X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci,macie rację. Przyznaję,że szybko mi przeleciało ale to dobrze,za 2 tygodnie po genetycznych odetchne ;)

Monia spokojnie,wszystko jest na pewno dobrze ;)

Lami ja czuję córcie, ciekawa jestem czy na genetycznych lekarz sie skusi zerknac ;)

Alex gratuluje drugiego trymestru-teraz najlepsze przed Toba 😀

Lami a u Ciebie juź 16 tydz.leci :oo zaraz połówkowe beda!

Lami, kalcia64, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami to zależy od dnia 😂 są dni, że czuję, że w brzuszku mieszka dziewczynka, a są dni, że jestem pewna, że to chłopiec 😁

We wtorek i czwartek mam prenatalne to mam nadzieję, że któryś z lekarzy coś tam dojrzy :) najgorzej, jak jeden powie, że dziewczyna a drugi, że chłopiec 😂

Dzisiaj w ogóle miałam koszmar, że poszłam na to usg genetyczne i nie działał aparat usg i czekałam kilka godzin na korytarzu aż się naprawi i uruchomi. Jednak już się stresuję wtorkiem :P

Lami, kark lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona- rozumiem chęć planu, choć ja bym poczekała z kwietniową listą działań na wyniki M. i wynik HSG.
    Akurat w Twoim przypadku - jak masz donoszoną jedną ciążę - możesz mieć mutacje w wersji łagodnej, więc najwyżej zacznij od poziomu homocysteiny. Jak będzie za wysoki to od razu metyle.

Nona lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:42

Lami, Ani0nka, tęczova, Słoneczko12, Wik89, Biegającą-mama, kark, blair., przedszkolanka:), Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Oj leci,macie rację. Przyznaję,że szybko mi przeleciało ale to dobrze,za 2 tygodnie po genetycznych odetchne ;)

Monia spokojnie,wszystko jest na pewno dobrze ;)

Lami ja czuję córcie, ciekawa jestem czy na genetycznych lekarz sie skusi zerknac ;)

Alex gratuluje drugiego trymestru-teraz najlepsze przed Toba 😀

Lami a u Ciebie juź 16 tydz.leci :oo zaraz połówkowe beda!
    na kiedy masz genetyczne bo ja na 1 kwietnia;)

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję dziewczynkę i w sumie fajnie byłoby mieć drugą córkę, również z ekonomicznych względów. Poza tym dwie dziewczyny w podobnym wieku to chyba lepszy kontakt niż siostra i brat. Ale wiem, że mąż chciałby syna. Także jakby nie było, to i tak będzie dobrze. Chociaż... Może jakby była druga córka, to mąż dałby się namówić na trzecie z nadzieją na synka. ;)

kalcia64, Lami, Słoneczko12, kark, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Japierdziu, ale fikumiku!

U mnie temperatura dalej wysoko, żadnej @ na horyzoncie, 16dpo i dwa testy (nord i bobo) ukazały mi megamini śladowe cienie!

Nie ma szans je złapać do zdjęcia. Próbowałam, ale się nie da..

Jak zrobię tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d324e407b179.jpg

to je widać! 😂😂😂😂
    sproboj owulacyjne zrobic. mi w 9dpo wyszed cien na hcg tescie a owulacyjny
    byl dosc ciemna:)

madziorek86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:31

• Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, co to tam za cienie dostrzegła środku? Proszę pokombinować, rozebrać testy i zrobić nam fotkę :D Nie daj się prosić!!!!
    Mocno kciuki kochana!!!

madziorek86, kark lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami dzięki Kochana ze pytasz, u mnie na bank silny syn po tatusiu bo ja przez cała ciąże jestem przeziębiona, nadal gesty katar mam ale już się przyzwyczaiłam :D
    MEGGS kciuki!!!! Będzie dobrze❤️
    Madziorek super! Oby to było to tak bardzo bym chciała 😘😘

Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:14

Lami, madziorek86, Słoneczko12, kark, Biegającą-mama, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - ale czad!!! Czulam, ze u Ciebie tak bedzie :) piekny seks z milosci da owoc, zobaczysz ❤️ Jak sikniesz na kolejny, to dawaj nam tu od razu fote.

U mnie cuda na kiju. Wczoraj rano pozytywny owulak, wieczorem juz bledszy, a przed chwila zrobilam nastepny i mega mega pozytyw z bordową krechą.
    Tęczova, witaj w klubie :D Jak u Was z serduszkowaniem?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb5f4e76769b.jpg

To prawda... Pamietam jak dzis pozytyw Przedszkolanki, a ona za chwile bedzie rodzic (synka), szok :D

Lami, madziorek86, Słoneczko12, tęczova, kark, Biegającą-mama, Szczęściara, blair., przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli same dziewczyny przeczuwacie 😀 Powiem Wam, że ja też dziewuszkę czułam, wszyscy czuli oprócz jednego dziadka. Niby usłyszałam, że chłopak, ale po eurofii trzydniowej i wybieraniu imion mówię holahola! Jak ubranka rodzinka chcę kupować to nadal unisex 😀 No i obejrzałam jeszcze z 5 razy filmik na komputerze powiększony i na siusiaku widzę dwie kreseczki. Koleżanka, co się dziewuszki spodziewa i ma 22 tydzień mówi, że jej Heli identycznie wyglądało i ona swojemu lekarzowi nie wierzyła, że to dziewczynka, bo przecież odstaje. A on na to, że jak jeszcze dzieciaczki tłuszczyku nie mają to wszystko może odstawać, bo napuchnięte, ale dwie kreseczki to wargi sromowe.

Więc powiedziałam, że czekam na połówkowe i się nie nastawiam 😀

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wyniki nasienia pokazać ginowi mojemu w środę przed hsg? Czy to musi być androlog czy sami interpretowaliscie w necie?

Nona, jeśli będą jakieś odchylenia to poza własną interpretacja pokazałabym ginekologowi (ale raczej Twojemu prowadzącemu już Ch.). Inna strawa, że jak coś to pewnie i tak odeślą M. do Pabiana. Ja na męskich wynikach zjadłam zęby, kiedy mojemu wyszło w styczniu 2018 1% prawidłowych plemników (a wydawało się, że to formalność, bo on ma już dziecko). Wyniki męskie interpretuje się też jako całość, więc pamiętaj, by nie patrzeć na jeden parametr (vide moja stopka). I w sumie suplementy dobiera się po wynikach, bo co innego jest na ruch, co innego na aglutynacje itp.

W poprzednia ciążę zaszlas szybko?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova, zatwierdzony, ale strzelam, że ściemnieje na wieczór!
    Nikodemko! Cudownie 😊
    Dziewczyny, zakasać spódnicę i do roboty 😀

tęczova lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:49

Lami, Ani0nka lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, oj tam oj tam, do jutra nam nie każ czekać. Koniec picia i o 15 widzimy Twój teścik!
    Jeny, jaka ekscytacja! 😊

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:49

tęczova, Lami, kark, Słoneczko12, Arashe lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Kalcia, owulaki to już od dawna mi mocne wychodzą, pol na pol pozytywy i prawie pozytywy ;) już mi szkoda na nie sikac ;)

Jutrzejszego Wam fotkę wyślę, jak będzie ładniejszy (mam nadzieję!!) bo na dzisiejszych zajęciach nic nie widać bo ostrością to mój tel nie grzeszy 😉
    no to ciemniejace ciazowe to zapewne kwestia dni ;)

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ