X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa super, dawaj znać jak rozwój sytuacji ☺️
    Coma już w blokach startowych po Tobie 😁

relgi09kukfprg92.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mam tak samo!
    Talku dokładnie tak jest.. samemu się lepiej zorganizować, zaplanować niż z pomoca:p ja sama z dziećmi do 15,później i ćwiczę i poszyje i dom ogarnę a jak w domu wszyscy czy mama do pomocy całodniowe to dzień minie i tyle z tego.

Biegająca super!!! Gratki i zazdro!

Olivkowa dajesz !!!!

talku lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa - aaa! Kciuki! Melduj sie nam cala i zdrowa ze zdjeciem malucha :)
    Malinowa - ja bralam Lactulosum w szpitalu na te zaparcia, jest bezpieczne i mi pomoglo.
    Przedszko - to jest dokladnie ta zawieszka, ktora wkleila Coma :)
    Coma- nawet nie wiesz jak mi sie podoba imie Waszej coreczki! Cudne.
    Musze obczaic ten wozek, o ktorym piszecie. Mam w glowie, ze kupujemy Baby Design Dotty, ale tez chce jeszcze pojezdzic roznymi na zywo.
    U nas kwestia wyprawki stoi w miejscu i tak zostanie minimum do grudnia, bo na pierwszym miejscu jest mieszkanie. Chyba, ze trafie na jakas mega okazje w czarny piatek :)

Dzis caly dzien spedzilismy z tesciowa, jutro ma tomografie, wynik bedzie od razu, trzymajcie prosze kciuki.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko, a jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz?

Nikodemka, kciuki jutro za teściową.

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ogromne kciuki!!

Oliwkowa, zaraz bedziesz tulic malenstwo 🥰

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, kciuki zaciśnięte bardzo mocno 😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko śliczna!
    I też czekam na czarny piątek haha :D
    Za teściową oczywiście kciuki ! :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy ktoras z Was miala okazje pojezdzic Bebetto Luca? Bo jeszcze on mnie kusi :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, staram się czytać na bieżąco, ale ostatnio różnie z tym bywa. Dlatego niestety nie odniosę się do wszystkich :(
    Nikodemko, będę jutro trzymać kciuki za teściową! Obyś znalazła teraz wsparcie w mężu!
    Olivkowa, trzymam kciuki!

U mnie nic na razie porodu nie zapowiada. Czop na swoim miejscu. Skurczy nie ma. Czasem mam takie wrażenie, jakby łebek Skrzacika był w połowie drogi na zewnątrz, ale to tylko wrażenie, które na nic się nie przekłada.
    Sprzątam, chodzę na spacery, ćwiczę jogę i spotykam się z koleżankami. I dużo śpię.
    Bardzo bym chciała już poznać Skrzacika, ale to stworzonko wie, że rezerwację w brzuchu ma do 15.11 i chyba zamierza ją wykorzystać do ostatniej chwili :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    A powiedzcie mi, czy ktoras z Was miala okazje pojezdzic Bebetto Luca? Bo jeszcze on mnie kusi :)

Ja miałam okazje ... fakt faktem jeździłam nim po sklepach kilku w których byłam i oglądam wózki ale zawsze ;) ponaginalam amortyzatory, zwrotność sprawdziłam itp.
    Co jest zaleta to to ze dużo ma w pakiecie, materiały super i stelaż tez wytrzymały podobno.
    Mankamentem który słyszałam to to ze do torby nie da się dużo naładować (chyba 3 albo 5kg max) a jak ładują więcej to się często zaczep urywa noo ale napisane jest ile ładować można :) no i trochę ten pałąk przy koszu jest dziwnie umiejscowiony no ale taki urok :)
    Co jeszcze w samym bebetto fajne to reklamacja czy naprawa jest w opcji „ door to door „ czyli zgłasza się naprawę, przyjeżdża kurier i po dwóch dniach przywozi wózek z naprawy lub nowy :) warto kupić wózek wtedy w sklepie stacjonarnym żeby moc na te dwa dni wypożyczyć wózek od nich-ja tak ze sklepem się umówiłam
    Co dla mnie w samym modelu było ważne to pompowane i duże koła i dobre regulowane amortyzatory. Mieszkam na wsi, niedaleko jeziora i lasu wiec zawieszenie musi być porządne żeby redukować wstrząsy. Niestety wózki typu Mutsy odpadają na takie warunki-to typowe mieszczaki.

A zamówiłam nawet ten wózek :) i czekam na ten pojazd mojego ksieciunia :) zamówiłam Luca Pro 02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 20:50

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi skokami rozwojowymi? Dziecko robi się marudne kiedy już nabędzie nowe umiejętnośc, bo się ich wystraszyło i układ nerwowy nie daje rady, czy najpierw jest cycuś rodziców a później pokazuje co ogarnęła w czasie przylepiania się?
    Bo po porannym brzuchu nie ma śladu, ale cały czas chce być między nami. W sobotę ogarnęła oglądanie rączki i podnoszenie pupy przy wykopie nóżkami, a dzisiaj zakończyła karierę gugaczka i buubacza i na wszystko się dziwi wciągając powietrze i popiskuje sobie.

Wczoraj wciągnęliśmy 3 odcinki Żmijowiska. Niby ok, ale w niektórych momentach gra aktorska kuleje. 1 sezon Belfra w porównaniu był super dopracowany. Nonka polecała jeszcze inny serial w tych klimatach. Pamiętacie?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale śmiesznie się to ogląda, że Jerzyk zaraz będzie miał suwaczek w połowie drogi do pierwszego roczku! ♥️ Kurcze, 5 miesięcy temu to były emocje, tak naprawdę zainaugurowałaś nam na fioletowej stronie porody online hehehe 😁

Nikodemko, a projekty i wizje kuchni i lazienki już macie? To takie najbardziej wymagające pomieszczenia.
    I śliczne te drewniane zawieszki na smoka 😍

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami niby najpierw marudka, a potem poprawa i olśnienie nowymi umiejętnościami. Ale może przejść skok bez gorszego samopoczucia :)

Lami lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami u nas było tak że po bardzo złym dniu ( płacz , marudzenie itp) potem nagle super chłopak plus umie coś nowego, z każdym kolejnym skokiem wydłużał się cZas marudzenia , na ok 2 lata miał może cały tydzień jeczydupki a potemz dnia na dzień super koleś i całymi zdaniami opowiada. Ale pewnie u każdego dziecka inaczej , mam koleżankę która twierdził ze jej syn nie miał żadnych skoków ani buntów
    Co do serialu to " ślepnac od świateł"

Nikodemko kciuki za jutrzejsze dobre wiadomości .

Lami, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - inspiracja lazienkowa wyglada tak :)
    c7f1c6f02549.png
    Płytki czekaja, moze wyjdzie.
    A kuchnie bierzemy z Ikei, z frontami Bodbyn, jestem fanka klasyki :d

Martek - dzieki za wyczerpujaca opinie :) Sprawdzalas moze jak sie sklada? W miare sprawnie?

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:13

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek w ktorym szpitalu rodzisz?Masz swoja polozna?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ja jeździłam w sklepie i dla mnie to Bebetto słabo się prowadzi, jakoś tak ciężko. Ale to pewnie dlatego, że oglądałam już Espiro i Britax które płyną a nie jadą. Przyjaciółka ma Bebetto Luca i już sw razy był na reklamacji z powodu zacinania się wypięcia nosidła a potem coś z atmoetyzacja.
    I miałam mętlik w głowie, zapisałam się na FB na grupę wózkowa i tam większość odrazą Bebetto, więc się nie zdecydowałam.

Wow, piękna łazienka. Bardzo w moim stylu. Mam podobne płytki na podłodze, tylko pociągneliśmy je jeszcze na ścianę 😊

Kijanko, fajnie, że masz dobre samopoczucie na tej końcówce. Tak naprawdę to Skrzacik ma jeszcze +/- 2 tygodnie żeby wyjść więc z pewnością z listopadzie przyjdzie na niego pora 😊

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłam poczekać z tym wózkiem na Wasze testy w terenie 😀😀 ale wierzę, że to solidny model, ma dużo pozytywnych opinii. I też mi się podobało że jest tak bogato wyposażony.
    Dzisiaj debatowałam pół godziny nad kolorem i wybrzydzałam, a że to M kupował to podjął decyzję raz dwa i wybrał Purple Rain. Mam nadzieję że w tym Espiro sprawdzi się też spacerówka bo nie chciałabym zamieniać już na inny wózek. Dobrze jakby młody pojeździł dwa lata a potem Helenka 😁😁😁

relgi09kukfprg92.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko kciuki za teściowa! ✊

A Baby design to zajebisty wózek 😊 prowadzi się jedną ręką i nadaje na każdy teren!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ