Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
rzepakowepole wrote:Lami, Ty jesteś wspaniała. Chciałabym się. Tobą kiedyś napić wódeczki :*
madziorek86, Magda - mbc, Lami, Pestkaa, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Beti, tak, to Polna juz sala porodowa: na sali naprawdę niczego nie brakuje (piłki, fotele,lazienka, stacja dla malucha). No i tez tak trochę przytulnie urządzona
A mialas znieczulenie do porodu? Czy tam ogolnie jest problem dostac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 22:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lami buhahaha pozdrawiam Twojego męża,a wódeczki się napić na pewno musimy (jak skończę 5 trymestr ciąży 😂) 😁❤️
Mój małż jechał ze mną na IP sceptycznie nastawiony, był pewien że mnie odeślą do domu "bo na filmach jak się poród zaczyna to odchodzą wody" 😂
A że ja Zosia Samosia jestem i tylko by mnie wkurzało w bólu, że nie masuje jak powinien, to poprosiłam żeby tylko siedział obok i podawał to o co poproszę. Więc tak siedział, ciągle patrzył na zapis ktg i mówił "za słabe te skurcze, Ty nie rodzisz" kuźwa doktor Zdrówko się znalazł, specjalista od porodów 🙈 Albo "Ty naprawdę rodzisz?" Nie kuźwa, wpadłam z gołą dupą przy ludziach poleżeć bo szukam nowych wrażeńAle bardzo mi to pasowało, że był dość bierny, potrzebowałam kogoś kto będzie zgrywał luzaka, jakbyśmy wpadli tylko po kilo kartofli i wracamy zaraz do domu.
W ostatniej fazie, jako że rodziłam w boksie, położna męża rodzącej obok i mojego także - mieliśmy ustalone, że ja chcę się skupić na parciu a On będzie mnie rozpraszał. Więc wyszedł i potem się przyznał, że przez te 30 minut targały nim wyrzuty sumienia, że nie ma go przy mnie. Szczególnie pewnie wtedy jak prowadziłam ten monolog, że może jednak zróbmy cesarkę ale nikt mi jej nie proponował 😂😂😂
Więc targany tymi emocjami wszedł akurat w momencie, w którym położna wyjęła Szymka. Wyraz twarzy mojego małża zapamiętam do końca życia 😍 Był zafascynowany, głaskał mnie po czole z którego ciurkiem lał się pot i wyrwał się od razu do cięcia pępowiny - choć przed porodem brzydzily go zdjęcia nowo narodzonych dzieci 😂
Tak więc ja jestem mu wdzięczna, że był bierny, zresztą widziałam jak siedział obok mojego łóżka, że tam trybiki ostro zasuwały i zapewne dopiero do niego dotarło czym zakończy się ten wieczór 😂
Nona, tęczova, madziorek86, Lami, Cabrera, Dośka lubią tę wiadomość
-
Cabrera Twój mąż na porodówce oglądał serial , mój obstawiał mecze piłki nożnej 🤦♀️ a tak to pasjonowało go oglądanie na ogromnym tv w naszej sali porodowej wykresów ktg wszystkich pacjentek porodówki i tylko mi krzyczał rozłożony z fotela "ale skurcz Ci idzie" jakbym kurna tego nie czuła 🙄😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 23:03
Kijanka, Lami, talku, Cabrera, Dośka lubią tę wiadomość
-
Już widzę mojego śledzącego livescore pomiędzy jednym a drugim skurczem...
Nona, talku lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Hahah, te wszystkie historie to naprawdę ku pokrzepieniu serc. Albo żeby docenić, jakiego się ma ogarniętego faceta, albo żeby docenić, że aż tak nieogarniętego się nie ma 😁
Ale przyznajcie wszystkie mamusie z porodami z chłopskimi przebojami, że niezależnie od tego, teraz i tak łezka się kręci, jak się ich widzi z dzieciaczkiem w objęciach.
A co do wódeczki, ja zawsze chętna 😂 Schlebiacie mi, ale nawet nie wiecie na co się piszecie 😁
Ale dobra, tu niby gadu gadu, ale wiadomka po co się wchodzi. Jakie newsy na froncie?
Magda - mbc, Nona, madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja mojego nie chciałam, mój chciał. To żeby wyszło na moje to skończyło się cc 😃
Ale przez ten czas co byl, bo sie laskawie zgodzilam, to bylo mu troche przykro, ze usadzilam go w fotelu i kazalam mu sie nie ruszac i nic nie mowic. Ale ja mialm taka zajebista polozna, co byla caly czas ze mna, ze no maz by tylko nam przeszkadzal.
Teczova?Lami, Pestkaa, talku lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Haha "bo by nam przeszkadzał" padłam 😂
To jest piękne, że siebie tu mamy. Że jakbym była z tym sama, to pewnie takie "smaczki" by się we mnie gotowały do końca życia. A tu można z siebie wszystko półżartem zrzucić i od razu lżej. A nawet jak jesteśmy jeszcze przed rodzeniem, to łatwiej się przygotować na różne scenariusze.
Fajne babki z Was!Nona, Pestkaa, Magda - mbc, madziorek86, Słoneczko123, Nikodemka, Beti82, Cabrera, Dośka lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Mój przyjechał na pełne rozwarcie i zbierał pochwały od pan położnych, że tak świetnie sobie radzę, jakby to była jego zasługa 🤦🏻♀️ ale on dumny jak paw chodził po porodówce. Jak poszliśmy na fotel ja poród zrobiłam z zamkniętymi oczami, nie wiem tak mi było lepiej i co otworzyłam oczy, to on ziewał! Później już się tłumaczył, że to taki zbieg okoliczności haha że akurat tak trafiałam 😜
talku, Cabrera, Wik89, Dośka lubią tę wiadomość
-
Tęczova może jednak dziś? ✊️✊️
Jeśli chodzi o obecność faceta przy porodzie to niby każda historia inna, ale konkluzja taka sama hehe 😂 Dobrze się czyta , ze wszedzie podobnie. Mój w czasie partych był aktywny ( wcześniej cały czas przysypiał ze słuchawkami na uszach bo słuchał filmików na YouTube, nie zauważył ze się zaczęło, ale go uświadomiliśmy heh) cały czas powtarzał "nie zaciskaj zębów" tak dbał o mnie 😉 Powtarzał to non stop, a wieczorem jak do mnie przyszedł to pyta " ale nie zaciskałam zębów? Bo wiesz głupio mi było cały czas przypominać przy wszystkich " 😭
-
Hej wszystkim. Jak ja czytam o Waszych Asach to stwierdzam że mój mąż to rewelacyjnie sobie poradził przy porodzie który oczywiście zakończył się cc.. Robił to co mu położna mówiła był bardzo pomocny ale może dla tego że mój poród trwał może z 5 godz tylko nie wiadomo czy bym była zadowolona w późniejszym etapie😂😂 Ogólnie chciałabym żeby mąż był przy drugim też ale zobaczymy jak wyjdzie..
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )