X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:54

❤💙❤💙
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ile dawac espumisanu ? Mam ten mocniejszy ten 100 mg/ ml . daje teraz 5 kropelek
    A ten kolzym to co to ? To zamiast probiotyku ?
    Bo podaje jemmu ten espumisan , wit d i probiotyk po cc ten cesario cos tam 3vkropelkki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 17:22

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Espumisan 100, daje jej w ciągu dnia co drugie karmienie 15 kropli, bo chyba maksymalnie można 50/dzień. Wychodzi 8.00, 14.00, 20.00. Ale teraz będę już Espumisan dawać raz, bo widzę, że mała coraz lepiej, więc nie będę faszerować.

A kolzym to laktaza, dokładnie takie samo działanie jak delicol, ale jakiś jest dwuskładnikowy, nie jest tak "żelowy" jak delicol, przez co łatwiej się wlewa, mi starcza na 6 dni, a delicol na 3, ostatnie jest dużo tańszy, na allegro z apteki kupuje za 15 zł, a w stacjonarnej 20-22.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z nad morza ;*
    eb3dda4445b3.jpg

Lami, Beti82, talku, Pestkaa, Nona, Wik89, tere-fere, blair., Kijanka, Szczęściara, Słoneczko123, alex0806, madziorek86, przedszkolanka:), Malinowa91, Edyśkaa82, miśka, Meggs, tęczova, Magda - mbc, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja colflor cesario zmieniłam na Gaia, bo po tamtym moja miała jazdy.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, co to za wczasy? ☺️
    Wygląda jakby było ciepło ☺️☺️

Ja w pracy... Już ostatni pracujący weekend dla mnie. W listopadzie tylko pon-pt i w grudniu zwolnienie.

Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - bo jest cieplutko! :) Maz jest jutro chrzestnym, przyjechalismy juz dzis.
    Zawsze jak tu jestem to wyjezdzam z lzami w oczach. Mieszkalismy tu wczesniej i mam taaakie piekne wspomnienia.
    Ooo, to ostatni miesiac pracy przed Toba. I dobrze :)

Nona, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:47

madziorek86 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko piękności <3
    U nas też lato ;) dzidzia dostała balon z Helen i nie ma dziecka. Wsadzilam jej w rączkę i tak trzymała i sobie tym machała że przez godzinę nie bylo dziecka ;) o 19 kąpiel ją od zabawy oderwała dopiero ;)

madziorek86, blair., Lami lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Hehe, dzięki, pokaże obie opcje eMkowi 😉

Narazie zamontowalismy parapety. Jakby wasi mężowie też wymyślili parapety granitowe to od razu rada - rozwiedźcie się 😔 Nawet nie mam sił już o tym myśleć 😶

Dośka, a nie można jeszcze trochę zaczekać? Tobie wywołują tylko ze względu na cukrzyce czy coś jeszcze?

Monia, a młody płacze/krzyczy czy stęka i sypią się bączki.
    Ja kawe bez mleka i tak pije, ale jak chce sernik to jem, dziś na śniadanie mieliśmy bitą śmietanę do kakałka, a biały ser czy serek kanapkowy też normlanie jem ☺

Miśka to zależy co kiedy będzie normlanie 😉
    Ja od razu od pionizacji chodziłam prosto, mimo, że było ciężko, ale położne kazały próbować to próbowałam. Boleć będzie i rana przy każdym psiknięciu czy smiechu będzie boleć, mnie chyba koło miesiąca.

Tylko przez cukrzycę

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia piję kawkę jedną dziennie. Co do bąków to albo nie toleruje jeszcze laktozy a może alergia na nią ( polecam ograniczyć po prostu i przenieść się na to co można bez laktozy) plus przed każdym karmieniem Delicol - u nas ten zestaw sprawę załatwił <3
    Ogranicz mocno smażone, wzdymające warzywa, owoce (głównie cytrusy) . Pij melisę i herbatkę z kopru. Obserwuj co działa. Będzie dobrze,nie rezygnuj z kp :)

Nikodemko ahhh <3

u nas dzisiaj sen tylko 2.5h w dzień :O noc bez snu bo wczoraj cały dzień przespał. Czyżby ze zmianą czasu ogarnął dzień i noc? :D oby!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ♥️♥️♥️ Zaraz połowa, a dopiero testowałaś!

Wiki i co, uruchamiacie po weekendzie przyspieszenie zabiegu męża?

W czwartek na basenie odłożyłam 30 minut przed wyjściem okulary korekcyjne na półki pod prysznicami, bo chciałam popływać i już by mi przeszkadzały. Wychodzę i ich nie ma. Rozumiem ukraść ręcznik, klapki, okulary do pływania a nawet żel do kąpieli, ale znoszone korekcyjne okulary? Ehh, czy ostatnio już nie wspominałam, że ludzie nie przestają mnie zadziwiać? W poniedziałek muszę podjechać wyrobić nowe, wczoraj jeszcze jako tako, a dzisiaj już tak mi źle, że tak mało widzę.

Nikodemka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, tu muszę Cię poprawić, bo przerobiłam już wszystkie treści związane z mlekiem jak mieliśmy armagedon. Fakt, że mama odstawi laktozę nic nie da. Białko krowie owszem przenika do mleka matki, ale laktoza nie. Kobiece mleko ma własną wyprodukowaną laktozę i nie ma wpływu na nią co je i pije mama. Laktoza ta pojawia się w dużych ilościach w pierwszym mleku. Żeby uniknąć przekazywania jej dziecku podczas kp poleca się następujący system - odciąganie pierwszych 30-40 ml mleka i niepodawanie go dziecku (to to bardziej "przezroczyste" mleko) i to karmienie robić na jedej piersi, następne karmienie również z tej samej piersi przed nim odciągnąć tylko chwilę i wylać. Wtedy dziecko pobiera pokarm właściwy, który ma mało laktozy. I na dwa kolejne karmienia zmienia się pierś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 20:31

Domi_tur lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami potwierdzam,też o tym wiem -dobrze,że o tym napisałaś :) ja się skupiłam bardziej na żarełku haha :P a napisałam o nim ,bo przeszłam to z Polą . Tzn. chodziło mi o to,że właśnie jak na białko to ograniczyć nabiał /przejść na ten bez laktozy (u nas pomogło przy Poli- alergia plus azs) a przy Olku delicol przed każdym karmieniem ze względu na tą laktozę. Matko ,nie wiem czy ja to zrozumiale w ogóle napisałam,ale mam nadzieję że Monia zrozumie :D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:17

Dośka lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 2 nocy dziec nieodkladalny najlepiej brzuchem na mamy brzuchu cwaniaczek ale on tak je jakby ktoś mu tego cycka miał zaraz zabrać bez kitu słychać go w drugim pokoju tak głośno je i przełyka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, jak tam Wasze blastki? Pewnie pisałaś ale chyba przeoczyłam :(

My dziś wróciliśmy, zasmarkani, z odciskami na stopach, ale było cudownie! Polecam, polecam, polecam 😍

Magda - mbc, Lami, talku, Nona lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • blair. Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:17

tęczova lubi tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko moje dzieci nie śpią od 4 🤦‍♀️

• talku Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, używacie oczyszczaczy i nawilżaczy powietrza?
    Kupiłam na początek higrometr żeby sprawdzić wilgotność powietrza ale wiem, że w Krakowie ani jakość ani wilgotność powietrza raczej nie będą imponujące.
    Zastanawiam się czy to potrzebny sprzęt w domu czy zbędny wydatek. Jakie macie doświadczenia?

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ