X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - jaka piekna i jaka spryciula :D
    Nieustannie podziwiam Wasza walke o karmienie piersia. Bedziecie moimi motywacjami :)
    Nona - moj nie uprawia sportu, ale trudno, chyba wtedy w ogole bysmy sie nie widywali 🙈

Nona lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko złożył ale to wieczorem dopiero. Nie ukrywam że była mała wojna..
    Dziewczyny mam pytanie czy Was też bolał kręgosłup przy ruchach?? To nie jest normalne że jak mały się rusza boli mnie dolna część kręgosłupa.. Chcę mi się aż wyć z tego bólu.. Nie potrafię się ułożyć do snu bo każda pozycja zła😪😪

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak o karmieniu piersią mowa, to może coś doradzicie.
    Nam na razie laktator i odciąganie ratują sytuację.
    Mamy z Marysią taki problem, że ona łapie pierś, ale nie potrafi się przyssać. Po 3 ciumknięciach odpada. Ona się denerwuje. Dzisiaj próbowałyśmy opcji z kapturkiem i nawet do popołudnia w miarę nam szło. Po południu problem był taki, że Skrzat nałykał się za dużo powietrza i wyglądało to w ten sposób, że przyssysała się, ciumkała kilka razy, połykała i chyba bolał ją brzuszek. Więc puszczała pierś i zaczynała płakać.

Dzisiaj na noc dajemy sobie spokój z próbami przystawienia Skrzata do piersi. Będę podawać odciągnięte mleko. Nie chcę, żeby jedzenie z piersi źle jej się kojarzyło. Od rana walczymy dalej z nową energią. Wierzę, że nasze problemy są przejściowe.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro a od dawna te bóle? Może Szymek wstawia się w kanał? 🤔
    Mąż się w końcu zreflektował?

Nadrabiam, Niezapominajko co za rozkosz ❤️ super rozwija się Gwiazdeczka. Jeśli chodzi o skoki, nieodkładalność dziecka itd to moja teoria jest taka: dzieci są nieodkladalne kiedy coś im dolega - boli brzuszek itd. Przy skokach w naszym przypadku jak z brzuszkiem było wszystko ok to Szymi po prostu był trochę bardziej marudny, a jak miał dodatkowo jakiś problem to się darł aż w uszach dzwoniło😣
    Teczova, z plaży w lecie możesz nie skorzystać bo po tym iui zachodzisz, to akurat w ciepłe dni będziesz się już ledwo toczyć ❤️❤️❤️

Kijanko, Marysia jest cudowna a Ty niezwykle dzielna! 😍
    Jako matka przewrażliwiona zasugerowałabym sprawdzenie tego nieszczęsnego wędzidełka - butelkę łapie i mniej się zapowietrza?

Talku, na grupach matek Kpi najbardziej polecane laktatory to Lansinoh i Spectre 9 plus. Wcale nie trzeba kupować Medeli. A jeśli chodzi o używane to jak najbardziej, wtedy dokupujesz swój zestaw osobisty i śmiało można używać, a pieniądze zaoszczędzone wydać na coś fajnego :)

Lami, a jak się ma Ninka? Z brzuszkiem wszystko ok?

Brak apetytu Szymka był spowodowany brakiem Nutramigenu w menu. Nie wiem jak to jest możliwe, że dziecko gardzi słodkim mlekiem ale tak się chłopak przyzwyczaił do tego gorzkiego smaku, że jak dziś wreszcie dostaliśmy receptę to w 4 godziny wciągnął trzy butelki po 150ml😲
    To był oficjalny strajk głosowy a ja doszukiwałam się niewiadomo czego 🤷‍♀️🤦‍♀️ Także może i moglibyśmy przejść na normalniejsze mm ale póki co Sajmon mówi NIE😂

talku lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro kurczę może to być ból tak jak Domi mówi ... ja miałam dwa tygodnie przed porodem tak... chodziłam jak kaczka dwa dni kregoslup w dole i całe spojenie , bolało tak ze poszłam w końcu na zwolnienie w pracy 😂

Niezapominajko grzmi kupiłaś ten kolektor ? Widzę na ali są po 2-3 zł , a na allegro 30. Wczoraj akurat mówiłam mojemu, ze coś takiego by się przydało bo przy każdym karmieniu wszystko przecieka z drugiej strony, to mi przyniósł butelke po ketchupi bym sobie zbierała , No d**** .

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aktualnie dosyć . Hanka już druga noc się budzi bo jej ten nosek przeszkadza , nie było by źle bo sa to od. 21 jakieś 3-4 pobudki praktycznie na cyca troche odciągnę jej noska i zasypia. Ale dołączył do tego mój syn, przyłazi o 23 chce sie przytulać i spac ze mną,wiec śpimy w trójkę w pokoju dzieci a tatuś w sypialni, o spaniu z tata nie ma mowy. No i Hanka teraz śpi , a ja od 4 z Mikim, najchetniej bym go wyrzuciła za drzwi ale skończyło się na zrobieniu na sniadanie leniwych pierogów ze śmietana i siedzimy i oglądamy bajki .. dodatkowo tata jest teraz najgorszy na świecie, nie chce nawet sie przytulic do niego, wiec całe dnie tylko mamo, mamo

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi od przedwczoraj w nocy😪😪 najgorsze że nawet w dzień to odczuwam.. To jest taki ból jakby ktoś nacisnął na nerw.. Jestem skłonna nawet jechać do fizjo żeby sprawdzić co to może być.. Pół nocy dziś nie spałam przez te bóle. Najgorsze są wtedy jak młody kopnie.. Jest możliwość że obkrecil się buźka do kręgosłupa??
    Biegająca jeszcze chodzę prosto 😂😂 ale to pewnie kwestia czasu.. Musze się zabrać za prasowanie bo jak mnie złapie to dopiero będę płakać że ruszyć się nie mogę a wszystko stoi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 07:52

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle witam się w 35 tyg. Za 5 tyg rodze😁😁

talku, Nona, tere-fere, Beti82, Lami, Domi_tur, tęczova, Nikodemka, Słoneczko123, przedszkolanka:), blair., Biegającą-mama, madziorek86, Malinowa91, Magda - mbc, Arashe lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie wspomniałam, jedziemy właśnie do neurologopedy. Wyblagalam wizytę i udało się umówić na dziś z samego rana.

Też u was był problem z zakupem szczepionek? Głównie z Rotarixem? U nas nigdzie nie ma i baka w aptece powiedziała że dostają dwie na miesiąc 😳. Dziś przy okazji pobytu w innym mieście sprawdziłam na kto ma lek i niby jest w jednej aptece 🙄

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ja miałam takie bóle 31-32 tydzień a potem w dniu porodu od rana. Jakby miało mnie rozerwać :/

U nas w przychodni są wszystkie szczepionki, nic nie trzeba kupować i ceny normalne :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko w przychodni. Właśnie na 9 idziemy szczepic, m.in. rota

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:53

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 💓 witam sie po tygodniowej przerwie!!! Wrocilam po wojażach :) i przezywam szok termiczny :P poza tym czuje w kosciach, ze dzis lub jutro dostane okres (humor zly, bol piersi minął, cera kiepska...). Takze nadal czekamy na operacje meza w styczniu

Beti gratuluje, bedzie śliczna Basia :)
    Kijanko gratulacje, witamy Marysie na świecie!
    Teczova kciuki moooocno zacisniete ✊

Biegajaca, jejku, podziwiam...oby Miki wkrotce zdecydowal obdarowac swoja atencja i miloscia takze tatusia ;)

Bede probowac dalej Was nadrabiac 😁😅 Milego dnia!

Niezapominajka2, tęczova, Kijanka, Nikodemka, Słoneczko123, Nona, Malinowa91, Arashe lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też szczepionki w przychodni są i ceny porównywalne jak w aptece. Nie trzeba jeździć i szukać. Za tydzień mamy meningokoki. A dzisiaj idziemy do fizjo, zobaczymy jak tam napięcie Laury.
    Ogólnie to dzisiaj znowu ciągiem od 20 z hakiem do 7.20. Cycki rozwalone, ale pospałam ;) teraz już drzemka. Więc przypuszczam że rozbicie po szpitalu już się skończyło;)
    Szczesciaro ja miałam takie bóle i do tego mrowiła mi lewa ręka. Po porodzie przeszło jak ręką odjął;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:34

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, dawaj jakieś meksykańskie focie 🏜

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl! Gdzie ja mieszkam 🤦🏻‍♀️ i oczywiście pech, ktoś wczoraj wykupił tę, która wyskoczyła na kto ma lek. Jestem wściekła jak nie wiem 🤬

U neurologopedy to tak - oceniła odruch ssania i szukania i nie jest jakiś łapczywy, ale nie miala do niego zarzutu, nie wymaga jej pomocy i ćwiczeń. Podcięcie wędzidełka można jeszcze ciut wykonać, ale na tym co jest, uważa, że dziecko powinno sobie radzić i twierdzi, że sobie radzi, bo przystawialam przy niej do piersi. Ona upatruje się problemów z karmieniem w "kiepskim starcie". Odruchy są dobre, ale nie zmuszę dziecka jeść z piersi więcej i efektywniej.
    No i jeszcze konieczna wizyta u neurologa czy jest wszystko ok. No ale to czekamy cierpliwie na wizytę. Eh...

• Meggs Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a co to znaczy kiepski start? I co masz teraz robić? Miała dr jakiś pomysł?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki! Właśnie czekam na prenatalne pod gabinetem 😱😱😱

Słoneczko123, tęczova, Nona, Meggs, alex0806, Lami, Pestkaa, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Magda - mbc, Domi_tur, blair., Szczęściara, Kijanka, madziorek86, talku, tere-fere, Wik89, Arashe lubią tę wiadomość

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, jednak Rotarix się skończył nawet w mojej cudownej przychodni. Ma byc na początku grudnia ale na wszelki wypadek dostałam receptę, bo pewnie jakaś apteka ma zapas. Dziś 5w1 i żółtaczka.

Młoda waży 4500. Dzięki Ci Lami za wagę, bo dzięki temu się nie stresuje przed każdym ważeniem w przychodni.

Ech no mnóstwo ogarniania i załatwiania z tym dzieckiem znów. Codziennie coś, gdzieś.

Tak, mam nebulizator ten co piszesz. Jestem zadowolona bo jest wydajny. Mówiłam, żeby kupować od razu? ;)

Malinowa kciuki!

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ