Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Biegająca musimy dotrwać do rozszerzania diety, ja chce jeszcze minimum te 3 miesiące pokarmic. To jest trudne ale musimy dać radę.❤️
Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
pyt. i odp.
1) Jakie 5 składników lubicie na pizzy?
mozzarella, pieczarki, salami, kukurydza, papryka (chyba bardzo standardowo )
2) Czy lubicie i zamawiacie pizze mix/diy/skomponuj sam itp?
nie
3) Czy zamawiacie pizze na sosie śmietanowym jak tak to czy często?
nie
Beti ja też Dominika, pozdrawiam forumowe imienniczki
Z tych 4 imion NIE PODOBA mi się tylko Dorota.
Jak to z imionami bywa...każdy ma z jakimś skojarzenie.
Mój doktor przed samym wyciągnięciem podczas cc zapytał o imię dziecka i podałam 2
Przywitał małego obydwoma z przerywnikiem LUB i sam określił, które jemu się bardziej podoba
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti no i mnie Basia i Dorota wykluczone, nie damy imion po rodzicach 😉 mnie Dominika nie pasuje i z tych wszystkich wybrałabym Ewa. Swoją drogą jak ja się rodziłam to to było też jedno z imion dla mnie 😉
Beti82 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyMeggs na pewno jesteś mega dzielna!!! Na początku sama walczyłaś z laktatorem, karmieniem, myślę, że to oznaka dużej wytrwałości.
Nic mądrego nie doradzę, bo z tym nadmiarem pokarmu ja sobie nie umiałam poradzić.
Na ewentualne przelaktozowanie dawałam kropelki z laktazą, ale jakiś szczególnych efektów nie widziałam.
Moim celem było wytrzymać 3 miesiące i tyle się udało, mimo trudów i wieku problemów, ale celu nr 2 do pół roku już nie dałam rady.
Ale za Was Meggs, Biegajaca, Ani0nka trzymam kciuki i kibicuję!
Po prostu tak, jak Rzepakowepole pisze - każdy ma swój limit tego, co jest w stanie wytrzymać. I trzeba sobie przemyśleć, ile się samemu da wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 08:42
madziorek86, Meggs, Biegającą-mama, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Mi Beata i Dorota do siebie nie pasują^^ Doris to moja teściowa, podziękuję ;p a Beata mama. Zupełnie inne. Beti masz jeszcze sporo czasu, pewnie Cię natchnie Ja bardzo długo do Laury w brzuchu mówiłam "kluska" bo tak wyglądała na jednym z pierwszych USG;) chociaż wiedziałam że będzie to Laura. A teraz między mną a mężem jest Bunią bo ma dużo rzeczy w króliki I tak to do niej pasuje
Dzisiaj natomiast jest śpiochem;) o 4 wstała na jedzenie, myślę spoko, pośpię. Jadła mega długo, ona zasnęła a ja nie, dopiero ok 5.30. A panna i mąż do pracy wstali punkt 6. Na szczęście kupa ją tylko obudziła. Przebrałam, zjadła trochę i od 6.40 do 9 spała! Dłużej niż ja, bo się przebudziłam wystraszona o 8.40. A wzięłam ją już na ostatnie spanie do łóżka to chyba z mamą jej tak dobrze
Dziś ruszamy w odwiedzinki do koleżanki Juli starszej o 2 tygodnie, będzie miała dzień pełen wrażeńBiegającą-mama, Lami lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzieki dziewczyny.Oczywiscie dalej wiem,ze nic nie wiem hahha
Mam tylko nadzieje ,ze faktycznie przyjdzie kiedys taki dzien,ze mnie olśni haha
Albo ujrzę w kalendarzu jakies imie,ktorego wczesniej nie widzialamBiegającą-mama, Lami, miśka lubią tę wiadomość
-
Myślę, że zobaczysz JĄ i będziesz wiedziała 😊
Ja miałam by Tomek, zobaczyli mnie i stwierdzili, że ni ch*ja 😂alex0806, Biegającą-mama, Lami, Wik89, madziorek86, tere-fere lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
madziorek86 wrote:A mi się imię Basia bardzo podoba! Gdyby nie to, że mamy w rodzinie bardzo dużo bardzo fajnych Baś to nasza by może miała tak na imię 🥰 Dominika mi się też podoba. Może być Domi, może być Nika, Donia, Niśka fajne zdrobnienia z długiego imienia można tworzyć i dopasować jak już się pozna dziecko 🥰
Dorota mi jakoś do lokatej czarnulki mało pasuje, Ewka marchewka też nie 😉
Polecam Liliankę, ja się w tym imieniu zakochałam 🥰🥰🥰
I w razie czego Dominika to Dominika a pozniej juz zdrobnienia
Nie ma Basia-Baśka czy Ewa-Ewka
Chociaz w sumie Dorota to tez Dorota
Ale jakbym sie miala doczepic to Dorota mi sie niezbyt kojarzy hahah
Chociaz obiecalam sobie ,ze nie bede na to patrzec bo takim sposobem to nic nie znajde
Podobało mi sie jeszcze kiedys imie Zoja.Ale chyba czym dluzej na nie patrze to mi sie wydaje bardziej udziwnione no i obawiam sie pomyłek do imienia ZOsiaNona lubi tę wiadomość
-
Nona , Przedszkolanko , Sunshine dzięki ❤ znając siebie jeszcze powalcze napewno , no byłoby mi tego wywalczonego kp mega szkoda. Moze jeszcze skonsultuje sie z raz z cdl.
Domiś - ja obstawiam hiperlaktacje. Bo te cycki ciągle są przepelnione. Co Wiki zje to zaraz znowu wielkie i ciężkie i mleko wypływa miedzy karmieniami. Były u nas dwie cdl i obie mówiły ze Wiki ma super odruch ssania i dobrze ssie, wędzidełko mówiły ze dobre, dwóch pediatrów również stwierdziło że jest super i nie kwalifikuje się to do zadnego cięcia. Ale u neurologopedy nie byliśmy. Teraz odciagam to poczatkowe mleko ale mam wrazenie ze nie wiele to daje. Jest u nas tak jak to opisałaś jak było u Was. Czasami je spokojnie. Ale czesto sie napina i szarpie. Słysze tez jak łyka powietrze bo za ktorymś razem juz nie tak chwyci brodawke. Ostatnio przy takich nerwach po prostu nie karmie. Odczekuje az sie uspokoi, wybączy i robie kolejne podejście. Troche pomaga. Ale tez obawiam sie ze zjada głowie to pierwsze mleko. Bo je po 5 min. Rzadko kiedy dobija do 8. Przyrosty wagowe ma niby ok, ale no nie wiem czy dostarcza sobie takim jedzeniem wszytkich potrzebnych mu składników.
Biegająca - a jak u Was przyrosty? Hania dobrze przybiera? 2 minuty to mega szybko na jedzenie. Choć wiem co czujesz bo u nas czasem karmienia trwaja po 3... 5 min to taki standard.Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
tęczova wrote:Myślę, że zobaczysz JĄ i będziesz wiedziała 😊
Ja miałam by Tomek, zobaczyli mnie i stwierdzili, że ni ch*ja 😂 -
nick nieaktualny
-
Przedszkolanko No ja z ćwiczeniami tez tak samo tylko , żeby dzieci pozwoliły. Ale te słodycze ostatnio ( a tez niby nie lubię!) chyba przez stres/ karmienie/ hormony/ i brak snu tak się poprzestawiało. Biorę się za siebie od dziś! Muszę tylko komuś oddać ten zapas czekolad Ritter Sport z szafki 😂
Beti ja nie umiem Ci doradzić. Do twojej Basi się już przyzwyczaiłam 😉 U nas głos decydujący ma mąż. A on kierował się pewnie swoimi byłymi i tymi które mu się podobały lub nie 😂 Mi się podoba Karolina, Łucja, Monika 😜Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biegającą-mama wrote:Przedszkolanko No ja z ćwiczeniami tez tak samo tylko , żeby dzieci pozwoliły. Ale te słodycze ostatnio ( a tez niby nie lubię!) chyba przez stres/ karmienie/ hormony/ i brak snu tak się poprzestawiało. Biorę się za siebie od dziś! Muszę tylko komuś oddać ten zapas czekolad Ritter Sport z szafki 😂
Beti ja nie umiem Ci doradzić. Do twojej Basi się już przyzwyczaiłam 😉 U nas głos decydujący ma mąż. A on kierował się pewnie swoimi byłymi i tymi które mu się podobały lub nie 😂 Mi się podoba Karolina, Łucja, Monika 😜
A ,ze mial mało to uff duzo mi nie wypadnieBiegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Hahaha, Tęczova, całe szczęście żeś Tęczova, nie Tomek 😂 Ja też miałam być Szymek, ostatecznie jak już trzeba mnie było zarejestrować, to dali mi drugie imię siostry, bo nic sensownego przez chyba 3-4 tygodnie nie znaleźli 😁
Dziewczyny, nigdy nie czytałam Waszych fotelikować wywodów, przyznaję bez bicia 😂 Tylko na isofixie bezpieczne i "fajne", czy bez też coś znajdę? Co oglądam to mam wrażenie że na isofixie kupię coś, w co mała już teraz mogłabym wkładać, a bez to już na dobrze siedzące dzieci. A ona nam już wyrasta z tego co mamy. Nie widzi mi się kolejny czasowy i finansowy wydatek pod postacią "nowego" starego auta, a później kolejne wydatki, bo na pewno do 2 miesięcy wyjdzie że połowa do robienia.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Hahaha, Tęczova, całe szczęście żeś Tęczova, nie Tomek 😂 Ja też miałam być Szymek, ostatecznie jak już trzeba mnie było zarejestrować, to dali mi drugie imię siostry, bo nic sensownego przez chyba 3-4 tygodnie nie znaleźli 😁
Dziewczyny, nigdy nie czytałam Waszych fotelikować wywodów, przyznaję bez bicia 😂 Tylko na isofixie bezpieczne i "fajne", czy bez też coś znajdę? Co oglądam to mam wrażenie że na isofixie kupię coś, w co mała już teraz mogłabym wkładać, a bez to już na dobrze siedzące dzieci. A ona nam już wyrasta z tego co mamy. Nie widzi mi się kolejny czasowy i finansowy wydatek pod postacią "nowego" starego auta, a później kolejne wydatki, bo na pewno do 2 miesięcy wyjdzie że połowa do robienia. -
Biegająca, Meggs ja mam identycznie z karmieniem, tak jak pisałam nam pomaga odbijanie w trakcie jedzenia, czasem i kilka razy. Ja mam nadzieję, że ona trochę podrośnie i będzie lepiej sobie radzić przy piersi, a z czasem i cycki się ogarną.
Biegającą-mama lubi tę wiadomość