X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciarko, a nie przemęczyłaś się w ostatnie dni za bardzo? Zakupy, sprzątanie pewnie? Uważaj na siebie, ja tylko raz miałam bolesny skurcz, że aż usiadłam i mnie zamroczyło i to było dzień po ślubie, czyli chyba 28 tc, powiedzmy że 5 dzień z rzędu wysiłku.
    Spróbuj się odprężyć i już nie wiercić sie dzisiaj.

Kurcze Alex, a to jest na pewno na bmk alergia? To gdzieś wyszło konkretnie, czy właśnie ogólne wyniki wskazujące na jakąś alergię? Bo jak tak pięknie spadło, to no aż mi się nie wydaje, że 2,5 miesiąca wszystko było ok i nagle skaza zaatakowała. Może to jakiś jeden konkretnie składnik? Te cytrusy czy coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 15:58

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami raczej nie szaleje ze sprzątaniem. Wczoraj byłam na zakupach ale nie dźwigałam wielkich siat z zakupami.. Pewnie młody straszy a będzie trzeba go wyganiać 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Szczesciarko, a nie przemęczyłaś się w ostatnie dni za bardzo? Zakupy, sprzątanie pewnie? Uważaj na siebie, ja tylko raz miałam bolesny skurcz, że aż usiadłam i mnie zamroczyło i to było dzień po ślubie, czyli chyba 28 tc, powiedzmy że 5 dzień z rzędu wysiłku.
    Spróbuj się odprężyć i już nie wiercić sie dzisiaj.

Kurcze Alex, a to jest na pewno na bmk alergia? To gdzieś wyszło konkretnie, czy właśnie ogólne wyniki wskazujące na jakąś alergię? Bo jak tak pięknie spadło, to no aż mi się nie wydaje, że 2,5 miesiąca wszystko było ok i nagle skaza zaatakowała. Może to jakiś jeden konkretnie składnik? Te cytrusy czy coś?
    Lami no właśnie tak samo rozkminiam. Wprowadziłam jajko i od 3 dni nic się nie dzieje. Kupy co 2 dni a nie kurde 7-8 dziennie jak wtedy. Ja w tym czasie zrobiłam kombo wszystkiego. Zjadłam kilka mandarynek, dzień przed szpitalem wpierniczylam pół paczki orzechowych chrupek i zjadłam pół słoika truskawek z kompotu. Więc bardziej obstawiam coś z tej 3. Ale oczywiście w szpitalu wywaliło głównie bmk. Spróbuje zrobić prowokację za jakiś czas nabialem właśnie. Na razie próbujemy jajko nadal ;) bo nie wiem ile czekać żeby być pewnym

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u nas raz jak bylam już na diecie bez bmk, po zjedzeniu 3 orzeszków laskowych a dzień wcześniej wieczorem chrupkow orzechowych wyszła taka reakcja - kilka kup, pienistych a potem zamiast kupy sam lekko zabarwiony śluz, oczywiście krzyki, płacz i horror.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:30

alex0806 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro, zaciskaj nogi! Moje wewnętrzne przeczucie podpowiada mi, że urodzisz między świętami a Sylwestrem :). I to jest super okres na świętowanie urodzin :).

My wydłużamy pępowinę, a przynajmniej próbujemy. Dzisiaj musiałam wyskoczyć do pracy coś załatwić z formalności i zrobić zakupy. Wychodziłam z domu przez dwie godziny. Skrzacik został z tatą i flaszką odciągniętego mleka w lodówce.
    Jak wróciłam, zastałam Skrzata karmionego przez tatę z butelki. Skrzacik minę miał, jakby go zdradzono. A ponoć jak przyszłam, było już dużo lepiej, bo na początku patrzył z wielkim wyrzutem na męża, jakby to on był winny temu, że nie ma cycka.
    Mamy problem z karmieniem z butelki. Skrzat zjada z niej jakieś gigantyczne porcje (dobra, nie wiem, ile zjada z piersi, ale nie sądzę, że aż tyle). Dzisiaj wciągnął ok 110 ml. Skrzat ma 3 tygodnie i chyba nie powinien tyle jeść. Zwłaszcza że potem ulewa i chyba boli go brzuszek z przejedzenia. A co gorsze, po jedzeniu z butelki oszukuje, robi dziobaka i udaje, że dalej jest głodny. Liczy prawdopodobnie na to, że w końcu objawi się jednak cycek.
    Dzisiaj skończyło się na tym, że po powrocie opróżniłam jedną pierś laktatorem i dałam taką Skrzatowi do pociumkania. Coś tam sobie pewnie uciągnął, a przy okazji się ululał. Od godziny śpi i robi słodkie minki.
    W sobotę muszę Skrzata zostawić na jakieś 6 godzin, bo brat bierze ślub w innej miejscowości. Zdecydowaliśmy, że Skrzat na imprezę nie idzie. Moim zdaniem jest na to za młody, zresztą wiecie, sezon grypowy i czort jeden wie, kto (i z jaką chorobą) będzie w kościele/ na obiedzie po ślubie. Dla mojego męża nie będzie to lekki dzień, bo Skrzat na 100% będzie przeżywał brak cycka.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:30

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 09:22

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 14:25

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko, może z tej miejscowości jest panna młoda i udoatepniliby Wam dom na ten czas, żebyś mogła pojechać na cycowanie po kościele? A jeśli to całonocne wesele może mają pokoje dla przyjezdnych i tam mąż by poczekał z Marysią?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Enzmann - B12 :)

jusci, tęczova lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 mies Jurka wzielismy ze soba i tesciowie pilnowali w pokoju. Nie byl na sali. Z nikim nawet kontaktu nie mial. A ja co 30min do niego zagladalam a o 22 bylam juz na stale. W kosciele nie bylam tylko na samej imprezie. Gdyby to byla moja siostra pewnie poszlabym do kosciola a na wesele/obiad juz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 20:01

Nona lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dziś zamówiłam w końcu dr enzmanna 😋 bedę grzecznie zbijac homocysteinę Pani Doktor!

A tymczasem trochę się pocieszam, Wasze zdrówko 😘

342736127bd5.jpg

Nona, Nikodemka, Lami, Cabrera, Szczęściara, tere-fere, talku, przedszkolanka:), madziorek86, Magda - mbc, Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 14:26

tęczova, Biegającą-mama, Lami, Cabrera, blair., Wik89, tere-fere, talku, madziorek86, Magda - mbc, Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szkola rodzenia. Wszystko fajnie, polozna super, ale dziewczyny z tej grupy... nie mam slow. Liczylam, ze sie wyrwe troche do ludzi, pogadam z przyszlymi mamami, ale z nimi to mozna pogadac o tym ile dzis szlugów wypaliły. Dostały od poloznej jakies broszury o tym jak szkodza dziecku, ale cos czuje, ze posluza im do zgaszenia peta. Tylko jedna wydaje sie normalna, musze sie do niej przysunac za tydzien :d

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak odwiedzałam chrześniaka po urodzeniu w szpitalu praskim, przy wejściu z 5 ciężarnych, część pewnie już z rozwarciem, ze szlugami. Masakra

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mammmo, teczova, a ja jesli bede kiedys rodzic to pewnie tam 😅
    Stukam sie kieliszkiem czerwonego wina😘 teczova nie jestes sama, jestesmy w tym razem, bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:23

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • blair. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:12

Wik89, tere-fere, Nona, talku, przedszkolanka:), tęczova, madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co u Ciebie?

❤💙❤💙
  • talku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona,fajnie!

Talku, też dzisjaj fitness. Fantastycznie było. Świetna prowadząca, mega się rozruszałam, rozciągnęłam. Mega dobrze mi po tych ćwiczeniach.
    Idę w piątek znowu. Będę chodzić dwa razy w tygodniu do porodu.
    A potem mają zajęcia z maluszkami. Ciężarne na 10, z bobasami na 11. Minęłam się w drzwiach z koleżanką która przyszła z córką. Mam nadzieję, że Stachu da matce też ćwiczyć później i będziemy chodzić razem.
    Któraś chodzi na fitness z dzieckiem? 😊😊

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ