X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa super, dawaj znać jak rozwój sytuacji ☺️
    Coma już w blokach startowych po Tobie 😁

relgi09kukfprg92.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mam tak samo!
    Talku dokładnie tak jest.. samemu się lepiej zorganizować, zaplanować niż z pomoca:p ja sama z dziećmi do 15,później i ćwiczę i poszyje i dom ogarnę a jak w domu wszyscy czy mama do pomocy całodniowe to dzień minie i tyle z tego.

Biegająca super!!! Gratki i zazdro!

Olivkowa dajesz !!!!

talku lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa - aaa! Kciuki! Melduj sie nam cala i zdrowa ze zdjeciem malucha :)
    Malinowa - ja bralam Lactulosum w szpitalu na te zaparcia, jest bezpieczne i mi pomoglo.
    Przedszko - to jest dokladnie ta zawieszka, ktora wkleila Coma :)
    Coma- nawet nie wiesz jak mi sie podoba imie Waszej coreczki! Cudne.
    Musze obczaic ten wozek, o ktorym piszecie. Mam w glowie, ze kupujemy Baby Design Dotty, ale tez chce jeszcze pojezdzic roznymi na zywo.
    U nas kwestia wyprawki stoi w miejscu i tak zostanie minimum do grudnia, bo na pierwszym miejscu jest mieszkanie. Chyba, ze trafie na jakas mega okazje w czarny piatek :)

Dzis caly dzien spedzilismy z tesciowa, jutro ma tomografie, wynik bedzie od razu, trzymajcie prosze kciuki.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko, a jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz?

Nikodemka, kciuki jutro za teściową.

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ogromne kciuki!!

Oliwkowa, zaraz bedziesz tulic malenstwo 🥰

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, kciuki zaciśnięte bardzo mocno 😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko śliczna!
    I też czekam na czarny piątek haha :D
    Za teściową oczywiście kciuki ! :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy ktoras z Was miala okazje pojezdzic Bebetto Luca? Bo jeszcze on mnie kusi :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, staram się czytać na bieżąco, ale ostatnio różnie z tym bywa. Dlatego niestety nie odniosę się do wszystkich :(
    Nikodemko, będę jutro trzymać kciuki za teściową! Obyś znalazła teraz wsparcie w mężu!
    Olivkowa, trzymam kciuki!

U mnie nic na razie porodu nie zapowiada. Czop na swoim miejscu. Skurczy nie ma. Czasem mam takie wrażenie, jakby łebek Skrzacika był w połowie drogi na zewnątrz, ale to tylko wrażenie, które na nic się nie przekłada.
    Sprzątam, chodzę na spacery, ćwiczę jogę i spotykam się z koleżankami. I dużo śpię.
    Bardzo bym chciała już poznać Skrzacika, ale to stworzonko wie, że rezerwację w brzuchu ma do 15.11 i chyba zamierza ją wykorzystać do ostatniej chwili :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    A powiedzcie mi, czy ktoras z Was miala okazje pojezdzic Bebetto Luca? Bo jeszcze on mnie kusi :)

Ja miałam okazje ... fakt faktem jeździłam nim po sklepach kilku w których byłam i oglądam wózki ale zawsze ;) ponaginalam amortyzatory, zwrotność sprawdziłam itp.
    Co jest zaleta to to ze dużo ma w pakiecie, materiały super i stelaż tez wytrzymały podobno.
    Mankamentem który słyszałam to to ze do torby nie da się dużo naładować (chyba 3 albo 5kg max) a jak ładują więcej to się często zaczep urywa noo ale napisane jest ile ładować można :) no i trochę ten pałąk przy koszu jest dziwnie umiejscowiony no ale taki urok :)
    Co jeszcze w samym bebetto fajne to reklamacja czy naprawa jest w opcji „ door to door „ czyli zgłasza się naprawę, przyjeżdża kurier i po dwóch dniach przywozi wózek z naprawy lub nowy :) warto kupić wózek wtedy w sklepie stacjonarnym żeby moc na te dwa dni wypożyczyć wózek od nich-ja tak ze sklepem się umówiłam
    Co dla mnie w samym modelu było ważne to pompowane i duże koła i dobre regulowane amortyzatory. Mieszkam na wsi, niedaleko jeziora i lasu wiec zawieszenie musi być porządne żeby redukować wstrząsy. Niestety wózki typu Mutsy odpadają na takie warunki-to typowe mieszczaki.

A zamówiłam nawet ten wózek :) i czekam na ten pojazd mojego ksieciunia :) zamówiłam Luca Pro 02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 20:50

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi skokami rozwojowymi? Dziecko robi się marudne kiedy już nabędzie nowe umiejętnośc, bo się ich wystraszyło i układ nerwowy nie daje rady, czy najpierw jest cycuś rodziców a później pokazuje co ogarnęła w czasie przylepiania się?
    Bo po porannym brzuchu nie ma śladu, ale cały czas chce być między nami. W sobotę ogarnęła oglądanie rączki i podnoszenie pupy przy wykopie nóżkami, a dzisiaj zakończyła karierę gugaczka i buubacza i na wszystko się dziwi wciągając powietrze i popiskuje sobie.

Wczoraj wciągnęliśmy 3 odcinki Żmijowiska. Niby ok, ale w niektórych momentach gra aktorska kuleje. 1 sezon Belfra w porównaniu był super dopracowany. Nonka polecała jeszcze inny serial w tych klimatach. Pamiętacie?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale śmiesznie się to ogląda, że Jerzyk zaraz będzie miał suwaczek w połowie drogi do pierwszego roczku! ♥️ Kurcze, 5 miesięcy temu to były emocje, tak naprawdę zainaugurowałaś nam na fioletowej stronie porody online hehehe 😁

Nikodemko, a projekty i wizje kuchni i lazienki już macie? To takie najbardziej wymagające pomieszczenia.
    I śliczne te drewniane zawieszki na smoka 😍

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami niby najpierw marudka, a potem poprawa i olśnienie nowymi umiejętnościami. Ale może przejść skok bez gorszego samopoczucia :)

Lami lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami u nas było tak że po bardzo złym dniu ( płacz , marudzenie itp) potem nagle super chłopak plus umie coś nowego, z każdym kolejnym skokiem wydłużał się cZas marudzenia , na ok 2 lata miał może cały tydzień jeczydupki a potemz dnia na dzień super koleś i całymi zdaniami opowiada. Ale pewnie u każdego dziecka inaczej , mam koleżankę która twierdził ze jej syn nie miał żadnych skoków ani buntów
    Co do serialu to " ślepnac od świateł"

Nikodemko kciuki za jutrzejsze dobre wiadomości .

Lami, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - inspiracja lazienkowa wyglada tak :)
    c7f1c6f02549.png
    Płytki czekaja, moze wyjdzie.
    A kuchnie bierzemy z Ikei, z frontami Bodbyn, jestem fanka klasyki :d

Martek - dzieki za wyczerpujaca opinie :) Sprawdzalas moze jak sie sklada? W miare sprawnie?

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:13

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek w ktorym szpitalu rodzisz?Masz swoja polozna?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ja jeździłam w sklepie i dla mnie to Bebetto słabo się prowadzi, jakoś tak ciężko. Ale to pewnie dlatego, że oglądałam już Espiro i Britax które płyną a nie jadą. Przyjaciółka ma Bebetto Luca i już sw razy był na reklamacji z powodu zacinania się wypięcia nosidła a potem coś z atmoetyzacja.
    I miałam mętlik w głowie, zapisałam się na FB na grupę wózkowa i tam większość odrazą Bebetto, więc się nie zdecydowałam.

Wow, piękna łazienka. Bardzo w moim stylu. Mam podobne płytki na podłodze, tylko pociągneliśmy je jeszcze na ścianę 😊

Kijanko, fajnie, że masz dobre samopoczucie na tej końcówce. Tak naprawdę to Skrzacik ma jeszcze +/- 2 tygodnie żeby wyjść więc z pewnością z listopadzie przyjdzie na niego pora 😊

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłam poczekać z tym wózkiem na Wasze testy w terenie 😀😀 ale wierzę, że to solidny model, ma dużo pozytywnych opinii. I też mi się podobało że jest tak bogato wyposażony.
    Dzisiaj debatowałam pół godziny nad kolorem i wybrzydzałam, a że to M kupował to podjął decyzję raz dwa i wybrał Purple Rain. Mam nadzieję że w tym Espiro sprawdzi się też spacerówka bo nie chciałabym zamieniać już na inny wózek. Dobrze jakby młody pojeździł dwa lata a potem Helenka 😁😁😁

relgi09kukfprg92.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko kciuki za teściowa! ✊

A Baby design to zajebisty wózek 😊 prowadzi się jedną ręką i nadaje na każdy teren!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ