Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tymianek i rozmaryn mogłyby zaszkodzić, jakby się je jadło kilogramami, a nie odrobinka jako przyprawa do potraw :)

Arashe lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie robię już podejście któres z rzędu, choć jak ciepło na pewno łatwiej. W poprzednie lato było dla niej za wcześnie, teraz zrobiła wczoraj raz na nocnik i dziś też raz tylko, a reszta w gacie spóźniona :P
    No nic, teraz trochę więcej siedze w domu to będę próbować.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój siostrzeniec ani razu nie skorzystał z nocnika, był płacz w niebogłosy. A okazało się, że fantastycznie sprawdziła się nakładka na WC. Od razu załapał wiedząc, że rodzice z tego urzadzenia, jakim jest toaleta korzystają. A nocnik to nie wiedział po co i na co to.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Mój siostrzeniec ani razu nie skorzystał z nocnika, był płacz w niebogłosy. A okazało się, że fantastycznie sprawdziła się nakładka na WC. Od razu załapał wiedząc, że rodzice z tego urzadzenia, jakim jest toaleta korzystają. A nocnik to nie wiedział po co i na co to.
    To dość kontrowersyjny sposób, jeśli nie podstawia się dziecku czegoś pod stopy. Przy wydalaniu powinno być podparcie.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie dziecko musi być dojrzałe do nocnika.

Najstarsza ma siłę sadzałam, bite 4 miesiące (studenckie wakacje XD) latała w majtkach albo pieluchach tetrowych, a mnie już kurwica łapała. W końcu dałam spokój, jak miała 2 lata posadziłam, żeby sprawdzić czy coś się zmieniło po 0.5 roku. Załapała od razu, po tygodniu nawet w nocy nie potrzebowała.

Z synem raz za czas próbowałam, ale nic. Z zabawkami i bajkami mógł siedzieć 2h na nocniku, było brawo, rytuał wylewania, chwalenie, za 2 sek mokre majty :/ Dopiero jak miał 2lata i 7mscy eMek go wziął do kibla, pokazał jak to robią faceci i spokój 8) W nocy jeszcze były pampersy przez 1miesc.

Teraz z najmłodszą też próbuje. W listopadzie zaczęła sama z siebie wołać "kupka" na wszystko. Najpierw super, pampers 2 dni suchy. Ale potem się zorientowała, że jak jej każę spać, a ona zawola kupka, to nie musi spać, tylko siedzi i gada na nocniku. Więc przestałam reagować na te łóżkowe kupki, a ona po dniu przestała wogólę wołać :/ :(
    Aktualnie woła kupe zawsze. Raz w tygodniu próbuje ściągnąć pampersa, wtedy od razu woła siku, siku na nocnik, a potem już nie woła i lata nie raz lodowata i przesikana przez kilkanaście minut :/
    Także nadal czekam aż będzie jej chwila.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Polą próbowałam w zimie ale było za wcześnie,wszystko mokre, do nocnika się zraziła. W czerwcu puściłam kilka dni i załapała i wsio . A na noc któregoś dnia majty się skończyły ,kupiliśmy podkłady i wytłumaczyliśmy wszystko i zsiusiała się tylko raz jak się opiła po jakimś czasie- była gotowa psychicznie . Teraz w celu wygody stawiamy nocnik koło lóżka na noc jakby potrzebowała skorzystać :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:54

• Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    To dość kontrowersyjny sposób, jeśli nie podstawia się dziecku czegoś pod stopy. Przy wydalaniu powinno być podparcie.
    Myślę, że wszystko było przeprowadzone tak, aby nie zaszkodzić dziecku. Nie widzę w tym nic kontrowersyjnego.

kark, Julia93, Beti82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na Tosia właśnie łaziła czerwiec-wrzesień na polu na golasa, w domu czy w niepogodę majtki albo majtki i tetra. Już żygałam zbieraniem kup z trawnika teściów i praniem osranych pieluch i majtek kilka razy dziennie. Wyleczyłam się z bycia konsekwentnym konsekwentnie XD
    Załapała właśnie w zimie, a i tak ją trzymałam w pampersach i w suchych chodziłam cały dzień po prostu, ale cały czas wołała :)

Także od tamtej pory jestem zdania, że człowiek powinien szanować nerwy swoje i dziecka i pozwolić mu się odpieluchować kiedy jest gotowe, a nie kiedy nam pasuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:06

Lami, Julia93, tęczova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko to macie fajnie z tym nocnikiem w nocy :)
    U nas Kajtek tak jl siostrzeniec Lami - nocnik dla dzidziusiów, wszystko do wc. Z tym, że u nas bez tej wkładki nawet, bo przecież ona jest jak nocnik.
    Także póki w nocy nie sięgał do światła w łazience (dopiero od 3 miesięcy) to była masakra...

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nocnikowania to u nas świeża sprawa. Powiem tylko tyle żeby na siłę nie sadzac bo to gorsze efekty przynosi. Mała złapała dopiero po tygodniu chodzenia bez pampka. Nie ugielam się i nie założyłam było dużo prania ale warto było się przemeczyc. Na początku mała też traktowała nocnik jako zabawę. Sadzalam nawet w ciuchach jak się posiusiala żeby wytłumaczyć że tam się robi siusiu. Powodzenia :)

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:54

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mało,ale zdarzy się że wstanie i się załatwi ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak najgorzej u nas było z Kajtusiem jak poszedł do przedszkola.
    Całą noc przesypiał bez wpadek od 4 miesięcy, a tu co dzień drzemka 2h i posikane wszystko i do prania piżama, pościel i prześcieradło :/
    I panie po 2 tygodniach, że mamy przynieść pieluchy! Przenieśliśmy podkłady, więc do prania tylko kołdra i piżama i tak codziennie. Panie znowu, żeby przynieść pampersy.
    Wkurzyłam się na maksa, poszlam i zrobiłam lekkie burdy. Bo przecież skoro w domu śpi 12h bez posikania, a w przedszkolu nie jest w stanie tych 2h wytrzymać to nie z nim jest nie tak tylko z przedszkolem! Może go nie pilnują czy zrobił siku (tuż po obiedzie było spanie) albo może ma jakieś lęki, na tle nerwowym to wszystko.
    Baby w zaparte nie, mamy mu dać pampersy, inaczej będziemy z dyrektorką gadać.
    Na początku roku, po 4 miesiącach totalnej walki, upokorzenia (ta mina i głos jak go odbieralismy i mówił, że znowu się posikał... Serce mi pękało) jedna z pań poszła na L4 ciążowe i od tamtej pory do czerwca było tylko raz posikanie jak faktycznie zapomniał się po obiedzie wysikać.
    Miałam ochotę sama iść do dyrektorki i jej powiedzieć o tym wszystkim.

• Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark współczuję, że musieliście przez to przechodzić, dobrze, że wszystko się skończyło przy zmianie wychowawcy. Bo takie urazy na tle nerwowym mogą niestety pozostać, więc całe szczęście, że w momencie wyłączenia bodźca wszystko zniknęło.
    Ze mną moi rodzice mieli to samo, jedna pani tak na mnie działała, mówiłam na nią "Pawie oko"? :D (chyba dlatego, że była taka obwieszona wszystkim i się tak mieniła w słońcu jak te ogony). I w przedszkolu nie spałam, tato na szczęście jeździł na taksówce i mnie odbierał w porze spania, a później to się okazało, że w dzień w ogóle z nerwów spać nie potrafię, więc chodziłam z moją ukochaną panią Beatka na kawę do pani dyrektor zamiast spać :D Tylko była umowa, że najpierw udaje, że idę spać jak wszyscy, a później mnie zabiera. Od dzieciaka na opak :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o panie, o kolegów. Raz wspominał, że tamta Pani czasami krzyczy, ale ona też prowadziła grupę córki, córa zawsze była nią zachwycona, więc myślałam, że może po prostu przesadza :(
    Sama sugerowałam babkom, żeby chodził na te 2h do średników, żeby nie musiał spać, ale babki się nie zgodziły, że inne dzieci się zaczną buntować itd.
    Jak tylko dawałam radę to odbierałam go o tej 12 z przedszkola, żeby nie musiał spać, w domu szedł spać i nic.

Najważniejsze, że już zapomniał, że już nie ma leżakowania i biega zachwycony do przedszkola :)

Julia93 lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wystarczy wrażliwość dziecka albo.po prostu kogoś się nie lubi, bo się nie lubi. No i nie oszukujemy się, my dorośli też potrafimy kogoś nie znosić. A taka osoba ma rodzinę i przyjaciół, więc dla innych nie jest taka zła :)

kark lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was później :)

Proszę powiedzcie mi, że nie jest źle. Odebraliśmy wyniki męża:
    - objętość - 7 ml
    - pH - 8,1
    - aglutynacja - brak
    - koncentracja plemników - 15 mln/ml
    - całkowita liczba plemników - 105 mln
    - ruch postępowy - 18 %
    - ruch całkowity - 47 %
    - brak ruchu - 53 %
    - żywotność (nie określali, bo ruch całkowity < 40%)
    - plemniki o prawidłowej budowie - 3 %

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko jest lepiej niz u nas w kazdym razie;) ale no morfologia ponizej normy, tyle wiem, co do reszty wyglada mi ok ale nie chce oceniac bo to trzeba patrzec calosciowo, mysle ze warto skonslutowac z lekarzem zeby miec pelen obraz sytuacji

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • blair. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:50

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ