Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Po pierwsze, bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy. Jesteście kochane!
Po drugie, nie potrafię zrezygnować z forum. Nie będę się udzielać zbyt często, ale może uda mi się Was podczytywać.
Po trzecie, nawet nie tak źle przeżyłam przyjście okresu i szczerze mówiąc cieszę się, że jest on normalny! (ostatnio był skąpy i trwał 3 dni..).
Wczoraj zagroziłam mężowi, że jak nie zrobi badania nasienia to nici z seksu w tym cyklu, oby poskutkowało.
Zrobiłam też zakupy w aptece, czekam na przesyłkę. Zamówiłam termometr owulacyjny, pomierzę sobie temp dla rozrywki. Poza tym kilka supli i jeden nordtest. Zrobię go dzień przed terminem @, muszę ograniczyć wydawanie pieniędzy na testy
Poza tym ograniczam od tego cyklu słodycze do minimum, mojemu P. będzie trudno je odstawić, ale cóż będę się starać. Ponadto zmiana diety, wczoraj trochę poczytałam i muszę wprowadzić trochę zmian. A, no i ruch, ruch i jeszcze raz ruch!
I najważniejsze, muszę zmienić swoje nastawienie do życia i wyznaczyć sobie jakiś cel.
Monia - piękne zdjęcie!
Nona, Tęczova, Nikodemka - kciuki za ten cykl!
Biegająca mamo - dużo odpoczywaj i nie zadręczaj się pracą, dzieciątko najważniejsze
Kozgo - dużo zdrowia.
W ogóle wszystkim Wam życzę samych dobrych wiadomości i mało stresu!
Wik89, Lami, tęczova, Pestkaa, Nona, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Szczęściara, blair. lubią tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u -
Słoneczko, czasami nawet dzień dwa oddechu wystarczają
Jak mąż dalej nie będzie chciał badania, to wrzuć nam tu jego numer, 3 dni i będzie się rejestrował. Takiemu stalking zrobimy, że się nie pozbiera. Co 30 marud to nie jedna ;p
Pestko, nic Cię nie ominęło, dopiero wieczorem USG. Już wyszłam z krzywej. Dałam najpierw lewą rękę, po godzinie prawą i po dwóch ściągam z lewej plasterek i ide do gabinetu, a tam z ukłucia 2 h wcześniej cieknie mi krew, przez łokieć na podłogę, rzeź zrobiłam jednym słowem. Może za duża dawka tej heparyny że mi się nie krzepnie ta ranka.Wik89, Niezapominajka2, Pestkaa, Słoneczko12 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Sloneczko super ze jestes z nami! Jestesmy na podobnym etapie, ja tez mam/mialam dola, ale staram sie trzymac tego suplementowania swojego i meza, orzechy, dieta, ruch, mam nadzieje ze to pomoze tez na te negatywne mysli!
Teczova, Karolika, Nona dzieki za info! A wiec Nona gynoflora nie rozwazalam, jesli lekarz mowi ze mozna to mysle ze tak jest, nie martw sie! Zaraz tez o tym poczytam. To co wiem to ze wlasnie lactovaginal i jemu podobne powoduja ze w pochwie utrzyma sie kwasne ph a ono nie jest dobre dla plemnikow (dlatego w czasie owulacji mamy ph zasadowe, czego obrazem jest inny sluz)
Teczova zycze zeby ten acard sie zmarnowal! kciuki!
U mnie dzis 5dc, okres niestety przyszedl w sobote, teraz skupiam sie na wyleczeniu tej drobnej infekcji i potem ponowny posiew, pewnie w kolejnym cyklu hsg. A jednoczesnie za poltora tyg mamy wizyte u androloga i bedziemy wiedziec co dalej w zwiazku ze slabymi wynikami nasienia.tęczova, Słoneczko12 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Hm no widze ze gynoflor niby tez ma te paleczki kwasu mlekowego czyli zmienia ph pochwy. Ale moze wlasnie z jakichs wzgledow ten konkretny preparat nie przeszkadza w staraniach, trzymalabym sie jednak zalecen lekarza. Sama tez za pare dni to wezme albo podobne, bo bez tego rozumiem ze nie ma sensu leczenie bo szybko bedzie nawrot.II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:22
Słoneczko12, Wik89 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Mąż wziął jutro wolne i jedzie na badanie. U nas nie trzeba się zapisywać, więc jeden plus. Szybko podziałało Przy okazji też chyba coś zbadam, haha
Nie da się zapomnieć o forum, niestety. Także jestem i zostaję Dajecie tyle energii, że aż żal nie skorzystać
Tęczova, innej opcji nie ma!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:43
tęczova, Lami, Pestkaa, Wik89, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
Syr 1, 23
[/u -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:22
przedszkolanka:), Nikodemka, Lami, Wik89 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Nooo, nas to ciężko przegadać Już z pięć razy żałowałam, że odwieżyłam stronę dopiero po kilku godzinach Takiej atmosfery to na żadnym wątku nie ma Ekipa fajnych i serdecznych babek się zebrała i co poradzić? Tylko się cieszyć, że internety nam pozwoliły się odnaleźć
XxMoniaXx, Słoneczko12, przedszkolanka:), Wik89, blair. lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 10:35
-
Monia kochana, nie przejmuj się. Zrób przyjemność tylko dla siebie. Nie szarżuj tak ze sprzątaniem, będziesz się wyginać w drugim trymestrze, jak wrócą siły. Teraz Tyś najważniejsza i Twój spokój :*Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Tęczova - jutro będzie idealnie 4 dzień przerwy
Monia - Lami ma rację, odpuść sobie sprzątanie i zrelaksuj się
Beti - powiedz coś więcej i nie płacz :*Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
Syr 1, 23
[/u -
[QU
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 10:35
-
E
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 10:36