Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Żeby nie było ja też nie neguje zasad Nony. Absolutnie.. Na pewno wypróbuje na Sajmonie😁😁 z córeczką poszło bez tych metod.. Mała przesypiala całe noce od 6 mca.. Na drzemki kładłam gdy widziałam że daje sygnał.. Zasypiała sama w łóżeczku.. Teraz od kwietnia spi w swoim pokoju. Raz przespi noc raz obudzi się..
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Przedszkolanko ja znam osobę co nie lubi zielonego ogórka(kiszony, korniszony już tak) pomidorów, surówek 😂😂 nie wiem jak można bez tego żyć..
Kurcze chyba nie mogą mnie zmusić do indukcji tymbardziej że jestem po CC..
Madziorku już jesteś bardzo blisko.. Nie mogę doczekać się Lilci😉😉madziorek86 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Lami, ja znam mase ludzi, co nie lubia pomidorow. Hihi. Moja siostra tez nie lubi, ale pomidorową i sosy do makaronu je
Przedszko, no mnie o tyle latwiej, ze Jurek nie placze. Pada jak Nini 💗 Wlasnie teraz o 10:30 dostal smoka po 2:30 cc i same mu sie oczy zamknely w drodze do lozeczka 😅 Zobaczymy ile pospi. Wg kartek w dzien ma spac 5h na 4drzemkach.
Madziorku 🎊🎊🎊 znam to uczucie, tez nie wierzyłam, że donoszę Jerza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:45
madziorek86, Nona lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda zauważyłam też,że dzieci inaczej na piersi A inaczej z butla (oczywiście nie jest to regula). Więc jest dużo różnych czynnikow..
Biegająca u mnie niezmiennie 6x było 😁 dzisiaj zrobię Dziedzicowa bo w BF wykupiłam platformę:p zazdro biegania@! Ile przebieglas?Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Coś mi się ciężko wbić ostatnio
U nas problemów ze snem nie ma, przesypia całe noce od 19-20 do 6-7. Dzisiaj od 6.20 godzine gadanie i zabawa, A później padła na 2 h jeszcze. Ogólnie jak drzemki ma w dzień to spokojne dziecko. Jak widzę że tak 1.5 h do 2 jest aktywna to później trze oczka albo miętosi ucho i jest zmęczona. To do spania
Zrobiliśmy sesję 3 miesieczniaka jak wstała, zaraz się pochwalę moją dorodną córą jak zjebo muszę wrzucić zdjęcia z aparatu
Co do reszty problemów to o wędzidelku nie miałam pojęcia, ale ładnie je i przybiera więc pewnie jest w porządku. Alergiczne problemy wyciszony, matka na diecie i jakoś daje radę. Wyrzucilismy jeszcze pomidora bo wysypkę miała straszną ;( na szczęście już pozchodziło. Na wszelkie zmiany skórne polecam kremik dermedic linum od 1 dż. Kurczę, mistrzostwo. Niby używałam innego kremu do AZS na tę wysypkę i było gorzej. Wróciłam do tego kremu bo na trądzik używaliśmy i jest pięknie. Polecam
Odkąd jestem na diecie to problemy brzuszkowe się skończyły. Robi dziennie 1-2 kupy, książkowe. A nie 8 okropnych i z wielkim płaczem ;( pewnie u nas od początku to nie były kolki tylko alergia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 11:04
Biegającą-mama, Meggs lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niezapominajka2 wrote:Alex! Miałam pytać jak na diecie ☺️ ale się długo nie odzywałaś i zapomniałam. Skąd bierzesz pomysły na jedzenie, np. śniadania no i czym zastąpić moje ukochane masło 😞
jedynie jajek i majonezu mi brakuje bardziej niz nabiału ;( znalazłam jakis majonez wegański, musze kupic^^ piekę sama wędliny, jem duzo warzyw. Robiłam ostatnio super zapiekankę własnego pomysł. Śmietanę kupuję z kokosa, jogurty też. I jakoś leci, źle nie jest. Ale ważę już mniej niż przed ciążą, w 2 tygodnie poleciało 3 kg bo nie jem słodyczy. Tzn piekę sobie rogaliki drożdżowe ;p na śmietanie z kokosa właśnie i bez jajek
Wapń biorę w tabletkach właśnie. I w mleku roślinnym też jest. I mięso też jemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 11:08
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak czytam o waszych metodach usypiania itd.. ja nie wiem co zrobilam, ale Laurę po cycku odkładam, daje do spiworka, królisia albo pieluszke do tulenia, dostaje całuska, radzę światło, włączam szumisia i wychodzę z pokoju. I ona się nie drze, zasypia... w nocy tak samo jak się zdarzy jej przebudzać. Może od tego że szybko zaczęłam to sobie schemat zasypiania wyrobiła. Czasem ma jakieś odchyły, zależnie od dnia. To wtedy uspokoję i znowu idzie spać. Ale nie odkładam jej płaczącej ani nic. Zwyczajnie idzie spać sama
W dzień śpi u nas na łóżku bo mam ją na oku u siebie w pokoju. I jest szczęśliwym dzieckiemBiegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex już Cię nie lubię 😂 Nie dość ze twoja Laura to aniołek i śpi całe noce !!!! To jeszcze jesz sobie rogaliki i chudniesz 😂😂😘
Niezapominajko ja tez szybko chudnę jak nie jem 😂 Tylko ja do 9 nie wytrzymam bez jedzenia hehe cały czas coś pieke , gotuje
Przedszkolanko mogę sobie pozwolić na 10 km tylko jednorazowo, bo na razie na dłużej nie mogę zostawić dwójki , no nie mam kiedy ... mam nadzieje ze od lutego/ marca zacznę z Hanka biegać i już wtedy się rozkręce 😎przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Tak, mam z refundacją 😊 Pediatra chciała dać nawet 6w1 na to zalecenie od neurologa, bo podsłuchałam jej rozmowę z pielęgniarką, ale akurat się skończyły (bo też przychodnia ma swoje na stanie i wcześniej zgłasza się zapotrzebowanie, żeby nie zabrakło, a ja zgłosiłam 5w1). Równa babka z tej pani doktor 😊
W ogóle 3 tygodnie temu byłam u niej na kontroli brzucha i rozmawiałyśmy o tej buzi otwartej na spaniu. Stosowałam się do jej zaleceń przez ten czas, robiłam masaże buziaka no i dużo więcej ćwiczeń na brzuch i wiecie że jest bardzo duża poprawa. Teraz jeszcze pogadam o tej górnej wardze, czy mam skontrolować. No ale myślę, że obędzie się bez rehabilitacji, bo ładnie się rozluźniła i nie wygina się w bok, a w pewnym momencie właśnie się jej asymetria pojawiła. Teraz ma rotawirusy, a w przyszły weekend chcemy jechać do aquaparku, bo od stycznia chciałabym z nią chodzić.
Magda, wykupujecie karnet roczny do Zoo z książeczki z wrocławskiej wyprawki?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Apropo snu zauważyłam ze jeśli moje dzieci zasnął na podwórku to po powrocie do domu i przełożenia do łóżek potrafią jeszcze 3-4h spac. A jak zaśnie w domu to max 30 min i pobudka , może właśnie chodzi o to ze na spacerze ta pierwsza faza snu i przechodzi w głęboki ...
-
Alex też mam ten krem i go uwielbiam 😁 i ma taki mega przyjemny jak dla mnie zapach 😊
Co do tego spania to u nas podobnie jak u Niezapominajki. W dzień kilka aktywności, jedzonko, toaleta, ale też sporo spania czasem po 1 h , a czasem po 3 h. W nocy staramy się spać po 3-4 h i jedzonko, ale też często zdarza nam się pobudka na aktywność 😳 i tego nie wiem jak zlikwidować jak narazie...
Madziorku ❤✊✊✊ nawet nie wiesz jak sie ciesze 😊madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Przedszkolanko ja znam osobę co nie lubi zielonego ogórka(kiszony, korniszony już tak) pomidorów, surówek 😂😂 nie wiem jak można bez tego żyć..
Kurcze chyba nie mogą mnie zmusić do indukcji tymbardziej że jestem po CC..
Madziorku już jesteś bardzo blisko.. Nie mogę doczekać się Lilci😉😉
Z cukrzyca to wiem,że jest tak u nas że w 39 chyba rozwiązują..Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Martek - ooo, jak wrazenia??
Ja jestem zdecydowana po wczorajszym tescie tylko zastanawiam sie miedzy 02 a 07.
Czytam to, co piszecie i dla mnie to totalnie czarna magia. Az zaluje, ze nie jestem juz na tym etapie, czerpalabym od Was na biezaco. Poki co nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak to powinno wygladac.
Wiem za to jak wyglada kwestia snu u rocznego chrzesniaka mojego meza i nie wyobrazam sobie takiego zycia, dlatego jesli sie da to zrobic, to wolalabym wypracowac ile sie da od poczatku. Czuje, ze bede sie cofac do tych stron
Jak na pierwsze wrażenie - SUPER! Oczywiście wczoraj siedziałam cały wieczór i testowałam. Mąż się śmiał ze zaraz mi tam PDA wsadzi 🤪🤣😂
- Budka podnosi się cicho i bez żadnego naciskania przycisków, do opuszczenia naciskasz dwa przyciski i je przekręcasz i budka się opuszcza
- łatwo i łagodnie podnosi się dno gondoli
- te dodatki, pokrowiec na gondole na magnesy super sprawa
- łatwa zmiana amortyzacji z miękkiej na twarda i rzeczywiście czuć różnice
- ten system nie skręcania się kół jak podniesiesz przednie koła fajnie działa, podobnie ta blokada ze koła jadą tylko prosto lub są skrętne
- no i składanie - dwie czynności i krzyku (no może trzy jeśli chcesz odczepić koła) - odczepia się budkę przyciskiem z prawej i lewej, potem dwa przyciski na ranieni się składa, prawie samo. Tylko moje kciuki potrzebne 😂. Jak dla mnie super łatwo
No i jak wyglada. W tej ekoskorze superancko. Ja wybrałam jasnoszary kolor bo pasuje do wszystkiego i w razie co do następnego dziecka tez będzie pasować a i kolor nie wyjdzie z mody
Jestem zadowolona z zakupu a na moich wertepach czegoś takiego potrzebowałamNikodemka lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024