Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
tęczova wrote:Dziewczyny z bolącymi cyckami od owu (o ile któraś z Was pamięta te czasy
) - czy którejś z Was dupek spowodował brak bólu piersi? Nakręcam się, że pęcherzyk nie pękł... no ale temperatura skoczyła. Bolą cycki źle, nie bolą też źle. Ech kto zrozumie kobiety.
Teczova, ja tak mialam. W cyklach bez dupka bol piersi to moj typowy objaw po owu, w cyklach z dupkiem byl duuuzo mniejszy. Pytalam kiedys na różu o to i kilka dziewczyn potwierdziło, że dupek im osłabiał objawy pms, w tym bol piersi
Takze spokojnie:) zreszta każdy inny objaw niz zwykle to moze byc TEN objaw
tęczova lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiki, my na ivf na przyszły rok się nastawiamy, tym bardziej, że żaden lekarz jeszcze o in vitro nie wspomniał. Tak myślałam, że zainteresowanie będzie ogromne. Niby te "męskie" wymagania obejmują głównie ilość plemników, ale mam nadzieję, że w Waszym przypadku też się załapiecie. Ale najbardziej mam nadzieję, że nigdy na ivf nie dojedziecie 😘
Wik89, tere-fere lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Tęczova, wiem że obserwujesz każdy objaw z dużą starannością ale ja jestem pewna że fasola się wgryza ☺️ ile jesteś dpo?
Mnie na początku ciąży w ogóle nie bolały piersi, potem zaczęły, potem przestały, wiadomo co sobie wyobrażałam.
A ja czekam dzisiaj na USG za 40 minut. Nadal mnie boli, nie działa na ten ból no spa, nie działa paracetamol.
Chciałabym już stąd wyjść ☹️☹️☹️
Ale też ze znaną przyczyną tego bólutęczova lubi tę wiadomość
-
Malinowa91 wrote:Beti ja zawsze mialam kreske i moja pani doktor mowila, ze mam piękne endometrium ksiazkowe😊
Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Biegającą-mama wrote:Nikodemko Apropo jeszcze zaparć ja napisze to samo co dziewczyny
po pierwsze w ciazy to częsty "problem" ja mam w każdej i nań pewno nasila sień wzrasta ze wzrostem proga , jeśli krew byłam na papierze to albo już podrażnienie od zaparciami albo wewnętrzne hemoroidy ( ja tak mam) boli jeszcze z 2 h po dwójce 🙈 Nie można tego olewać. Musisz zapytać lekarza o czopki i krem ba hemoroidy. Dodatkowo trzeba zadbać o dietę: unikać produktów zapierających ( u mnie na pewno była to herbata, czekolada, kakao, wafle ryzowe - ale musisz obserwować u siebie..) plus zwiększycie ilość blonnika( na śniadanie płatki owsiane, buraki, Jablko, jeśli suszone owoce to trzeba zwiększycie ilość płynów , po każdym posiłku pij ok 500ml ma byc ponad 3l na dzień , mi osobiście pomaga tez siemię lniane- całe nasionka dwie łyżki zalać wrzątkiem wieczorem i z rana wypić potem popić szklanka wody) jak to nie pomoże czasem trzeba sięgnąć po laktuloze i czopek, bo jak się doprowadzi do parodniowego zastoju to niestety hemoroidy mogą pękać lub wyłazić przy parciu 🙈
-
Malinowa super beta
Biegająca u nas to samo wczoraj od 21 jak Polą usunęła do 2! Dałam 30ml butli,zrobił kupę i usnął aż do rana. W dzień spał i tylko ciumkal i głodny był osiołek. Dzisiaj siadam do laktatora siadam bo w dzień mi nie pije i mam twarde cyce już.
Sunshine w końcu!! Czekamy na zdjęcia i relacje!!!
Anionka ,Niezapominajka ,Pestka,Rzepakowe Wy się szykujcie kolejne
Teczova ja jestem dziwnie spokojna z Tobą 😏😏
Edit: od pobilam rekordu,parlam 6 minut !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 08:17
tęczova, Meggs, Biegającą-mama, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Talku, staram się nie wsłuchiwać w objawy bo w 4 dpo to zakrawa o chorobę psychiczną 😂 ale zawsze pisałyście tu o cyckowym armagedonie przez dupka, to się szykowałam jak na wojnę, a tu nawet mąż się dziwi, że niby po owu a on może macać do woli“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
nick nieaktualny
-
Sun, powodzenia!
Kozgo, Rzepakowe - współczuję słabej nocy..
Wiki, przed Wami duże kroki, które przybliżą Was do szczęścia 😘
Tęczova, mnie w szczęśliwym cyklu cycki nie bolały. Zaczęły dopiero z tydzień po pozytywnym teście. Też brałam dupka 😀
Ja zaraz mam wizytę i zobacze swojego maluszka 😊Wik89, Lami, tęczova, madziorek86, alex0806, talku, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Hej nadrabiam Was z kolejki do lekarza.
Sunshine03 kochana dajesz dajesz. Piękna data na narodziny. Trzymam kciuki za szybki poród.
Wiki to już wielki krok do przodu😙😙
Beti jebłam.. Dobra jesteś😂😂 może sprezentujemy Ci urządzenie do USG i każdej będziesz robić 😂😂Beti82 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Biegajaca - dziekuje za rady, na pewno skorzystam.
Do tej pory nie mialam zadnego problemu z zaparciami... Wydaje mi sie, ze to, co dzieje sie teraz to nie jest zwykle zaparcie. Zastanawiam sie czy nie jest to jakas infekcja jelitowa, bo i moj maz i mama mieli, tylko moze na mnie zadzialala ze zdwojona sila przez ucisk macicy. Nie wiem juz...
W kazdym razie nie jest lepiej, a ja juz nie mam sily. Boli nadal, nie spie 3 noc z rzedu -
Sun, kciuki! ✊✊✊ Bądź online hehehe 😁
Malinko, ależ ta Twoja malineczka rośnie 😘
Noc przespana, każdy w swoim łóżku 😉 Czyli dzisiaj śpi cały dzień, a jutro cały dzień mam kule u nogi 😁 Dawałam małej bez wyrzutów mleko kiedy chciała, tak jak radziłyście (wcześniej też dawałam, żeby nie było że głodziłam, ale nie wiedziałam czy krzywdy nie zrobię). Dzisiaj ważenie z rana i ma 4500, w tym tygodniu przybiera książkowo 28, a nie 50 dag. Także odpuszczam notatki, wszytko się reguluje na tej laktazie i mleku dla alergików i odstawieniu mojego mleka. Wysypka jest, ale się nie rozszerza i jest mniej zaogniona i mamy po prawie 4 tygodniach wypróżnienie dwa dni z rzędu. Teraz jeszcze czekanie na ten list z Warszawy z tych powtórnych badań przesiewowych.tere-fere, Niezapominajka2, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Teczova 💓
Dziewczyny jestescie wspaniale. W koncu mąż wysluchal mnie (i posrednio Was) i wybral sie rano do Szpitala na Lindleya, jutro ma tam konsultacje/kwalifikacje do operacji (a wieczorem prywatnie:P ale najwyzej odwola), terminy operacji sa na listopad lub grudzien. Takze dziekuje Wam za mobilizacje i rady. I daj prosze o kciukijutro zdam relacje z obu wizyt:P
Edyśkaa82, tere-fere, tęczova, Beti82, madziorek86, Słoneczko123, Biegającą-mama, Nona, coma, Lami, blair., przedszkolanka:), Malinowa91 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Sunshine zazdrość
tak sobie wymyśliłam 1.10 na poród ale oprócz bólu krzyża cisza. Czekam na relacje i fotkę.
Ok 6 udało mi się zasnąć aż do teraz.
Beti mi lekarz z novum u którego byłam raz dosłownie powiedział ze mam niejednorodne endometrium ze muszę mieć histeroskopie bo ciszy przy takim nie będzie a jakoś 2 miesiące później była
Malinowa piękna betaBeti82 lubi tę wiadomość
-
Beti , tak jeśli zwiększamy ilość błonnika plus siemię lniane to trzeba duuuuzo pic , inaczej jelita jeszcze bardziej się zakorkują.... działanie błonnika na tym polega ze chłonie duże ilości wody pęcznieje i powoduje szybsze przesuwanie się mas kalowych , tym bardziej ze już jest problem...
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość