X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ale Oluś jest słodki!!😍😍😍 i jak pięknie główkę trzyma!!

Magda no pewnie, chociaż ja cały czas zapominam,że Jurek przecież o wiele większy niż mój Olek A mi się nadal malusi wydaje ;)

Co do spania jeszcze to ja też lubię regularnosc. Sama jestem na etapie ogarniaja rytmu z 3 drzemkami i wolnym wieczorem np.jak wczoraj bo to jest super (wiem po Poli),ale liczyć godziny ,zostawiać z płaczem to na pewno nie dla mnie. Myślę że dziecko też trzeba wyczuć. Dziecko to nie robot ktory mozna zaprogramowac na godziny. My tez nie spimy zawsze ryle samo. Olek np.po godzinie rano już wiem że jest do spania a w południe np.dopiero po dwóch. No i nie wyobrażam sobie znowu mieć szumu włączonego przez pół dnia czy całą noc,zwłaszcza że widzę że się da bez przy Olku.
    Najważniejsze by mama była zadowolona a dziecko wyspane A jak zrobi czy jaki sposób wybierze to jej sprawa;)

Edit. Mój mąż usłyszał o tej metodzie,nie powiem głośno co o niej powiedział;o

Miłej niedzieli !;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 08:26

Magda - mbc, Ani0nka, Nona lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle od jakiego wieku można ogarniać coś ze snem u dziecka? Bo mój to ja mam wrażenie że nawet dnia z nocą jeszcze nie rozróżnia 😋 śpi jak mu się podoba i wszystko ma w nosie 🤷‍♀️

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘😘

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poczatku. Pierwsza tabela jest 0-6 Tygodni. A wiekszy opis jest od 6tz :)

Przedszko, a moj maz powiedzial, ze jemu sie podoba.

To chyba jest troche tak jak z owocami morza. Jedni nie sprobowali a juz nie lubia, inni próbują i nie lubia a inni sprobowali i sie zajadaja. Takie porownanie, bo zjadlabym dobra osmiornice. Chce na wakacje!! 🐙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 09:32

Nona, Wik89, Biegającą-mama, Lami, Domi_tur, Beti82, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioka śliczny Aluś i jaki silny😁😁
    Co do snu napisze tylko to że dziecko Trzeb wyczuć.. Jedne będą chętnie współpracować drugie mniej bądź w ogóle.. Też nie jesteśmy maszynami i nie da się Nas zaprogramować.. Ale warto wprowadzić jakiś rytuał..
    Takie metody jak daj się wyplakac dziecku albo nie przytulaj nie bujaj nie dla mnie.. Nie potrafię być taka obojętna.. Na pewno nie lecę jak dziecko się obudzi i wyda dźwięk.
    Meggs chyba takie maluszki potrzebują najwięcej snu.. Nawet i dobrze że mają wszystko w nosie.. Jeszcze dadzą popalić 😂😂

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie takie odnośnie indukcji.. Powiedzcie mi czy mam prawo odmówić indukcji porodu jak wszystko jest dobrze?? Mam wielkie obawy co do indukcji tymbardziej że pierwsza zakończyła się cc.. Nie chce przechodzić przez to drugi raz😪😪

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • jusci Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:19

Nona, talku lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Szczęściara właśnie mam takie zdanie jak Ty ;) na szczęście Pola już spi ładnie A Olo nie potrzebuje zbyt "ustawiania"bo współpracuje, to mam z głowy;p

Magda dokładnie tak,zgadzam się z tym co napisałaś. Ale takie wyplakanie na przykład nie jest zgodne z moim pojęciem wychowania dlatego na tym etapie ja już dalej wiem,że nie jest dla mnie. Bo może i są dzieci które poleza 1.5h bez niczego ale i są takie co nie poleza i to nie znaczy,że są jakies"niegrzeczne"(nie cierpię tego pojecia) ale po prostu takie są. A dając im się wyplakac sprawiamy, że one przestają bo po prostu wiedzą że nic tym nie zyskają bo są "olane". Ja to widzę tak, Wy widzicie inaczej co nie oznacza ,że któraś robi lepiej A któraś gorzej. Każda robi według swoich 'zasad'.

Magda - mbc, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie takie odnośnie indukcji.. Powiedzcie mi czy mam prawo odmówić indukcji porodu jak wszystko jest dobrze?? Mam wielkie obawy co do indukcji tymbardziej że pierwsza zakończyła się cc.. Nie chce przechodzić przez to drugi raz😪😪
    Jak masz cukrzycę to nie wiem czy możesz.. Nie wiem jak na to patrzą.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusiu! 💟💟💟 Jaki Ty silny chłopczzyk jesteś!

Hahaha, Magda nie jadłam i nie lubię 😝 Podobnie nie lubię i nie jadam pomidorów świeżych (raz zjadłam, bo obiecali mi psa), ale co roku 15 litrowych przecierów z limy robię na spaghetti, sosy do pizzy, albo pomidorówki 😂 Dlatego trzeba szukać swoich wariacji 💪 Czasami w czystej postaci coś nie wchodzi po prostu.

Megsiu, ja nie widziałam za bardzo przyzwyczajeń w pierwsze dwa a w zasadzie 3 miesiące. Po pierwsze brzuch nie pozwalał, a po drugie może po prostu nie pomagałam jej w spaniu uczciwie? W czwartek rano się nagadałam, że nie wychodzą te regularne drzemki, przeczytałam notatki od Nony, zapisałam najważniejsze wskazówki i od czwartku po prostu poszło. Ale na lodówce sobie nakleiłam plan godzinowy i starałam się trzymać. A wczoraj w trzeci dzień jakby sama zaczęła już ogarniać te godziny. Ani razu nie zostawiłam jej płaczącej bo nie było potrzeby. Jak odpowiednio robię aktywność, to po prostu pada jak daję jej warunki. Oczywiście nie zakładam, że tak już będzie zawsze, ale tak czy inaczej takie 3 dni mega cieszą 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 09:57

przedszkolanka:), Pestkaa, Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami <3
    Serio nie lubisz pomidorów? :D Wow,jesteś pierwsza która znam :D

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jaki słodziak! 😍 Ja zdecydowałam się na szczepienie na 6 plus zalecane.

Jagienka póki co je i śpi podobnie przez całe 24h, chce mleczka średnio co 3h 😛

przedszkolanka:), Niezapominajka2, Pestkaa, Ani0nka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:06

przedszkolanka:), blair., Domi_tur, Beti82, Lami, Szczęściara, Słoneczko123, Niezapominajka2, Pestkaa, tęczova, Magda - mbc, alex0806, Meggs, Biegającą-mama, Nona, talku, Wik89, Ani0nka, Malinowa91, VianEthel2 lubią tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Madziorku! ❤️ Już zaraz będziemy świętować! 😀

madziorek86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorku 💕💕

madziorek86 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię to ze każdy jest inny, uwielbiam czytać czy słuchać o różnych metodach/ stylach/ zasadach/ doświadczeniach. To jest właśnie super, ze jest tyle sposobów i z każdego można coś wykorzystać u siebie. Wczoraj Np ok 22.30 poszłam do Mikiego i pogłaskała po buzi z 3 min i Dzieki temu przyszedł do nas do łóżka dopiero o 4 😂
    Tak jak i my jesteśmy inne jedna woli podróże, druga planować wystrój mieszkania, inna rysować a inna ćwiczyć. Przedszkolanko zdawaj raport jak wyszedł tydzień treningowo 😆? U mnie wyszło 5,5 ( wczoraj musiałam po 20min bikini przerwać bo Hanex się nudził ) plus 5x bieganie. To mój rekord , trochę zmotywowałaś mnie Ty, a trochę fakt ze ten tydzień będę sama z dwójka wiec nie pobiegam 😞

przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jesteście piękni!

Przedszko ta metoda nie polega na wyplakiwaniu dziecka. Tak jak nie wyplakujesz dziecka kiedy płacze w wózku bo wiesz, że zaraz wyjedziesz na wertepy i zaśnie. To bardziej chodzi o to, że nie bujasz i lulasz do samego usniecua, możesz to robić ale odkladasz dziecko by zasnelo w łóżeczku a nie na rękach. Kiedy płacze bierzesz na ręce, uspokajasz, tulisz i potem znów odkladasz. Jak czytałam kiedyś super artykuł o śnie to było napisane, że przechodzenie przez fazy snu jest łatwiejsze gdy dziecko znajduje się ciągle w takich warunkach jakich zasnęło. Jak zasnęło z sutkiem przy nosie to by spało dłużej niż 30min musi go mieć po przebudzeniu z tej pierwszej fazy :) po prostu to komfort dla dziecka. Dlatego niektóre dzieci śpią na spacerach i po 3h, jak jest ciągle w wózku, telepie jak trza to spi im się super. Tylko Szymi po 30min w wózku wstaje 😂😂
    Ja odkąd usypiam tak Szymka na noc mam większy komfort, po pierwsze zawsze budził się jak go odkładałam do łóżeczka a po drugie ten pierwszy sen stał się dłuższy - wczoraj zasypial godzinę ale za to spał od 20 do 4!!! 😍😍😍😍

przedszkolanka:), madziorek86, Magda - mbc, Nona, Ani0nka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja jadłam wszystkie owoce morza a lubie tylko krewetki 🙈😂 kałamarnica fujka

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja się bez bicia przyznaje,że z Pola zrobiłam błąd przy usypianiu (A to cyc,bujanie ,szum,zasłanianie rolet). Teraz tego nie powtarzam przy Olku. Ale też widzę ta różnicę,że on jest inny całkowicie i on lubi spać a dla niej sen był karą bo jak szkoda czasu na spanie . Tak samo nam mówiła położna,że ona bardzo jest wszystkim zainteresowana,charakterna itp.
    Nie neguje i nie krytykuje w 100%metody Nony, podobnie jak niektóre z nas kilka sposobów sobie wypróbuję na Olku jak będzie potrzeba ale też w 100% nie jestem do niej przekonana z kilku względów co najmniej dziwnych w niej ;)
    A wózek widzisz..Polka ani razu w nim nie zasnęła,była syrena. Olek spi w nim najdłużej A jak się przebudzi to zaraz zasypia.

I Nona czekam na Twojego syna ,o charakterze Poli i relacje z nauką spania! Mówię poważnie i zupełnie nie złośliwie ;)

Dobra,idę do roboty bo siedzę A robota czeka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:19

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomidory rodzinne chyba. Babcia nie jadła, kuzyn i kuzynka też nie 😂 Zawsze mówię na nie mało apetycznie, że to rozjechane mózgi [przepraszam 🙏]

AniOnka, my kombo - 5w1, pneumokoki (sanepidowskie), wzwb i rotawirusy.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 2175 2176 2177 2178 2179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ