Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi kazała tak doradczyni by zważyć przed i po i zobaczyć ile zje. Po zjedzeniu cycków to było 50g więcej na wadze, wiec 40mieszanki dostał (powinien 30gale mąż się uparł na 40g) powiedziała aby kierować się tym wzorem (masa dziecka x150):8 to u nas wychodzi niecałe 80g
-
Ja to Wam powiem że to moje dziecko to jest jakieś dziwne. Tylko śpi. Co 2,5 h wybudzam na karmienie i jest jazda żeby zjadł porcję. Bo śpi nawet przy butelce 😱 ile ja się nie nagimnastykuję żeby zjadł o mamo! Niby mówią że przy wcześniakach to normalne ale jestem przerażona. Mleko leje się z cycków strumieniami , a ja muszę odciągać mleko laktatorem bo z cyckiem w buzi to moje dziecko tylko śpi 🤦♀️ nie wiem jak w dalszej przyszłości miałabym go na tego cycka przerzucić....
-
Kark, u nas tak wyglądała buzia, uszy, za uszami, szyja, głowa i dekolt do połowy klatki piersiowej. To są małe jakby potówki, ale w całych skupiskach, część pod skórą, a te, co powychodziły
to po kilku dniach robiła im się błyszcząca skorupka. Do tego cały czas łuszcząca się skóra wokół brwi. No i krzyki, śmierdzące bąki, bolący brzuch non stop. Zmiany skórne na pewno wynik krowy, brzuch to pewnie połączenie krowy+laktozy.
tere-fere, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:35
Nona, Beti82, Biegającą-mama, tere-fere, Lami, talku, Pestkaa, Ani0nka, Szczęściara, madziorek86, blair., Słoneczko123, Malinowa91, przedszkolanka:), alex0806, Arashe lubią tę wiadomość
-
Szymi też miał ciemieniuchę mocną i to też był objaw alergii.
Lami, jak nutramigen nie pomoże to pozostaje wersja puramino, ale to jzu mieszanki elementarnesyf jakich mało, ale chociaż 100%refundacji i kosztują grosze.
Przeczytałam o tym neurologu i przypomniałam sobie, że też mieliśmy iść! 🙄 Długo się tam czeka na wizytę? Mieliśmy iść ze względu na asymetrie i ten nieutulony placz po szczepieniu, ale przez brzuszkowe sprawy zapomniałam. A we wtorek kolejne szczepienie
W ogóle brawo ja... Nie wiem jak ja to zrobiłam, ale nie poszłam na wizytę popołogową do gina🙄 a już 14 tydzień nam wybił 🤦♀️🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 11:37
-
Domi, ja zapisałam Ninę wieczorem w niedzielę na poniedziałek na południe. Wizyta 150 zł. Lekarka patrzy bardzo holistyczne. Powiedziała nam m.in. to, co ortopeda i te same ćwiczenia zaleciła. Ale zależało mi, żeby te odruchy młoteczkiem posprawdzała no i czy po CC nie ma jakiś rzeczy, których my nie widzimy. No i czytałam wypowiedzi rzepakowepole, jak polecała ją Magdzie i z Magdy później nt wypisu o szczepieniach tych 5w1 w ramach refundacji. Jak pokazałam wypis pediatrze wczoraj i zobaczyła jej nazwisko to okazało się że dobre koleżanki, nic nie podważała, a nawet jak rozmawiała w drugim pomieszczeniu z pielęgniarką to chciała dać 6w1, ale czekali na dostawę, no i dostałyśmy z tą osobną wzw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 12:00
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
nick nieaktualny
-
Niezapominajko ✊✊✊✊
Kark, profilaktycznie zmień chusteczki na waciki z wodą i pampersy. Jeśli to coś z tego to po 2-3 dniach zejdzie. Położna mówiła, że ta wysypka ze skazy białkowej schodzi tylko od buzi do polowy brzucha. Może faktycznie na coś jest uczulony co jesz, niekoniecznie białko krowie. Popatrz na listę tych głównych alergenów, czekolada, cytrusy, orzechy, może się coś przemyca do Twojej diety?tere-fere lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Sunshine, to bardzo swędzi, starszym dzieciom jak wychodzi to nawet to rozdrapują do krwi. Ja kąpałam naprzemiennie w krochmalu i emolientach i tak samo w dzień, przemywanie krochmalem na waciku, obsypywanie tego mączka ziemniaczaną i od razu była ulga i później znowu emolient albo linomag, żeby nie wysuszyć za bardzo. Zobacz uszka na nich typowo jest drobniusienka kaszka pod skórą i ona nie jest z wykwitami, nawet jest w środku ucha. A krowę spróbuj chociaż na kilka dni odstawić, zobacz czy z brzuszkiem będzie poprawa.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Biegająca poproszę przepis jak to ogarnęłaś - przejście z butli na cyca. Bo u nas mam wrażenie ze początek z cycem był lepszy niż teraz jak próbuję go przystawiac. I juź mam schizę że zaprzepaściłam szanse na kp, no ale mimo wszystko zależy mi by Wikuś odbił z wagą i nabrał sił.
Kark też rozbierm. Smyram, zaczepiam. Czasami cuda na kiju żeby zjadł. Bo potrafi spac jak zabity że nawet zmiana pampersa z mokrym tyłkiem mało co daje 😋
A Ty przystwiałaś tylko do cyca? Czy tez butelka karmiłaś?