X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:49

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:49

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 8 tygodni ;) na razie chomiczyca drzemie :) cośtam stęka to pewnie się zaraz obudzi. Ale spała ładnie, od 21 ciągiem ponad 7 h i pozniej od nowej 4 do 7.30. Nakarmiłam, przebrałam i zasnęła mi na nogach robiąc kupę ;)
    My też mamy oczyszczacz powietrza bo w Opolu mega syf. Śmierdzi strasznie jak się wieczorem okno otworzy. Oczyszczacz z jonizacją dodatkowo. Nawilżacz też mamy. I daje radę, bo w domu o wiele lepiej. Mąż alergik to o wiele lepiej się czuje jak to kupiliśmy. I oczy tak nie pieką po nocy. My mamy webbera jakiegoś, gdzieś na górze listy polecanych jest, ale ja tam się nie znam. To mój mąż uwielbia elektronikę i wybrał ;)

Cytrynowy sok, przedszkolanka:), Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, nie martw się, wszystko będzie dobrze. Poganiam Ciebie do odebrania swojej rezerwacji po brzuszkowej stronie! 😘

Robię to samo co moja siostra lata temu. Mąka ziemniaczana w dzień, a na wieczór nawilżanie. U nich było jedno odparzenie po zmianie pieluszek na dade, u nas to samo, ale Nina miała tydzień więc mega wrażliwa skóra. Nie widzę, żeby działo się coś złego, skóra nie jest przesuszona, wszystko ok.

blair. lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Niezapominajko Ci to jakoś dobrze zrobi, ale poród w terminie to 2tyg- i 2tyg+ od planowanego terminu. Ja sobie tak tłumaczyłam będąc w szpitalu, że jest wszystko ok, ze mały jeszcze potrzebuje troszkę czasu w brzuszku, a ja muszę mu dać jeszcze czas. Kochana czekamy na spokojnie razem z Tobą 😚

Wik89, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A która posprawdzała pieluchy tańsze i ma porównanie? W dwójki jestem wyposażona, ale już chce się rozglądać za promocjami na 3. Dada, lidlowskie czy rosmanowskie? Czy wychodzą tak samo jak niebieskie pampersy? No i jakość przede wszystkim.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko całusy dla Olusia z okazji miesięcznicy 😊🎈

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami mi pasują z biedry Dada Extra care, jedziemy głównie na tych. Mieliśmy na start z rosska Bambiboo ale droższe są i mamy też paczkę Pampersów tych za free z rosska ale są ciut za duże to czekają. Moja przyjaciółka już 3 dziecko zapina w lidlowskie i jej bardzo pasują ;)

Edit: ach ty już na 3 polujesz 🙉 to spróbuj może lidlowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i moze mi powiecie, bo widziałam, że pieluchy w rozmiarze 3 są w formie pieluchy i pieluchomajtek.

Kiedy się używa tych drugich?

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:19

• Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i ja muszę się rozejrzeć za oczyszczaczem powietrza, xaiomi ma dobre opinie większości sprzętów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:34

Lami, talku, Wik89, Biegającą-mama, tęczova, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, moge tylko powiedzieć że mocno mocno ściskam 😘😘😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam oczyszczacze Xiaomi i polecam :) tanie i spoko! Dają radę :)

nick nieaktualny, Cytrynowy sok, talku lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko max za tydzień będziecie już razem😘😘 zrelaksuj się te wywoływanie odpuść. Wiem że mi łatwo powiedzieć i za 10 tyg też będę psioczyc że nic się nie dzieje ale niestety im bardziej o tym myślimy tym bardziej się nakrecamy a potem wpadamy w dołek.. Życzę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu za te czekanie🤗🤗

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Cytrynko, wróżę za chwilę dwie krechy 😁 Jak tylko zaczyna się jakiś projekt nowy, to lada dzień trzeba już myśleć o betach, usg, łóżeczkach itd. 😁😁😁

Cytrynowy sok, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    😞
    Nie mam humoru dziewczyny, wiem, że trzymacie kciuki i chcecie wiedzieć, co się dzieje, ale nie mam siły pisać. Dostaje codziennie kilka wiadomości od znajomych, na które mam tylko jedną odpowiedź - no nie urodziłam 😞
    Przestałam liczyć skurcze, robię tylko spacery, to zawsze zdrowie, czasami schody. Jem daktyle i pije liście malin, tak na wszelki wypadek. Nawet zaczęłam robić coś, o co w życiu bym siebie nie podejrzewała- akupresura 🤷‍♀️ dla mnie to było szamaństwo, ale już nawet zaczęłam w to mocno wierzyć. Skurcze już wszystkie bolesne, ćwiczę na nich oddech, ale kładę się spać, jeden mnie jeszcze po godzinie wybudzi, a później już spokój.

Wczoraj cały dzień przepłakany, zobaczymy jak będzie dzisiaj.
    Humor i pozytywne nastawienie nie opuszczał mnie aż do terminu, po tej dacie, kodowanej w głowie od początku ciąży, wszystko zmieniło się o 180 stopni. Nikt oprócz kobiety po terminie nie jest w stanie tego zrozumieć. Nie ma mowy o źle wyliczonej dacie porodu, późniejszej owulacji itp. Ja wiem, że jeszcze może się samo zacząć, ale z każdym dniem nadzieje są coraz mniejsze. Właściwie czekam już na czwartek i wywołanie.

Na pewno dowiecie się, jak urodzę ☺️

Niezapominajko jak bym widziała moje ostatnie dni przed pytania czy już albo kiedy urodzę doprowadzały mnie do szału, byłam zła, płaczliwa i wogole hormony szalały wiec rozumiem Cię doskonale z moja mama nie rozmawiałam od 4 dni przed porodem bo już nie byłam w stanie słuchać tych wszystkich rad. Tule mocno

Wik89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami Dada rozmiar 3 to porażka jak dla mnie, dwójki były super a kolejne już odparzyły Małego bo nie doprowadzają tak dobrze wilgoci . Za to najlepsze na świecie są z Rossmanna Babydream Fun&Fit! Próbowaliśmy i 2 i teraz 3, zostajemy przy nich :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Oj, Cytrynko, wróżę za chwilę dwie krechy 😁 Jak tylko zaczyna się jakiś projekt nowy, to lada dzień trzeba już myśleć o betach, usg, łóżeczkach itd. 😁😁😁

Na to właśnie liczę 😍🤞

• Dośka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko jak ja Cię rozumiem....... U mnie wywołują już 4 dzień, znowu jestem pod oksytocyną. Szyjka jaka była taka jest.

bl9cmg7y7g2u5710.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ