X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:49

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:49

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 8 tygodni ;) na razie chomiczyca drzemie :) cośtam stęka to pewnie się zaraz obudzi. Ale spała ładnie, od 21 ciągiem ponad 7 h i pozniej od nowej 4 do 7.30. Nakarmiłam, przebrałam i zasnęła mi na nogach robiąc kupę ;)
    My też mamy oczyszczacz powietrza bo w Opolu mega syf. Śmierdzi strasznie jak się wieczorem okno otworzy. Oczyszczacz z jonizacją dodatkowo. Nawilżacz też mamy. I daje radę, bo w domu o wiele lepiej. Mąż alergik to o wiele lepiej się czuje jak to kupiliśmy. I oczy tak nie pieką po nocy. My mamy webbera jakiegoś, gdzieś na górze listy polecanych jest, ale ja tam się nie znam. To mój mąż uwielbia elektronikę i wybrał ;)

Cytrynowy sok, przedszkolanka:), Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, nie martw się, wszystko będzie dobrze. Poganiam Ciebie do odebrania swojej rezerwacji po brzuszkowej stronie! 😘

Robię to samo co moja siostra lata temu. Mąka ziemniaczana w dzień, a na wieczór nawilżanie. U nich było jedno odparzenie po zmianie pieluszek na dade, u nas to samo, ale Nina miała tydzień więc mega wrażliwa skóra. Nie widzę, żeby działo się coś złego, skóra nie jest przesuszona, wszystko ok.

blair. lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Niezapominajko Ci to jakoś dobrze zrobi, ale poród w terminie to 2tyg- i 2tyg+ od planowanego terminu. Ja sobie tak tłumaczyłam będąc w szpitalu, że jest wszystko ok, ze mały jeszcze potrzebuje troszkę czasu w brzuszku, a ja muszę mu dać jeszcze czas. Kochana czekamy na spokojnie razem z Tobą 😚

Wik89, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A która posprawdzała pieluchy tańsze i ma porównanie? W dwójki jestem wyposażona, ale już chce się rozglądać za promocjami na 3. Dada, lidlowskie czy rosmanowskie? Czy wychodzą tak samo jak niebieskie pampersy? No i jakość przede wszystkim.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko całusy dla Olusia z okazji miesięcznicy 😊🎈

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami mi pasują z biedry Dada Extra care, jedziemy głównie na tych. Mieliśmy na start z rosska Bambiboo ale droższe są i mamy też paczkę Pampersów tych za free z rosska ale są ciut za duże to czekają. Moja przyjaciółka już 3 dziecko zapina w lidlowskie i jej bardzo pasują ;)

Edit: ach ty już na 3 polujesz 🙉 to spróbuj może lidlowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i moze mi powiecie, bo widziałam, że pieluchy w rozmiarze 3 są w formie pieluchy i pieluchomajtek.

Kiedy się używa tych drugich?

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:19

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i ja muszę się rozejrzeć za oczyszczaczem powietrza, xaiomi ma dobre opinie większości sprzętów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:34

Lami, talku, Wik89, Biegającą-mama, tęczova, Nona lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, moge tylko powiedzieć że mocno mocno ściskam 😘😘😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam oczyszczacze Xiaomi i polecam :) tanie i spoko! Dają radę :)

sunshine03, Cytrynowy sok, talku lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko max za tydzień będziecie już razem😘😘 zrelaksuj się te wywoływanie odpuść. Wiem że mi łatwo powiedzieć i za 10 tyg też będę psioczyc że nic się nie dzieje ale niestety im bardziej o tym myślimy tym bardziej się nakrecamy a potem wpadamy w dołek.. Życzę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu za te czekanie🤗🤗

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Cytrynko, wróżę za chwilę dwie krechy 😁 Jak tylko zaczyna się jakiś projekt nowy, to lada dzień trzeba już myśleć o betach, usg, łóżeczkach itd. 😁😁😁

Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    😞
    Nie mam humoru dziewczyny, wiem, że trzymacie kciuki i chcecie wiedzieć, co się dzieje, ale nie mam siły pisać. Dostaje codziennie kilka wiadomości od znajomych, na które mam tylko jedną odpowiedź - no nie urodziłam 😞
    Przestałam liczyć skurcze, robię tylko spacery, to zawsze zdrowie, czasami schody. Jem daktyle i pije liście malin, tak na wszelki wypadek. Nawet zaczęłam robić coś, o co w życiu bym siebie nie podejrzewała- akupresura 🤷‍♀️ dla mnie to było szamaństwo, ale już nawet zaczęłam w to mocno wierzyć. Skurcze już wszystkie bolesne, ćwiczę na nich oddech, ale kładę się spać, jeden mnie jeszcze po godzinie wybudzi, a później już spokój.

Wczoraj cały dzień przepłakany, zobaczymy jak będzie dzisiaj.
    Humor i pozytywne nastawienie nie opuszczał mnie aż do terminu, po tej dacie, kodowanej w głowie od początku ciąży, wszystko zmieniło się o 180 stopni. Nikt oprócz kobiety po terminie nie jest w stanie tego zrozumieć. Nie ma mowy o źle wyliczonej dacie porodu, późniejszej owulacji itp. Ja wiem, że jeszcze może się samo zacząć, ale z każdym dniem nadzieje są coraz mniejsze. Właściwie czekam już na czwartek i wywołanie.

Na pewno dowiecie się, jak urodzę ☺️

Niezapominajko jak bym widziała moje ostatnie dni przed pytania czy już albo kiedy urodzę doprowadzały mnie do szału, byłam zła, płaczliwa i wogole hormony szalały wiec rozumiem Cię doskonale z moja mama nie rozmawiałam od 4 dni przed porodem bo już nie byłam w stanie słuchać tych wszystkich rad. Tule mocno

Wik89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami Dada rozmiar 3 to porażka jak dla mnie, dwójki były super a kolejne już odparzyły Małego bo nie doprowadzają tak dobrze wilgoci . Za to najlepsze na świecie są z Rossmanna Babydream Fun&Fit! Próbowaliśmy i 2 i teraz 3, zostajemy przy nich :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Oj, Cytrynko, wróżę za chwilę dwie krechy 😁 Jak tylko zaczyna się jakiś projekt nowy, to lada dzień trzeba już myśleć o betach, usg, łóżeczkach itd. 😁😁😁

Na to właśnie liczę 😍🤞

• Dośka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko jak ja Cię rozumiem....... U mnie wywołują już 4 dzień, znowu jestem pod oksytocyną. Szyjka jaka była taka jest.

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ