Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny rodza w urodziny mojej mamy i tescia
Nona, przedszkolanka:), Wik89, Cytrynowy sok, talku lubią tę wiadomość
-
Meggs wlasnie a znieczulenie ??/
Ty masz swoją polozna czy jednak nie? -
Pestko, widzę, że jesteś zestresowana, postaram się coś pomoc.
Jaka była waga spadkowa i dokładnie kiedy? Którego konkretnie dnia osiągnął urodzeniową? Przy takiej wadze jak jego 3 tyg. to nie jest tragedia. Pytam o to, żeby oszacować tygodniowy i dzienny średni przyrost.
To jest NAJWAŻNIEJSZY czynnik tego czy dziecko się najada.
Moja też wisi, tylko że ja mam poczucie, że mleka mam mało. Tłumacze sobie to tak, że ona składa zamówienie, żeby było go więcej. Wysyła sygnał, że potrzebuje i nie ma. Generalnie taki jest mechanizm rozkręcania laktacji. Dziecko zawsze będzie siedziało na piersi więcej niż jadło, bo z dnia na dzień potrzebuje więcej mleka.
A propos tego ile potrzebuje. Mniej więcej 150 ml x waga w kg. Czyli jak widać wcale nie tak wiele, bo mówimy o zapotrzebowaniu na dobę.
Nie sugeruj się, że z butli je. Zresztą bardzo Ci polecam odstawić butelkę, jeśli czujesz, że mały ma kłopot ze ssaniem. Spróbuj się przemeczyc i podawać kieliszkiem albo strzykawką. Butelka wymaga innego mechanizmu ssania i jak dziecko ma jakiś kłopot, to butla tylko wprowadza zamieszanie.
Ja wiem, że jest zajebiście ciezko, wczoraj wyłam, serio wyłam. Stwierdziłam, że jestem pojebana, bo powinnam podać butlę z mm i iść spać a nie męczyć siebie i dziecko chorymi ambicjami. No ale zależy mi na tym kp i co poradzę.
Spróbuj wejść na grupę na FB Karmiące Wrocław. Tam jest kopalnia wiedzy i wsparcia.Nona, sunshine03, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Meggs, wlasnie przejezdzam kolo szpitala, w ktorym chyba jestes, myslac o Tobie i Wikusiu
Dzis piekny sloneczny jesienny dzien! Idealny na porod! Meggs, Dośka, kciuki za Was!
Nona, Lami, Nikodemka, Dośka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Kark - w takim razie mam termin w Twoje urodziny, urodziny i imieniny mojego taty i imieniny mamy 😂 Zabraknie miejsca na torcie.
Poprosimy o dwa nowe bobaski i co najmniej dwa pozytywne testy w zamian za nieNona, tere-fere, madziorek86, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:52
Beti82, sunshine03, Niezapominajka2, Domi_tur, Nikodemka, Szczęściara, Nona, Pestkaa, Dośka, Słoneczko123, blair., Edyśkaa82, Lami, madziorek86, Wik89, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, alex0806 lubią tę wiadomość
❤💙❤💙