WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Niezapominajko - a ja obstawiam, ze to bedzie dzis :) I podziwiam, ze jeszcze nie jestes w szpitalu, sama pewnie jechalabym w panice, ze to juz. Lubie te przedporodowe emocje tu. Lada moment zobaczymy kolejnego malucha, to piekne.

My dzis obydwoje nie moglismy spac z emocji, Kapselek chyba tez, bo czulam w nocy sporo kopniaczkow. W koncu nadszedl ten dzien, o 10.00 odbieramy klucze do mieszkania, na ktore czekalismy ponad 2 lata. Az ciezko mi uwierzyc, ze to juz.
    Nikodemko super.Tez odbieralam 31 pazdziernika klucze do swojego ahhah pamietam,ze 1 listopada zamiast na cmentarz ja siedzialam w pustych pokojach i nie moglam sie napatrzec hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 08:07

Nona, Wik89, Nikodemka, Malinowa91 lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko trzymam kciuki non stop .Jedz do tego szpitala -dzisiaj masz urodzic <3

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:38

Wik89, Beti82, Biegającą-mama, talku, PierwiastkaZuza, tere-fere, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś wszystkie swoje moce kierujemy na Niezapominajke! Niech już urodzi i tuli swoją córeczkę 😍

Co do facetów mi nawet nie chce się pisać ale tak jak Lami napisała "widziały gały co brały" . Ale czasem się zastanawiam czy ta teściowa mnie tak denerwuje za swój charakter czy za to , ze tak rozpieściła/ nie wychowała/ świadomie bądź nie złe nastawiła w stosunku do kobiet ( ona sama nienawidzi kobiet i jest bardzo zazdrosna o wszystkie )

Arashe jak Ci idzie bieganie 😉?

Dziewczyny, które dokarmiają mm czy jak podam na wieczór w kryzysie to przez to mego nie będzie coraz mniej ? Wczoraj H. Tak płakała ze jej zrobiłam Nan 120ml i wszystko wciągnęła a była po cycu ...

Nona, Malinowa91, Ani0nka lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - nawet nie ma mowy o cmentarzu jutro, metrowka i jazda z planowaniem haha :D
    Nona - nie jest duze, 58m z ogrodkiem 50m, co chyba najbardziej mnie cieszy :)
    Pokoikowa inspiracja wyglada tak:
    e01710cc919f.jpg
    Farba i naklejki juz kupione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 08:22

madziorek86, Beti82, Nona, talku, Pestkaa, Malinowa91, tere-fere, sunshine03, rzepakowepole, Słoneczko123, Biegającą-mama, blair., Cytrynowy sok, Magda - mbc, tęczova, Szczęściara, Wik89, przedszkolanka:), Meggs, Kijanka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• talku Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, my też dwa lata temu odbieraliśmy klucze na sam koniec października. Ah pamiętam jak mnie zachwycały te metraże, puste ściany, jak snułam plany w myślach.
    A potem to urządzanie 😁😁
    Dziel się tutaj z nami swoimi inspiracjami.

Nam się nie udało nigdy w tym mieszkaniu zamieszkać bo jak wykonczylismy to się wyprowadziliśmy z KRK. Ale teraz od 1 grudnia już będziemy u siebie więc emocje podobne jak dwa lata temu. I też będę szukać mebli żeby się urządzić. Nie mogę się doczekać bo to nasze wymarzone M3. Długo go szukaliśmy i żadne nie było idealne, a do tego weszliśmy na budowie i stwierdziliśmy że to dokładnie to czego potrzebujemy 😊😊

Malinowa91, Nikodemka, Nona lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się taki lekki naturalny styl podoba 😁 naklejki z dekornika kupowałas?

A właśnie, robiliście od razu pokoiki dziecięce? Bo ja się nadal bije z myślami czy urządzać ten dziecięcy pokój czy jednak mały i tak będzie najpierw z nami powiedzmy przez pierwszy rok i wygodniej mi będzie mieć jego łóżeczko, komodę i przewijak w naszej sypialni.
    Jak jest u Was?

Malinowa91 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, niech moc będzie z Tobą!!! 🔌🔌🔌🔋🔋🔋

Biegająca, może skok i się zrobił łakomczuszek?

Nikodemko 😍 Booosko! Kolor ciu miód!
    Z alli zamawiasz naklejki? Ja chciałam szafę u małej obkleić luzakami z "nietylkona", koniczynie marokańskiej, ale mnie wkurzyli, bo przesyłka tyle co naklejki, jakby nie mogli do paczkomaty wysłać, a z kurierem zabawa w kotka i myszkę. Usunęłam zamówienie, chociaż i tak pewnie ulegne, bo cały internet przeczesany i nie ma takich.

Malinowa91 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko przepięknie to będzie wyglądać :)

Nona ja jestem pod wrażeniem, że chce Ci się to usuwać. Mnie by żadna siła nie zmusiła 😜😁

Malinowa91, Nona lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:56

Wik89 lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:25

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko powodzenia!!! <3 <3 <3

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie naklejki z ali :D Zamowilam tez taki fajny organizer na pampersy.
    651435573fc6.jpg
    Fanki Ali, pamietajcie o wielkiej wyprzedazy 11.11 😎
    Talku - u nas w pokoiku dzieciecym poki co beda sciany, podlogi, komoda z przewijakiem i tyle.
    Kupujemy dostawke, wiec na razie lozeczko nie bedzie potrzebne.
    Planuje kupic caly komplet mebli razem z szafa, ale dopiero po jakims pol roku.

tęczova, tere-fere, Kijanka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, dobre z tymi zakupami. Ale mój wtedy mowi że jak nie ma na jednej liście to nie może się w tych wiadomościach ode mnie połapać i dlatego nie wszytsko kupił 🤔 a inteligencji jest przeciwnej więc wydawałoby się że ogarnia czytanie wiadomości.

Właśnie Nona zastanawiałam się kto Cię tu inwigiluje że się tak ukrywasz. Kraków to duże miasto. Chyba że Ty jesteś jakaś Krakowska sława i się jeszcze nie pochwaliłaś 😊😊

OlivkowaMama, Nona, Pestkaa, tere-fere lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, ja miałam nie robić pokoiku od razu, bo przecież dziecko z nami, ale zaczęłam robić "na zaś" i bardzo się cieszę, bo teraz bym nie ogarnęła już. My odebraliśmy klucze do domku tak, jak dowiedzieliśmy się, że mała w brzuchu. Teraz jak widzę, że jak śpi to śpi u siebie, a jak nie chce sama bo jest ból to i tak skończy w naszym wyrku. Jak przeprowadzimy się do domku za parę tygodni będziemy ją odkładać u niej w pokoiku, tam przewijak, komoda z ciuszkami, fotel żeby nakarmić. Zaraz i tak zacznie się wybudzać na dźwięk tv, więc nie będzie szans, żeby spała u nas od wieczora.

Ale teraz w mieszkaniu te pierwsze 3 miesiące żyjemy jak nie wiem kto hehehe 😁 W sypialni stoją wanienka, fotelik, bujak i stos naszych niepoprasowanych ubrań na łóżku, suszarka na ubrania, więc z sypialni nie korzystamy. Tylko żyjemy na 20 m w pokoju z aneksem kuchennym - stół jest centrum dowodzenia, tu kąpiemy, mamy przewijak i wszystko. My jemy przy kanapie haha 😂 I szczerze tylko dlatego tak mamy, żeby szybciej się stąd wykurzyć. Męczące jest to, że całą Twoją przestrzeń dzielisz nie tyle z dzieckiem, co z tym stosem rzeczy cały czas na widoku. Zawsze przy przewijaku zostawisz skarpetki dziecka, kremik itd itp. Dziecko owszem niech ma łóżeczko w sypialni, ale cały przepraszam "pierdolnik" niech sobie będzie drzwi dalej jeśli masz taką możliwość i nie będzie to pokój, do którego trzeba pokonać kilometr korytarzy. Na noc zawsze możesz kłaść ten sztywny przewijak na ramę łóżka tylko z dwoma pampersami.

Więc polecam ogarnięcie pokoiku jak dziecko w brzuchu, bo jak trafi się wymagający egzemplarz, to może być problem z urządzeniem.

talku, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Oczywiscie naklejki z ali :D Zamowilam tez taki fajny organizer na pampersy.
    651435573fc6.jpg
    Fanki Ali, pamietajcie o wielkiej wyprzedazy 11.11 😎
    Talku - u nas w pokoiku dzieciecym poki co beda sciany, podlogi, komoda z przewijakiem i tyle.
    Kupujemy dostawke, wiec na razie lozeczko nie bedzie potrzebne.
    Planuje kupic caly komplet mebli razem z szafa, ale dopiero po jakims pol roku.

Ale ładny :) ja nigdy nic nie kupiłam na alli. W ogóle się tam nie umiem odnaleźć a jeszcze znaleźć taką aukcje żeby mnie nie oszukali. Poza tym lubię wspierać polskich twórców więc chyba odwiedzę Dekornika 😊
    No właśnie my też będziemy mieć Chicco czy inną dostawke. Więc myślę czy w tym pokoiku nie wstawić łóżka gościnnego i Młodego mieć na razie w naszej sypialni.

A ostatnio trafiłam na taką inspiracje i mj się spodobała. Mogłabym tym jeździć po domu tam gdzie wygodnie by mi było młodego przewinąć a nie biegać z dzieckiem po mieszkaniu. Albo w nocy jakbym go chciała przewinąć na naszym łóżku to tylko sobie podjeżdżam do łóżka. Ciekawe czy to się sprawdza.

b655d04772c8.jpg

tere-fere lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahahha, "krakowska sława" padłam 😂 Była któraś na przeszpiegach z Nona w jakimś pubie? Jak nie to już! Bom ciekawa 😁

A Niezapominajko, dzisiaj musisz uczcić naszą fioletową stronę mocy! Dzisiaj mija ciążowe 9 miesięcy jej istnienia! Twoja Zosia zostanie powitana z fajerwerkami na pierwszej stronie!
    (może zadziała ten haczyk hihihi) 😁

Nikodemko, opisz trochę jak korzystać z tego Ali, na co uważać. Ja jeszcze nie zarejestrowałam się, a tak bym chętnie wykupiła najlepiej wszystko 😁

Coś podejrzane, że tyle do Was piszę, ale uwaga - moje dziecko zasnęło godzinę temu 😱😱😱 Wczoraj zasnęła o 16 na spacerze, 19.30 pobudka, kąpanie, 20.30 spanie, 2 butle w nocy. O 6.30 wstała, pogadała i spanko 😱 Dzisiaj szczepimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 16:14

talku, Nona, Beti82, Biegającą-mama, Słoneczko123, tęczova, Wik89, Pestkaa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tere-fere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ