Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się zamelduje tu w poniedziałek. Na razie jestem na wyjeździe integracyjnym w Zakopanem. Staram się nie nakręcać, ale też nie poszaleje, tak jak miałam w planach. Dziś sikalam o 4 rano i kreska wyszła od razu 😉 Będę musiała ćwiczyć asertywność, bo chłopaki łoją bimber od 6 rano, właśnie wróciliśmy z jaskini i połowa śpiewała w autokarze. Ech, a takiego mam smaka na alko...
Biegającą-mama, Szczęściara, alex0806, madziorek86, Lami, Wik89, Cabrera, Cytrynowy sok, Domi_tur, Meggs, Nona, Beti82, talku, tęczova, tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fiorelko możesz sobie walnąć ewentualnie grzańca bezalkoholowego Ja sobie co wieczór praktycznie robię jak mam ochotę
U nas dzisiaj dzień wyjęty z życia. Były 2 drzemki 4 i 6 minut. Padam. Ciągle ręce, ryk. Brzuch ją chyba boli. Bo ulewała i kupy nie było 2 dni. Teraz zasnęła na cycku. Nie ruszam się. Może jak się wyspi to jej przejdzieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Przedszkolanko bardzo mi przykro trzymaj sie ❤
U nas ferie udane. Mimo ze cala nasza trojka chora . Mala byla juz przed chora. Kaszel . Lekarz stwierdzil ze czysto.. Syropy , inhalacje.. Kaszlala i kaszlala ale jakos zamiast lepiej to bez zmian. My rodzice to samo.
Ostatniego wieczora na feriach maly mial kolke mimo ze juz nam raczej minely.. Podczas niej pil mleko i sie zachlysnal okropnie. Oczka zamkniete, mega placz na caly osrodek. Po ok 20 mon sie ocknal i otworzyl oczka. Zaczela mu leciec z buzi mega gesta slina, ciagnaca sie, piana. Nie panikowalam bo juz raz tak mial jak sie zakrztusil kroplami. Od tego czasu marudny, i ma kaszel mega mokry. Najbardziej kaszle rano jak wstanie.
Wiec jak wrocilismy od razu z cala nasza 4 na ip.
My antybiotyki, mala tez bo miala osluchowo zmiany jakies.
A maly ma niby czysto ale dostal antybiotyk w obawie o zachlystowe zapalenie pluc. Masakra. Najbardziej sie boje o tego malego zeby sie szpitalem nie skonczylo -
A ja jestem zmartwiona bo mialam dzisiaj piersze polowkowe i mala miala tętno 160 ☹ Lekarz mowi,ze jest ok
Za tydzien mam 2 polowkowe u lepszego w Poznaniu.No ale tetno to tetno tu chyba nie mozna czegos zle sprawdzic -
Przedszko - tak mi przykro Smutne, ze w tym wieku odeszla z czyjejs winy, a nie po prostu spokojnie, ze starosci... przytulam!
Fiorelka - opijaj kreche grzancem bez alko, faze sobie wkrecisz -
Ej Nikodemko ja sobie wkręcam fazę po piwku albo grzancu 0% ;p szczególnie po całym dniu marudzenia i zmęczenia Laury. Dzisiaj doszło do tego że Boję się dotknąć własne dziecko żeby jej się nie przypomnialo że ona jednak chce się nosić na rękach! ;p
Leżę z nią na macie i się bawimy, w końcu przestała się drzeć. Wymęczyłam ją obrotami na brzuch. W sensie przypomniałam że przecież potrafi sama jak chce i teraz się turla^^ i wysłałam męża z tego wszystkiego po piwko 0% właśnie i solone laysy^^ moja zmora ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 16:02
Nikodemka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Fiorella to czekamy niecierpliwie na poniedziałek.
Mój dziś dzień z piekła rodem od 3 dni wróciło uplewanoe i krztuszenie którego już nie było, nagle hejt na leżenie na brzuchu które kochał i ogólnie ciągły ryk dobry humor ma po drzemce i cycu może z 15 min a porem maruda z cyklu nos mnie i się mną interesuj no -
Lami wrote:Beti, a raz tylko sprawdzał? U mnie też było wysokie tętno na początku badania zawsze, bo pewnie dziecko się stresuje, mama się stresuje czy wszystko ok, a później spada. Nawet mogło skoczyć, bo malutka poruszała się energiczniej. Nie denerwuj się 😘
Monia, to szybkiego powrotu całej rodziny do zdrowia 😘 Moja też już z 4-5 tygodni rano kaszle odrywajacym się kaszlem. Jak zaczęła spać z klinem jest trochę lepiej. Spróbuj, jeśli Szymek śpi na płaskim. -
Beti a co nie tak z tym tetnem? Norma od 110 do 160. Przy czym ja zawsze na ktg miałam kilka skokow po 180 i profesor mowił ze takie skoki aktywnosci i wzrostu tętna są pozadane. Martwiłabym sie za niskim tętnem, albo spadkami tętna nie tetnem 160 😊
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Beti a co nie tak z tym tetnem? Norma od 110 do 160. Przy czym ja zawsze na ktg miałam kilka skokow po 180 i profesor mowił ze takie skoki aktywnosci i wzrostu tętna są pozadane. Martwiłabym sie za niskim tętnem, albo spadkami tętna nie tetnem 160 😊
Moze dlatego pozniej tak dlugo mi to serduszko pokazywal,zebym sie nie martwila -
Beti to normalne do 160 czasem tego nawet po ruchach nie czuć, wydaje się że dziecko śpi a ono buszuje. Mi na ktg nawet skakało na ponad 160 i to było ok bo kopała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 17:10
Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Sprawdzilam i u mnie na polowkowych maly tez mial tetno 160, lekarka mowila, ze wszystko ksiazkowo
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczynki 😘Nie no ten lekarz jest super wiec mysle,ze jakby cos to by powiedzial ale ja musze byc zawsze madrzejsza od lekarza hah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 17:54
Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość