WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to meldujemy się ze szpitala. O 19 odeszły wody. Zaczynają sie pisac skurcze po 100. Uparte to moje dziecko, nie chce czekac do terminu 🤦‍♀️ trzymajcie kciuki!

Biegającą-mama, Słoneczko123, Domi_tur, Wik89, talku, Pestkaa, miśka, Niezapominajka2, Kijanka, OlivkowaMama, blair., Nikodemka, madziorek86, Nona, przedszkolanka:), Lami, Malamia, Edyśkaa82, alex0806, Malinowa91, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    No to meldujemy się ze szpitala. O 19 odeszły wody. Zaczynają sie pisac skurcze po 100. Uparte to moje dziecko, nie chce czekac do terminu 🤦‍♀️ trzymajcie kciuki!
    Meggs powodzenia!!!!

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska trzymam kciuki! Niech moc będzie z Tobą!

A ja nawet jak dzieci śpią to jestem jakas taka zestresowana , cała napięta , ze zaraz któreś się obudzi. A w weekend zaprosiliśmy znajomych na wieczór i zamawiamy się cieszyć ja się martwię ze się nie wyspie hehe . Dodatkowo przed chwila byłam w łazience i albo dostałam okresu albo połóg wrócił w postaci krwotoku ? WTF? Z Mikołajem dostałam po roku i 3 miesiącach ... a mój do mnie ; czy to znaczy ze już nie jesteś chroniona ? 🤦‍♀️

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ale zaskoczenie.. Trzymam kciuki za Was.. Ah ten Wikus chce się zobaczyć z mamą i ciociami ☺️☺️

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, Dośka mocno trzymamy kciukasy 🤞🤞🤞🤞🤞

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs!!! 😃😃😃😃 Powodzenia!!!

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs 😍 powodzenia dla Ciebie i syna! No dobra, dla męża też, niech pomaga dzielnie:P
    Dośka za Ciebie tez kciuki zacisniete!

Hahaha ale jestem udana, rozkminiam czy brac ten acard czy nie dzisiaj i nagle dotarlo do mnie ze od 4 dni jestem przeziebiona i codziennie aspiryna na noc :P takze juz chyba acardu sobie nie dokladam dzisiaj, jak wyzdrowieje, to wtedy acard
    Dzis mam pms, wilczy apetyt i dół :( czy kiedys sie w ogole uda? :(
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 22:54

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko, dziękuję za całą Waszą historię. Jestem dobrej myśli, w ogóle nie dopuszczam do siebie opcji żeby ta nerka miała się zatrzymać czy być operowana. Liczę na to, że przestanie się powiększać i będziemy mieć to pod kontrolą.
    Za dwa tygodnie kolejne USG i zobaczymy jak się zmieniła nerka.
    I tak Kijanko, nam pani doktor właśnie powiedziała że u chłopców to częstsza przypadłość właśnie ze względu na dłuższy układ moczowy. Aczkolwiek u mnie choroby nerek ma moja babcia, mój ojciec i moja siostra. Różne schorzenia ale wszystkie związane z nerkami. U mojej siostry dużo powikłań i komplikacji od noworodka.
    Ale jestem dobrej myśli.
    Dzięki za słowa otuchy. Trzymajcie kciuki za tego mojego bąbla małego. Macha do Was forumowe ciocie stopami 😊😊😊

c8fff18586dd.jpg

Pestkaa, Niezapominajka2, Słoneczko123, Kijanka, blair., Szczęściara, tere-fere, Nikodemka, madziorek86, Wik89, miśka, przedszkolanka:), Edyśkaa82, Lami, Malinowa91, tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine jestem dokładnie w tym samym miejscu co ty. Dziś położna mi mówiła jak wyciszyć laktację i zrobiło mi się tak strasznie przykro, że ona nie daje nam szans... Poza tym nawet nie spytała czy chcę odciągać. Dziwne podejście. Ale byłam dziś tak zmęczona, podirytowana i smutna, że nawet nie chciało mi się z nią dyskutować...

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs Kochana! Nie wiem czemu miałam dzisiaj jakieś przeczucie, że się Wikuś będzie spieszył 🙈 mocno trzymam kciuki za Was ❤️❤️❤️
    P.s byłam dzisiaj na spacerku 6 tygodniowa dziewczynką, która miała termin na zeszłą sobotę :) będzie dobrze! ❤️

Sunshine, nie mogę się chyba wypowiadać w tym temacie bo co kilka dni mam jakieś wyrzuty sumienia ale po 1- mi pomogła rozmowa z Lami hahaha ❤️ a po 2- najlepsze co możesz zrobić dla swojego Maleństwa to spędzać z nim czas w dobrej kondycji psychicznej.
    Powalcz jeśli masz siły, jeśli nie masz to pamiętaj, że Twoje dziecko w niczym gorsze nie będzie!
    Jestem dzieckiem, które jadło prawie 30 lat temu specjalne mleko na bazie gownianej mączki jakiejś, ani ja gruba, ani głupia, ani chorowita, nie mam wady wymowy - a wręcz gadam za dużo czasami 😂 przypadek?!🤪🤪🤪

Jak masz doła to się nam tu wyżal, jak chcesz dalej karmić to damy Ci kopa, a jak będziesz chciała stlumic wyrzuty sumienia przechodząc na mm to też Ci powiemy co trzeba ❤️

Pestkaa, sunshine03, Biegającą-mama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku lubię za pozytywne nastawienie i te malusie śliczniusie girki 🥰

talku lubi tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:22

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, że mam wyrzuty bo byłam chodzącą mleczarnią i po prostu szkoda mi, że nie mogę karmić pomimo pokarmu. A wyrzuty się kończą kiedy patrzę na Szymiego, który czasem nawet się uśmiechnie a każdy płacz gdy go nic nie boli daje się łatwo ukoić.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytam Was dzisiaj tam pobieżnie, ale:

Ja się będę szczepić na krztuśćca w III trymestrze. Na grypę nie.

Meggs, kciuki! Wow. Śpieszy się maleństwo ale na pewno wszystko będzie dobrze. Bądźcie wszyscy dzielni.
    Dośka, kciuki żeby się rozkręciło i żebyście zaraz się tulili.

Nikodemko, ja też nie lubię mieć tak rzadko wizyt. Wolę mieć wszystko pod kontrolą i często widzieć dzidziusia. Ale dzisiaj na połowkowych widzieliśmy się aż całą godzinę i już jestem spokojniejsza jak widziałam jak się obraca w brzuchu ☺️
    Do 5.11 już tuż tuż.
    Dzisiaj pani doktor powiedziała, że w pierwszej ciąży to nawet do 22 tc jest czas także chyba musimy być cierpliwe ☺️☺️

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:22

talku, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, ale mnie zaskoczyłaś! Powodzenia! Sądziłam, że Wikuś jednak będzie listopadowy :)
    Talku, cudowne zdjęcie!

talku lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, a Ty weź już w głowie pożegnaj się że stanem ciąży, odetnij pępowinę i jedź na porodowkę 😁 a tak serio to Ciebie tu przytulam najmocniej, nie ma nic gorszego niż to czekanie ❤️❤️❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:28

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - co za niespodzianka!!! Trzymamy mocno kciuki 💪💪💪
    Talku - piekne stopcie! I jakie dlugie usg, zazdroszcze :) Ja mam wrazenie, ze cos tam czuje w tym brzuchu... Takie male bulgotki. Tylko totalnie nie umiem powiedziec czy to ruchy czy jelita.

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ