Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs wrote:Szczęściara i Nikodemka super! Szczęście w nieszczęściu, ale najwazniejeze ze obie historie dobrze sie skonczyły
Ja bylam u ginki. Mam zapas heparyny.
Na usg oczywiście nic nie było widać. Więc tymbardziej się boje że beta spadaz albo pozamaciczna. Pani doktor powiedziała ze to wcześnie jeszcze (dziś pewnie o ile beta rośnie ma kolo 600). Nie mniej jednak sie boje. Wczoraj jedna dziewczyna pisała ze przy becie 400 juz widziala pecherzyk ciazowy w macicy 🙁
Na jajniku torbiel krwotoczna jest nadal, a obok niej wyrosła jeszcze większa torbiel gładkościenna. Jajnik powiększony , nie dziwię sie juz ze boli. Nie widac ciałka zoltego wiec nie wiem co tego proga produkuje. Z torbielami mamy nic nie robić. Maja sie wchlonac, choc nie wiem jak sie wchlona jak robia sie nowe...
Szczerze wyszlam przestraszona -
Nikodemka a Lucek jest zachipowany?
Figa teściów przez te ucieczki dostałą chipa i już się zdarzało, że ja ludzie przywozili.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Nie wierzę Meggs, że było coś widać przy becie 400, nawet nie czytaj takich głupot, bo to nieprawda. 1500-2000 to minimum!
Koleżankę z luxmedu przy becie jakiejś takiej jak Twoja wysyłał na patologię ciąży, bo 5 dni po teście (cieniu) nie widział pęcherzyka. Olaboga...
W poniedziałek pęcherzy bedzie, więc jak chcesz się uspokoic, to możesz gdzieś podejść, a teraz nie pozostaje nic innego jak spokojnie czekać i pozwalać się bąbelkowi wzgryzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:27
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti hepryne tylko. Prog byl 42 ng/ml i nie ma plamień, ginka powiedziała ze nie jest on potrzebny. A ze dupek to mimo wszystko lek i powinno sie go brac kieedy jest koniecznosc a nie jak cukierki. Dla mnie ok, ja go wcale nie chcialam.
Martwie sie tymi torbielami. Jak nigdy ich nie bylo to teraz nagle az dwie. Mam przyjsc za tydz w czwartek i powtorzyc bete. Eh no mam nadzieje ze cos tam sie pojawi.Lami lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Beti hepryne tylko. Prog byl 42 ng/ml i nie ma plamień, ginka powiedziała ze nie jest on potrzebny. A ze dupek to mimo wszystko lek i powinno sie go brac kieedy jest koniecznosc a nie jak cukierki. Dla mnie ok, ja go wcale nie chcialam.
Martwie sie tymi torbielami. Jak nigdy ich nie bylo to teraz nagle az dwie. Mam przyjsc za tydz w czwartek i powtorzyc bete. Eh no mam nadzieje ze cos tam sie pojawi.Meggs lubi tę wiadomość
-
Kurde ciekawe co u Nony
Mysle o niej bo dzisiaj hsg
Ani0nka, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytęczova
MTHFR - musisz brać kwas foliowy metylowany, jeśli dobrze kojarzę to b12 też metyle
czynnik V - hetero więc lżejsza mutacja niż homo, ale i tak będziesz musiała heparynę w ciąży brać, bo czynnik V jest dość istotny no i acard możesz brać tak po prostu profilaktycznie
Dokładnie co i jak to już Ci gin zaleciWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:44
-
Kochana na pewno heparyna .Meggs ma tą mutacje VR 2 o ile dobrze pamietam.Albo Lami ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:43
-
Wszystkie hetero, więc lżejsza forma. Ale na pewno same metyle: folian, B12 metylowana i B6 jako P-5-P. Zbadaj sobie poziom homocysteiny do tego. Myślę, że acard możesz brać po owulacji, a co do heparyny to dopytaj lekarza. Nie wiem, czy przy samym hetero dostaniesz refundację.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja mam V R2 hetero, MTHFR 677T hetero i do tego PAI 1 4g homo 😊 i tak jak dziewczyny pisały metyle - kwas foliowy, b12 i b6. Zbadać homocysteine. Acard na noc 75 mg i od pozytywnego testu heparyna 40 mg rano.
Ja od pozytywnej bety dostałam refundacje na neoparin ze wzg na vr2 i pai właśnie. -
Meggs wrote:W ogole to przeczytałam ze torbiele jajnika mogą podwyzszac poziom bhcg. Co wy na to? Moze ja w ciazy jestem z dwiema torbielkmi 😋
Daj kropkowi rosnąć, a nie się zamartwiasz. Wszystko jest dobrze. Na USG sobie podejdź w przyszłym tygodniu jak się martwisz, na pewno już będzie widać pęcherzyk
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:16
Wik89, Arashe lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”