Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem więcej niż pewna, że Wy się znacie. Ja mam pierwsze KTG i nie wiem jak je interpretować a chciałabym coś z tego rozumieć.
Powiecie mi co jest kluczowe i jak czytać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 09:52
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Madziorek, cieszę się, że krem pomógł U mnie używa go już pół rodziny. A z trądzikiem niby nic na lekarze nie kazali robić, ale co patrzyłam na tą biedną buźkę to było mi żal i przypomniałam sobie, że trądzik lubi się robić nie - jak się powszechnie uważa- z tłustej cery, tylko z przesuszonej. I voila - pyszczek jak nowy Ja tym elodermem smaruję ją nieraz całą - tak 1 -2 x w tygodniu.
Talku, spokojnie! Ja w 31 tc przeczytałam wszystko, co było do przeczytania o wcześniejszych porodach i wiedz, że co by się nie działo dacie radę! Najważniejsze, że monitorują co się dzieje, bo dla mnie najgorsze po wyjściu ze szpitala to było to, że może coś przegapię, że może coś tam się dzieje niedobrego, a ja nie wiem...talku, madziorek86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
madziorek86 wrote:Tak to ordynator i kierownik patologii ciąży. On jest zawsze na obchodzie z innym lekarzem dyżurującym tego dnia. Nie nastawiaj się, że szybko przyjdą. Obchod potrafi być nawet przed obiadem 🥴, chociaż w poniedziałek, po weekendzie to dziś będą wcześniej 🤞🤞🤞. Pytaj o wszystko. Niekiedy tak prowadzą rozmowę, żebyś przypadkiem za dużo nie pytała zdawkowo mówiąc, że najpierw czekają na wyniki (pewnie jakieś posiewy itp będą robić), ale się nie daj! Zapisz na kartce od pauz o co chcesz zapytać i idź punkt po punkcie. Łatwo się zapomina o co chce się spytać jak już korowód zagości u Ciebie w pokoju 😉 odpoczywaj spokojnie i niech się ból nie rozkręca. Paracetamol Ci naprawdę nie zaszkodzi więc możesz brać! Zapytaj czy mogliby Ci dać w kroplowce, nie będziesz się obciążać tabsami i lepiej będzie działał 😘😘😘
Ooo dzieki. Już wszystko zapisuje.
Taaak, jak leżałam w październiku to później byłam zła że mi języka w gębie brakowało i wszytsko szybko szybko i nie zapytałam o połowę. A za to co pytałam dostawałam albo opierdziel albo zdawkowe odpowiedzi -
Już jest wynik 🤩 beta 939! Miałam się nie jarać ale nie dam rady 🙆🤩🤩🤩
Nona, madziorek86, tęczova, Nikodemka, Domi_tur, Szczęściara, OlivkowaMama, blair., Lami, alex0806, Beti82, Dośka, Meggs, Pestkaa, Biegającą-mama, Wik89, przedszkolanka:), Ani0nka, talku, Magda - mbc, tere-fere, fiorella82, Kijanka, Malinowa91, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cytrynowa - jaraj sie ile wlezie, tyle na to czekalas! Jestes w ciazy 😍
Talku - ale mi Ciebie szkoda... Mam nadzieje, ze wymysla cos, zeby choc troche mniej Cie bolalo i wytrwacie z maluchem jeszcze chociaz dwa tygodnie. To wszystko spowodowane jest ułożeniem Stasia/Miłosza czy moze byc jakas inna przyczyna?
Cytrynowy sok lubi tę wiadomość
-
Cytrynowa Mamusiu ❤️❤️❤️
Czytam Was o tych bólach, zapisach ktg, wizytach w szpitalu i totalnie mi się odechciewa drugiego dziecka. Jak się to przeżywa w pierwszej ciąży to sobie można leżeć, odpoczywać, jeździć i sprawdzać, a co jak w domu jest mały szkrab, który też potrzebuje mamy? Jakoś im częściej się zastanawiam tym mniej mi się chce drugi raz to przeżywać :pCytrynowy sok, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Madziorek zdradź nazwę tego magicznego kremu?? Nie dokopie się do tej wiadomości😒😒
Już myślałam że to od tego że coś zjadłam.. W ogóle mąż obwinia mnie że to przez moje mleko małego męczą gazy😪😪
Cytrynowy sok gratuluję rosnijcie zdrowo😘😘
Fiorella dawaj dawaj.. Ja też czekam na teścik😁😁Cytrynowy sok lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
Szczęściaro palnij go... po butli może mieć większe gazy nawet. To normalne, układ pokarmowy dojrzewa. A co do buzi to trądzik. U nas pomógł krem dermedic linum baby
Cytrynowa pięknie ciesz się, jaraj - masz do tego prawo
Cytrynowy sok, tere-fere lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cytrynko super.
Cytrynowy sok lubi tę wiadomość