Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynowa!!!! Gratulacje!!! Niech rośnie cytrynka lub cytrynek 🍋💛
Fiorelko za Twój poczasiak trzymam mocno zaciśnięte kciuki!
Nona Ty następna!!
Ej w tamtym roku o tej samej porze też był wysyp ciążuń 😁 przedszko, biegająca, rzepakowe i ja! To jest jakiś płodny czas 😀Lami, Cytrynowy sok, Magda - mbc, Domi_tur, przedszkolanka:), Wik89, Biegającą-mama, Nona, Ani0nka, madziorek86, talku lubią tę wiadomość
-
Cytrynowa pięknie! Moja pierwsza beta to 18.5🤦♀️
Tak szybko zbijess jak dostaniesz odpowiednią dawkę leku leć do Endo, ewentualnie gin. I powtórz tsh z ft3 i ft4. Może ze stresu też podskoczyło przed betąNona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pestko i Monia jeszcze! Teraz będzie Fiorella,Cytrynowa,Nona A lutowe Wiki i Teczova
Cytrynowa tak,szybko zleciało więc spokojnie,tylko na pewno kontrolować musisz już w ciąży. Mnie endokrynologicznie prowadził teraz mój gin A wtedy co miesiąc prywatnie stówa szła by się dowiedzieć ze"nadal brać leki"..i milion badań zleconych (odpłatnie!). I nie daj się bo tsh normalnie jest na NFZ;)Cytrynowy sok, tęczova, Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przepraszam że tak wbijam i nic nie czytam, ale ...
potrzebuje pilnej porady:
Co mogę na zapalenie pęcherza?
Od południa mnie boli pęcherz, pije sok z żurawiny. Teraz mnie zaczęła boleć nerka... nie wiem co mam robić.
Wczoraj odebrałam wyniki moczu. Wszystko ok. A dzisiaj ten ból -
Talku może maluch tak uciska? Kuzynka męża miała już 3 razy atak kolki nerkowej w ciąży i prawdopodobnie właśnie maluch tam ciśnie. Chyba że Cię piecze przy siku czy coś. Żurawit można brać. Dużo pij wody też
talku lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Talku jeśli to nerka to możesz wziąć No-spa (najlepiej max) plus dużo wody ( teraz nawet 1l na sen) i ciepły okład i leżeć ..
Oj doczytałam ze boli pęcherz a nie nerka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 21:00
talku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Talku ja w ciąży brałam homeopatyczny lek, resztę odradzała ginekolog. A pomógł tego samego dnia, choć męczyłam się tydzień żurawiną. Boiron Cantahris 15 CH granulki. Brałam bodajże 5-10 pod język co 20 minut przez pierwsza godzinę, a potem co godzine po każdym oddaniu moczu. Wierz mi, naprawdę działają
talku lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wszytskie rady.
Zaraz po napisaniu tej wiadomości zaczęłam mdleć i wymiotować z bólu. Mąż mnie zapakował w auto i pojechaliśmy na SOR. Nawet nie pamiętam co się tam do końca działo bo ból był tak silny, że ciągle wymiotowałam.
Chyba nigdy nic mnie tak nie bolało w życiu.
Stwierdzili zapalenie układu moczowego, pęcherza cewki i silny atak kołki nerkowej. Spowodowany wiadomo rosnącą macicą i dzieckiem. Zaproponowali mi o odbarczenie nerki drenem...no i wtedy wiadomo leżenie w szpitalu aż do rozwiązania. Trafiłam na bardzo uprzejmy personel, długo rozmwialam z Panią ginekolog i chirurgiem. Powiedzieli, że jeśli jestem w stanie wytrzymać w domu to żebym spróbowała położyć się na drugim boku niż ten gdzie boli nerka, brać magnez, no spe, paracetamol doraźnie co 6h, dużo pić i mieć nadzieję, że gdzieś się ten ucisk zmniejszy, macica i dziecko przesuną i przejdzie. Gdyby jednak ból był tak silny jak wczoraj wieczorem mam natychmiast wracać do szpitala i będą odbarczać tą nerkę.
Nie powiem, przeraża mnie to. Zrobię wszystko żeby tego uniknąć, tylko nie wiem co więcej mogę zrobić niż leżeć na drugim boku.
Wróciliśmy o 1 do domu. Leżę tak już 5h. Boli, boli mocno, ale daję radę wytrzymać.
Dostałam receptę na Monural żeby zadziałał na układ moczowy i jeśli są jakieś bakterie to żeby przyniósł ulgę. Zaraz jak otworzą jakaś aptekę to mąż pojedzie kupić.
Będę chyba piła ten sok z żurawiny, jadła żurawine i chyba nic więcej nie mogę zrobić.
Domi, ciekawe czy ten lek można bez recepty dostać.
Pomyślcie o nas ciepło, żeby ten mój syn może się gdzieś przesunął i zmniejszył nacisk na moczowody a tym samym ten ból. Bo boje się tego odbarczania nerki bardzo... Nawet nie chce w necie czytać nic o kolce nerkowej...