X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ciężko mi Was nadrabiać, więc przepraszam że nie odniosę się do wszystkiego!

Talku dasz radę! 😀💪🏻

Beti będzie dobrze, spokój przed świętami potrzebny.

My dzisiaj po treningu chustonoszenia z małą, będzie noszone 😀

Lami lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku odpocznij w swięta ,bedzie dobrze

Ja po wizycie.Szyjka bez zmian ,wszystko niby ok.
    Razem doszlismy z lekarzem do tego ,ze to chyba jednak efekt calkowitego odstawienia luteiny.WIec dostalam recepte i zobaczymy.
    Powiedzial,ze nospe moge ale tylko w ostatecznosci.Ja nie wezme bo to nie jest bol taki co nie idzie wytrzymac.Ja sie poprostu wystraszylam.Bo to mnie bolalo centralnie w pipce tylko i takie wybrzuszenie jakbym tam dostala.Normalnie sie wystraszylam,ze mloda sie tam pcha.A ta franca mala mnie dzisiaj rozbawila bo na usg fikała ,fikala az w pewnym momencie sie odwrocila twarza do nas i zatrzymala na chwile ,tak jakby cos chciala powiedziec haha Maly brzydal

Dośka, Lami, talku, Malinowa91, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 08:46

Lami, Meggs, talku, madziorek86, jusci, blair. lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Beti, chciała powiedzieć, że co ją tak podglądacie 😁 Dobrze, że wszystko dobrze 😘

Pokaże Wam mój plan z dnia ostatniej miesiączki przed ciążą. Przynajmniej raz się trzymałam założeń 😋 Dalszej części nie pokaże, żeby nie zapeszyc.

013ca955a780.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 16:40

Beti82, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakby 8 dpo.
    Czuje się normalnie, co mnie martwi 🤷🏼‍♀️

Ogólnie mam dzisiaj jakiegoś dola i przekonanie, ze się nie uda.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nie sprawdziła dzisiaj nerek bo powiedziała że sprzęt za słaby. Już nie dyskutowałam.
    2.01 mam USG III trymestru to się upomne na lepszym sprzęcie o dokładne pomiary wód, nerek i wielkość dziecka. Mam nadzieję, że mi go lekarz pomierzy dobrze. Idę do takiego z certyfikatem.
    Trochę mnie Kijanka uspokoiła z tymi nerkami i artykuł mamy ginekolog bo wg. różnych wytycznych te normy nerek są różne i w większości wytycznych one się mieściły w normie, tylko jedna była większa. Więc będę dokładnie mierzyć za dwa tygodnie.

Meggs, nie podała długości, a ja nie zapytałam z tego wszystkiego. Wiecie jak jest w nerwach 😬😬 bo się trochę wystraszyłam. Zwłaszcza wizji szpitala, powiedziałam że wolę leżeć w domu jak się zgodzi. Zgodziła się na te dwa tygodnie świąt ale jak nie będzie poprawy to nadal straszy mnie szpitalem po nowym roku. A wiadomo, że lepiej leżeć w domu więc będę grzeczna.
    Taaak, ja pamiętam te Wasze historie z dotrwaniem do donoszonych ciąż więc napawają mnie one dużym optymizmem. Szczególnie Twoja Meggs bo śledziłam każdy tydzień z zapartym tchem. Niesamowite, że ten czas tak zleci i jestem już na tym etapie co Ty się kładłas do szpitala.
    W ogóle długo mnie badała ręcznie na fotelu i strasznie to było bolesne. Pierwszy miałam ręczne badanie i nie sądziłam że tak boli.

Dziękuję za komplementy. Ja się czuję fantastycznie, lepiej niż przed ciążą 😊 nic mnie nie boli, młody sobie wierzga, mam apetyt, żadnej zgagi więc miałam w perspektywie fitness 3razy w tygodniu, spacery, skakanie na piłce, gotowanie i pieczenie od rana do nocy a tu pozostanie mi książka i Netflix. Może nie będzie tak źle. Chłop będzie gotował a ciasta kupimy w naszej ulubionej cukierni 😊😊

Beti, cieszę się z dobrych wieści po wizycie. Ja pamiętam, że też miałam kiedyś nagle takie kłucie bo się okazało że młody już ma trochę masy, zaczął być człowiekiem a nie fasolą i po prostu mocniej go czuję jak gdzieś zaczyna uciskać. Teraz z każdym tygodniem robi się coraz ciekawiej z tymi kopniakami w pęcherz i szyjkę. I tak, to jest taki ból jakby Ci czymś grzebali wewnątrz pochwy 😁😁

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja dzisiaj jakby 8 dpo.
    Czuje się normalnie, co mnie martwi 🤷🏼‍♀️

Ogólnie mam dzisiaj jakiegoś dola i przekonanie, ze się nie uda.

Najmłodsza, będzie dobrze. Siostra Jasia się wgryza 😍😍 bądź dobrej myśli.
    Kiedy testujesz? W Wigilię czy za wcześnie?

tere-fere lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku, tere-fere, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, moja mama też miała te badania ok.

Talku, leniuchuj, odpal Netflixa, korzystaj i dbaj o siebie ❤️

Beti, Basia chciała przed świętami się Wam pokazać na monitorze :) a z tej okazji zrób aktualizacje brzuszka!

Lamiii, czyżby 2021 Nini będzie mieć rodzeństwo?! 🙈

Nona, talku, Beti82, Pestkaa, tere-fere, Lami lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, dobry plan! Trzymasz się go elegancko. Ja też obstawiam listopad-grudzień 2020 dwie kreski 😊😊

Nona, ja nie farbowałam nigdy włosów... Nie podpowiem. Ale miałam plan kiedyś właśnie na refleksy a później stwierdziłam że na moich lokach to mało je będzie widać i zaoszczędziłam na fryzjerze nie farbując.

Nona, Lami, tęczova lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja co 1,5 miesiąca farba ;)

Talku fajny brzunio, niech leżenie wam służy ;)

No właśnie pokażcie brzuszki 🥰

talku, Nona lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim macierzyńskim to koniecznie mój musiałby zmienić pracę 😂 A najlepiej jak go spiknę z Karka mężem 😂😂😂
    Ale w tej kwestii mamy mały progres, od jutra do 1 stycznia ma wolne i obiecał, że napiszemy CV i że wyśle. Zobaczymy jak wyjdzie z realizacją.

Nonka, jak refleksy to tak często nie, bo za każdym razem będzie więcej tych jaśniejszych pasemek będzie, bo nie da się wyłapać tych samych. Ja w czerwcu robiłam jasny dół i z 3 cm ciemnego odrostu, jasnego do tej pory nie ruszyłam, raz pokryłam odrost bo już ma z 7 cm. Tylko teraz zaniedbałam ten blond, bo nie schładzam odcienia żadna płukanka i zrobił się ciepły odcień.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj talku, refleksy piękne na kręconych 😍 taka ella eyre by z Ciebie była 😍

talku lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja kocham fryzjera i kosmetyczkę, masaże, spa, sauny. Ahh mogłabym chodzić co miesiąc 😛 tylko jeszcze tyle nie zarabiam.
    Ale może się skusze na te refleksy kiedyś. Podoba mi się sombre i też mógłby wyjść fajnie na lokach.
    Tylko pewnie jak się już zacznie farbować to się leci z tą farbą do starości 😝

A któraś już tęskni za brzuszkiem? 🤔🤔🤔

Nona, przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, wspolczuje... Ale na pewno dotrwasz do donoszonej. Moze to znak od malucha, ze musisz zwolnic i odpoczywac. Mnie tez na poczatku meczyl ten brak ruchu, zakaz cwiczen itd., ale ostatecznie nie jest tak zle, oprocz tego, ze sie rozleniwiłam :d
    Pieknie wygladasz, waga nadal stoi w miejscu? :)

Lami - ja na Twoim miejscu korzystalabym do bolu i dopisywala do tej listy kolejne, bardziej szczegolowe cele, jak widac u Ciebie sie sprawdza :D Swoja droga nie moge sie doczekac az ktoras z mam znow bedzie staraczka.

Ja mam mnostwo siwych wlosow, a nie malowalam ich od poczatku ciazy... Zamierzam pomalowac w poniedzialek, bo czuje sie przez nie okropnie.

Nona, talku, Lami lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:

A któraś już tęskni za brzuszkiem? 🤔🤔🤔
    Ja :)

talku lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład nie mam czasu tęsknić za brzuchem

Upilnowanie tego zbója to mega wysiłek 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 10:12

Malinowa91, przedszkolanka:), tęczova, blair., Nikodemka, Pestkaa, talku, Biegającą-mama, Lami, Dośka, madziorek86, Szczęściara, Słoneczko123, tere-fere, alex0806, Kijanka, Cabrera, Meggs, Niezapominajka2, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ