X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku wpisz sobie w googla sns medela i będziesz miała podgląd o co chodzi i jak to wygląda 😁

talku lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:17

talku, Nikodemka lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na to, że będzie ssał :)
    Jak nie to ja go już nauczę 😁
    Ale zdziwiłam się co to za dziwne skróty dziewczyny tu piszą.

Nona, dopóki to nie jest @ to wiesz... ✊✊✊✊

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona no cycki flaki u mnie:( i humor slaby. Termin @ chyba w piatek ale czuję, że małpa tuz za rogiem :/
    Co do plamienia, wiadomo, dopoki nie ma malpy jest nadzieja😘
    Szczesciaro ode mnie rowniez najlepsze zyczenia!😊
    Talku ehh My kobiety to jakos bardziej ogarniete zyciowo jestesmy niz faceci... nie przemeczaj sie tylko!
    Dośka sliczna!:)

Szczęściara, talku lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonka, to syn się wgryza.
    Ale tak czy inaczej w razie w wspomaganie na przyszły cykl super plan.

W grudniu będzie wysyp dwóch kresek!

Remontowe dziewczyny, gońcie chłopów i same co macie w planach to wybierajcie przed rozwiązaniem, bo później, to już jakoś nie ma weny.

My znowu mamy poślizg. Kark, u Ciebie był chyba problem z drzwiami z terminami, jak to się zakończyło? Na umowie jak byk mamy napisane czas realizacji 6 tygodni. Mijają teraz w piątek. Dzwonię wczoraj i pytam czy łaskawie umówią się na montaż czy po prostu sobie wpadną. Koleś zmieszany, że dopiero 5 grudnia "może" się uda. Mówię halo, to 7 tygodni a nie 6. A on że w umowie to chodzi o wyprodukowanie drzwi, a montaż to inna sprawa. Mówię mu że gówno prawda, bo za montaż płacę i skoro nie ma ujętego innego punktu w umowie o nim, to obowiązuje ich termin realizacji, który podali. Nie wiem teraz jak to ugryźć dalej, żądać żeby mi do jutra przyjechali? I tak nie przyjadą. Zniżki oczekiwać?

I Nonka do Ciebie że spaniem pytanie - skoro spanie na spacerze się nie liczy, to co mam robić? Iść w czasie czuwania? To na bank nie zaśnie po spacerze, czy w czasie drzemki?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • talku Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, z pewnością później to cała uwaga skupiona na dziecku dlatego teraz ciśniemy na maxa ile się da z odświeżeniem mieszkania i przeprowadzką bo ostatnie 3 miesiące zostały.
    Dobrze że już wyprawkę zaczęłam kompletować wcześniej to tylko rozpakuje z kartonów i upiorę. A kolejny tydzień skręcamy meble. Znaczy chłop skręca, ja asystuje.

Wiki, oszczędzam się. Owszem. I nawet nieźle mi to idzie 😁 wczoraj chłop szorował kuchnię i łazienkę do 23, ja siedziałam na fotelu z herbatą. Później poszłam spać. Dzisiaj jest błysk i ma dzień drugi sprzątania.

Wik89 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja chodze na spacery w czasie drzemki. Ale nie wiem czy to ok - Nona?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • talku Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A laktator chyba kupię Lansinoh jak polecacie. Znalazłam na dwie piersi nowy za 400 zł. Tyle samo kosztuje podwójna Medela używana. Skoro ten tańszy równie dobry to nie ma co przepłacać.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki polubiłam za życzenia.. Nie za zły nastrój. Mam nadzieję że nie popsuje Ci humoru😘😘

Wik89 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:19

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ile takich zestawów do szpitala wziąć?? Z córeczką nie brałam na początek nic. Dopiero w drugiej dobie założyłam swoje ciuszki.. Powoli zabieram się za pakowanie torby dla małego..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami mój Miki urodziła się w maju wiec pierwsze 5-6 miesięcy na podwórku byliśmy ok 6-8h jak tylko wkładałam go do gondoli to zasypiał nawet jak był prosto po spaniu w domu , niby ten sen mniej wartościowy , ale jak No dziecko nie chce spac w domu a w wózku na spacerze śpi to co zrobić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 13:43

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro ja brałam tylko rożek(że względu,Ze to tam zostawilam)i rogala do karmienia. Pampersy i chusteczki i wsio.

A mój o północy postanowił sobie z mamą pogugać a co :D
    A na spacerach uwielbia spać,rekord to w wózku 4h ale już to później budziłam ;D i nie ma opcji by to przetrzymać by nie spał.
    Teraz borują za ścianą a ten spi w najlepsze ;p

Dzisiaj Black Friday u Chody,jestem wniebowzieta i zła bo w porze usypiania dzieci ;p !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 09:28

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    A laktator chyba kupię Lansinoh jak polecacie. Znalazłam na dwie piersi nowy za 400 zł. Tyle samo kosztuje podwójna Medela używana. Skoro ten tańszy równie dobry to nie ma co przepłacać.
    Ja mam i jest zajebisty 😊 polecam mega!

talku lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wracam do tych kartek. Ja zaczęłam kłaść Szymka na drzemki w wózku domowym, jak małż ma co 3 tygodnie nocki w pracy to potem w dzień odsypia i nie mam jak Malego kłaść w łóżeczku.... A tam może lepiej by mu się spało.. Tyle, że jak nie wybujasz tu nie zaśnie 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ale przecież w gondoli dziecku głowa nie opada. Na świeżym powietrzu się lepiej śpi, poza tym takie maleństwa uwielbiają bujanie, które zapewnia wózek. Starsza dopóki jeździła w gondoli odpadała po pierwszych 5 krokach, a później w spacerówce też zaraz ją rozkladalam na płasko, bo wiedziałam, że zaraz będzie spać nawet jeśli drzemkę skończyła pół godziny temu.

Jak się czasem zdarzyło, że nie zasnęła w wózku to był ryk na spacerze. Nie wiem co miałoby być złego w takim spaniu.

No mówię, nie dla mnie te wytyczne.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytacie te różne opracowania o śnie, to poczytajcie sobie dla równowagi wymagające.pl i generalnie o rodzicielstwie bliskości i podążaniu za dzieckiem. ;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 13:43

‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ