Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tere-fere wrote:Arashe to Twoje plamienie-okres po poprzednim porodzie trwało tyle co okres normlany czy krócej lub dłużej?
Boli mnie jak na potop szwedzki, a kurde dzisiaj znowu może z pół łyżeczki krwi 🙈tere-fere lubi tę wiadomość
-
No, None miałam wczoraj pochwalić, że kolejne znaki interpunkcyjne nam wprowadza... Może oznaczają jakiś zakres tematyczny? 🤔 😂
Talku, nie obraz się teraz - każda z nas wie, co bierze. Oczywiście że jakieś wady drugiej połowy wychodzą w praniu, ale większość znamy. Nie ma ideałów, każdy ma coś za uszami. Na pewno ogarnia dobrze inne rzeczy, ale może dla Ciebie są normalne i ich nie widzisz. Nie mówię, żeby bagatelizować, bo trzeba to zmieniać, ale cóż... ten typ tak ma, bo pewnie od dziecka był prowadzony przez swoich rodziców za rączkę. Zmian można dokonać, ale małymi kroczkami, bo jesteśmy wszyscy zewnątrzsterowni, ale jak od najmłodszych lat mama wycierała nos, pakowała plecak, biegła do szkoły żeby nie dostał 1, bo zapomniał książki itd., no to wiesz, problem mocno zakorzeniony i tłumaczenie "ogarnij się" nic nie da. Ale już jako partnerki też często niestety te zachowania wzmacniamy, wyręczając ich, żeby coś przyspieszyć, zrobić lepiej - błąd. Przykład z wczoraj. Od początku mój jest odpowiedzialny za przygotowanie i sprzątnięcie kąpania. Wczoraj przyjechaliśmy późno do domu i wiedziałam, że będzie ogarniał to 20 minut, więc włączyłam swoje turbo i przygotowałam w dwie. Wyręczę go z 3 razy z rzędu i już zapomni, że to jego działka i będzie czekał aż mu to zlecę, ja się wkurzę że nie robi tego sam z siebie, dojdzie 5 podobnych rzeczy no i armagedon gotowy.
Więc Talku, w życiu obecnym może jest dużo niedociągnięć z jego strony, ale jak urodzi się Stasiu masz pole do popisu - jeśli będziesz konsekwentna i będzie od POCZĄTKU miał obowiązki, to wejdzie mu w nawyk i bedzie robił to odpowiedzialnie, a nad resztą trzeba pracować. Teraz się nie denerwuj, pochodzicie się, jak wróci to nie draż kłótni dalej, dla dobra Twojego i maluszka.
talku, Nona, madziorek86, Kijanka, Wik89, Malinowa91, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Coś to dzisiaj jest dzień narzekania na mężów. Odkąd mój wrócił to mnie tak wkurzał tym marudzeniem, teściowie wydzwaniali jak debile co chwilę i zaogniali sytuację. Wykopałam go niedawno na drugą IP. Tym bardziej że konsultował wyniki z naszą znajomą lekarką i stwierdziła że leukocyty za bardzo podwyższone. Miał 22 przy normie do 9. I że bez USG nie powinni go wypuścić. Pojechał i czeka na ip. Ocipieję, słowo daję. Dobrze że Laura zasnęła przed 20. Ja leżę w wannie. Jakbym mogła to bym się z chęcią napiła z tego wszystkiego. Proponuję żeby któraś stękaczkę wypiła czerwonego winka za mnie, dla zdrowia własnego Endo przy okazji
Talku nie denerwuj się. Ja w ciąży też miałam taką sytuację że się mega zdenerwowałam, wtedy zapalikiem była teściowa oczywiście. Dostałam wysokiego ciśnienia i zawrotow głowy od tego, bolał mnie brzuch. Ale wszystko było ok. Spokojnie, on wróci i wszystko sobie wyjasnicie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, lecę na pomoc, nalałam całą szklankę wiśniówki, bo winko zostawiam dla staraczek 🍷🍷🍷 Ściskam mocno, wszystko będzie dobrze 😘
Nona, alex0806, madziorek86, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Mysle, ze kazda z nas ma na koncie taka klotnie, nie ma idealow... Tylko w ciazy to niepotrzebny stres, ze cos sie moze stac, rozumiem Cie Talku z zupelnosci.
My tez sie przed chwila posprzeczalismy, bo mimo, ze Lami ma racje i nie da sie kogos zmienic wedlug swoich zasad jesli niektore rzeczy sa juz zakorzenione, to mam wrazenie, ze faceci czasem zapominaja uzywac jakiejs czesci mozgu.
talku, Kijanka, Malinowa91, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Lami, oczywiście że się nie obrażam. I oczywiście wiem co brałam. No takiego go brałam ale chyba aż tak mi to nie przeszkadzało albo jednak takie roztargnienie zdarzało mu się rzadziej. Choć nigdy nie znał słowa przepraszam.
I to jest naprawdę dobry człowiek, ma wielkie serce. Ogarnia w domu sprzątanie, gotowanie, zawsze mogę na niego liczyć jak poproszę. Tylko właśnie chodzi o to że ciągle muszę o coś prosić, przypominać, upominać się a finalnie się czepiam. Pewnie tak. Bo ja lubię po swojemu, lubię szybko, efektywnie i zrobione.
Ale masz rację, że pewnie powinnam konsekwentnie pozwolić mu się wykazać przy dziecku jak się urodzi i mniej zlecać zadania a więcej dać przestrzeni.
Choć zaczęłam się ostatnio obawiać jak będzie wyglądała nasza rzeczywistość w trójkę kiedy mój chłop nie pamięta co jadł na śniadanie a już na pewno nie to co wczoraj ustaliliśmy. Gdzie tam lekarze, szczepienia i stosowanie odpowiedniego kremu na odparzenia do pupy zamiast mojego balsamu do ciała. Obawiam się że może go to przerosnąć.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Mam nadzieję, że Staś jest bezpieczny w moim brzuchu i taki silny stres mu nie zaszkodził.
Chłop wrócił. Nie wypowiedział jeszcze ani jednego słowa. Ale to może i lepiej. Bo jest szansa że przeżyjemy tę noc.madziorek86, Nona, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
A oni się znowu nadziwić nie mogą czemu my kobiety tak dużo w tych głowach mamy ponakładane, jakby cały czas ktoś stał i korbką kręcił 😂
talku, Wik89, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Talku magnez melisa jak najbardziej ale mi też pomógł ciepły prysznic się rozluźnić i wtedy też moja mała się uspokoiła. Też przeżyłam taka awanturę że swoim, też go wystawiłam za drzwi kazałam mu się pakować, i też zaczęło się od pierdoły no ale się nazbierało.
Nie denerwuj się, maluchowi nic się napewno nie stało ale też poczuł twoje nerwy.talku, Malinowa91 lubią tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Ogarnie talku, będziecie się uczyć razem Stasia 😊
Niezapominajko, chciałabym taką magiczną kupkę ciuszków 😁 Poproszę Mikołaja i może jeszcze jakiegoś elfa l, co w nocy będzie rozczesywał mi włosy. W zeszłym roku udało się dostać Ninkę pod choinkę, więc kto wie, może w tym roku takie życzenie też jest realne 😁Malinowa91 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Talku niestety chłopy to proste elementy. Najlepiej wszystko zapisz na kartce a i tak zapomni co miał zrobić.. Czasami przerasta ich to co mieli zapamiętać i najlepiej powiedzieć że nie mówiliśmy.. Tak jak dziewczyny napisały już nie ma idealnego związku zawsze będą góry i doliny.. Ale najważniejsze żeby nie stresować się w naszym stanie.. My kobiety mamy poukładane w głowie 😁😁 faceci cały czas czegoś się uczą..
Najważniejsze że zguba przyszła a Ty się nie denerwuj szkoda nerwów.. Na drugi raz przez łeb mu daj niech wie że z cieżarną to nie przelewki.Malinowa91 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Domi umarłam
zrobiłaś mi wieczór ;p
Oczywiście w sprawie cycków;p
Ja miałam mandarynki, teraz mam melony^^ pewnie po karmieniu będę zarzucać na plecy i agrafkami przypinać. Rozstępy też mi się zrobiły;/
I na boczkach mam niewielkie czerwone i pod pępkiem też. Smarowałam się w ciąży i po porodzie dopiero wyszły ;/Domi_tur, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny