X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza, super, to juz niedlugo, bedziemy Wam kibicowac :)

Tęczova - jak sytuacja u Ciebie? Mi cos sie stalo z glowa, jakos sie nakrecilam, a tak bardzo tego nie chcialam. Pozniej bedzie placz... ale nie umiem tego opanowac :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speaky napisała we wtorek na wrzesniówkach, że po preatalnych ok, ale że na razie musi odpocząć od forum, bo zdarza jej się naczytać i nakręcać. Obiecała, że wróci, ale może pod innym nickiem. Więc myślcie o niej cieplutko i niech do nasz szybko wracają :)

Wik89, blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, wszystkie sklepowe produkowane w Polsce sery są z mleka pasteryzowanego. Muszą być, bo takie są normy. Sery i produkty domowe czy regionalne ze znakami produktu mogą być z niepasteryzowanego. Natomiast parmezany taki prawdziwy import z Włoch jest z niepasteryzowanego zazwyczaj. Zresztą to samo z serami greckimi, francuskimi itd - najczęściej te orginalne są niepasteryzowane.

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:46

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy uwielbiam kakao. Musi byc obowiazkowo do kolacji ;)

Pamietacie jak kochalam sledzie. Zauroczenie minelo ;p teraz sa serki biale do smarowania z np czosnkiem, szczypiorkiem itp <3 zadne szynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 17:53

Ani0nka, Arashe lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark właśnie poleciałam do lodówki sprawdzić parmezan, ciągle się nim zajadałam, w ogóle mi do głowy nie przyszło, że jest z surowego mleka :O
    fetę grecką ostatnio sprawdzałam i była z pasteryzowanego

Ale moja koleżanka jest technologiem żywności, pracuje w zakładzie i powiedziała, że z serami itd. są takie wyśrubowane normy, jeśli chodzi o te kupowane w sklepie, że ryzyko zarażenia listerią jest praktycznie zerowe.

Co innego, jak się kupi na straganie jakiś ser z domowej produkcji, co leży pół dnia na słońcu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dziewczyny myslicie ze jeden mały hamburger z mc Donalda mi zaszkodzi :D w sumie tłusty czwartek to może mogę tak poświętować? Czy Wy w ciąży nie jadacie takich świństw?
    AniOnka nie zaszkodzi, jak nie jesz codziennie, tylko raz na jakiś czas :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni parmezan, który kupiłam był z surowego - tak napisali na opakowaniu. Ani słowa o pasteryzacji. Na wszelki wypadek nie jadłam. Tak mało jest tych zakazanych rzeczy, że naprawdę można się powstrzymać. Nie darowalabym sobie zakażenia groźna bakterią, gdy nie tak ciężko tego uniknąć.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Ostatni parmezan, który kupiłam był z surowego - tak napisali na opakowaniu. Ani słowa o pasteryzacji. Na wszelki wypadek nie jadłam. Tak mało jest tych zakazanych rzeczy, że naprawdę można się powstrzymać. Nie darowalabym sobie zakażenia groźna bakterią, gdy nie tak ciężko tego uniknąć.
    no cóż ja już teraz parmezanu nie tknę, odkąd wiem :/

ciekawe czy Włoszki unikają parmezanu w ciąży :D

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to już w boim brzuchu hula hamburger frytki i shake :D raz na miesiąc można :-)

Beti82, sunshine03, Mons lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniOnka jedz wszystko, co możesz, póki mdłości nie ma :D

przedszkolanka:), Ani0nka lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie podchodzi,nie mam zachianek..na silę rano jem jajko i chleb z maslem,pózniej paluszki,migdały,galaretke lub kisiel,zupe,ziemniaki z czymś i kanapki na kolacje. Codziennie to samo.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włoszki wrąbują parmezan z tymiankiem, Greczynki fetę z rozmarynem, Francuzki litry czerwonego wina, Azjatki na kolację jedzą sushi, a Polkom nic nie wolno...

I jak ktoś pije aloes to też odstawcie!
    Właśnie na wrześniu dziewczyna pisała, że aloesu i tymianku nie można, czytam co wujek gugle pisze, a tu nie wolno wszystkich ziół, bo nie. Nie ma badań czy naukowo opartych dowodów, ale lepiej nie jeść nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam ochotę na ryby. Wcześniej były błe, teraz mi się marzą ;) A najlepiej to chyba by mi weszła wędzona makrela... ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no zgadza się, chociaż Japonki wcale nie jedzą tak sushi, jak się okazuje :D jak byłam na studiach przyjechało dwóch Japończyków na wymianę i byli bardzo zdziwieni tym, że w Polsce sushi uznaje się za typowe japońskie danie, bo wcale tam tego tak często nie jedzą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    hehe no zgadza się, chociaż Japonki wcale nie jedzą tak sushi, jak się okazuje :D jak byłam na studiach przyjechało dwóch Japończyków na wymianę i byli bardzo zdziwieni tym, że w Polsce sushi uznaje się za typowe japońskie danie, bo wcale tam tego tak często nie jedzą :D
    Dlatego napisałam AZJATKI nie JAPONKI :D

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzona makrela na zdrowie! Chodzi o to żeby nie jeść surowizny. A o tym winie Francuzek to mi się już nawet komentować nie chce.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:52

• Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście i tak nie lubię innych serów, poza żółtym i zwykłym twarogiem :P
    Z badań na mnie w pierwszej ciazy wynika, że tymianek mi nie zaszkodzil, a jadłam na pewno. No ale kto wie.

Jak nauczylyscie dzieci korzystania z nocnika? Moja tylko siada i jakie, że robi, traktuje to jako zabawę :P a wszystko mokre

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:53

Arashe lubi tę wiadomość

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ