WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zdaze wszystkiego nadrobic a tym bardziej do kazdej sie odniesc, mam strasznie dlugi dzien i zabiegany od rana. Ale nie moglam tu nie wejsc choc na chwile, wszak to codzienny obowiazek 😁 i powiem tyle, zgadzam sie ze wszystkimi Waszymi uwagami co do facetow. I dziekuje, ze opisalyscie swoje przemyslenia i historie, dzieki temu wiem, ze to nie tylko w moim zwiazku tak bywa 😅
    Talku trzymaj sie kochana
    Ściskam wszystkie!!!

Malinowa91, alex0806, Lami, Pestkaa, talku, Nona, blair. lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Kochana, tak jak dziewczyny piszą, daj nam chociaż 24 h na przeczytanie 😁

Talku, przytulam. Daj znać jak się dogadacie.

Staraczki, zróbcie mi wszystkie prezent urodzinowy 12 listopada 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 19:47

Nona lubi tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png

Wysłany: 31 października 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, rozwaliła mnie ta kupka z bielizną, hahahaha! Kciuki za poród.

A ja właśnie po karmieniu musiałam pójść i zrobić sobie meliskę. Dziecię śpi a matka nie może. Wyszło, że niunia ma szmery nad serduszkiem i 9 listopada mamy konsultację u kardiologa. Stresuje się tym. Poza tym Marianka ma chyba skok rozwojowy bo cycek wchodzi co dwie godziny i najchętniej to by była cały czas na rękach i spala na mnie.

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:33

przedszkolanka:), Nona, madziorek86, Nikodemka, tere-fere, Słoneczko123, blair. lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko co 4-5 min skurcze i jedziesz do szpitala :) jak sytuacja teraz ?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne

Wysłany: 31 października 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

madziorek86 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko cisnij na izbę, ja miałam 6cm rozwarcie przy takich skurczach😂 nie żartuję, parte miałam dopiero co 5-7, nie czekaj bo urodzisz w domu!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to było dzisiaj Niezapominajko! ❤️

Nona lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne

Wysłany: 31 października 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, dzieje się, Niezapominajko! Daj znać czy poszłaś spać czy pojechałaś na IP 😁
    I dziękuję za kciuki, też wierzę że wszystko będzie dobrze 😘

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, kciuki!! 😗

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Niezapominajko będziesz mieć halloweenowe dziecko 🎃 jak się u rodzi powie boo! 👻 Powodzenia 😚

talku, madziorek86, Wik89, tere-fere, Słoneczko123, blair., Ani0nka, Kijanka lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi,Pierwiastka, no jakbym o nas czytała.
    I mój też dużo więcej ogarnia niż 8 lat temu jak go zabrałam od mamusi tylko zanim on pomyśli że to trzeba zrobić to ja już bym dawno zrobiła. I krew mnie zalewa jak patrzę na jego powolne ruchy, właśnie np. ubieranie się do wyjścia. Albo jak w najlepszych spodniach idzie do piwnicy a w starych wytartych dżinsach ze mną w niedzielę na spacer. Przez trzylatki się same potrafią ubrać 🤔🤔 i w ogóle nie rozumie co to za różnica, tak mu się dzisiaj podobało to tak się ubrał. Albo stara sprana koszulka do babci w gości a on mi mówi że to jego ulubiona i nie wygląda jeszcze tak źle. Ja już mam takiego wkurwa zawsze, że potem lecą pioruny. I muszę tak na niego patrzeć całą rodzinną imprezę jak jest ubrany jakby właśnie wyszedł z garażu.
    Myślę, że dużo zależy od naszych oczekiwań. A ja te oczekiwania mam niestety bardzo wysokie. I wiele wynika z mojego charakteru, wszystko muszę mieć zrobione idealnie, na czas, jak coś zaplanuje to nie lubię zmieniać planów.
    Widzę też, że się spinam na wiele tematów i właśnie jak pisałaś Domi na znaczenie czy od razu z awanturą go witam u progu czy wręcz przeciwnie. Tylko to jest trudne umieć odpuścić sobie i jemu. Chyba się tego odpuszczania w życiu nie nauczyłam jeszcze.
    Dlatego też martwię się co to będzie jak się urodzi dziecko kiedy ja muszę mieć wylizana chatę, gotowy obiad, deser, załatwione wszytskie sprawy na mieście które zaplanowałam i się wściekam jak nie jest po mojej myśli. Nie umiem się zrelaksować jak kurz się gania po podłodze a kibel śmierdzi. A same teraz najlepiej wiecie jak to można planować z niemowlakiem i czy Wasze domy lśnią codziennie.

Nie zabiliśmy się w nocy ale na razie nie gadamy. Zobaczymy dzisiaj po południu. Jutro sklepy zamknięte ja bym już miała zrobioną listę zakupów ale pan wyszedł do pracy i nie wiem czy coś planuje kupić czy znowu będzie mnie bombardował w pracy smsami co kupić jutro na obiad.

Nona, Malinowa91 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka, ja też oglądałam tą pogadankę o szmerach w serduszku i ponoć zdarza się to naprawdę często a tylko stresuje rodziców bo w okresie noworodkowym najczęściej już zanika. Trzymam kciuki za Mariankę 😘✊ wszytsko będzie dobrze.

Niezapominajko, Ty to potrafisz zbudować emocje! Fajnie, że już się coś kręci. Dawaj znać czy już jesteś na porodówce.

A co do cycków... hmmm byłam przekonana, że to z dużymi jest problem po porodzie. Ja mam od zawsze F, teraz w ciąży nic mi nie urosły. Momentami są lekko nabrzmiałe, ale nie bardziej niż bywały przed okresem. Zastanawiam się jak będzie podczas karmienia ale właśnie się obawiałam się urosną i klapną no bo już trochę kłapią że względu na rozmiar 😁
    A małe to takie jędrne mandarynki przez całe życie mi się jawiły.
    Skoro tak nie jest to współczuję. Za 10 lat zrobimy sobie grupowo cycki może rabat jakiś wynegocjujemy 😁
    A rozstępy często się robią dopiero po ciąży. Już od wielu kobiet to słyszałam.

Malinowa91 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko to Twój dzień!!malutka wie,że nie chciałaś 1 listopada ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko kciuki ❤

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 31 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malinowa91 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - a ja obstawiam, ze to bedzie dzis :) I podziwiam, ze jeszcze nie jestes w szpitalu, sama pewnie jechalabym w panice, ze to juz. Lubie te przedporodowe emocje tu. Lada moment zobaczymy kolejnego malucha, to piekne.

My dzis obydwoje nie moglismy spac z emocji, Kapselek chyba tez, bo czulam w nocy sporo kopniaczkow. W koncu nadszedl ten dzien, o 10.00 odbieramy klucze do mieszkania, na ktore czekalismy ponad 2 lata. Az ciezko mi uwierzyc, ze to juz.

Nona, Wik89, Pestkaa, talku, madziorek86, Malinowa91, tere-fere, Słoneczko123, blair., alex0806, tęczova, Szczęściara, Meggs, Kijanka, Arashe lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:38

Nikodemka lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nona, Wik89, Biegającą-mama, Pestkaa, talku, madziorek86, blair., Ani0nka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:38

madziorek86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ