagac tego od Ciebie w takiej sytuacji. Meza bym udusila golymi rekami, przysiegam!
Domi - Szymcio do wycalowania, taki puci puciWspolczuje sytuacji po szczepieniu, sama bardzo sie tego nieutulonego placzu boje.
Beti - probuje gryzc sie w jezyk, ale nie moge sie powstrzymac, zeby nie napisac, ze mocno wierze w ten Twoj bezowulacyjny cykl. Z takich cudow wychodza... cuda
Przedszko - daj znac czy u Ciebie lepiej!Beti82 lubi tę wiadomość
-
Biegajaca serio? Ja nawet kawy nie zrobię, mąż to ogarnie i kupi sernik na wagę. Ja pierwsze tygodnie planuję odpoczywać na tyle ile to możliwe z dwójką dzieci. Obiad będzie w restauracji na chrzcinach 😂
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie :* jestem już w kolejce,wiem że na 100% wezmę antybiotyk bo cała spuchlam,jestem dzisiaj na szklance kaszki i szklance kisielku (wypity rurką bo szerzej nie otworze dzioba). Teraz tak boli,że nie ogarniam co się dzieje tu.
Monia trzymam kciuki by udało się tak jak chceszto Twój poród !
Beti jesteś mistrz 😂😂😂 ja już nic nie mówię o tych bezowulacyjnych dzieciach na forum 😁
Biegająca że co proszę? Obiad dla teściów? Nigdy nie robiłam,po porodzie tym bardziej nie mam zamiaru. Zresztą ja nawet kawy nie zrobię tylko mąż jak się zwala a ciasta u mnie nigdy nie ma bo nie jadamy(A chciałabym mieć spokój 3 tygodnie!).
Oliwkowa piękne zdjęcie 🥰🤗
Domi śliczny kurczaczek,niech odsypia teraz biedaczek!;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 13:56
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Biegająca Chryste jaką Ty masz teściowa🤪🤪 Nie nie.. Jak coś się jej nie podoba to niech nie przyjeżdża.. Możesz jej pokazać gdzie jest kuchnia niech sobie sama gotuję.. Jak coś to jeszcze pizza może wjechać na stół😂😂 zawsze możesz powiedzieć że teraz taka moda 😂😂
Ja bym jej zapytała czy ona też taka sprawna była i biesiade urządziła po narodzinach. Wrr..
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Acha i ja jestem z tych co lubią zapraszać gości, podawać im obiady. Urodziny córki, nawet chrzciny zrobiłam w domu. Moi teściowie zawsze mogą liczyć na dobre jedzenie u nas. Dla mamy rzadziej gotuje, bo chce skorzystać, że ona jest a uwielbiam jej kuchnie. Mam obrusy i porcelanową zastawę. ALE NIE W POŁOGU.
Magda - mbc lubi tę wiadomość