X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, szczesciarko, to Wy w jednym miesiącu w roku najbardziej płodni jesteście hehe 😂 Szczęścia dla córeczki 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 07:54

Szczęściara lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki, skończyłem wczoraj 5 miesięcy, Mama chciała wrzucić jakieś ładne zdjęcie ale temperament nie pozwala mi leżeć w miejscu :

724127ff4cda.jpg

Szczęściaro trzymam kciuki żebyście dziś wyszli❤️❤️❤️

tere-fere, tęczova, Meggs, przedszkolanka:), blair., Cabrera, alex0806, Słoneczko123, Arashe, Dośka, Lami, Biegającą-mama, Nikodemka, miśka, Szczęściara, madziorek86, Kijanka, Ani0nka, Magda - mbc, talku, Malinowa91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 09:20

Lami, Szczęściara lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Reset a co u was się działo z przyrostami?

U nas po urodzeniu Mała była na 15 centylu, pierwszy miesiąc szła równo, a w grudniu równia pochyła i spadała na 10, 5 i ostatecznie 30 grudnia na 3 centyl. Morfologia w miarę ok (zaburzenia tylko w zakresie parametrów infekcyjnych- to jeszcze pozostałość po infekcji wrodzonej i za wysokie płytki), mocz idealny, crp w normie. A teraz nagle w 4 dni 150 gramów, gdzie wcześniej w tydzień potrafiła przybrać 50.
    Je ładnie, mleko mam (aż nadto momentami), jest ożywiona, radosna, śpi, sika... Tylko ta waga spędzała sen z oczu. We wtorek powtarzamy badania i może uda mi się ją zważyć, jak nie to najpóźniej w środę to sprawdzę. Pewnie zaliczymy też cdl, ale gdyby to był stricte problem z karmieniem to raczej byłoby to od początku, a nie tak, że w listopadzie po urodzeniu potrafiła zrobić 280 gramów w tydzień, a potem w połowie grudnia nagle tylko po 50 gramów/ tydzień...

Lekarz z przychodni usilnie namawiał nas na dokarmianie mm. Ja się zawzięłam i póki co dostała raz 60 ml po moim karmieniu, by zobaczyć, czy faktycznie nie jest głodna... wypiła z tego 30 ml i poszła spać, ale nie mam przekonania do tej formy "tuczenia" jej. Raczej chcę szukać przyczyn słabych przyrostów albo jak nie znajdę przyczyn, po prostu przyjąć, że tak ma być i że jest drobniutka i tyle :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 09:21

przedszkolanka:), blair., tęczova, Cabrera, Domi_tur, alex0806, Słoneczko123, Arashe, Dośka, Lami, Biegającą-mama, Meggs, miśka, Szczęściara, madziorek86, OlivkowaMama, Ani0nka, talku, Malinowa91 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymi jakiś ty cudowny <3
    Juleczku mój przyszły zięciu ty tez wspaniały <3
    Lauretta wróciła do spania w nocy. To chyba chwilowy kryzys. Dzisiaj 13 h, z jedną przerwą ok 2 na jedzenie ;p A teraz była drzemka i zbieramy się z łojcem na spacer

Lami, Biegającą-mama, tere-fere lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka, dobrze kojarzę, ze wy z Poz? Na jaki basen się zdecydowaliście?
    Ja myśle o Fregata, ale termin muszę zgrać z eM. Chodziłam kiedyś ze swoimi siostrzenicami od 3 miesiąca i wiem, ze nie ogarnęłabym i siebie i malucha jednocześnie 😱
    Zawsze robiliśmy tak, ze jedna osoba pływała i ubierala w szatni malucha. Później przekazywała drugiej osobie i ona sama mogła się ogarnąć.

A tymczasem mam pytanko o wanienkę na wyjazd . Chciałam kupić Stokke Flexi Bath, ale od ręki dostępne są u nas tylko zwykle rozmiary. A myślałam o xl (jakos tak szkoda mi kupować małej wanienki).
    Najbliższy wyjazd w poniedziałek, wiec internetu odpadają :/
    My sporo wyjeżdżamy. Odpada u nas zwykły prysznic lub umywalka (przetestowane - młody tego bardzo nie lubi :/).

Czy któraś ma flexi bath w zwykłym rozmiarze? Jeśli tak, to czy ona rzeczywiście wystarczy tak do Ok 2 latek?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja będę nudna do oporu, nie wiem czy mieliście sprawdzane wędzidełko lub neurologopeda widział Małą. Często spadek przyrostu wagi wraz z rozwojem dziecka może być wynikiem problemów w obrębie jamy ustnej- dziecko ssie, laktacja elegancko się trzyma, ale potrzeby dziecka rosną a efektywność pozyskiwania pokarmu już nie. Broń Boże nie wmawiam Wam żadnego krótkiego wędzidełka czy innych anomalii. Po prostu im częściej odwiedzamy neurologopedów (a wczoraj byliśmy już u trzeciego 😂) tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że warto w pierwszej kolejności wykluczyć u neurologopedy pewne kwestie a potem kopać głębiej :)
    U nas na sierpniówkach był przypadek gdzie cdl po porodzie stwierdziła, że wszystko jest ok a po 3 miesiącach i niskich przyrostach trzeba jednak było podciąć to i owo, chłopak od razu zaczął nadrabiać.

Wybaczcie mi znów ten temat🤦‍♀️🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a ja polecam mały dmuchany basenik na wyjazdy do kąpieli😁

Cabrera lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Cabrera a ja polecam mały dmuchany basenik na wyjazdy do kąpieli😁

Ooo, tez o tym pomyślałam 😊
    Tylko gdzie zima kupię dmuchany basenik 🤔🤔

• Dośka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dośka, dobrze kojarzę, ze wy z Poz? Na jaki basen się zdecydowaliście?
    Ja myśle o Fregata, ale termin muszę zgrać z eM. Chodziłam kiedyś ze swoimi siostrzenicami od 3 miesiąca i wiem, ze nie ogarnęłabym i siebie i malucha jednocześnie 😱
    Zawsze robiliśmy tak, ze jedna osoba pływała i ubierala w szatni malucha. Później przekazywała drugiej osobie i ona sama mogła się ogarnąć.

A tymczasem mam pytanko o wanienkę na wyjazd . Chciałam kupić Stokke Flexi Bath, ale od ręki dostępne są u nas tylko zwykle rozmiary. A myślałam o xl (jakos tak szkoda mi kupować małej wanienki).
    Najbliższy wyjazd w poniedziałek, wiec internetu odpadają :/
    My sporo wyjeżdżamy. Odpada u nas zwykły prysznic lub umywalka (przetestowane - młody tego bardzo nie lubi :/).

Czy któraś ma flexi bath w zwykłym rozmiarze? Jeśli tak, to czy ona rzeczywiście wystarczy tak do Ok 2 latek?

My wybraliśmy Termy Maltańskie, bo mamy najbliżej i specjalnie wybraliśmy grupę niedzielną, żeby chodzić razem 🙂 Ale jest jeszcze grupa na soboty. Semestr zaczynają od poniedziałku 10.02 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek, Julek, słodziaki z Was <3

A ja dodzwoniłam się wreszcie do kliniki, ale pani na rejestracji była w ciężkim szoku, że chcę się zapisywać już teraz na koniec kwietnia :P ustaliłam z nią, że zadzwonię w marcu :P

teraz mamy dylemat, czy oddawać nasienie do mrożenia przed operacją męża. Tzn nie dylemat tylko spór, bo ja uważam, że tak, mąż jest na nie bo twierdzi, że to niepotrzebne. Lekarze - zdania podzielone. Koszt około 1000 zł, ale w tym dużo badań, a mąż ostatnio robił badania jakoś we wrześniu. Nie wiem, ja czułabym się pewniej, gdybyśmy zamrozili, bo na wypadek jakichkolwiek powikłań jest zabezpieczenie. Wyniki męża są kiepskie, ale na próbę ivf by się nadały. Liczymy na poprawę po operacji, ale sami lekarze uprzedzili, że może być różnie, gwarancji nie ma.

przedszkolanka:), tere-fere lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d2c8aca663eb.jpg

A to moj kurczak 😀

Biegającą-mama, Lami, Cabrera, tęczova, Meggs, Szczęściara, miśka, Słoneczko123, przedszkolanka:), tere-fere, alex0806, Kijanka, Wik89, Arashe, OlivkowaMama, madziorek86, Ani0nka, blair., talku, Malinowa91 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Ooo, tez o tym pomyślałam 😊
    Tylko gdzie zima kupię dmuchany basenik 🤔🤔

Internety mówią, że stacjonarne w ToysRus, ja bym obczaila Smyka i Castorame/Obi :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne dzieciaki na dzien dobry ❤️
    Do tarota usiade dzis (Vian, oczywiscie sie zalapiesz :) ), wczoraj bylismy dopinac kwestie kuchni w Ikei i myslalam, ze wyzione ducha. Juz mam naprawde dosc tego remontu, zaczyna mnie to wszystko wkurzac zamiast cieszyc.
    Talku - ja juz usg III trymestru mam za soba, doktor W zrobil je na ostatniej wizycie :)

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:42

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami my jak koty 😂😂 marcowanie późne😁
    Jeju ile tu pięknych dzieci dziś..

Lami, Wik89 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:42

• Lami Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, Szymi, Julek, ale Wy rośnięcie!!! Słodkie już nie bobaski malutkie, tylko pełnoprawne duże bobaski ♥️

Dośka, a jakby się spakować w normalną wanienkę zamiast w walizkę?

tere-fere lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie załapałam się na wszystkie maluszki..ale te co widziałam są najbardziej urocze na świecie 😍 Ciocia tuli wszystkie forumowe cudeńka❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 23:27

alex0806, tere-fere, Biegającą-mama, Dośka, Kijanka, Wik89, Arashe, tęczova, Słoneczko123, OlivkowaMama, Cabrera, madziorek86, Ani0nka, blair., Szczęściara, przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość

‹‹ 2324 2325 2326 2327 2328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ