X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:06

25 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa gratuluje 😘

• tęczova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowa, czas zmienic nick na OlivkowoKubusiowa 😊 gratuluję i czekam na fotki Kubusia!

Ja mam dzis totalny zjazd psychiczny, bo byliśmy wczoraj u kuzyna i jego żony, z którą w sylwestra umawiałyśmy się na spacer z wózeczkami w tym roku :( u nich urządzony pokój czeka już na swoją lokatorkę, a my jesteśmy od celu chyba jeszcze dalej niż byliśmy wcześniej... od 2 dni już plamię tracąc wiarę we wszystko.

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 13:20

• tęczova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... biorę 150 przez mutacje. Pewnie plamię tak wcześnie przez endomendę :(

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 13:20

tęczova, PierwiastkaZuza, Arashe, Magda - mbc, madziorek86, Kijanka, Słoneczko123, Lami, Pestkaa, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie wiem czy pisałaś z agge z różu o tych mdłościach bo nie mam czasu zaglądać , ona cała ciąże wymiotowala. Wiem że przyjmowała leki, bo by nie dała rady, zwłaszcza, że ma starsze dziecko.

Oliwkova gratulacje dla Ciebie i Kubusia :) poznawajcie się i odpoczywajcie :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova, przypomnij mi jaka masz mutacje. Mam ze 20kilka neoparinow 0.4 jak bedziesz chciala.

tęczova lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa GRATULACJE! ❤️❤️❤️

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12 0,4, możemy skumulować paczkę 😉

Magda - mbc, tęczova lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dr W twierdzi, że heparyna dopiero w ciąży, bo mam obie mthfr hetero i czynnika V R2 też hetero, ale endomendy w pochwie też nie widział, więc moje zaufanie do niego lekko podupadło :( a co dr Magda i jej heparynowa asystentka Lami sądzą?

Dodam jeszcze, że po laparo profesorek, prawdopodobnie ze względu na żylaki w rodzinie i moje lekko "kolorowe" nóżki, faszerował mnie clexane, gdy sąsiadki szpitalne miały święty spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 10:30

• coma Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa gratuluję synka 😍❤️

Beti, przejdą te mdłości w końcu, drugi trymestr jest serio bardzo, bardzo przyjemny :) a to już niedługo!

talku, Beti82 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Tęczova że koniecznie heparynka! Większość mówi że po teście jak nie było poronień do tej pory. VR2 to trombofilia wiec lepiej brać! Wy będziecie mieli inseminację niedługo?

tęczova, PierwiastkaZuza lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralabym już z 3 dni przed owulką!

PierwiastkaZuza, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ja na tym etapie mogę nie czuć ruchów od wczoraj popołudniu? Młody się mało rusza albo nawet wcale.
    Na 17:00 mam wizytę u lekarza, taką na cito. Ale od wczoraj od 16-17 prawie w ogóle go nie czuję.
    Może normalnie bym nie zwracała na to uwagi ale po tym plamieniu z soboty lekarz mówił żebym siebie obserwowała więc obserwuje i oczywiście jestem trochę tym wystaraszona

relgi09kukfprg92.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy bagatelizują to R2, bo to przecież nie Leiden, robiłam niby jakieś badania na krzepnięcie, o których pisałyście, no i były w normie, ale ja się nie znam. Inseminację mamy w tym cyklu, jeszcze pewnie w listopadzie, na aromku od Blair (😘😘😘).

Czytam sobie o trombofilii (bo po co pracować nie? :P) - czy fakt, że miałam kosmiczną homocysteinę (bodajże 12 czy 13) może łączyć się z trombofilią? ANA miałam ujemne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 10:54

blair. lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Dziewczyny, czy ja na tym etapie mogę nie czuć ruchów od wczoraj popołudniu? Młody się mało rusza albo nawet wcale.
    Na 17:00 mam wizytę u lekarza, taką na cito. Ale od wczoraj od 16-17 prawie w ogóle go nie czuję.
    Może normalnie bym nie zwracała na to uwagi ale po tym plamieniu z soboty lekarz mówił żebym siebie obserwowała więc obserwuje i oczywiście jestem trochę tym wystaraszona

Możesz nie czuć. Ja też się stresowałam jak nie czułam na tym etapie, ale moja lekarz mnie zawsze uspokajała, że to jeszcze młoda ciąża, a dzidziuś jest mały. Zjedz coś słodkiego albo napij się wody z lodem, połóż na wznak, ręka na brzuchu i czuwaj. A jak nie to detektor.

uIHap1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Możesz nie czuć. Ja też się stresowałam jak nie czułam na tym etapie, ale moja lekarz mnie zawsze uspokajała, że to jeszcze młoda ciąża, a dzidziuś jest mały. Zjedz coś słodkiego albo napij się wody z lodem, połóż na wznak, ręka na brzuchu i czuwaj. A jak nie to detektor.

Nie mam detektora ☹️
    Nie kupowałam na początku bo nie czułam takiej potrzeby. Jeśli by częściej się zdarzało że młody się nie rusza to kupie ale dzisiaj to jestem w pracy.
    I to pierwsza taka sytuacja kiedy on się tak długo nie rusza ☹️
    A taka byłam szczęśliwa, że już nie ma żadnych plamien od soboty.
    Coma, właśnie zjadłam II śniadanie. Kładę się. I zobaczę czy się ruszy, ale już leżałam po kolacji, po śniadaniu.
    Wolałabym nie jechać na IP ☹️🤔

My matki to chyba już mamy martwienie się o dzieci wpisane do końca życia

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tyle z trombofilią to mthrf, bo on upośledza wchłanianie witaminy b6, b9 i b12, dlatego potrzebne są metyle.

Tęczova, zaraz zorganizujemy dostawę, koniecznie bierz zastrzyki przed inseminacją. Lekarze lekarzami, a już wiele przypadków tu było, że działanie na własną rękę przynosiło dopiero sukces.

Temat trombofilii jest nadal nieznany lekarzom i często bagatelizowany.
    A bierzesz metyle? Kiedy ostatnio sprawdzałaś homocysteine?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 11:03

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie Beti. Pogadaj z agge! Gdzies mi sie obilo o uszy, ze ktoras z dziewczyn brala jakis lek na wymioty, mozliwe, ze ona.
    Przez Was (albo dzieki Wam :d) zamowilam wlasnie pake 100 ciuszkow z olx :d

talku, Malamia, Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ