Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs, a przybiera na wadze? Mojej przyjaciółki wcześniak też tak słabo jadł, dużo spał. Okazało się, że nie ma siły jeść. Ćwiczyli u fizjo, nabrał siły i po czwartym tygodniu się rozkręcił. Do dzisiaj im przesypia całe noce po 10h bez jedzenia 😮😮
-
Talku ja zamawiam!
będzie na Topo coś nowego
Madziorek jeszcze chwila,jeszcze moment
Beti JA Ci ja chętnie po prostu wyśle za Free bo co ma tu leżeć
Alex hahaha kupa wygrała:D
A teściowej nawet za 10000000 razem nie dotrze-znam to.
Meggs A przy przewijaniu się nie budzi? Jesteś super dzielna mamą!alex0806, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Talku - jak na synka fotografki przystalo zamowilam dzis malemu jego pierwszy aparat :d
No i jeszcze organizer i zawieszkę do smoka z imieniem 🤭
Madziorku - trzymaj sie dzielnie...
Meggs - tule. Moge sie tylko domyslac co czujesz i, ze jest ciezko. Wikuś na pewno niedlugo przestawi sie na tryb glodomora.Beti82, talku, alex0806, Arashe, madziorek86, Pestkaa, Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
talku wrote:Beti, ja też mam teściów daleko. Mega daleko bo aż 600km. Co ma plusy i minusy. Przyjeżdżają rzadko, dwa razy w roku, ale jak przyjeżdżają to na długo...i musimy ich gościć dzień i noc. Ale brat M mieszka też w KRK więc najwyżej jak się Staś urodzi to dla ich komfortowego snu zaproponuje żeby zatrzymali się u drugiego syna 😁😁
Moja mama jest blisko i już ostatnio powiedziała, że wzięła dwa tygodnie urlopu w połowie marca żeby pomóc mi zajmować się dzieckiem. Ja na to, że dziecko ma ojca i ojciec bierze miesiąc wolnego na cały marzec więc trzy osoby do opieki nad jednym noworodkiem nie są potrzebne. To się zdziwiła i zapytała co ma teraz zrobić, że może chociaż nam będzie gotować. Moja babcia też mieszka blisko a że ma dopiero 69 lat to bardzo jest sprawna na ciele i umyśle i też radośnie odswiadczyla pomoc przy maluszku od pierwszych dni. Nawet na google sprawdziła że spacerem będzie miała do nas 35 minut 😬😬 Także tego...może być wesoło.Ja bym sie pisala.Moja mama jest spoko ale obawiam sie czy nie wstapią w nią jakies dziwne odruchy niekoniecznie chcianej pomocy hahah Bo to wiesz wszystko wychodzi w praniu.A tesciowa to sie nie interesuje ...za starzy sa ,zeby przyjechac na kilka dni.
-
talku wrote:Coma, lubię to pomimo, że nie wiem ile do P od odejścia czopa, ale to już na pewno nie jest daleko! 😁😁
Pewnie jest różnie, u jednych to kwestia kilku godzin, a u innych kilku dni.
A masz rozwarcie?
Piękna zawieszka. Będzie Franciszka?
Tak, 2 cm wczoraj było. Już się bardzo niecierpliwię, bo nie chcę żeby dobiła do 4 kgTak - Franciszka Maria
Po dwóch babciach.
przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Beti, moja mama też jest spoko. Ale to pierwszy wnuczek!!! Już ma fioła i robi kocyki, szyje rożki, a od 6tc mówi do brzucha "Stasinek" i takie imię ku jej wielkiej radości zostało.
Dzisiaj kupiliśmy wózek bo była promka. Zamówiliśmy na mamy adres bo nas w KRK jeszcze nie ma, a ona pyta czy wybraliśmy taki wygodny żeby mogła wnuczka swobodnie na spacerach bujać 😬😬😬😬
Także właśnie w praniu się okaże co z tego wyjdzie. Ale może rzeczywiście zdecyduje się na tą wersję z obiadkami 😀😀Beti82 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Tak, 2 cm wczoraj było. Już się bardzo niecierpliwię, bo nie chcę żeby dobiła do 4 kg
Tak - Franciszka Maria
Po dwóch babciach.
Coma, moje niedoświadczone oko mówi, że nie dotrwasz do 39tc 😁
Ale to bardziej dobra wróżba dla Ciebie skoro się niecierpliwisz a Panna taka dobrze odżywiona 😀
Piękne imię 😍coma lubi tę wiadomość
-
Oj u nas jakby Stasiu był to tesciu by chyba pękł z dumy bo tez Stasiu hahaha
ALe nie zrobie mu tej przyjemnosci
zazdroszcze jak ktos ma wybrane imie od samego poczatkutalku lubi tę wiadomość
-
Mi w ogóle czop nie odszedł
albo się nawet nie zorientowałam.
Powiem wam że z tymi pomocnikami po porodzie to wcale nie tak kolorowo. My teraz u rodziców 3 dni. I ja kociokwiku dostaje. O ile lubiłam tam jezdzic bez Laury albo w ciązy jeszcze, tak teraz wkurza mnie jak mała ledwo zapłacze A moja mama już jest u mnie w pokoju... jakby miała mi pomagać od samego porodu i do nas przyjechać to bym ocipiała. O teściowej nie wspomnę nawet bo to epopej o jej głupocie można pisać. Ja chyba nie lubię jak mi się ktoś wtrąca do opieki i wychowania mojego dziecka. I próbuje przemycić jakieś średniowieczne poglądy.
Spoko było jak mama nam porobiła obiady do słoików czy mrożone. Taką pomoc mogę przyjąć. I czasem zostawić małą jak śpi, mama jej chwilę popilnuje A ja mogę skoczyć na zakupy czy coś. Ale jak mi ją niuniają i wymyślają coraz To nowe zdrobnienia to mnie trafia...przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Coma, Espiro Next wersja Avenue. Byłam nastawiona na Britax Go Next, ale okazało się, że on jest bardzo surowy (nie ma osłony na nogi, folii, moskieter, mały koszyk itd.) Chyba się płaci za design i mały rozmiar po złożeniu.
I w sklepie sprzedawca pokazywał nam wózki z podobnej półki i stanęło na Espiro Next
Beti, babcia sobie wymyśliła imię dla wnuczka i jakoś się już przyzwyczailiśmy do niego. Ona wszystkim wysyłala fotki i podpisywała "mój Stasiu", mówiła tak do niego, opowiadała innym i chyba się osłuchalismy. A miał być Miłosz. Chociaż nie znaliśmy jeszcze płci 😁
A Ty jakie masz swoje typy?madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Talku czy ja wiem czy brzuch rośnie... ciężko jest mi obiektywnie to ocenić, bo czasem wydaje mi się, że jest większy czasem,a czasem że nic się nie zmieniło 🤷♀️
Co do genetycznych to w środę będę znać termin.. i jestem bardzo ciekawa na kiedy mnie doktor zapisze skoro przyjmuje tylko w środy, a ma full pacjentek..
Kupiłam sobie syrop na zaparcia Lactulosum, ale pani farmacetuka sprzedawala mi go tak bez przekonania, ze teraz mam obiekcje czy moge go w ogole brac... bralyscie moze w ciazy?
Beti macie w ogole jakies typy imion?😁
Słoneczko jak się czujesz?
Nikodemka i Magda zdrówka dla Waszych najbliższych! Nie można się poddawać! Wiara czyni cuda!58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
talku, też długo obstawiałam Espiro Next
Fajny wózek i ma te wszystkie gadżety. No ale ja jestem głupia i w końcu postawiłam na design i wszystkie dodatki musiałam dokupić
Mam mutsy nio w butelkowej zieleni.
Stasiu piękne imięJa to jest bardzo, bardzo za tymi staropolskimi, u mnie chłopczyk byłby Ignasiem
Malinowa, ja piłam lactulosum, ale ja miałam problem dopiero w 34 tc, nie wiem czy mi jakoś bardzo pomógł. Może spróbuj jeszcze wszystkich domowych sposobów - szklanka maślanki na noc, śliwki suszone, kawa rano, siemię lniane. Czopki glicerynowe też stosowałam, tutaj 100% skuteczność dla mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 13:49
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Malinowa, na Wigilii już będziesz go prężnie wypinać i na pewno nie będzie to wina pierogów 😀 mi wyszedł w 18tc i potem w 20tc już tak konkret, młody zaczął wtedy kopać i teraz mam wrażenie że rośnie co tydzień.
Ja nie brałam nic na zaparcia. Nie miałam w ogóle tego problemu. Co mnie dziwi, bo przed ciążą mi się zdarzało. Ale chyba Nikodemka brałaMalinowa91 lubi tę wiadomość
-
Talku my też jesteśmy w 90% pewni, że kupimy Espiro Next Avenue 😊 i jesli w realu dopełni się
w 10% to fura dla malucha wybrana 😍 na samym początku myślałam o bebetto tito, ale czytając opinie szybko zrezygnowalismy🙉58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
coma wrote:talku, też długo obstawiałam Espiro Next
Fajny wózek i ma te wszystkie gadżety. No ale ja jestem głupia i w końcu postawiłam na design i wszystkie dodatki musiałam dokupić
Mam mutsy nio w butelkowej zieleni.
Stasiu piękne imięJa to jest bardzo, bardzo za tymi staropolskimi, u mnie chłopczyk byłby Ignasiem
Super się ten Espiro prowadzi. Ładnie wygląda, nam się podobał. Będziemy mieli w kolorze bordo-sliwka, ciężko stwierdzić.
Oh nie, po co ja oglądałam ten MutsyNio! Piękny. Kolor super wybraliście. W moim guście.
A to podobna półka co Espiro?
Tylko musisz kupić wszystkie dodatki bo on jest taki "goły"?
Dziewczynka miała być Helenką. I marzy mi się ta Helenka cały czas. Ja już jej nawet sukienki i koronkowe body kupiłam. Jeszcze nie wiem co z nimi zrobię 🤔🤔
Ale myślałam, że w ten sposób oszukam przeznaczenie i Staśkowi odpadnie siusiak 😂 nie odpadł. Choć dopóki nie urodzę to kto wie 😂