Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Talku, tak jak piszą dziewczyny, zawsze jak są wątpliwości konsultujemy się u kogoś niezależnego. Mocno ściskam, wierzę, że wszytko będzie dovrze i to błąd pomiaru 🤗🤗🤗
Vian, o ile się nie mylę, to w 28tc się podaje.
Lami ale my nie dotrwałyśmy do 28tc.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
Kozgo, do Niny przychodziła położna, która przychodziła do mnie w czasie ciąży. Wyszłyśmy ze szpitala w niedzielę, sama zadzwoniłam do niej we wtorek wieczorem. Kazała przyjechać do przychodni z papierami, które dostaliśmy w szpitalu, wypełnić deklarację kto będzie ubezpieczał i dopiero w środę przyjechała. Myślę, że gdybym się nie upomniała, to mogłoby potrwać kilka dni nim jakaś wiadomość ze szpitala by doszła.
Vian, napisałam jak jest ogólnie przyjęte. Musiałabyś poszukać kobiet, które też rodziły przed 28, czy wtedy podaje się wcześniej. Teoretycznie podaje się w razie gdyby dziecko odziedziczyło grupę po ojcu, bo wtedy może być konflikt. Przy - matki i - dziecka konfliktu nie ma. Ale nikt nie wie przed porodem jak będzie. Nie wiem też ile czasu po podaniu potrzebuje, żeby w ogóle spełnić swoje zadanie.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
Vian, u nas jest taka sytuacja , w pierwszej ciazy jedyne zalecenie to badanie przeciwciał w każdym trymestrze ciazy, nie podali mi immunoglobuliny ani przeć ani po porodzie ... teraz byłam zapisana do KOC ale tez chyba się przepisy zmieniły i tak jak dziewczyny piszą oprócz spr przeciwciał , asekuracyjnie około 28 tc podaje się immunoglobulina, ale jeśli wyniki nie wskazują na konflikt to tylko tak na wszelki wypadek i późniejsze ciąże. Jeśli u Weroniki było rh- to nie masz żadnych powodów do zmartwień.
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Nona, dzięki za przypomnienie o profesorze Wiecheciu. Słyszałam o nim dużo dobrych opinii.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Jestem dobrej myśli i nie panikuję,ale się po prostu martwie o swoje dziecko i chciałabym mu zapewnić zdrowy start w życie.
Robiłam USG u dobrego lekarza z certyfikatem w Volumedzie w Krakowie. Za dwa tygodnie powtórzę badanie ale muszę je zrobić w Lublinie. Jeśli nadal będą powiększone miedniczki to będę się konsultowała z Wiecheciem.
U mojego dziecka jedna ma 3mm, a druga 5,3 mm i to własnie ta jest ponoć powiększona. Ale z tego co piszecie to to wcale nie musi być powieszenie, zależy jaką normę przyjmiemy.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja od 8:00 w szpitalu. Jestem już na porodówce z założonym balonikiem. Wg lekarzy tutaj dziecko wypada mniejsze ok 3400g, szyjka jednak kiepsko przygotowana do porodu, więc ciężko powiedzieć czy balonik coś pomoże, może być kilka prób. Póki co kazali dużo chodzić, więc krąże po oddziale i do jutra mam z nim być.
Niezapominajka2, Pestkaa, blair., Beti82, Meggs, Szczęściara, OlivkowaMama, madziorek86, Słoneczko123, talku, Nikodemka, Cytrynowy sok, tere-fere, Malinowa91, Wik89, przedszkolanka:), alex0806, Malamia lubią tę wiadomość
-
Dośka kochana powodzenia.Byle zdazyc do 31 października 😂
Zalatwialas sobie polozna?Dośka lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Domi_tur jak przeszłaś na mm to stopniowo wygaszałaś laktację czy dostałaś leki na zatrzymanie?
Stopniowo, nie chciałam bromka bo ma za dużo skutków ubocznych. Może że dwa razy odciagnelam tyle mleka żeby tylko zeszło napięcie piersi. Potem czasem coś tam kapnelo z nich a teraz już praktycznie są puste.
Jestem na etapie jakiejś mega chandry. Chyba muszę dziś zaalarmować rodziców żeby wyciągnęli mnie z domu bo czuje się jak na jakimś zakręcie. Mąż idiota wczoraj zapytał co ze mnie za matka, że daję dziecku płakać i stwierdził, że na pewno chciałabym się pozbyć Małego jakbym mogła 😲 no pierdolnę mu kiedyś kulturalnie. Nie jest łatwo siedzieć 24h na dobę z wrażliwym dzieckiem, które usypiam godzien na rękach żeby wpadło w histerię jak tylko wyjdę żeby wziąć poranny prysznic. A tu jeszcze kłody pod nogi.