X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ciężko mi Was nadrabiać, więc przepraszam że nie odniosę się do wszystkiego!

Talku dasz radę! 😀💪🏻

Beti będzie dobrze, spokój przed świętami potrzebny.

My dzisiaj po treningu chustonoszenia z małą, będzie noszone 😀

Lami lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku odpocznij w swięta ,bedzie dobrze

Ja po wizycie.Szyjka bez zmian ,wszystko niby ok.
    Razem doszlismy z lekarzem do tego ,ze to chyba jednak efekt calkowitego odstawienia luteiny.WIec dostalam recepte i zobaczymy.
    Powiedzial,ze nospe moge ale tylko w ostatecznosci.Ja nie wezme bo to nie jest bol taki co nie idzie wytrzymac.Ja sie poprostu wystraszylam.Bo to mnie bolalo centralnie w pipce tylko i takie wybrzuszenie jakbym tam dostala.Normalnie sie wystraszylam,ze mloda sie tam pcha.A ta franca mala mnie dzisiaj rozbawila bo na usg fikała ,fikala az w pewnym momencie sie odwrocila twarza do nas i zatrzymala na chwile ,tak jakby cos chciala powiedziec haha Maly brzydal

Dośka, Lami, talku, Malinowa91, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 08:46

Lami, Meggs, talku, madziorek86, jusci, blair. lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Beti, chciała powiedzieć, że co ją tak podglądacie 😁 Dobrze, że wszystko dobrze 😘

Pokaże Wam mój plan z dnia ostatniej miesiączki przed ciążą. Przynajmniej raz się trzymałam założeń 😋 Dalszej części nie pokaże, żeby nie zapeszyc.

013ca955a780.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 16:40

Beti82, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakby 8 dpo.
    Czuje się normalnie, co mnie martwi 🤷🏼‍♀️

Ogólnie mam dzisiaj jakiegoś dola i przekonanie, ze się nie uda.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nie sprawdziła dzisiaj nerek bo powiedziała że sprzęt za słaby. Już nie dyskutowałam.
    2.01 mam USG III trymestru to się upomne na lepszym sprzęcie o dokładne pomiary wód, nerek i wielkość dziecka. Mam nadzieję, że mi go lekarz pomierzy dobrze. Idę do takiego z certyfikatem.
    Trochę mnie Kijanka uspokoiła z tymi nerkami i artykuł mamy ginekolog bo wg. różnych wytycznych te normy nerek są różne i w większości wytycznych one się mieściły w normie, tylko jedna była większa. Więc będę dokładnie mierzyć za dwa tygodnie.

Meggs, nie podała długości, a ja nie zapytałam z tego wszystkiego. Wiecie jak jest w nerwach 😬😬 bo się trochę wystraszyłam. Zwłaszcza wizji szpitala, powiedziałam że wolę leżeć w domu jak się zgodzi. Zgodziła się na te dwa tygodnie świąt ale jak nie będzie poprawy to nadal straszy mnie szpitalem po nowym roku. A wiadomo, że lepiej leżeć w domu więc będę grzeczna.
    Taaak, ja pamiętam te Wasze historie z dotrwaniem do donoszonych ciąż więc napawają mnie one dużym optymizmem. Szczególnie Twoja Meggs bo śledziłam każdy tydzień z zapartym tchem. Niesamowite, że ten czas tak zleci i jestem już na tym etapie co Ty się kładłas do szpitala.
    W ogóle długo mnie badała ręcznie na fotelu i strasznie to było bolesne. Pierwszy miałam ręczne badanie i nie sądziłam że tak boli.

Dziękuję za komplementy. Ja się czuję fantastycznie, lepiej niż przed ciążą 😊 nic mnie nie boli, młody sobie wierzga, mam apetyt, żadnej zgagi więc miałam w perspektywie fitness 3razy w tygodniu, spacery, skakanie na piłce, gotowanie i pieczenie od rana do nocy a tu pozostanie mi książka i Netflix. Może nie będzie tak źle. Chłop będzie gotował a ciasta kupimy w naszej ulubionej cukierni 😊😊

Beti, cieszę się z dobrych wieści po wizycie. Ja pamiętam, że też miałam kiedyś nagle takie kłucie bo się okazało że młody już ma trochę masy, zaczął być człowiekiem a nie fasolą i po prostu mocniej go czuję jak gdzieś zaczyna uciskać. Teraz z każdym tygodniem robi się coraz ciekawiej z tymi kopniakami w pęcherz i szyjkę. I tak, to jest taki ból jakby Ci czymś grzebali wewnątrz pochwy 😁😁

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja dzisiaj jakby 8 dpo.
    Czuje się normalnie, co mnie martwi 🤷🏼‍♀️

Ogólnie mam dzisiaj jakiegoś dola i przekonanie, ze się nie uda.

Najmłodsza, będzie dobrze. Siostra Jasia się wgryza 😍😍 bądź dobrej myśli.
    Kiedy testujesz? W Wigilię czy za wcześnie?

tere-fere lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku, tere-fere, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, moja mama też miała te badania ok.

Talku, leniuchuj, odpal Netflixa, korzystaj i dbaj o siebie ❤️

Beti, Basia chciała przed świętami się Wam pokazać na monitorze :) a z tej okazji zrób aktualizacje brzuszka!

Lamiii, czyżby 2021 Nini będzie mieć rodzeństwo?! 🙈

Nona, talku, Beti82, Pestkaa, tere-fere, Lami lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, dobry plan! Trzymasz się go elegancko. Ja też obstawiam listopad-grudzień 2020 dwie kreski 😊😊

Nona, ja nie farbowałam nigdy włosów... Nie podpowiem. Ale miałam plan kiedyś właśnie na refleksy a później stwierdziłam że na moich lokach to mało je będzie widać i zaoszczędziłam na fryzjerze nie farbując.

Nona, Lami, tęczova lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja co 1,5 miesiąca farba ;)

Talku fajny brzunio, niech leżenie wam służy ;)

No właśnie pokażcie brzuszki 🥰

talku, Nona lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim macierzyńskim to koniecznie mój musiałby zmienić pracę 😂 A najlepiej jak go spiknę z Karka mężem 😂😂😂
    Ale w tej kwestii mamy mały progres, od jutra do 1 stycznia ma wolne i obiecał, że napiszemy CV i że wyśle. Zobaczymy jak wyjdzie z realizacją.

Nonka, jak refleksy to tak często nie, bo za każdym razem będzie więcej tych jaśniejszych pasemek będzie, bo nie da się wyłapać tych samych. Ja w czerwcu robiłam jasny dół i z 3 cm ciemnego odrostu, jasnego do tej pory nie ruszyłam, raz pokryłam odrost bo już ma z 7 cm. Tylko teraz zaniedbałam ten blond, bo nie schładzam odcienia żadna płukanka i zrobił się ciepły odcień.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj talku, refleksy piękne na kręconych 😍 taka ella eyre by z Ciebie była 😍

talku lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja kocham fryzjera i kosmetyczkę, masaże, spa, sauny. Ahh mogłabym chodzić co miesiąc 😛 tylko jeszcze tyle nie zarabiam.
    Ale może się skusze na te refleksy kiedyś. Podoba mi się sombre i też mógłby wyjść fajnie na lokach.
    Tylko pewnie jak się już zacznie farbować to się leci z tą farbą do starości 😝

A któraś już tęskni za brzuszkiem? 🤔🤔🤔

Nona, przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, wspolczuje... Ale na pewno dotrwasz do donoszonej. Moze to znak od malucha, ze musisz zwolnic i odpoczywac. Mnie tez na poczatku meczyl ten brak ruchu, zakaz cwiczen itd., ale ostatecznie nie jest tak zle, oprocz tego, ze sie rozleniwiłam :d
    Pieknie wygladasz, waga nadal stoi w miejscu? :)

Lami - ja na Twoim miejscu korzystalabym do bolu i dopisywala do tej listy kolejne, bardziej szczegolowe cele, jak widac u Ciebie sie sprawdza :D Swoja droga nie moge sie doczekac az ktoras z mam znow bedzie staraczka.

Ja mam mnostwo siwych wlosow, a nie malowalam ich od poczatku ciazy... Zamierzam pomalowac w poniedzialek, bo czuje sie przez nie okropnie.

Nona, talku, Lami lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:

A któraś już tęskni za brzuszkiem? 🤔🤔🤔
    Ja :)

talku lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład nie mam czasu tęsknić za brzuchem

Upilnowanie tego zbója to mega wysiłek 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 10:12

Malinowa91, przedszkolanka:), tęczova, blair., Nikodemka, Pestkaa, talku, Biegającą-mama, Lami, Dośka, madziorek86, Szczęściara, Słoneczko123, tere-fere, alex0806, Kijanka, Cabrera, Meggs, Niezapominajka2, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ