Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no, zasiadłam w pośpiechu. Mam nadzieję, że chociaż wysłowie się składnie bez niedomówień i siania strachu 😀 Wybaczcie raz jeszcze.
Pestka!!! Ale cudowne bobo!!! ❤️❤️❤️ Co to za rodzaj zdjęcia, że taki efekt wow?! Nie wiem jak z tym ciśnieniem... Aż zmierzyłam swoje i 128/80. Nie sądzę żeby wysokie było jakoś szczególnie. Przecież serce teraz więcej krwi pompuje, a mieć 110/60 to spanie cały dzień. Twój lekarz chyba przewrażliwiony na tym punkcie, a lekami obniżającymi można większej krzywdy narobić. Kontroluj, żeby ci przypadkiem nie wrzucili betablokerów, bo jak się zaczyna brać to już przerwać się nie powinno ponoć. A masz w historii jakieś problemy z sercem?
Przedszkolanko - skarb nie mąż! Niech dba o Wasza czwórkę. Ale kluseczki z sokiem pieczeniowym i kapustą... Mmmmmm... Wy to wiecie jak smaka narobić 😀
Rzepakowepole, kciuki!
Fiorella, miło Cię widzieć. To już za dwa - trzy tygodnie wbijaj do nas na stałe i walczymy razem 😊 (oczywiście najlepiej by było, jakbyś przyszła do nas już teraz 😊)
Ja lecę do hematologa. Między 14 a 16 mam wizytę. Zobaczymy czy czegoś się dowiem.
przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Tęczova taka domowa pizza to żaden fastfood
ja uwielbiam, moj mąż też robi, zawsze na jakąs imreze go prosze, bo nie ma to jak domowa pizza
Co do mierzenia, to ja nie miałam problemu, bo jestem śpioch. Budzik ustawiałam , mierzyłam i szłam spać dalejdzięki temu nawet jeszcze przed 1 okresem wiedziałam, że wraca mi płodność po porodzie
Zrobiłam sobie to AFP, bo w sumie tanie jest i zdaje się, że wyszło dobrze jak na ten wiek ciążytęczova lubi tę wiadomość
-
Eee to ja o jedzeniu aź tak nie mowie,bo moj jak wspomnialam do gotowania to jak najdalej,no ale jak żonie sie chce to zrobi "wg.najlepszego przepisu" haha,to go uświadomilam tylko na czym to polega😂 zobaczymy co wyjdzie :p
Niestety u nas obiady teraz sa albo od teściowej (jakies pierogi czy mieso) a tak to ja szykuje cos na mega szybko,jakas zupa mrozonka, pyzy,bez rewelacji..
Testujcie 1 kwietnia,ja juz czekam w gotowosci na ten szalony Wasz dzien 😀 -
Mój ma swoją sałatkę popisową, której nie ogarniam jak ją robi, bo gotuje pieczarki pokrojone, do tego makaron z zupek chińskich, dwa pęczki szczypiorku, kukurydza i majonez. Ale smakuje pysznie 😀
Rzadko się w ogóle widzimy od początku ciąży, bo siedzi i robi domek do północy albo dlużej. Jak coś mogę pomóc to też robię z nim, ale no jednak nie jestem w stanie tyle co bez ciąży. Ale i tak jesteśmy nadal w czarnej dupie, a już kwiecień puka do drzwi 😀Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti mam nadzieję że zaraz poczujesz ulgę z tą zmianą na letrox. Myślę że po tyg powinno być lepiej.
Haha dzisiaj przyszły testy z allegro. Mam nadzieję że dotrwam do założonego terminu. Będę testować z Nikodemką 😏😏Beti82 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Wyszłam właśnie z USG. Wszystko jest super. Maluch fikał jak szalony. Ryzyka wyszły niziutkie, więc już sobie nie zawracam głowy testem Pappa, bo wiem jak zestresowała mnie moja beta przyrastajaca w 7 tc poniżej normy.
W przyszłym tygodniu mam jeszcze jedno USG w Medicover, za darmo, ale u świetnego lekarza, więc skorzystam i podejrzewam bąbla. A później przerwa w widzeniu aż do połówkowych. Chociaż dziś położna mi powiedziała, że na kolejnej wizycie za miesiąc może podejrzymy płeć.Nikodemka, alex0806, tęczova, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Lami, sunshine03, Szczęściara, Meggs, madziorek86, Nona, Ani0nka, Arashe, blair., Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj mam barszczyk z wczoraj i na drugie zrobię po prostu piersi, ziemniaczki i sałatę że śmietaną do tego
Szczęściaro widzę że bierzesz euthyrox 75. Chcesz 30 tabletek? Bo mi zostały a szkoda wyrzucaćA biorę teraz 100 i 88 wcześniej, więc mi niepotrzebne
mogę wysłać za free
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Umowilysmy sie na testowanie z Teczova i Szczesciara na Prima Aprilis, byloby cudnie gdyby chociaz jedna z Nas trzech zobaczyla dwie kreski.
31 marca przyjezdza do Nas moja ukochana babcia. Zawsze przed egzaminami dawala mi kopniaka na szczescie chorym kolanem, wiec poprosze ja i teraz przed testowaniem, moze zadziala
Ja wiem, ze moj maz bedzie szalal kiedy bede w ciazy. Juz przy tych oszukanych testach poniosla go wyobraznia i mowil, ze teraz bede lezec i robic kocyki na drutach dla dzidziusia, a on bedzie mi wymyslal koktajle z owocow, bo robi pyszne, nigdy nie umiem rozpoznac co tam dodal. Nie moge sie doczekac tego czasu...
Moja Misja Zagniezdzenie trwa. Wlasnie zjadlam dwa wielkie plastry ananasa (tak mnie szczypie jezyk, ze zaraz oszaleje) i pije teraz sok z buraka. Mam nadzieje, ze ma sie co tam zagniezdzac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:01
tęczova, Biegającą-mama, Lami, Ani0nka, Arashe, blair., Beti82, Szczęściara, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja w ogóle nie mam weny, co tu dzisiaj zrobić na obiad. Jeszcze ostatnio mąż mi powiedział, że w kółko jemy to samo. No myślałam, że go trzasnę
szczególnie, że co chwilę coś innego wymyślam i jak danie się powtarza to raz na 2-3 miesiące, a nie co tydzień
rozpuszczony przez obiady w pracy, bo tam codziennie coś innego i na obiado-kolację w domu też by chciał jakieś różności ech
-
Ojeeju,sałata 😍 jutro zrobie!
Placki Szczesciara do mnie wysylaj,nie pogardze 😀
Rzepakowe no i super ,ciesze sie bardzo
Lami a Ty jak się czujesz?
Sinshine mój glosno nie narzeka,ale mamy sposob źe jak powie teściowej to zaraz nam cos podrzuci innego😂sunshine03, Szczęściara lubią tę wiadomość
-
U mnie beta z dziś 773,0 , 72 h temu 245. Niby norma, bo średni dwudniowy przyrost to 115% , ale jakoś tak wszystkie dziewczyny mają dużo więcej....
sunshine03, Słoneczko123, Szczęściara, Biegającą-mama, Ani0nka, Arashe, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Rzepakowe super wieści! Bardzo sie ciesze
Lami nie mam pojecia co on ma za usg, że takie ujecie, moze jakieś 3d czy coś. Głupia jestem juz z tym ciśnieniem. Muszę mu zaufać. Tak naprawdę on mnie skierował do szpitala głównie ze wzgledu na zle wyniki tarczycy, bo wyszla nadczynność. Powiedzial tez ze to przez to moge miec to wyższe wg niego cisnienie. Uparcie zaleca dopegyt. To ten dopegyt tez musiałabym brac juz do konca ciąży?
Dziewczyny zazdroszczę mężczyzn kucharzy :p moj zdecydowanie cos zbuduje, naprawi niz ugotuje i posprzata -
nick nieaktualny
-
Meggs wrote:U mnie beta z dziś 773,0 , 72 h temu 245. Niby norma, bo średni dwudniowy przyrost to 115% , ale jakoś tak wszystkie dziewczyny mają dużo więcej....
Meggs lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs aż specjalnie sprawdziłam u mnie pierwsza beta 27 a dokładnie tydzień później 614
jeśli dobrze pamiętam to u Ciebie równo tydzień temu 29 a teraz 773, także masz większy przyrost niż ja, a u mnie bobas hula w brzuszku i ma się dobrze
Mam już wynik pappy, ale bez interpretacji. Dzisiaj wizyta i drugie usg genetyczne to się pewnie już dowiem dokładnie, co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:31
Lami, Biegającą-mama, Meggs, Ani0nka, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Sunshine tak tydzień temu pierwsza beta 22.6 teraz 773.0 , badałaś ją jeszcze pozniej? Ah zazdroszcze tego hulającego bobaska 🤩
Ja jeszcze zastanowie sie nad badaniem w poniedziałek.
No i dzięki dziewczyny. Widzicie jak to jest. Człowiek sie zawsze porównuje do innych i jak ktos mial więcej to na pewno miał lepiej, takie glupie myślenie.