Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to meldujemy się ze szpitala. O 19 odeszły wody. Zaczynają sie pisac skurcze po 100. Uparte to moje dziecko, nie chce czekac do terminu 🤦‍♀️ trzymajcie kciuki!

Biegającą-mama, Słoneczko123, Domi_tur, Wik89, talku, Pestkaa, miśka, Niezapominajka2, Kijanka, OlivkowaMama, blair., Nikodemka, madziorek86, Nona, przedszkolanka:), Lami, Malamia, Edyśkaa82, alex0806, Malinowa91, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    No to meldujemy się ze szpitala. O 19 odeszły wody. Zaczynają sie pisac skurcze po 100. Uparte to moje dziecko, nie chce czekac do terminu 🤦‍♀️ trzymajcie kciuki!
    Meggs powodzenia!!!!

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska trzymam kciuki! Niech moc będzie z Tobą!

A ja nawet jak dzieci śpią to jestem jakas taka zestresowana , cała napięta , ze zaraz któreś się obudzi. A w weekend zaprosiliśmy znajomych na wieczór i zamawiamy się cieszyć ja się martwię ze się nie wyspie hehe . Dodatkowo przed chwila byłam w łazience i albo dostałam okresu albo połóg wrócił w postaci krwotoku ? WTF? Z Mikołajem dostałam po roku i 3 miesiącach ... a mój do mnie ; czy to znaczy ze już nie jesteś chroniona ? 🤦‍♀️

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ale zaskoczenie.. Trzymam kciuki za Was.. Ah ten Wikus chce się zobaczyć z mamą i ciociami ☺️☺️

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, Dośka mocno trzymamy kciukasy 🤞🤞🤞🤞🤞

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs!!! 😃😃😃😃 Powodzenia!!!

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs 😍 powodzenia dla Ciebie i syna! No dobra, dla męża też, niech pomaga dzielnie:P
    Dośka za Ciebie tez kciuki zacisniete!

Hahaha ale jestem udana, rozkminiam czy brac ten acard czy nie dzisiaj i nagle dotarlo do mnie ze od 4 dni jestem przeziebiona i codziennie aspiryna na noc :P takze juz chyba acardu sobie nie dokladam dzisiaj, jak wyzdrowieje, to wtedy acard
    Dzis mam pms, wilczy apetyt i dół :( czy kiedys sie w ogole uda? :(
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 22:54

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko, dziękuję za całą Waszą historię. Jestem dobrej myśli, w ogóle nie dopuszczam do siebie opcji żeby ta nerka miała się zatrzymać czy być operowana. Liczę na to, że przestanie się powiększać i będziemy mieć to pod kontrolą.
    Za dwa tygodnie kolejne USG i zobaczymy jak się zmieniła nerka.
    I tak Kijanko, nam pani doktor właśnie powiedziała że u chłopców to częstsza przypadłość właśnie ze względu na dłuższy układ moczowy. Aczkolwiek u mnie choroby nerek ma moja babcia, mój ojciec i moja siostra. Różne schorzenia ale wszystkie związane z nerkami. U mojej siostry dużo powikłań i komplikacji od noworodka.
    Ale jestem dobrej myśli.
    Dzięki za słowa otuchy. Trzymajcie kciuki za tego mojego bąbla małego. Macha do Was forumowe ciocie stopami 😊😊😊

c8fff18586dd.jpg

Pestkaa, Niezapominajka2, Słoneczko123, Kijanka, blair., Szczęściara, tere-fere, Nikodemka, madziorek86, Wik89, miśka, przedszkolanka:), Edyśkaa82, Lami, Malinowa91, tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine jestem dokładnie w tym samym miejscu co ty. Dziś położna mi mówiła jak wyciszyć laktację i zrobiło mi się tak strasznie przykro, że ona nie daje nam szans... Poza tym nawet nie spytała czy chcę odciągać. Dziwne podejście. Ale byłam dziś tak zmęczona, podirytowana i smutna, że nawet nie chciało mi się z nią dyskutować...

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs Kochana! Nie wiem czemu miałam dzisiaj jakieś przeczucie, że się Wikuś będzie spieszył 🙈 mocno trzymam kciuki za Was ❤️❤️❤️
    P.s byłam dzisiaj na spacerku 6 tygodniowa dziewczynką, która miała termin na zeszłą sobotę :) będzie dobrze! ❤️

Sunshine, nie mogę się chyba wypowiadać w tym temacie bo co kilka dni mam jakieś wyrzuty sumienia ale po 1- mi pomogła rozmowa z Lami hahaha ❤️ a po 2- najlepsze co możesz zrobić dla swojego Maleństwa to spędzać z nim czas w dobrej kondycji psychicznej.
    Powalcz jeśli masz siły, jeśli nie masz to pamiętaj, że Twoje dziecko w niczym gorsze nie będzie!
    Jestem dzieckiem, które jadło prawie 30 lat temu specjalne mleko na bazie gownianej mączki jakiejś, ani ja gruba, ani głupia, ani chorowita, nie mam wady wymowy - a wręcz gadam za dużo czasami 😂 przypadek?!🤪🤪🤪

Jak masz doła to się nam tu wyżal, jak chcesz dalej karmić to damy Ci kopa, a jak będziesz chciała stlumic wyrzuty sumienia przechodząc na mm to też Ci powiemy co trzeba ❤️

Pestkaa, sunshine03, Biegającą-mama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku lubię za pozytywne nastawienie i te malusie śliczniusie girki 🥰

talku lubi tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:22

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, że mam wyrzuty bo byłam chodzącą mleczarnią i po prostu szkoda mi, że nie mogę karmić pomimo pokarmu. A wyrzuty się kończą kiedy patrzę na Szymiego, który czasem nawet się uśmiechnie a każdy płacz gdy go nic nie boli daje się łatwo ukoić.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytam Was dzisiaj tam pobieżnie, ale:

Ja się będę szczepić na krztuśćca w III trymestrze. Na grypę nie.

Meggs, kciuki! Wow. Śpieszy się maleństwo ale na pewno wszystko będzie dobrze. Bądźcie wszyscy dzielni.
    Dośka, kciuki żeby się rozkręciło i żebyście zaraz się tulili.

Nikodemko, ja też nie lubię mieć tak rzadko wizyt. Wolę mieć wszystko pod kontrolą i często widzieć dzidziusia. Ale dzisiaj na połowkowych widzieliśmy się aż całą godzinę i już jestem spokojniejsza jak widziałam jak się obraca w brzuchu ☺️
    Do 5.11 już tuż tuż.
    Dzisiaj pani doktor powiedziała, że w pierwszej ciąży to nawet do 22 tc jest czas także chyba musimy być cierpliwe ☺️☺️

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:22

talku, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, ale mnie zaskoczyłaś! Powodzenia! Sądziłam, że Wikuś jednak będzie listopadowy :)
    Talku, cudowne zdjęcie!

talku lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, a Ty weź już w głowie pożegnaj się że stanem ciąży, odetnij pępowinę i jedź na porodowkę 😁 a tak serio to Ciebie tu przytulam najmocniej, nie ma nic gorszego niż to czekanie ❤️❤️❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:28

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - co za niespodzianka!!! Trzymamy mocno kciuki 💪💪💪
    Talku - piekne stopcie! I jakie dlugie usg, zazdroszcze :) Ja mam wrazenie, ze cos tam czuje w tym brzuchu... Takie male bulgotki. Tylko totalnie nie umiem powiedziec czy to ruchy czy jelita.

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ