X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko z dobrze że maluszek ma się dobrze. Wizyty u żony tego lekarza może warto rozważyć. Nie musisz prowadzić ciqzy do końca, ale moze dobrze dwa razy się pokazać i raz po porodzie.

Tęczova, Ty tam nie musisz cycków z niczym łączyć 2dpo. Wystarczy, że my potrafimy wszystko połączyć 😁 Teraz jesteś królowa, pamiętaj! Uśmiech, pozytywne nastawienie, rozpieszczaj się! (napisałabym, że np pizzą, ale to nie byłoby nic niezwykłego... Może tortilla, lody?) ✊✊✊

Nina o 12 zasnęła sama, bez rączek i stękania, chrumkania i wybudzania. Śpi jak w pierwszym dniu jej zycia, tylko co 3 h budzi się na jedzenie, później z 30 minut pouśmiecha się pomacha łapkami i spanko. A ja czuję się dzisiaj wypoczęta.

blair., Nona, Niezapominajka2, Biegającą-mama, Kijanka, Szczęściara, Dośka, Nikodemka, tęczova, przedszkolanka:), Pestkaa, madziorek86, Meggs, Wik89, alex0806, tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:31

tęczova lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - w tamtym roku bylo 400, teraz podobno juz 450. Eh :)
    Teczova - zmieniasz ksywe z Pizzova na Grzybova? :D
    Lami - pieknie to brzmi. Zrelaksowana Truskaweczka, wypoczeta mama, czego chciec wiecej.

tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly spadł z wagi tylko 50g. Super,bo mieści się w normie. Pokarm mam ,tylko że dzisiaj trochę pije i śpi i tak cały dzień. Mam nadzieję że w nocy też tak będzie. Jest kochany,kocham te jego oczyska już dzisiaj otwarte i wpatrzone <3 obsikal przy obchodzie cały sprzęt z okolica.
    Teraz miał badanie słuchu, w prawym uszku nie udało się zbadać i jest do kontroli. Już mnie to załamało bo miałam nadzieję by jutro wyjść, gin.sie zgodzi a nie wiadomo co z małym.. czy ktoś w ogóle uraczy rano się wysilać i je zrobić przed ewentualnym wyjściem..ehh, zaczyna mnie to już odbijać,chce do domu..

Wik89, tere-fere lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jaka grzybiara ze mnie przekonamy / przekonacie się jutro. Jakbym się nie odzywała długo to znaczy, że TO NIE BYŁY KANIE 😂 i tym się właśnie Lami rozpieszczam. Mniam!
    Biegająca, ja się tylko dziś obraziłam na las i pająki, mój młody "stary" mnie nie denerwował, a wręcz niesamowicie pociągał z tym koszykiem w ręku 😂 to chyba jeszcze echa owulacji, do echa ciąży jeszcze dłuuuuuuuugo.

Na Was nie można liczyć z nienakręcaniem się ;) Niezapominajko, doceniam starania! Ps. Będzie na pierogi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 21:11

Nona, Meggs, Wik89, Biegającą-mama, alex0806, tere-fere lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, no to domagaj się jutro ponownego badania. Najwyżej poprosisz pediatrę o skierowanie, to na pewno nie jest powód, żeby zostawać w szpitalu. Jest masa dzieci, którym te badania nie wychodzą a żeby leżeć z tego powodu to gruba przesada.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko dokładnie, domagaj się jutro drugiego badania.
    Poza tym nam mówiła położna, że czasem to badanie nie wychodzi, bo w uchu jest maź i żeby się nie przejmować, bo robi się je jeszcze raz po miesiącu chyba (to do sprawdzenia kiedy, bo tego nie pamiętam). I wtedy zazwyczaj wychodzi już wszystko ok.

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova ja też dziś ze starym na grzybach :D
    dobrze, że zajmujesz sobie czas :)

Przedszkolanko brzmi jak fajny gość ;)

Nikodemko spokojnej nocy i oby do jutra ból minął!

Kark a jak Ty się czujesz, nowy antybiotyk pomaga?

przedszkolanka:), tęczova, Biegającą-mama, tere-fere lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kolorową czcionke jak sie robi ?😂
    Pogrubioną juz ogarnełam hahah jest postęp
    Sun Ty tak ładnie tez potrafisz

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tu masz rozne komendy ktore mozna wpisywac na forum w bbcode :)

https://forum.home.pl/help/bb-codes

np. [ color = blue ] albo [ color = i wpisujesz kod koloru np. stad http://www.kurshtml.edu.pl/html/wykaz_kolorow,kolory.html
    na koniec [ /color ]

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ma przyjść jeszcze rano ta kobieta badać,więc oby. Rano się wszystko okaże, ale już się stresuję..
    Sunshine no właśnie ona też mówiła,że paź pewnie jest,ale boję się że to dla pediatry wystarczy by nas zatrzymać..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:32

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to zaprezentuj nam tu proszę te nowe umiejętności :D

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • talku Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jest jakiś fatalny dzień dla naszych marcowych brzuchów.
    Wróciłam z pracy od godziny mam bardzo silny ból brzucha, skurcze, brzuch cały napięty, czuje cały czas taki ucisk.
    Leżę i wyję 😢😢😢
    Wzięłam 20 minut temu tabletkę no spy.
    Tak bardzo się boję że to coś poważnego a jeszcze bardziej się chyba boje jechać na IP w niedzielę w nocy.
    Wiem, że nikt mi nie powie czy tak powinien boleć brzuch czy nie. Choć w życiu mnie tak bolał więc pewnie nie.
    Ale pomyślcie ciepło o mnie i o moim małym Kropku bo ja chyba dzisiaj zejdę z nerwów 😢😢😢

relgi09kukfprg92.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko cieszę sie, że z Małym wszystko w porządku :) Życzę Ci żeby ból minął i żeby znaleźli przyczynę. I obyś za dlugo tam nie poleżała! 😘

Kark, jak się czujesz? Lepiej już?

Padłam po pracy. Niby nic za bardzo się nie działo, ludzi mało, a i tak zmęczona jestem.
    U mnie chyba też jakieś zaparcia, bo coraz częściej mnie brzuch pobolewa. Od kilku dni mocniej z prawej strony pod żebrami. Ale jakoś wytrzymuję.

Mój M ma prababcię i ona jeszcze nie wie, że będzie u nas bejbik. Chciałabym jej to jakoś ladnie przekazać i nie mam pomysłu jak. Jest trochę przygłucha, więc rozmowa nie wchodzi w grę za bardzo. Macie może jakis pomysł? ☺

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - doskonale wiem co czujesz. Jesli bol nie ustapi i nadal bedzie tak mocno Cie niepokoil, to nie zastanawiaj sie i jedz. A ze skurczami to chyba powinnas jechac bez zastanowienia... Wiem co mowie, uspokoisz sie, a to o wiele lepsze dla Kropka niz ten okropny stres czy tak powinno byc.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - doskonale wiem co czujesz. Jesli bol nie ustapi i nadal bedzie tak mocno Cie niepokoil, to nie zastanawiaj sie i jedz. A ze skurczami to chyba powinnas jechac bez zastanowienia... Wiem co mowie, uspokoisz sie, a to o wiele lepsze dla Kropka niz ten okropny stres czy tak powinno byc.

Tak mi sie wydaje że to skurcze. Nigdy ich w ciąży nie miałam. Cały brzuch się przy tym napina.
    A tak się cieszyłam ustępującymi objawiami I trymestru. Chyba mnie pokarało ☹️
    Ja zniosę wszytsko żeby tylko z dzieckiem było dobrze.
    A ten ból i strach tak się mieszają że sobą że ciężko mi się uspokoić, łzy same płyną. Gdzie ja absolutnie nie jestem panikarą 😢
    Kąpieli żadnej na rozluźnienie pewnie nie mogę wziąc? Tylko leżeć?
    Ty tylko leżałaś?
    Po jakim czasie można wziąć druga tabletkę no spy?

relgi09kukfprg92.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź na IP. Ja w zeszła niedzielę miałam to samo i okazało się że to skurcze przez które doszło do 0.5 cm rozwarcia.
    Jedź i nad niczym się nie zastanawiaj. Dostaniesz kroplówkę i odpowiednie leki a jest napewno lekarz który ma dyżur.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 23:21

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trzymali 6 dni. Ale dzięki Bogu jest lepiej. Okazało się że mam bakterie w moczu i to one mogły wywołać skurcze a nie czułam się jakbym miała jakąś infekcję. Wszystko co cię niepokoi konsultuj z lekarzem który cię prowadź albo jedź na IP od tego są żeby pomóc. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • szona Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, przypadkiem tu wstąpiłam. Trzymam kciuki, żeby ból minął. I żebyś szczęśliwie wróciła do domu.

Nikodemka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ