X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - obydwie wierzymy w swoje obecne cykle nawzajem :D oby chociaz jednej z nas sie udalo! :) Jak u Ciebie sytuacja?
    Mnie od czasu do czasu zarwie w jajnikach, szczegolnie w owulacyjnym, ale cycki nadal nie bola.

tęczova lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo wygrzewaj się w łóżku i mam nadzieję, że przejdzie choróbsko jak najprędzej!
    Ja pilam litrami napar z imbiru, z cytryną i miodem, jak się przeziębiłam na początku ciąży i pomagało. Ale swoje odchorować i tak musiałam.

Beti nie poddawaj się kochana! :*

Kark kupujesz już ciuszki ciążowe? Jak to jest z rozmiarami tych ubrań ciążowych? Zamawia się takie same, jak do tej pory się nosiło czy większe?
    Ja czuję, że mam jeszcze dużo czasu na ciążowe ciuchy, bo tylko mi taką jakby oponkę wywaliło, ale w ciuchy się bez problemu mieszcze póki co :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko a kiedy testujesz?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, wlasnie za rada Kozgo i ktorejs jeszcze z Was moj przestudiowal sklad i zakupil Fertilman plus, dzisiaj zaczal. Mam nadzieje, ze cos sie poprawi:)

Monia sprobuj sie nie przejmowac! Klotnie sa ale mijaja, a zeby ochlonac zajmij mysli czyms przyjemnym np wybieraniem imienia:)))

Beti... eh moge powiedziec tylko ze Cie rozumiem, tez jeszcze ciagle szukam jednej osoby ktora by mnie jakos poprowadzila, chociaz teraz to pewnie bedziemy musieli po prostu we dwojke zapisac sie jakiejs kliniki. Tez mam dosyc tego wszystkiego i tez bylam tydzien temu u malomownego lekarza, ktory zrobil mi tak bolesne usg tv, ze caly dzien mnie mega olala lewa strona, nic nie powiedzial o slabym endo, powiedzial dodatkowo ze mam jajnik lewy tuz za macica ale nie wyjasnil co w zw z tym oraz ze widzi tendencje do miesniakow i tez nic wiecej (zaden lekarz wczesniej takiej tendencji nie widzial). Tez sie poczulam totalnie niezaopiekowana i bezradna, szukam dalej...

Julia93 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:23

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kozgo wygrzewaj się w łóżku i mam nadzieję, że przejdzie choróbsko jak najprędzej!
    Ja pilam litrami napar z imbiru, z cytryną i miodem, jak się przeziębiłam na początku ciąży i pomagało. Ale swoje odchorować i tak musiałam.

Beti nie poddawaj się kochana! :*

Kark kupujesz już ciuszki ciążowe? Jak to jest z rozmiarami tych ubrań ciążowych? Zamawia się takie same, jak do tej pory się nosiło czy większe?
    Ja czuję, że mam jeszcze dużo czasu na ciążowe ciuchy, bo tylko mi taką jakby oponkę wywaliło, ale w ciuchy się bez problemu mieszcze póki co :D
    Ja kupowałam w swoim rozmiarze. Pierwsze spodnie kupiłam większe, bo myślałam, że tak trzeba i mi z tyłka spadały. Bardzo polecam ciuchy ciążowe z H&M. Dla mnie najlepsze.

W poprzedniej ciąży bardzo szybko zaczęłam chodzić w ciążowych spodniach i było mi taaaaak wygodnie.

Ani0nka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:23

Ani0nka lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas ustawić sobie stopkę. Byłam na wizycie. Dzidziuś ma ponad 2 cm, wszystko jest w porządku, wyniki wróciły mi do normy - tarczycowe ok, krzywa ok. Powiedziałabym, że wracam do żywych, gdyby nie fakt, że bardzo słabo się czuje.

XxMoniaXx, Nona, kark, tęczova, blair., Wik89, Pestkaa, sunshine03, Ani0nka, Domi_tur, Biegającą-mama, przedszkolanka:), Beti82, Julia93 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - dodasz mnie do przyjaciolek i napiszesz do mnie wiadomosc? Chcialam Ci cos wyslac, ale nie umiem :)
    Monia - mam termin @ w niedziele albo poniedzialek, zobacze jeszcze czy bede testowac czy okres mnie wyprzedzi.

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen tez jest. Tak czosnek ma w skladzie. Ale butelka starcza tylko na 3 dnim

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:47

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co legginsy zamówiłam takie jak mam, bo i tak się rozciągną, a spodnie i krótkie spodenki patrzyłam na wymiary i zamówiłam w biodrach tak 2-3cm większe jak potem spojenie się rozszerza ;)
    Ja właśnie na poziomie zapięcia spodni mam kłopot :/ Bluzki, sukienki czy jedne spodnie z wyższym stanem luz, a biodrówki masakra, już nawet jak mam zapiete na gumkę na guziku to mnie gniecie :P
    No, ale u mnie 4ta ciąża, chyba powinno mi szybciej wychodzić ;)
    Chociaż wszyscy mówią, że nic nie widać narazie, ale to pewnie dlatego, że schudłam od grudnia te 2.5kg. Nawet babcia ostatnio zauważyła :P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe czekamy na suwaczek:) super info

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:48

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak profertil tez polecam. Drogi ale super

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko zyjesz ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe, ustawiaj XD!

Ja dziś byłam w DWÓCH H&M i nic. Pani powiedziała, że najbliższy him z ciążowymi jest 30km dalej. A już do tych jechałam 20km, więc stwierdziłam, że mam to głęboko w dupie :/

Mi się biodra zawsze koło 6-7msca poszerzają - w 1wszej ciąży o tym nie wiedziałam i spodnie ciążowe ponosiłam 1.5 miesiąca i musiałam kupować kolejne :/

• Meggs Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti słoneczko jakbym słyszała o mojej wczorajszej wizycie. Leć to sprawdzić gdzie indziej. Trzymam kciuki zeby było jednak lepiej kochana! Czekam na wieści.

Ja mam w ogole do was pytanie. Zaraz wam tu rozprawke napisze to zebyscie sie nie wystarszyły :)

Beti82 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:56

• Meggs Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam ze jednak wczorajsza gin miała racje i tej owu nie było. Moje endo zawsze ma kolo 5,7 - 6 mm przed owu, a po niej zawsze kolo tych 8-9 mm wiec nie wierze ze teraz cos mu odjebało i nie urosło. Sory ale nie, wiec cos jest nie teges.

I teraz tak. Czy istnieje coś takieego by w zalezności od pracy danego jajnika kobieta miała różne cykle? Wiem absurd, ale moje ostatnie cykle:
    1 cykl- lewy jajnik - 29 dni (monit)
    2 cykl - nie wiem ktory jajnik - stawiam na prawego - 37 dni
    3 cykl - lewy jajnik - 31 dni
    4 cykl - obstawiam prawy jajnik - 42 dni
    5 cykl - lewy jajnik (monit) , no tu była cb wiec trwał dluzej, ale owu kolo 17 dc czyli tak jak powinna
    6 cykl teraz - 16 dc i brak owu i sie nie zapowiada

Ktoś ogarnia o co chodzi? Bo ja mam wrazenie ze moj lewy jajnik tylko dziala jak powinien i jeszce dziala w kratke co drugi cykl. Prosze niech jakas mądra głowa mi sie tu wypowie ;) i prosze sie nie śmiaćz ale to serii u mnie tak mega beznadziejnie wyglada od kiedy sie staramy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 15:13

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ