Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Anionka ja mojego zostawiam w łóżeczku, jak kwęka to nie idę, dopiero jak mocno się rozpłacze to biorę na ręce na 2 min i znowu odkładam. Dziś np tylko raz go wzięłam i zasnął.
Stary to go właśnie chce nosić ale to klocek i mnie łapy bolą. Lepiej go tego nie uczyć 😁 to już wolę podejść 10 razy niż godzinę z nim chodzić.
Każde dziecko inne więc trzeba znaleźć sposób. No i wiadomo, są dni gorsze i lepsze.
Ani0nka lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Nikodemko ja się cieszę ze komuś coś sie moze przydać i posłużyc 😊 Wiki w pampersy 1 za chiny tyłka już nie wciśnie, a szkoda żeby te 50 sztuk sie zmarnowało jak moga sie komuś przydac.
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Dośka wrote:Nikodemko Ty zaraz kończysz 30 tydzień!!!! Ale czas leci! 😀
-
Lami jesteś najlepsza mamusia dla Ninki <33 nie ściemniaj nam tu proszę!!
Nikodemko ja też nie mogę uwierzyć, że to już 30 tydzień;o wybacz,że wspomnę ale pamiętam jakby to było wczoraj jak nam płakałas, że chyba nie dane Ci byc w ciazy .. A tu nosisz skarb pod serduszkiem
Anionka a co ile Olek Ci spi? Niezależnie od tego czy 30 min.czy 2h to ma taka stałą rozbieżność?Nikodemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kark dziękuję Ci, spróbujemy tych rytułałow, i będę patrzeć kiedy drugie ziewanie idzie!!❤️ Ehh ciężkie to bycie matką serio
-
Beti u nas wanna i od kiedy siedzi to wkładamy do dużej. On tak lubi się kapać,ze praktycznie codziennie pol h , a prysznica sie boi, za każdym razem na wakacjach jest płacz i szarpanie. Ale pewniej to kwestia przyzwyczajenia, jak twoja będzie miała prysznic to będzie go lubić, tylko nie kombinowac na sile to zaakceptuje to co jest 😂
U mnie tez dwie noce się męczymy , wieczorem nie chce sama spac , i budzi się o 3 i oczy jak 5zl , nie chce spac, szum, cyc, nawet butelka nie pomogłoBeti82 lubi tę wiadomość
-
A No i już tracę cierpliwość do karmienia piersią! Serio, z Mikim to była czysta przyjemność naprawdę, może i się domagał w nocy długo tego karmienia ale zawsze tak ładnie jadł. A teraz od paru dni Hanka tak się szarpie przy cycku ze nie wyobrażam sobie karmienia w miejscu publicznym a nawet przy rodzinie, co sekundę się odrywa, rozgląda, denerwuje, mleko tryska na cały pokój , ubranie całe brudne a ona nie najedzona ... wkurza mnie tez mama i teściowa : " pewnie nasz mało mleka, ona jest głodna powtarzane co 20 min bo marudzi , a jej dzieci były takie grzeczne , ze ona dopadała rumiankiem , woda, glukoza i nie było żadnych kolek.
Ja na wieczór po karmieniu od razu daje butelke mleka 150ml i ona ja zjada cała w sekundę jakby cały dzien nie jadła ... ostatnie 3 dni tez daje ok 90 ml w południe od razu po karmieniu i tez wszystko zjada no i faktycznie spokojniejsza jest 😞 Nie wiem co robić , z jednej strony wszedzie piszą, mleko mamy najlepsze, nie dokarmiaj jak nie musisz , skonsultuj z pediatrą itd a z drugiej jak dokarmiam to grzeczne i zadowolone dziecko ... -
Anionka, spokojnie. Wedlug jak my to w domu mowimy „kartek” Alus na sen nocny moze isc miedzy 19-22 wiec sie miesci.
CC dla 2mies, to 1.5h i 4 drzemki - sen dzienny 6-8h.
Dla porównania Jurek na noc moze byc kladzony 18-20. Wczoraj zasnal18:45 (18:30 odlozony) spal do 5:45 wyjety o 6.
Cc: 2:45/3/3 jest na 3 drzemkach gdzie srodkowa trwa 1:10-1:30. Maks sen dzienny to 3h dla niego. Jak spo dluzej nie ma parcia na SN, jak krocej - jest przemeczony i budzi sie z placzem w 1cz. nocy.
Obserwuj uwaznie Alka i poznaj jego rytm. Jurek sam sobie zrobil rytm jak mial 3.5/4mies.
Nona, Ani0nka lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzięki Kochana, to strasznie trudne znaleźć taki moment by na drzemkę nie było za późno ani za wczesnie i aby spał optymalnie... u nas ostatnio tak ciężko z tymi drzemkami dziennymi. Budzi się jak tylko poczuje ze cycka w gębie nie ma... muszę z nim leżeć by trochę pospał 😪
Biegająca jakbym słyszała swojego starego- on się nie najada, dokarm butelka. A tez takie cyrki odstawia przy piersi często jakbym go torturowała 😡 -
Biegająca to nie jest grzeczne dziecko tylko zamulone, za dużą ilością jedzenia. O poziomie najedzenia dziecka nie wnioskujemy z jego zachowania tylko ze wskaźników skutecznego karmienia.
Poza tym jeśli Ci mleko sika na pokój, to masz pokarmu mnóstwo. Kwestia takiego sposobu karmienia, żeby młoda spokojnie zjadła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 07:57
Biegającą-mama, tere-fere lubią tę wiadomość
-
W nocy śpi z nami w łóżku... no w miarę ładnie śpi, budzi się co 2 -3 godziny, czasem co godzinę . No nic teraz trzymam się czasie czuwania