Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
50 to ogromnie dużo. Rozumiem Twój stres, ale mam nadzieję, że zacznie Cię już opuszczać. Może on potrzebuje tyle ile realnie zjada z piersi po prostu, tylko musisz w to uwierzyć. Teraz go troszkę upasiesz butelką, nabierze sił i będzie dobrze.
-
Ja juz nie wyrabiam. Moj za caly dzien spal dziś moze z 20 min. Caly dzien sie drze. Tylko na rekach by byl. Nie drze sie jak z nim tancze do hitow disco polo 2019😂 usnie i wstaje po minucie. Ja juz nie wiem co z nim robic.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przedszko - czy Ty juz szyjesz?
Malinka - ja obstawiam chlopca. Nie po usg, tak mi mowi intuicja :d
Talku - doskonale Cie rozumiem. Ja od poczatku remontu chodze na wku*wie. Minal miesiac, a my mamy zrobione odplywy, gladzie i nic wiecej. Postawilismy sobie deadline do konca stycznia. Aha, juz to widze... Moj maz wyznaje zasade „wyluzuj, zdazymy”, po czym zawsze ze wszystkim sie spozniamy.przedszkolanka:), talku, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Przedszko - czy Ty juz szyjesz?
Malinka - ja obstawiam chlopca. Nie po usg, tak mi mowi intuicja :d
Talku - doskonale Cie rozumiem. Ja od poczatku remontu chodze na wku*wie. Minal miesiac, a my mamy zrobione odplywy, gladzie i nic wiecej. Postawilismy sobie deadline do konca stycznia. Aha, juz to widze... Moj maz wyznaje zasade „wyluzuj, zdazymy”, po czym zawsze ze wszystkim sie spozniamy.
Nooo właśnie.
Jak mojemu uświadomiłam, że jest w czarnej dupie ze sprzątaniem to powiedział "spoooko, zdążymy, będę dzisiaj sprzątał nawet do 1 w nocy".
Ja nie wiem skąd ten luz i chill, Kiedy nasze mieszkanie to pobojowisko, kartonowisko pomiędzy którym ja się przeciskam z brzuchem. A zamiast odpocząć po 8h pracy to jadę na szmacie.
-
Może jednek ten SNS by się u mnie dpraedzil 🙄. Mnie to wkurza, że to jest pojemniczek z dwoma rurkami i kosztuje to 170 zł, kurna za co? Za patent chyba 🤨 Wiem, w stosunku do mm to się "zwróci", ale mnie to jakoś wkurzyło i dlatego tego nie kupiłam no i oczywiście liczyłam, że ogarnę ino myk bez tego.
Malinova jak ma być mała malinka to tylko dziewczynka 😍Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Chcialam tyle napisać az nic nie pamiętam.
Na pewno Malinowa gratuluję wizyty udanej
Doska cudowna Jagienka 😍😍 te dzieci tak szybko rosną
Niezapominajko moim zdaniem mógł to być zbieg okoliczności bo zwykle chyba nawał jest w 3 lub 4 dobie, a wcześniej wrażenie że ciumka puste, bo i więcej nie potrzeba. Swoja droga kiedyś w prlu dzieci zaczynano dawać do karmienia dopiero po 1 dobie skończonej. I rzeczywiście zwykle ta pierwsza taka senna.
Co do laktatorow to mi wystarczyl ręczny aventa naturaale ja nie odciagalam, by tym karmić tylko zrobić zapas na migrene.
Ktorasś pisała, że dziecko nie zjada z dwóch piersi, już nie pamiętam która z Was, ale się zastanawiam czy musi? Moja starsza jadla z obu zawsze przez długi czas i dopiero potem z jednej na zmianę, a Marianka od początku tylko z jednej na zmianę i tak zostało, a waży 7kg. Sporadycznie na noc potrafiła obie oproznic. Może jedna dziecku wystarcza?
Kark wybierz coś fajnego i odpoczywajcie
Swoją drogą zainspirowana paroma wypowiedziami tu i potem w innym miejscu kupiłam kubeczek menstruacyjny, tylko jeszcze nie mam jak testować, czekamy na okres xDNona, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Malinowa gratuluję wizyty
ja stawiam chlopaczka 🙈
Domi oh ah dziękuję:*
Nikodemko jak tylko mąż przejmuje Olka "bym mogla poszyc" to takidzie pomalu ale idzie cos 😁
Dośka jaką szczęśliwa kruszynka
U nas dzisiaj 2 miesiące;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 20:46
talku, Nona, Malinowa91, Lami, Dośka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie, dreny się normalnie myje. Napelniasz pojemnik woda z płynem, sciskasz i się plucza. Można wygotować.
A ten domowy sns to chyba lepiej lepiej wrzucić do butelki, w sensie dren, bo ze strzykawki to dziecku może być bardzo ciężko pociągnąć. A z buteleczki to jak ze słomki pije.
Talku chodzi o to, że podaje się dziecku do buzi przy piersi rureczkę z mlekiem zamiast podawać to mleko butelką. Taki alternatywny system karmienia, który nie zaburza laktacji a dodatkowo dzięki temu że dziecko ssie to pobudza piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 21:51