Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs kochana na odstresowanie zrób cos przyjemnego...np poogladaj wózki albo łóżeczka hahah zaraz Ci bedzie lepiej
sunshine03, Meggs lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Meggs, ostatni raz żeby nie wałkować. Może koleżanki na marcu zrobiły jedną czy dwie bety, nie wiedzą jak przyrasta. Betę miały w poniedziałek, wizytę w piątek. No nie ma bata
przy becie o 7.00 10000 o 17.00 (czyli na pewno urosła) widziałam pęcherzyk z ledwo rysującym się ciałkiem zoltkowym na naprawdę bardzo dobrym sprzęcie! Wg teorii koleżanek, to już z 2 cm człowiek być powinny. Posłuchaj nas, nie wchodź na marzec, bo albo jakieś trole, albo ktoś się nie zna i tyle. Idź na betę, bo nic innego Cię nie uratuje do przyszłego tygodnia. Wiemy to z doświadczenia z Niezapominajką, która już pożegnała się z ciążą.
Uważam, że nie można mieć takiego nastawienia i koniec. Nie po to staramy się długimi miesiącami, żeby po pozytywnym teście ciążowym czaly czas zakładać, że nic z tego nie wyszło.
Ciekawe czy za 8 miesięcy byłabyś w stanie do trzymanego na rękach bejbika powiedzieć pierwsze słowa "Nie wierzyłam w Ciebie, byłam pewna, że nie dasz rady". Super piętno na całe życie. Chyba lepiej mu powiedzieć "Nawet jak miałam gorsze dni i strach w oczach, cały czas wierzyłam, że jesteś super silny, i że po 8 miesiącach się spotkamy". -
Słoneczko123 wrote:Niezapominajka też się martwiła i w końcu stwierdziła, że z twj ciąży nic nie będzie. A na wizycie był piękny pęcherzyk
-
Beti - ja tez sie przez chwile przestraszylam
Rozumiem, ze dziewczyny odpoczywaja od forum, ale oby nie za dlugo, bo brakuje tu ich!
Alex - prosze, powiedz ze przekierowalas na mnie tego Bociana?
Kolejny raz to powiem, do Was i do samej siebie. Odpuszczenie nie jest dla mnie. Mialo byc mi lzej, a mecze sie sto razy bardziej.
Jak w kazdej sferze mojego zycia, tak i w staraniach brak kontroli wprowadza mnie w panike. W kwietniu wracam do doglebnej samoobserwacji i prowadzenia wykresuWkurza mnie, ze nie wiem na czym teraz stoje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 09:40
Beti82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie trochę zawirowań... wczoraj miałam wizytę i wg mojego gina ciśnienie 120-140 to zdecydowanie za wysoko jak na ciąże. Do tego to tsh ktore mi zniknęło... Ogólnie mialam dwie opcje albo pilnie na własna rękę szuka endo albo położyć się do szpitala. Wybrałam te druga więc pozdrawiam ze szpitalnego łóżka :p
Z bablem wszystko ok rośnie, jest śliczny i ma chude dlugie nogi po tatusiuBeti82, sunshine03, Arashe, Domi_tur, alex0806, Meggs, Nona, tęczova, Słoneczko123, Lami, Szczęściara, madziorek86, moyeu, blair., Wik89 lubią tę wiadomość
-
fiorella82 wrote:Hej dziewczyny, melduje się w 1 DC. Jeszcze jedna małpa i wracam do gry
Tęskni mi się za wami!
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Pestkaa wrote:U mnie trochę zawirowań... wczoraj miałam wizytę i wg mojego gina ciśnienie 120-140 to zdecydowanie za wysoko jak na ciąże. Do tego to tsh ktore mi zniknęło... Ogólnie mialam dwie opcje albo pilnie na własna rękę szuka endo albo położyć się do szpitala. Wybrałam te druga więc pozdrawiam ze szpitalnego łóżka :p
Z bablem wszystko ok rośnie, jest śliczny i ma chude dlugie nogi po tatusiuPestkaa lubi tę wiadomość
-
Tylko nie daj się trzymać za długo. Pamiętajcie, że w czasie ciąży wizyta u każdego specjalisty na NFZ należy nam się w ciągu max 7 dni. Sama walczę teraz o dentystę, aż wczoraj do NFZ-u dzwoniłam wkurzona na jedną przychodnię. Ale warto walczyć o nasze prawa.
Beti82, Arashe, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Pestka lubię za dzidziulka bo piękne zdjęcie! Duży już
W szpitalu pewnie coś poradzą, odpoczywaj tam ;*
Nikodemko bocian może być twój;) U mnie ta ciąża że strusia a nie bociana ;p bo kilka razy w szczęśliwym cyklu widziałam strusia właśnie :pNikodemka, Pestkaa lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pestkaa wrote:No szpital nic przyjemnego ale na endo musiałabym pewnie i tak czekac. A tutaj dzis lub jutro będę wszystko wiedziec. Tak z tym jodem powiedzial zebym juz nie brala.
-
Trzymamy rzepakowe
Pestko odpoczywaj, maluszek piękny i duźy jak na maluszka
Fiorella 🤗😍
Ja już sie cieszylam dzisiaj bo ranek fajny,ale zaparcie nadal jest,jesc co godzine musze bo inaczej zmula i osłabienie mam duże bo musialam sie położyc znowu..czekam na weekend juz.Pestkaa lubi tę wiadomość
-
A ja sobie troche z tarczyca namieszałam
Brałam od lipca euthyrox .No i tam w miare dawka dopasowana ,pora brania dopasowana i git ale...
Cukier na czczo wysoki -gdzies wyczytałam,ze euthyrox podnosi.Powiedzialam to nowemu endo przepisal letrox powiedzial ,ze moge tak od razu sobie zmienic ale nie myslalam dziewczyny ,ze to bedzie tak odczuwalne.
Znowu jestem zmeczona
Ja niby z usg niedoczynnosci nie mam ale ja wiecznie zmeczona bylam.I po tym euthyroxie sie to naprawilo ,wiec chyba nawet jezeli do konca zycia bede musiala go brac to bede.
Po letroxie nie widze jakos ,zeby cukier byl nizszy
Pewnie witaj cukrzyco ciążowa kiedys
Dam szanse letroxowi do przyszlego tygodnia jak nic sie nie zmieni w cukrze ,wracam do euthyroxu.
Jodu narazie nie biore ,boje sie go jak ognia -
Pestka obys wyszła stamtąd z gotowym planem działania, by już nie było zmartwień. Choć ja w 1 ciąży miałam ciśnienie w takim przedziale i jedyne co to obserwowali.
Nikodemka cieszę się, że znalazł się kotek. Miała przeczucie, dobrze że poszlas tam pod nieobecność tego człowieka. A u weterynarza już byłaś?
Co do odpuszczania to ja mam tak samo, źle się czułam jak nie mierzylam temperatury, miałam cykl, gdzie trochę odpuscilam i potem swirowalam...
Szczesciaro świetnie, że mężowi nic nie jest, choć by tak zawodowych informacjach na początku musiałaś się stresa najeść.
Meggs w obu tych dziwnych przypadkach o których piszesz, jedna poronila, a drugiej beta spada. Albo mają jakiś turbo sprzęt, albo nie wiem co. Ja bym się nie sugerowala wypowiedziami, zwłaszcza tej co wmawiala sobie, że jest ksiazkowym przykładem CP... Przecież tego się nie da czytać co ta dziewczyna wypisuje. Nie grać wiary w kropusia, my wierzymy
Nona jeśli to czytasz to wiedz, że jestem wdzięczna za Twoje słowa, dzięki którym nie poddałam się szybko przy nauce na kibelek. Córka już potrafiwszystko dlatego, że uświadomiłaś, że nie trwa to jeden czy dwa dni, jak znajome opowiadały, że raz dzięki zrobiło w gacie i już umialo na nocnik.
Nona, Meggs, Pestkaa, Szczęściara lubią tę wiadomość