X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, zasiadłam w pośpiechu. Mam nadzieję, że chociaż wysłowie się składnie bez niedomówień i siania strachu 😀 Wybaczcie raz jeszcze.

Pestka!!! Ale cudowne bobo!!! ❤️❤️❤️ Co to za rodzaj zdjęcia, że taki efekt wow?! Nie wiem jak z tym ciśnieniem... Aż zmierzyłam swoje i 128/80. Nie sądzę żeby wysokie było jakoś szczególnie. Przecież serce teraz więcej krwi pompuje, a mieć 110/60 to spanie cały dzień. Twój lekarz chyba przewrażliwiony na tym punkcie, a lekami obniżającymi można większej krzywdy narobić. Kontroluj, żeby ci przypadkiem nie wrzucili betablokerów, bo jak się zaczyna brać to już przerwać się nie powinno ponoć. A masz w historii jakieś problemy z sercem?

Przedszkolanko - skarb nie mąż! Niech dba o Wasza czwórkę. Ale kluseczki z sokiem pieczeniowym i kapustą... Mmmmmm... Wy to wiecie jak smaka narobić 😀

Rzepakowepole, kciuki!

Fiorella, miło Cię widzieć. To już za dwa - trzy tygodnie wbijaj do nas na stałe i walczymy razem 😊 (oczywiście najlepiej by było, jakbyś przyszła do nas już teraz 😊)

Ja lecę do hematologa. Między 14 a 16 mam wizytę. Zobaczymy czy czegoś się dowiem.

przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova taka domowa pizza to żaden fastfood :D ja uwielbiam, moj mąż też robi, zawsze na jakąs imreze go prosze, bo nie ma to jak domowa pizza :)

Co do mierzenia, to ja nie miałam problemu, bo jestem śpioch. Budzik ustawiałam , mierzyłam i szłam spać dalej :) dzięki temu nawet jeszcze przed 1 okresem wiedziałam, że wraca mi płodność po porodzie ;)

Zrobiłam sobie to AFP, bo w sumie tanie jest i zdaje się, że wyszło dobrze jak na ten wiek ciąży

tęczova lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to ja o jedzeniu aź tak nie mowie,bo moj jak wspomnialam do gotowania to jak najdalej,no ale jak żonie sie chce to zrobi "wg.najlepszego przepisu" haha,to go uświadomilam tylko na czym to polega😂 zobaczymy co wyjdzie :p
    Niestety u nas obiady teraz sa albo od teściowej (jakies pierogi czy mieso) a tak to ja szykuje cos na mega szybko,jakas zupa mrozonka, pyzy,bez rewelacji..

Testujcie 1 kwietnia,ja juz czekam w gotowosci na ten szalony Wasz dzien 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma swoją sałatkę popisową, której nie ogarniam jak ją robi, bo gotuje pieczarki pokrojone, do tego makaron z zupek chińskich, dwa pęczki szczypiorku, kukurydza i majonez. Ale smakuje pysznie 😀
    Rzadko się w ogóle widzimy od początku ciąży, bo siedzi i robi domek do północy albo dlużej. Jak coś mogę pomóc to też robię z nim, ale no jednak nie jestem w stanie tyle co bez ciąży. Ale i tak jesteśmy nadal w czarnej dupie, a już kwiecień puka do drzwi 😀

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mam nadzieję że zaraz poczujesz ulgę z tą zmianą na letrox. Myślę że po tyg powinno być lepiej.
    Haha dzisiaj przyszły testy z allegro. Mam nadzieję że dotrwam do założonego terminu. Będę testować z Nikodemką 😏😏

Beti82 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide robić placki ziemniaczane 🤤🤤

Beti82, Arashe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara... uwielbiam...

Szczęściara lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ja też 😛😛 gdzie wysłać? 😁😁

Arashe lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam właśnie z USG. Wszystko jest super. Maluch fikał jak szalony. Ryzyka wyszły niziutkie, więc już sobie nie zawracam głowy testem Pappa, bo wiem jak zestresowała mnie moja beta przyrastajaca w 7 tc poniżej normy.

W przyszłym tygodniu mam jeszcze jedno USG w Medicover, za darmo, ale u świetnego lekarza, więc skorzystam i podejrzewam bąbla. A później przerwa w widzeniu aż do połówkowych. Chociaż dziś położna mi powiedziała, że na kolejnej wizycie za miesiąc może podejrzymy płeć.

Nikodemka, alex0806, tęczova, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Lami, sunshine03, Szczęściara, Meggs, madziorek86, Nona, Ani0nka, Arashe, blair., Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam barszczyk z wczoraj i na drugie zrobię po prostu piersi, ziemniaczki i sałatę że śmietaną do tego ;)
    Szczęściaro widzę że bierzesz euthyrox 75. Chcesz 30 tabletek? Bo mi zostały a szkoda wyrzucać;) A biorę teraz 100 i 88 wcześniej, więc mi niepotrzebne ;) mogę wysłać za free

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilysmy sie na testowanie z Teczova i Szczesciara na Prima Aprilis, byloby cudnie gdyby chociaz jedna z Nas trzech zobaczyla dwie kreski.
    31 marca przyjezdza do Nas moja ukochana babcia. Zawsze przed egzaminami dawala mi kopniaka na szczescie chorym kolanem, wiec poprosze ja i teraz przed testowaniem, moze zadziala :)

Ja wiem, ze moj maz bedzie szalal kiedy bede w ciazy. Juz przy tych oszukanych testach poniosla go wyobraznia i mowil, ze teraz bede lezec i robic kocyki na drutach dla dzidziusia, a on bedzie mi wymyslal koktajle z owocow, bo robi pyszne, nigdy nie umiem rozpoznac co tam dodal. Nie moge sie doczekac tego czasu...

Moja Misja Zagniezdzenie trwa. Wlasnie zjadlam dwa wielkie plastry ananasa (tak mnie szczypie jezyk, ze zaraz oszaleje) i pije teraz sok z buraka. Mam nadzieje, ze ma sie co tam zagniezdzac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:01

tęczova, Biegającą-mama, Lami, Ani0nka, Arashe, blair., Beti82, Szczęściara, Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle nie mam weny, co tu dzisiaj zrobić na obiad. Jeszcze ostatnio mąż mi powiedział, że w kółko jemy to samo. No myślałam, że go trzasnę :P szczególnie, że co chwilę coś innego wymyślam i jak danie się powtarza to raz na 2-3 miesiące, a nie co tydzień :/ rozpuszczony przez obiady w pracy, bo tam codziennie coś innego i na obiado-kolację w domu też by chciał jakieś różności ech :P

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeeju,sałata 😍 jutro zrobie!
    Placki Szczesciara do mnie wysylaj,nie pogardze 😀

Rzepakowe no i super ,ciesze sie bardzo ;)

Lami a Ty jak się czujesz?

Sinshine mój glosno nie narzeka,ale mamy sposob źe jak powie teściowej to zaraz nam cos podrzuci innego😂

sunshine03, Szczęściara lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta z dziś 773,0 , 72 h temu 245. Niby norma, bo średni dwudniowy przyrost to 115% , ale jakoś tak wszystkie dziewczyny mają dużo więcej....

sunshine03, Słoneczko123, Szczęściara, Biegającą-mama, Ani0nka, Arashe, madziorek86 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rzepakowe super wieści! Bardzo sie ciesze :)

Lami nie mam pojecia co on ma za usg, że takie ujecie, moze jakieś 3d czy coś. Głupia jestem juz z tym ciśnieniem. Muszę mu zaufać. Tak naprawdę on mnie skierował do szpitala głównie ze wzgledu na zle wyniki tarczycy, bo wyszla nadczynność. Powiedzial tez ze to przez to moge miec to wyższe wg niego cisnienie. Uparcie zaleca dopegyt. To ten dopegyt tez musiałabym brac juz do konca ciąży?

Dziewczyny zazdroszczę mężczyzn kucharzy :p moj zdecydowanie cos zbuduje, naprawi niz ugotuje i posprzata ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs!!! Ja nie miałam dużych przyrostów, jak przedszkolanka np. a wszystko jest ok! Nie świruj! Przyrost w normie i to się liczy

Meggs lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs jest dobrze! Wczoraj pewnie koło 500 by było wiec idealnie ;) przyrasta nawet ppnad normę. Nie badaj wiecej ok? Bo tylko sie stresujesz niepotrzebnie ;)

Meggs lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    U mnie beta z dziś 773,0 , 72 h temu 245. Niby norma, bo średni dwudniowy przyrost to 115% , ale jakoś tak wszystkie dziewczyny mają dużo więcej....
    Meggs piekny przyrost. Nic sie nie martw. Nie patrz na inne wyniki. Jesteś indywidualną jednostką. Jeśli jest w normie to jest w normie. Nie za dużo, nie za mało. Tak jak ma być, czyli idealnie ;-)

Meggs lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs aż specjalnie sprawdziłam u mnie pierwsza beta 27 a dokładnie tydzień później 614 :) jeśli dobrze pamiętam to u Ciebie równo tydzień temu 29 a teraz 773, także masz większy przyrost niż ja, a u mnie bobas hula w brzuszku i ma się dobrze :)

Mam już wynik pappy, ale bez interpretacji. Dzisiaj wizyta i drugie usg genetyczne to się pewnie już dowiem dokładnie, co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:31

Lami, Biegającą-mama, Meggs, Ani0nka, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine tak tydzień temu pierwsza beta 22.6 teraz 773.0 , badałaś ją jeszcze pozniej? Ah zazdroszcze tego hulającego bobaska 🤩
    Ja jeszcze zastanowie sie nad badaniem w poniedziałek.

No i dzięki dziewczyny. Widzicie jak to jest. Człowiek sie zawsze porównuje do innych i jak ktos mial więcej to na pewno miał lepiej, takie glupie myślenie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ