X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex - juz pytalam, powiedzialy mi, ze nikt nic nie poradzi, bo lekarz ma cesarskie ciecia i trzeba czekac. A mnie nadal boli :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Alex - juz pytalam, powiedzialy mi, ze nikt nic nie poradzi, bo lekarz ma cesarskie ciecia i trzeba czekac. A mnie nadal boli :(

A nie ma położnej żeby zrobić chociaż USG? Jeden lekarz na cały odział.

Nikodemko, trzymaj się 😘

relgi09kukfprg92.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka- ja monitor kupiłam i uważam, że lepiej wydać 350 zł (tyle dałam za nowy w promocji) niż ryzykować zdrowiem i życiem dziecka. Ale przy zdrowych, donoszonych ciążach nie ma obowiązku, lekarze zalecają przy wcześniakach albo dzieciach, które urodziły się i miały jakieś problemy oddechowe/ zapalenie płuc itp.

talku- ciążę prowadzę u dr Zarotyńskiego, ale on nie pracuje w szpitalu, zaś teraz równolegle będę monitorowana przez lekarza z Kopernika, który mnie prowadził na patologii (ale ja chcę tam rodzić, zwłaszcza po tym pobycie teraz).
    A co do powrotu do pracy - jest odpowiedzialna, ale na szczęście ogarniam na tyle, że poradzę sobie na rozprawie czy na spotkaniu ;) A zależy mi, żeby domknąć moje tematy, stąd też jeśli lekarz nie znajdzie przeciwwskazań to na te kilka dni wrócę.

talku, Pestkaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 00:04

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo detektora, pytałam położne w szpitalu , ona powiedziały absolutnie nie kupować ! Ze sprzęt zawodzi , obniża czujność matki, trzeba obserwować dziecko, a dwa w szpitalu już sprawdza czy wogole jakieś zagrożenie takim bezdechem jest, u większości nie ma

Pestkaa lubi tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami przykro mi Apropo wysypki... ja nie poradzę bo na razie się nie spotkałam. Ale skoro są problemy brzuszkowe plus właśnie wysypka to może być skaza 😞

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko tak to jest w szpitalach,swoje odczekać trzeba..obyś cokolwiek się dzisiaj dowiedziała..

Lami wygląda podobnie do tego co Pola miała. A Ty pijesz mleko zwykle? Jadasz nabiał?

Kark ja tu z pomocą spieszę by coś się podziało na forum! Gdyby nie te moje cukry,swędzenia to pewnie sama bym teraz balony dmuchala😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie urodziłam. W nocy wszystko przeszło. Już nawet korzystając z niedzieli handlowej pojechałam sama do Lidla na zakupy, żeby trochę podźwigać i się zmęczyć, ale nic. ;)

Na swoje nieszczęście zrobiłam sobie wieczorem listę rzeczy do zrobienia przed porodem i chyba mnie to trochę zblokowało znowu.

No ale powoli ruszam z tematami, więc mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się już odblokuje i urodzę. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 29 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kozgo ja bym na basen chętnie poszła, ale nie zmieszczę się już w kostium 🙈 cała ciążę chodziłam na basen w zwykłym kostiumie jednoczęściowym, jeszcze na początku września byłam, ale przez ostatni miesiąc mój brzuch się zrobił już tak olbrzymi, że nie ma szans, że w ten kostium wejdę 🙈
    Zostały mi schody i spacer ;)

No i z artykułu przedszkolanki dzisiaj się biorę za akupresurę i dmuchanie balonów 🤣🤣🤣
    Na akupresurę są ponoć dowody naukowe. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 29 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o jedzenie i picie oraz wstawanie po porodzie to ja widzę cały przekrój zaleceń.

Przy pierwszym porodzie kazali mi pić, ale nie jeść. Natomiast po dwóch godzinach kontaktu skóra do skóry dostałam propozycję pójścia pod prysznic i dobra radę, żeby się pod tym prysznicem wysikać. Boże jaka to była ulga.

Teraz położna mi powiedziała, zeby do porodu wziąć ze sobą dużo wody u jedzenie. Więc mam plan zabrać kilka butelek z dziubkiem, jeden izotonik, zrobić sobie taki naturalny izotonik z miodem, szczyptą soli i cytryną.

Mam też tubki dla dzieci i takie jogurtowe, jakieś wafle i ciasteczka owsiane, batony takie naturalne z ziarnami i orzechami a do tego kupiłam dziś w Lidlu zestaw 5 koktajli owocowo-warzywnych. Jak zdążę, to planuję też wziąć ze sobą gorący rosół do termosu.

Jak widzicie ja się szykuję jak na wojnę, ale przy pierwszym porodzie spędziłam tyle godzin na porodówce, że wolę być przygotowana.

Biegającą-mama, Pestkaa lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu to wszystko... Boli mnie nadal tak samo, przyjechalam tu po to, zeby szybko zareagowac, a wyglada na to, ze moga mnie wcale dzis nie zbadac :( Przed chwila byla u mnie polozna, powiedziala, ze zglaszala lekarzowi, ze przyjechalam z bolem, ale ma duzo cc i nic nie poradzi. A jesli dzieje sie cos powaznego, a ja leze tu bezczynnie? ...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko tak niestety wygladają oddziały szpitalne w niedziele. Jeden lekarz dyżurny i zajmuje się wszystkim. A wiadomo że nikt cesarki nie przerwie. Także musisz niestety uzbroić się w cierpliwość. Jestem pewna ze nic groźnego się u Ciebie nie dzieje i z Kapselkiem wszystko dobrze.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ja już typowo produkty mleczne odrzuciłam, zero mleka, jogurtów, serów, masła. Mleko modyfikowane też zmienione, najpierw na takie na wzdęcia, później hipoalergiczne, a teraz już typowo dla alergików.
    Gdybym karmiła tylko piersią to dalej bym wyrzucała rzeczy z diety i skrupulatnie sprawdzała etykietki, ale kosztem tych 120 ml dziennie odpuszczam. Ile mogłam, to zrobiłam. O każdy mililitr walczyłam.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - pewnie.. tylko dla mnie to po prostu niewyobrazalne, ze jest ten jeden jedyny lekarz i gdyby cos sie stalo, to nikt nie zareaguje, mimo ze po to sie tu lezy. Staram sie myslec, ze nic powaznego sie u mnie nie dzieje, ale jak przypomne sobie, ze ten bol trwa od wczoraj od rana i nie puscil nawet na chwile, to mam rozne mysli :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 29 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, a kto Cię przyjął na oddział? I co zrobili do tej pory oprócz tych wymazów?

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 29 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapewniam Cię, że gdyby Twój stan na izbie przyjęć określili jako poważny to lekarz już by Cię widział. Ktoś na jakiejś podstawie szereguje na IP pacjentów a następnie muszą się nimi zajmować w jakiejś kolejności. Gdybyś we Wrocławiu zjawiła się na IP z bólem bez krwawienia i wyraźnych skurczy, to prawdopodobnie nadal siedziałabyś na korytarzu pod izbą i nikt dotąd nie zrobiłby nic.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Laury krostki są bardziej czerwone, niektóre dosłownie jak pryszczyki wyglądają. Więc nie wiem czy to trądzik czy skaza bo przecież też brzuszkowe problemy ma. Na pewno dopytam położnej we wtorek bo u nas będzie, później ewentualnie pediatry.
    Nikodemko przykre to. Ale takie są realia szpitali. Ja rodziłam w niedzielę to też pustki na oddziale były, do sąsiadki nawet położna nie przyszła przez kilka godzin chociaż zgłaszałyśmy obie że ją bardzo brzuch boli po porodzie...
    Ja gdybym zdążyła dopakowac jakieś przekąski do torby to na pewno bym wzięła. Dobrze że tę wodę szybko spakowałam. Mój mąż był głodny bo przyjechał bez śniadania nawet, niedziela niehandlowa, automat nieczynny, nawet w żabce hot dogów nie było. Także jak rodzicie z mężem to o nim też pomyślcie;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe - przyjmowala mnie polozna i oprocz wymazow nie zrobila nic. Tak naprawde to nawet nie zdazylam opisac co mi jest, bo zadzwonil do niej telefon i wisiala na sluchawce, wypelniajac papiery. I tak leze od tamtej pory. Skoro mowicie, ze wszedzie tak jest, to dla mnie tym bardziej nie jest to normalne, ale co u nas jest...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 29 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W krajach skandynawskich nawet jak idziesz do przychodni to nie masz pewności, że zobaczy Cię lekarz. Pielęgniarka kategoryzuje chorych na tych, których odsyła do domu z zaleceniem odpoczynku i tych, którzy będą przyjęci.

Ale dziwne mają procedury, skoro jesteś na oddziale, to ktoś musiał zdecydować o potrzebie hospitalizacji. Czy czekasz cały czas na Izbie Przyjęć? Ja bym zapytała, jak dalej wygląda procedura i jaki jest w ogóle Twój status.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko znaczy sie tak. Na ip byłam 3 razy w tej ciąży. W 3 różnych szpitalach i za każdym razem wygląda to tak że Cie najlpierw badają ginekologicznie, robia usg , ostatnio mi jeszcze ktg i na tej postawie albo przyjmują albo odmawają przyjęcia na oddział bo nie ma wskazań. 2 razy jak byłam przed 16 tc z krwawieniami to z ip odeslali mnie do domu (po badaniu i usg z wypisem ze jest ok i odmowa przyjecia na oddział), a ostatnio ze skurczami mnie przyjeli ale tak po ktg, badaniu gin i usg. Przede wszystkim zawsze na ip rozmawial i badal mnie lekarz. Wiec mega dziwi mnie ze przyjeli Ciebie na oddział tak ot tak, bez zadnych badań. Chyba za duzo wolnych łózek maja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 15:22

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ