Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark, nie widzę nic
U mnie było to samo.
Tęczova, testuj do oporuKrwawienie na dupku przyjdzie jeśli ciąży nie będzie, kilka razy tak miałam. Ale... nie będzie żadnego krwawienia bo tam się mała Pizzova wgryza
Moje dziecię drzemkuje, ale jak wstanie to ją oporządzę i pojedziemy do labu. Muszę powtórzyć jej te nieszczęsne ddimery. I od razu zrobimy morfologię, niech jej raz pobiorą krew. Jak znowu wyjdą podwyższone, mimo że nie ma krwawienia przy kupie od dłuższego czasu, to od razu do lekarza ją umawiam.
Prowokacja jajkiem chyba wychodzi nam dobrze. Na razie żadnej wysypki ani krwi w kupie od 2 dni. Kupy też nie są częściej. Przedwczoraj nie było wcale, a wczoraj 2 ale to pewnie od przerwy. Oby to nie była alergia na jajkoz nabiałem sobie poradzimy, ale jajek mi brakuje
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dośka wrote:Beti ja też nie ogarniałam mojej cukrzycy, cukry na czczo miałam w granicach 60-70, a raz po posiłku wyszło mi 50 😐
Padłam czytając historie o mężach 😂
I oczy otwieram ze zdumienia jak wygląda na Polnej!!😱 Jak prywatna klinika, Lutycka to głęboki PRL!!!!
Porodówki nie widzialam haha tzn widzialam w necie kiedys jak sie chwalili ,ze wyremontowali wlasnie iles tych sal do porodu.Kazda sie chyba inaczej nazywa i troche inny ma klimat.ALe wyglada to mega jak widzeNona, Dośka, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Beti a robiłaś może test obciążenia glukozy i inslulinową??
Na pewno dziecko czerpie od Nas cukry bo jakby nie patrzeć to jest Nas teraz dwójka i potrzeba Nam więcej energii..
Kg nie nie martw bo na początku też tyłam a teraz waga stoi..
Tym bardziej,ze widze 2 trymestr troche inaczej sie czuje niz 1
W sensie ,ze w 1 duzo wymiotowalam ale nie czylam jakos spadków cukru a teraz nie wymiotuje ale czuje ,ze ten cukier moze szalec.Zobacze ,poobserwuje sie do 2 stycznia.Jak bedzie cos zle to powiem mojemu gin prawde o sobie
On jest gin-diabetolog.Pracuje na oddziale gdzie sie z cukrzycą lezy wiec idealnie w temacie.
MI na krzywej cukier 99-60-38 jakos tak bylo dlatego glukometr dostalam.Ale w zyciu na glukometrze nie zaobserwowalam takiego spadku.Jak pojde na krzywa do labu to na bank nie sama.Boje sie ,ze tam zemdleje -
Teczova przykro mi
Jedyne co Wam dziewczyny moge doradzic przy braniu ovi to naprawde kupcie sobie na allegro jakies testy i to szt z 20 ...
I sikajcie sobie od 10-11 dni po zastrzyku
Sikanie dopiero 14 dni po własnie powoduje ,ze nic nie wiemy
No chyba,ze sikałas wczesniej a ja cos przegapilam
Chociaz no ja tak robilam a mimo wszystko i tak nie wierzylam ,ze kreska ciemnieje
Naprawde jeden miesiac mozemy wysikac ovi juz w 12 dniu a drugi miesiac w 14 .Nie wiem od czego tak zalezy ale ja tez nie mialam nigdy tak ,ze równo wysikalam pregnyl -
Teczova - nie wiem czy pamietasz jak panikowalam, ze kreska kolejnego dnia jasniała zamiast ciemniec. U mnie poranny mocz okazal sie przereklamowany. Nadal nie puszczam kciukow za ten cykl
Przestraszylam sie dzis w nocy i jeszcze mi ten strach nie przeszedl. Leze i sie nie ruszam. Wybudzil mnie ze snu bol po jednej stronie, ale taki naprawde silny... Na szczescie trwal z minutę i juz nie wrocil, nie wiem co to bylo. -
Nikodemko na Qupe polecam kapuste kiszoną
Nie wiem czy to jednorazowo pomoglo ale POMOGŁONikodemka lubi tę wiadomość
-
Tęczova ja jeszcze nie puszczam kciuków..
Beti rzeczywiście niskie te cukry.. Po prostu Twój organizm ładnie produkuje insuline.. Tylko takie niskie cukry też nie dobre.. Myślę że częste jedzenie powinno troszkę pomóc😘😘
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Wlasnie, Przedszko, co tam slychac, dawno Cie nie bylo😘
Teczova, kochana, co ma byc to bedzie ale bedzie dobrze, albo teraz albo juz niedlugo ujrzysz te dwie kreski! 😘przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Niskie cukry są niedobre, zrobi się cukrzyca z czasem i to ta, gdzie trzeba brać insulinę. Miałam w ciąży tak samo "spadające" po jedzeniu cukry, bez ciąży chyba też, ale jeszcze po nie mierzyłam. Ogólnie trzustka ma zaprogramowaną ilość insuliny, którą wyprodukuje przez całe życie. Kiedy są niskie cukry, to znaczy, że wyrzucane jest za dużo insuliny, która ten cukier zbija. Więc ta insulina przestanie się produkować szybciej niż u innego człowieka. Miała po ciąży iść na krzywą, no ale jeszcze nie dotarłam. Muszę wydębić zapis, że potrzebuję metforminy i już moja internistka będzie mi wypisywać i zobaczę czy będzie poprawa. Tylko znajdź tu człowieku ogarniętego endokrynologa 🤐 Muszę se zrobić pieczątkę i podbić sama takie zalecenie 😜
Na początku ciąży w ogóle nie chciało mi się słodkiego, więc podejrzewam, że było ok, gdzie od połowy mogłabym cały czas jeść i wtedy już cukry były do dupy, bo zaczęłam mierzyć. Cały czas bym jadła. Krzywa cukrowa z jakoś 16tc była płaska, coś w stylu 80-104-102.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja też pamiętam kogoś kto zaszedł jakoś po nas zaraz Kark, ale pokazała nam test i my (a przynajmniej ja), że nie nakrecaj się, że nic nie widać, ale raczej jest szara i fałszywy poczasiak. I na drugi dzień to samo i znowu nikt nic nie widział. A później ta dziewczyna pokazała się nam jakoś za 2 tygodnie z gigant betą 😝Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Niskie cukry są niedobre, zrobi się cukrzyca z czasem i to ta, gdzie trzeba brać insulinę. Miałam w ciąży tak samo "spadające" po jedzeniu cukry, bez ciąży chyba też, ale jeszcze po nie mierzyłam. Ogólnie trzustka ma zaprogramowaną ilość insuliny, którą wyprodukuje przez całe życie. Kiedy są niskie cukry, to znaczy, że wyrzucane jest za dużo insuliny, która ten cukier zbija. Więc ta insulina przestanie się produkować szybciej niż u innego człowieka. Miała po ciąży iść na krzywą, no ale jeszcze nie dotarłam. Muszę wydębić zapis, że potrzebuję metforminy i już moja internistka będzie mi wypisywać i zobaczę czy będzie poprawa. Tylko znajdź tu człowieku ogarniętego endokrynologa 🤐 Muszę se zrobić pieczątkę i podbić sama takie zalecenie 😜
Na początku ciąży w ogóle nie chciało mi się słodkiego, więc podejrzewam, że było ok, gdzie od połowy mogłabym cały czas jeść i wtedy już cukry były do dupy, bo zaczęłam mierzyć. Cały czas bym jadła. Krzywa cukrowa z jakoś 16tc była płaska, coś w stylu 80-104-102.
Wiec kuzwa nie wiem co jest u mnie grane
mialam 4-24-7 -
nick nieaktualny