Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Z moim małżem na pierwszej randce powiedzieliśmy sobie wprost, czego oczekujemy od życia. Że chcemy ślubu,że chcemy mieć niedługo dzieci (dwójkę 😂), co jest dla nas ważne. Wszystko spelnilismy bez ciśnienia zgodnie z tym czego chcieliśmy oboje.
Mnie tamten związek dużo nauczył - z moim ex też mówiliśmy o dzieciach, że kiedyś ślub itd mieszkanie kupiliśmy 3pokojowe żeby był pokoik dla dziecka. Tyle, że ja naprawdę bardzo tego chciałam. A on w teorii chciał ale nie spieszylo mu się do tego. Nie był gotowy najwyraźniej i nie czuł tematu, po ślubie nie nazywał mnie żoną tylko dziewczynąnie mówię, że przez to się rozstalismy, ale zbiera się później milion takich małych niuansów np gadanie o dzieciach a odwlekanie w czasie. To wszystko jest mega frustrujące i mi dało do myślenia, że mamy różne priorytety w życiu i trzeba iść dalej.
Oczywiście wierzę w takie historie jak Wasze, że to ma rację bytu - ale naprawdę dwie strony muszą mieć tego samego! A często faceci zwlekają z decyzją bo nie chcą na ten moment nic zmieniać.
To naprawdę chujowe uczucie organizować ślub, gdzie facetowi wszystko jedno co na nim będzie bo nie do końca to po jego myśli ale nie ma odwagi powiedzieć wprostJa usłyszałam jak się pakowalam rok po ślubie, że on mi teraz chciał pierścionek zaręczynowy kupić... No fajnie fajnie, rychło w czas
gdybym mogła coś zmienić to zanim kupiliśmy mieszkanie, spiłabym go i wzięła na szczerą rozmowę - niech mi na osi czasu rozrysuje kiedy co chce robić 😂 i bym się w ślub nie pakowała.
Teraz, M.mi się oświadczył z zaskoczenia jak już w urzędzie był klepniety termin ślubu, w ciążę planowaną zaszłam przed ślubem, byłam przynajmniej spokojna bo wiedziałam, że On tego wszystkiego chce tak bardzo jak jai
Nona, Wik89, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Nona, ja też bym się nie zdecydowała, bardziej dałabym deadline niekoniecznie na pierścionek ale np. na rezerwacje terminu ślubu - bo pierścionek dostanie a potem temat ślubu odwleczony.
Moja historia też jest śmieszna (nie cytujcie, potem edytuje posta), troche jak z paczkomatu
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 18:42
blair., tęczova, Nikodemka, Domi_tur, Nona, Wik89, alex0806, Biegającą-mama, Lami, Pestkaa, Szczęściara, Edyśkaa82, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Takze Nona, mnie sie wydaje, ze jak facet jest przekonany, to kupi pierscionek na spacerze przechodząc obok jubilera (nawet taki za 200zl) bo wie, ze to z ta dziewczyna chce isc przez zycie i nie wazne ze kazdy ma swoje mieszkanie i samochod. Albo kochasz na zawsze i na zaboj, albo nara 💁🏻♀️
blair., tere-fere, Nona, tęczova lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mam czas do srody. W srode szpital. Szyjka dluga zamknieta. Niby cos od srodka jakby chciala sie otwierac. Podobno wygladam jak przed porodem 😳 ona twierdzi ze to czop.
Ja powiedzialam ze jak samo sie zacznie to sn a jak nie to cc. Maly ok 3800Meggs, przedszkolanka:), tere-fere, blair., alex0806, talku, Ani0nka, madziorek86, Lami, tęczova, Pestkaa, Szczęściara, Edyśkaa82, VianEthel2, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
Teczova testowałaś dzisiaj?? Wymiana ! Jutro mój tp!
Monia i jak tam?
Poczytałam historię pobieżnie,Magda zgadzam sie! Jak chce to to zrobi a nie przeciąga.
Aleksander oficjalnie jest nowym obywatelemI dzisiaj tydzień już!
Jadę na ściąganie szwów,ałaaa .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:43
blair., Nona, tere-fere, alex0806, talku, Meggs, tęczova, Edyśkaa82 lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Mam czas do srody. W srode szpital. Szyjka dluga zamknieta. Niby cos od srodka jakby chciala sie otwierac. Podobno wygladam jak przed porodem 😳 ona twierdzi ze to czop.
Ja powiedzialam ze jak samo sie zacznie to sn a jak nie to cc. Maly ok 3800bierz męża w obroty,jedz ananasy!
-
nick nieaktualny
-
Historie macie cudowne dziewczyny
Paczkomaty, spacery, i filmy pod kocykiem
U nas to było już jak stare małżeństwo w porównaniu do was
Mieszkaliśmy razem całą moją magisterkę już, a ślub wzięliśmy po 2 latach wspólnego mieszkania jak zaczęłam pracę w żłobie
Moje dziecko mnie dzisiaj zaskakuje. Śpi już prawie 3 h. Zdążyłam poprasować, spakować torby na wyjazd do rodziców, ogarnąć chomikowi nowe trociny i siebie trochę też ogarnęłamJuż wyglądałam jak typowa matka Polka, powyciągana i rozczapirzona
Teraz to ja mogę nakarmić dziecko (swoją drogą zasrała właśnie białego bodziaka i śpi nadal) i idziemy na spacerek
Ojciec wróci ok 15.30 i jedziemy się weekendować
Nona, tęczova, Niezapominajka2, miśka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Monia ja również mam taki plan. Do 39 tyg jak się samo nie zacznie to cc
mamy duże dzieciaczki w brzuchu i tak będzie dla nich najlepiej! Ja tak uważam
-
U nas ze ślubem to był szybki szpil. Byliśmy razem pół roku. Mój jeszcze nie mąż wszedł do mieszkania po pracy i powiedział, że w czerwcu będę jego żoną. Pamiętam, że smażyłam wtedy placki ziemniaczane, które nie wyszły bo mi się mąka ziemniaczana z pszenną pomyliła 😂
Powiedziałam, ok to spoko bo tak z dupy z tym wyjechał. Tydzień później był pierścionek i faktycznie ślub w czerwcu po roku znajomości 😁 oboje mieliśmy po 22 lata 😱
przedszkolanka:), tęczova, blair., Magda - mbc, VianEthel2 lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Przedszko, nieee, ja dopiero w środę testuję, w terminie Moni. W 6 dpo bym się nie spodziewała kresek poza tymi z ovitrelle. Ale żeby Was podkręcić to wczoraj właśnie miałam mega spadek (z 37 na 36,7) a dziś skok na 37,01. A czuję się jak w pierwszej fazie, poza tym, że w przypływie irytacji przypierdzieliłam wczoraj drukarką o glebę... Jadę na weekend do mamy, żeby nie myśleć o testowaniu
coma, blair., Nikodemka, Lami, madziorek86, talku, Meggs, Rodzynka, Wik89, Beti82, Niezapominajka2, alex0806, Dośka, Edyśkaa82, Domi_tur, Pestkaa, Malinowa91, Słoneczko123, Malamia, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Lami - dokladnie. A kazdy nowy „objaw” dobrze wróży
Wik89, Beti82, Magda - mbc, alex0806, tęczova, Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość