X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:37

Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już wiem,że metoda zupełnie nie dla mnie. Nie lecę na zawołanie po sekundzie do dziecka jak zakwilil,ale zostawiać by płakało kilka dni nie dla mnie. Poza tym dużo tu widzę dziwnych rzeczy 😏🤔
    Nie odbieraj tego Nona do siebie (A wiem że Ty spoko babka jestes) jako zarzut ;) A ciekawi mnie,Twoja córka dalej spi przy szumiei zaciemnieniu?

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek - ooo, jak wrazenia?? :) Ja jestem zdecydowana po wczorajszym tescie tylko zastanawiam sie miedzy 02 a 07.
    Czytam to, co piszecie i dla mnie to totalnie czarna magia. Az zaluje, ze nie jestem juz na tym etapie, czerpalabym od Was na biezaco. Poki co nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak to powinno wygladac.
    Wiem za to jak wyglada kwestia snu u rocznego chrzesniaka mojego meza i nie wyobrazam sobie takiego zycia, dlatego jesli sie da to zrobic, to wolalabym wypracowac ile sie da od poczatku. Czuje, ze bede sie cofac do tych stron ;)

Nona lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 13:46

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 13:46

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona dobra dodałam się do grupy🙈
    Teraz już kaplica, marzę o tym żeby Szymi budził się uśmiechnięty i wypoczęty, krok 1 - ✔️

Nona lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, zainteresowałas mnie tym tematem.
    Podrzucisz nazwę grupy.
    I pliss wyślij na priv notatki 😊😊

Taaak, pierwsza noc przed nami w naszym mieszknku. Ja już leżę w łóżku, M jeszcze lata. Roboty mamy mnóstwo to fakt ale już A parę tygodni będziemy się cieszyć uwitym gniazdkiem i Staśkiem 😊😊

przedszkolanka:), madziorek86, Nona, Beti82 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam chyba czuć temat. Bo ja sama ciągle twierdzę, że potrzebuje mało snu, że szybko się regeneruje, że o 6 wstaje na równe nogi.
    Ale... w hotelu jak są rolety zaciemniające to mogłabym spać o do 8-9. Zawsze je zaciągam tak żeby nie było żadnej dziurki z dostępem światła i budzę się mega wypoczęta

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 11:57

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na studiach dzieliłam pokój z Włoszką to pierwsze noce były dla mnie szokiem. Włosi zasłaniają na noc rolety zewnętrzne całkowicie i w pokoju jest całkowita ciemność (potem okazało się, że większość Włochów tak robi :D). Ja przez pierwsze dni budziłam się o godz. 10 lub 11 nie wiedząc gdzie jestem i jaka jest pora dnia (budzika nie słyszałam albo od razu wyłączałam, nie wiem) :D :D po 2-3 dniach powiedziałam współlokatorce, że musze mieć jakieś światło dzienne w pokoju i zaczęłam zostawiać MINI szparę w rolecie w oknie przy moim łózku - pomogło :D Ale chyba wszystko kwestią przyzwyczajenia, mogłam pewnie się przemóc i po paru dniach bym to polubiła :D

Domi_tur, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was za wszystko! 💖💖💖

Talku!!! No to niech się dzieją same cudowne rzeczy w Waszym nowym miejscu! 💟

Pestko, yeee, wracasz do gry! 😁

Później nadrobię.
    U nas 3 dzień drzemki 3 drzemki kontrolowane godzinowo. Ciut jej pomagam, szukamy rytuału. Z dwóch rzek obudziła się i sobie jeszcze 10 minut leżała bez płaczu. Pojechaliśmy o 18 do szwagra. Wziął ją na piętro do dzieci, schodzi za 15 min i mówi, że chyba nabroił, bo zasnęła na łóżku i nie będzie nam spać pół nocy. Patrzę na zegarek, a tu 19.20 😊 Śpi nadal, przebudziła się na ubieranie, teraz dojechaliśmy do domu i już w łóżeczku. Boosko!

Wik89, Domi_tur, Magda - mbc, Biegającą-mama, Pestkaa, przedszkolanka:), talku, madziorek86, Nona, Dośka, Beti82, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, ubranka na 62 są teraz na styk ale nie wiem ile jeszcze w nich pochodzi 😂
    Aluś wazy już 6kg, wiec jest co nosić chociaż staram się robić to jak najmniej i leży w bujaczku i tam go bujam jak jest marudny :-)
    Aktualizacja fotki synka 😊 tu wykonuję mu masaż Shantala, jest po tym troszkę spokojniejszy, przynajmniej tak sobie mówię i kolki są lżejsze :)

W poniedziałek pierwsze szczepienie- powiedzcie jaka szczepionkę wybralyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 14:34

Niezapominajka2, Meggs, tęczova, Biegającą-mama, Magda - mbc, Pestkaa, przedszkolanka:), talku, Szczęściara, madziorek86, Malinowa91, alex0806, Domi_tur, Nona, Wik89, blair., Dośka, Beti82, Słoneczko123, Anhydra lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:37

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ pięknie już trzyma główkę 🤩

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiłam się, wytańczyłam, nogi mi zaraz odpadną. Tego mi było trzeba 😊

Jutro (dziś?) Was nadrobię. Dobranoc i dzień dobry 😘

Magda - mbc, Biegającą-mama, Pestkaa, przedszkolanka:), Szczęściara, madziorek86, Domi_tur, Nona, Wik89, Dośka, Słoneczko123, Lami lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nona dobra dodałam się do grupy🙈
    Teraz już kaplica, marzę o tym żeby Szymi budził się uśmiechnięty i wypoczęty, krok 1 - ✔️
    Dobra, to ja tez.

Ja cale zycie spie z roletami zewnetrznymi zaciagnietymi i nie wyobrazam sobie ich nie miec. Spie przy nich normalnie :)

Nona lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, Aluś, jesteście top model! 🙌🏻

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova ale Ci zazdroszczę !!

Anionka Aluś jest cudowny, do schrupania, i jak główkę ładnie trzyma!

Moja Hanka z tak główka to leniwa 😞 Umie ale często jest nerw i od razu płacz, Miki w 3m praktycznie pol dnia na brzuszku leżał.. dodatkowo ona nadal ma silny odruch moro , wczoraj na wieczór zasypiała od 19 i co 15 taki odruch moro ze od razu pobudka, nie szlam od razu , czekałam, nic nie dawało , dopiero po 21 ciasno ja zawinelam w kokon i tak spała do 4.30.
    Może kupie jej ten śpiworek o którym Anionka kiedyś pisała , ale coś czuje, ze trzeba się z nią przejść do fizjoterapeuty , piąstki cały czas zaciśnięte, ma te swoje ataki płaczu nie związane z jedzeniem, nie lubi tej pozycji noszenia na ramieniu , najchętniej przodem do świata ...

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu, dużo rad jest super i na pewno podkradnie i skorzystam, ale wiem, ze cały system nie dla nas. U nas sen czy zasypianie samo w sobie nie jest problemem, jesteśmy za mało systematyczni żeby tych godzin pilnować... mi pasuje, ze ona ma drzemkę w dzień czasem 4 h czy śpi na spacerze itd chyba ze źle zrozumiałam bo faktycznie trochę skomplikowane wszystko 😉

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca, dla mnie fajne jest to, ze ja patrzac na Jurka podlapalam jego regularnosc i polaczylam z ta metoda i chce to pociaganac, ale to on zaczal ;)

Zaczelo sie od tego, ze sama zobaczylam, ze jak pilnujemy drzemek, to ja nie mam w domu dziecka. Sam sie soba zajmuje, smieje sie itp. Ale MUSI byc wyspany. Jak raz nie spal w nocu 22-00 to nastepny dzien dramat.

Wiadomo, on jest maluszkiem. Je w nocy, beda szly zeby, szczepienia, etc. Ale chce pielegnowac rytm.
    Sama wiem po sobie i sama u siebie pilnuje spania, bo wiem, ze jak zawalalam spanie to zaraz bylam chora, bo organizm slaby. No ale wiadomo, ze w doroslym zyciu trzeba bylo pozawalac te noce no 🥂

Przedszko, no wiem ze Jurek na razie maly totez bedzie sobie jadl ile chce. Ale jak bedzie zab, to zaczne ograniczac jedzenie. Podam wode.

Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ