X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:11

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytal czy konsultowalam to z kims przed ciaza, powiedzialam, ze z Profesorem Dębskim na co odpowiedzial „to powinna Pani zostac pod opieka jego zony, oni wiedza co robia”. Yhy... tylko musialabym chyba napasc na bank, zeby urobic na wizyty u niej.
    Meggs - niestety to podobno nie wchodzi w gre, bo on znajduje sie na zewnetrznej scianie macicy. Zeby go usunac musialabym miec rozciete sklepienie pochwy tak, jak radzil mi wtedy ten lekarz z Łodzi, a to juz oddzielna operacja i bede musiala sie na nia koedys zdecydowac, ale moze najpierw uda mi sie urodzic dwojke dzieci :)
    Ciesze sie, ze wszystko dobrze z malym. Brzuch mnie nadal boli przeokrutnie, az mi pociekly lzy jak na niego nacisnela, ale najwazniejsze, ze to nie skurcz.

talku, Beti82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:36

tęczova lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze.
    A któryś z ginekologów mówił Ci jakie postępowanie z tym mięśniakiem?

Nona, dzięki za polecenie obu ginekologów. Niestety żaden nie przyjmuje z Medicover ale trudno ja mogę chodzić prywatnie byle był to lekarz z prawdziwego zdarzenia. I chciałabym mieć kogoś z Rygygiera żeby mieć pewność że jak przyjadę do porodu to mnie nigdzie nie odeślą z kwitkiem. Bardzo chciałabym urodzić naturalnie ale zobaczymy co będzie ☺️

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:33

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:31

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - ja obstawiam jelita. Akurat od wczoraj od rana mialam problem z zaparciem i wzdeciem, wiec by sie zgadzalo. Mam wielka nadzieje, ze tak jest i marze, zeby jutro obudzic sie bez tego bolu. Masz absolutna racje, niech to bedzie cokolwiek, najwazniejsze, ze z malym wszystko dobrze.
    Miesniaki rosna w ciazy, to bylo wlasciwie pewne, ze sie powiekszy, tylko u mnie dzieje sie to w dosc szybkim tempie. Lekarz na poczatku ciazy mowil mi, ze zazwyczaj najszybciej powiekszaja sie w pierwszym trymestrze, pozniej juz troche wolniej... Bardzo na to licze, bo nie wyobrazam sobie, ze mialby byc jeszcze wiekszy, jesli teraz jest wielkosci pomaranczy :(
    Bol i napiecie podobno nie moze byc od niego, bo jest umiejscowiony na zewnatrz macicy, z tylu. Moze powodowac bol krzyza no i tej szyjki, ale jeszcze nie na tym etapie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze!

Ściskam mocno i mam nadzieję, że coś zaradzą, pomogą na te bóle. Z mięśniakiem mam nadzieję, że jest tak że wcale równo nie wzrasta w ciąży, może teraz teraz przyspieszył, ale do końca ciąży będzie już powolny.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu głupia popierdzielam cały dzień po lesie a tu takie rzeczy się dzieją - Nikodemko kochana, jedź następnym razem do innego szpitala. Wiem, że dalej ale może lepiej się Wami zajmą :(

Meggs, jak na niby 2 dpo dobrze, bo cycki mnie nie bolą 😱 za to boli mnie macica/szyjka ale nie wiążę tego z ciążą, nie w 2 dpo :) a jak u Was? Dawać mi tu aktualizację brzuszków

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • blair. Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:33

Nona lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko biedactwo 😞 U mnie pierwsza myśl to było, że może ten mięśniak boli, ale bałam się sugerować 😑 To jaki duży on może rosnąć kochana? Bardzo dużo urósł, jeżeli tylko to nie zagraża wam to dobrze. Czyli teraz, żeby się pozbyć bóli to musisz na zapas nie doprowadzać do zatwardzeń?

❤💙❤💙
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięśniak-wieśniak made my day 😂

blair., talku, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Nikodemko jeżeli chcesz to napisz na wrześniu 2019, może się odezwie dziewczyna, nie pamiętam nicku.
    Napewno ktoś był, kto miał mieśniaki 2 i był już w drugiej ciąży, napewno też mówiła, że przez nie musi mieć cc i napewno też jej urosły w ciążach.
    Część dziewczyn się na facebooka przeniosła, ale może akurat ta babka nie i by Ci powiedziała jakie miała zalecenia, kto jej prowadził ciąże itd.

Nikodemka lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko Ty to się nacierpisz.. najważniejsze że maluch zdrowy i nic mu nie zagraża !;*

Teczova niech boli,wgryza się :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko jak tam ?

Nikodemko dobrze ze chociaż Cię zbadali! Musisz znaleźć jakiegoś ogarniętego gina który ogarnia mięśniaki, który będzie umiał Cię uspokoić i nastawić na różne sytuacje w ciazy. Bo nie możesz tak się cały czas stresować i męczyć !

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova wlasnie sobie przypomniałam jak chodziłam na grzyby jeszcze przed testem z Mikołajem w ciazy , takie miałam nerwy i humorki w tym lesie, ze modliłam się żeby to była ciaza, bo inaczej by wyszło ze jestem wredna suka . Życzę Ci takiego Synka, grzeczny kiedyś był, spał , jadl, nie płakał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - dzieki, zajrze tam. Chyba moze rosnac i rosnac :(
    Teraz troche sie obawiam, ze z moczu nic nie wyjdzie, oni nie beda mnie dalej badac, a ten brzuch nie przestanie bolec. Ale dobra, nie mysle o tym... licze, ze obudze sie bez bolu. Jutro zjem wszystko, co pomaga w walce z zaparciami.
    Mam nadzieje, ze dr W ogarnie temat miesniaka.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nikodemka, Dośka, Beti82, Lami, Słoneczko123, Szczęściara, blair., Niezapominajka2, Biegającą-mama, Magda - mbc, tęczova, Pestkaa, madziorek86, Meggs, Wik89, talku, Kasztanek, alex0806 lubią tę wiadomość

‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ