Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami ile dawac espumisanu ? Mam ten mocniejszy ten 100 mg/ ml . daje teraz 5 kropelek
A ten kolzym to co to ? To zamiast probiotyku ?
Bo podaje jemmu ten espumisan , wit d i probiotyk po cc ten cesario cos tam 3vkropelkki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 17:22
-
Też mam Espumisan 100, daje jej w ciągu dnia co drugie karmienie 15 kropli, bo chyba maksymalnie można 50/dzień. Wychodzi 8.00, 14.00, 20.00. Ale teraz będę już Espumisan dawać raz, bo widzę, że mała coraz lepiej, więc nie będę faszerować.
A kolzym to laktaza, dokładnie takie samo działanie jak delicol, ale jakiś jest dwuskładnikowy, nie jest tak "żelowy" jak delicol, przez co łatwiej się wlewa, mi starcza na 6 dni, a delicol na 3, ostatnie jest dużo tańszy, na allegro z apteki kupuje za 15 zł, a w stacjonarnej 20-22.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami, Beti82, talku, Pestkaa, Nona, Wik89, tere-fere, blair., Kijanka, Szczęściara, Słoneczko123, alex0806, madziorek86, przedszkolanka:), Malinowa91, Edyśkaa82, miśka, Meggs, tęczova, Magda - mbc, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Talku - bo jest cieplutko!
Maz jest jutro chrzestnym, przyjechalismy juz dzis.
Zawsze jak tu jestem to wyjezdzam z lzami w oczach. Mieszkalismy tu wczesniej i mam taaakie piekne wspomnienia.
Ooo, to ostatni miesiac pracy przed Toba. I dobrzeNona, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko piękności
U nas też latodzidzia dostała balon z Helen i nie ma dziecka. Wsadzilam jej w rączkę i tak trzymała i sobie tym machała że przez godzinę nie bylo dziecka
o 19 kąpiel ją od zabawy oderwała dopiero
madziorek86, blair., Lami lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
tere-fere wrote:Hehe, dzięki, pokaże obie opcje eMkowi 😉
Narazie zamontowalismy parapety. Jakby wasi mężowie też wymyślili parapety granitowe to od razu rada - rozwiedźcie się 😔 Nawet nie mam sił już o tym myśleć 😶
Dośka, a nie można jeszcze trochę zaczekać? Tobie wywołują tylko ze względu na cukrzyce czy coś jeszcze?
Monia, a młody płacze/krzyczy czy stęka i sypią się bączki.
Ja kawe bez mleka i tak pije, ale jak chce sernik to jem, dziś na śniadanie mieliśmy bitą śmietanę do kakałka, a biały ser czy serek kanapkowy też normlanie jem ☺
Miśka to zależy co kiedy będzie normlanie 😉
Ja od razu od pionizacji chodziłam prosto, mimo, że było ciężko, ale położne kazały próbować to próbowałam. Boleć będzie i rana przy każdym psiknięciu czy smiechu będzie boleć, mnie chyba koło miesiąca.
Tylko przez cukrzycę
-
Monia piję kawkę jedną dziennie. Co do bąków to albo nie toleruje jeszcze laktozy a może alergia na nią ( polecam ograniczyć po prostu i przenieść się na to co można bez laktozy) plus przed każdym karmieniem Delicol - u nas ten zestaw sprawę załatwił
Ogranicz mocno smażone, wzdymające warzywa, owoce (głównie cytrusy) . Pij melisę i herbatkę z kopru. Obserwuj co działa. Będzie dobrze,nie rezygnuj z kp
Nikodemko ahhh
u nas dzisiaj sen tylko 2.5h w dzieńnoc bez snu bo wczoraj cały dzień przespał. Czyżby ze zmianą czasu ogarnął dzień i noc?
oby!
-
Nikodemko ♥️♥️♥️ Zaraz połowa, a dopiero testowałaś!
Wiki i co, uruchamiacie po weekendzie przyspieszenie zabiegu męża?
W czwartek na basenie odłożyłam 30 minut przed wyjściem okulary korekcyjne na półki pod prysznicami, bo chciałam popływać i już by mi przeszkadzały. Wychodzę i ich nie ma. Rozumiem ukraść ręcznik, klapki, okulary do pływania a nawet żel do kąpieli, ale znoszone korekcyjne okulary? Ehh, czy ostatnio już nie wspominałam, że ludzie nie przestają mnie zadziwiać? W poniedziałek muszę podjechać wyrobić nowe, wczoraj jeszcze jako tako, a dzisiaj już tak mi źle, że tak mało widzę.Nikodemka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Przedszkolanko, tu muszę Cię poprawić, bo przerobiłam już wszystkie treści związane z mlekiem jak mieliśmy armagedon. Fakt, że mama odstawi laktozę nic nie da. Białko krowie owszem przenika do mleka matki, ale laktoza nie. Kobiece mleko ma własną wyprodukowaną laktozę i nie ma wpływu na nią co je i pije mama. Laktoza ta pojawia się w dużych ilościach w pierwszym mleku. Żeby uniknąć przekazywania jej dziecku podczas kp poleca się następujący system - odciąganie pierwszych 30-40 ml mleka i niepodawanie go dziecku (to to bardziej "przezroczyste" mleko) i to karmienie robić na jedej piersi, następne karmienie również z tej samej piersi przed nim odciągnąć tylko chwilę i wylać. Wtedy dziecko pobiera pokarm właściwy, który ma mało laktozy. I na dwa kolejne karmienia zmienia się pierś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 20:31
Domi_tur lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami potwierdzam,też o tym wiem -dobrze,że o tym napisałaś
ja się skupiłam bardziej na żarełku haha
a napisałam o nim ,bo przeszłam to z Polą . Tzn. chodziło mi o to,że właśnie jak na białko to ograniczyć nabiał /przejść na ten bez laktozy (u nas pomogło przy Poli- alergia plus azs) a przy Olku delicol przed każdym karmieniem ze względu na tą laktozę. Matko ,nie wiem czy ja to zrozumiale w ogóle napisałam,ale mam nadzieję że Monia zrozumie
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Blair, jak tam Wasze blastki? Pewnie pisałaś ale chyba przeoczyłam
My dziś wróciliśmy, zasmarkani, z odciskami na stopach, ale było cudownie! Polecam, polecam, polecam 😍Magda - mbc, Lami, talku, Nona lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Dziewczyny, używacie oczyszczaczy i nawilżaczy powietrza?
Kupiłam na początek higrometr żeby sprawdzić wilgotność powietrza ale wiem, że w Krakowie ani jakość ani wilgotność powietrza raczej nie będą imponujące.
Zastanawiam się czy to potrzebny sprzęt w domu czy zbędny wydatek. Jakie macie doświadczenia?