Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny ja tez padam na twarz dopiero skonczylam prace i jutro od nowa..czekam do weekendu zeby odetchnac. No i pms u mnie w pelni, 2-3 dni do konca cyklu teoretycznie w weekend powinnam dostac @. No zobaczymy... a nuz widelec
Ciagle sie waham co z tym hag czy robic to w szpitalu zwykle czy to sono hsg aaaaa.... Beti czy juz zdecydowalas i wiesz kiedy robisz?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczynki jutro was nadrobie.Meggs prosze spokojnie.Zrob moze bete ?jakby mialo to uspokoić.Chyba ,ze stresuje to nie.Mysl pozytywnie kochana,zobaczysz jest dobrze.
Wiki ja chcialabym hsg po @ tej w kwietniu bo teraz jestem na poczatku cyklu na clo.Jak nic nie wyjdzie to chce dzwonic do baby i umawiac.Ja musze zrobic zwykle hsg bo ona tylko takie robi.A zrobienie innego wiaze sie ze zmiana lekarza a doszlam do tego ,ze niestety nie chce zmieniac narazie.
No i obawa bo jak dostanę @ ok 15 kwietnia to bedzie przed swietami a ginka w szpitalu jest tylko pn i czw wiec nie wiem czy sie wstrzele ...
Ehh ale wymazy robie teraz -
Meggs przy takiej becie nie ma prawa cokolwiek być widać! Weź ty się nie stresuj bo nie pomagasz tym urokowi w spokojnym zagnieżdżaniu
miałaś piękne przyrosty a to znaczy że silny dzieć się wgryza. U mnie przy becie 1700 lekarz nie widział pęcherzyka jeszcze. Zwykle kazał przychodzić na USG koło 5000 dopiero. Także odczekaj chwilę, wdech i wydech
Ja też coś czuje że ten początek kwietnia będzie owocny dla Was;) dzisiaj mi się śnił goniący mnie bocian więc jak zasnę zaraz znowu to mogę przekierować na którąś ;p nie wyspałam się dzisiaj. Mąż do pracy się szykuje a my spaliśmy dzisiaj na narożniku bo sypialnia przygotowana do malowania. Wszystko mnie boli ;/ jak mąż pójdzie to rozwalę się na całym i może wtedy dospięNikodemka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Rzepakowepole twój głos rozsądku jest tu bezcenny hehe! Widzę, ze jako nieliczna w ciazy zachowujesz trzeźwość i jasność umysłu 🤓 Meggs powiem Ci, ze trochę rozumiem twój niepokój, ale wiem, ze czasem warto posłuchać tego co mówią z boku ( mąż, lekarz, My) bo nerwy i zamartwianie się tu nie pomogą. Jak ma Cię uspokoić zrób betę albo poszukaj ciekawego zajęcia na weekend i czas szybciej minie.
-
I Kark trochę tu mi brakuje.. ale rozumiem, ze nie chciała się denerwować i to może najzdrowsze dla kropka. Nie musimy się we wszystkim zgadzać, ale podobało mi się, ze zawsze jednak pozytywnie podchodziła do wszystkiego i zawsze jakiś żarcik wplatała 😉
-
Dziewczyny wiem ze swiruje, przepraszam Was bardzo
po prostu serio jak napisałam ze przy becie 300 watpliwy jest dla mnie ten pęcherzyk w macicy to zaraz był lincz i sie okazało że dziewczyny widza go przy becie 200. Wiem ze powinnam to olać i skupić sie na słowach ginki ze 1000 to minimum zeby coś zobaczyć, ale jakos tak te złe wieści szybko wchodzą mi do głowy.
Lami pytałaś o wartości , to jedna przy becie 300 miala 2,6 mm pecherzyk, ta przy ponad 200 - 3,3 mm. -
Meggs wrote:Dziewczyny wiem ze swiruje, przepraszam Was bardzo
po prostu serio jak napisałam ze przy becie 300 watpliwy jest dla mnie ten pęcherzyk w macicy to zaraz był lincz i sie okazało że dziewczyny widza go przy becie 200. Wiem ze powinnam to olać i skupić sie na słowach ginki ze 1000 to minimum zeby coś zobaczyć, ale jakos tak te złe wieści szybko wchodzą mi do głowy.
Lami pytałaś o wartości , to jedna przy becie 300 miala 2,6 mm pecherzyk, ta przy ponad 200 - 3,3 mm.
Byłam u gina przy podobnym hcg.
Gowno było widać :p
Pęcherzyk zobaczyłam przy wyniku 2200
I czasami rzeczywiście jest tak, że przy tak malym hcg widać pęcherzyk - tylko to są wyjątki od reguły kochana.
Dla przykładu - na sierpniówkach jest nas 33 - w tym JEDNA dziewczyna widziała pęcherzyk przy tak niskiej wartości. Reszcie się "ukazał" po przekroczeniu magicznej wartości 1000
Gdyby coś było nie tak, gin na pewno by Cię poinformowałOni się nie cackają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 07:54
Wik89, Słoneczko123, Meggs lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Meggs sluchaj doswiadczonych fioletowych! I nie denerwuj się na zapas, wiesz ze gdybys nie potrzebowala recepty to dopiero w nast tygodniu bys szla do ginki, bo w tym moglo ieszcze nie byc nic widac. Spokojnie 😘
Nona kark i Niezapominajka maja przerwe i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i kiedys do nas wroca i zarciki beda sie sypaly
Wlasnie Kalcia jak tam u Ciebie?
Biegajaca a jak Ty sie czujesz?Nona, Meggs lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Meggs, ostatni raz żeby nie wałkować. Może koleżanki na marcu zrobiły jedną czy dwie bety, nie wiedzą jak przyrasta. Betę miały w poniedziałek, wizytę w piątek. No nie ma bata
przy becie o 7.00 10000 o 17.00 (czyli na pewno urosła) widziałam pęcherzyk z ledwo rysującym się ciałkiem zoltkowym na naprawdę bardzo dobrym sprzęcie! Wg teorii koleżanek, to już z 2 cm człowiek być powinny. Posłuchaj nas, nie wchodź na marzec, bo albo jakieś trole, albo ktoś się nie zna i tyle. Idź na betę, bo nic innego Cię nie uratuje do przyszłego tygodnia.
Uważam, że nie można mieć takiego nastawienia i koniec. Nie po to staramy się długimi miesiącami, żeby po pozytywnym teście ciążowym czaly czas zakładać, że nic z tego nie wyszło.
Ciekawe czy za 8 miesięcy byłabyś w stanie do trzymanego na rękach bejbika powiedzieć pierwsze słowa "Nie wierzyłam w Ciebie, byłam pewna, że nie dasz rady". Super piętno na całe życie. Chyba lepiej mu powiedzieć "Nawet jak miałam gorsze dni i strach w oczach, cały czas wierzyłam, że jesteś super silny, i że po 8 miesiącach się spotkamy".Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:28
Meggs, VianEthel2, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Macie racje , musze mocniej uwierzyć w mojego kropka, w to że tam jest 😊
Ogólnie to żeby nie było ja uwarzam że ten mój kropek to jest najdzielniejszy na świecie i kiedyś w przyszłości na pewno mu to opowiem ze najpierw wygrał z cyklem bezowulacyjnym, potem z niepęknietym pęcherzykiem a teraz walczy ze słabym endo i 2 torbielami i brakiem ciałka zółtego. Zabrał chyba mamie całą wolę walki, dlatego matka tak panikuje 😊Wik89, Nikodemka, Beti82, Lami, tęczova, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
Meggs a chcesz po dupsku dostać? Wiem że się martwisz ale nie ma o co. To że jedna z drugą zobaczyła pęcherzyk przy tak małych wartościach to już musiały trafić na super sprzęt który widzi mikroskopijne pęcherzyki. Nie zakładaj najgorszego. Ciesz się z tego. Wczoraj mogłaś nie wiedzieć pęcherzyka a dziś mógł się ujawnić. Także głowa do góry. Kropek ma się dobrze. Jeżeli ma Ciebie uspokoić to zrób betę.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnyMeggs!!! Głowa do góry! Na usg miało prawo nic nie być widać. Jakby każda miała pęcherzyk przy becie 200 to w dniu spodziewanej @ by już było widać ciążę, a tak nie jest! Nie bez powodu lekarze zalecają, żeby przyjść z betą minimum 1000, a najlepiej powyżej 5000.
Gdyby nie heparyna to byś tak wcześnie na wizytę nie szła, bo wiesz przecież, że to za wcześnie!.
Uwierz w kropka i ucz się cierpliwościprzydaje się w pierwszym trymestrze naprawdę
bo na wszystko się naczekasz: na pęcherzyk, na serduszko, na kolejną wizytę, na prenatalne, na 2.trymestr, a z czarnymi myślami trzeba sobie radzić
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Widze, ze Meggs ustawiona do pionu! Mam nadzieje, ze jestes juz spokojniejsza dla dobra wlasnego i fasolki
Meggs lubi tę wiadomość