Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Hej Dziewczyny, u mnie @ wlasnie przyszla, jak w zegarku (dzien przed terminem z ovu ale wg moich wyliczen prawidlowo), no wiec nie dostarcze niestety zadnych emocji z testowaniem.. Nikodemko w grudniu tez chyba nie urodze z Wami bo mam miec hsg (zwykłe) w tym cyklu
ktorego sie boję oczywiscie
No nic trudno musze jakos sie pozbierac i staramy sie dalej
Ale w tym cyklu jest plan i to najważniejsze. A czy po tym od razu można się starac?Wik89 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:20
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
A ja wróciłam z zakupów i kupiłam dwie pary legginsów ciążowych w lidlu 😊😊
Wik89, Nona lubią tę wiadomość
-
Teczova - moze wiosna miesza nam w hormonach
Wlasnie mialam Cie wolac, zebys dala znac czy robilas owulaka. Jestesmy w takiej samej sytuacji.
-
.
Wik89 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ej no, powiedz, ze jest ostatni dzien promocji i nie mozesz odpuscic 😁
U nas wczoraj byl seks „po pijaku”, fajnie bylo. Szkoda, ze w okolicach domiemanej owulacji tak nie zaszalelismy, byloby ciekawiej hihi.Wik89, Lami, Arashe lubią tę wiadomość
-
.
blair. lubi tę wiadomość
Nikodemko to faktycznie kontroluj dalej bo moze jeszcze cos to przesilenie wiosenne namieszalo i owu jeszcze bedzie?? no niezle:P
Co do badania przed hsg, to ja mialam powiedziane, ze mam zrobic wymaz z szyjki na tlenowce, beztlenowce i grzyby. Jeśli Ci to właśnie robią to chyba oki nie slyszalam o tym, ze nie mozna współżyć 48h przed..
Co do terminu hsg to miałam wysłać w 1 dc do gina sms, żeby mnie umówił na konkretny dzień, więc dziś rano napisałam (miałam dylemat bo sobota ale no co zrobić). Pewnie w poniedziałek mi odpisze, mam nadzieję, że uda się w - uwaga uwaga - Prima Aprilis
bo to będzie mój 10 dc. Także Wy będziecie testować a mnie będą tam torturować
No chyba, że okaże się że nie ma miejsc czy coś, oby nie. Zobaczymy
Przedszkolanko, ja czytałam na forach, że po tym zwykłym hsg nie można się starać w tym samym cyklu, z kolei moja koleżanka miała zwykłe hsg, gin nie mówił jej nic o zakazie starań no i w tym cyklu właśnie zaszła w ciążeja spytam się jak już będę w szpitalu, zakładam że każą nam zrobić miesiąc przerwy. Moja kolezanka mieszka za granicą, może co kraj to obyczaj
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiki, podpatrz jeszcze na forum. Wiesz, też co lekarz to opinia... Widzimy to nawet na naszym wątku, że ten sam problem potrafi mieć kilka teorii.
Nona, kochana, czekajcie teraz z niecierpliwością na Wasze cudowne wakacje. A po wakacjach ruszacie do walki o bobo!
Przedszkolanko, zdrowiej. Wykorzystuj weekend i pomoc męża. Oby szybko przechodziło.
Nikodemko, może faktycznie znowu podwójna owulka. Albowiem tydzień temu się nie zebrała jednak i teraz będzie, albo była z 2 dni temu jak miałaś śluz?
Ja jestem dalej nie do życia. Cały czas lekkie zawroty głowy i jakby mózg zdretwiał, takie mrowienie jakby. Jestem na urodzinach siostry, głośno bardzo, poszłam się trochę położyć, bo sen mnie zabiera jak w pierwszych tygodniach ciąży.Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Wiki ja bym nie ryzykowała tzn ja nie zaryzukuje staran w tym samym cyklu co hsg z kontrastem to jest jednak rentgen i w jakims stopniu podziala na te pecherzyki co juz sa.Ten kontrast tez nie wiemy jak szybko sie całkowicie usunie.Ja akurat nie spotkalam sie z lekarzem ktory by pozwolił po takim hsg starac sie w tym samym cyklu.Ale wiem,ze sa dziewczyny ktore sie staraja
-
Tak, po zwykłym HSG z kontrastem lepiej ten jeden cykl odczekać. To jest jednak promieniowanie, kontrast. Jajeczka mogą być uszkodzone albo słabej jakości, szyjka i macica podrażnione. Ja byłam tak obolała przez 2 tygodnie że seks i tak mi nie był w głowie, miałam pocharataną szyjkę przez lekarza konowała. Nie chcę straszyć oczywiście. Ale czym jest jeden cykl w morzu starań
Lepiej dojdźcie do siebie po badaniu. Ja miałam HSG 20 lutego zeszłego roku a z cyklu marcowo/kwietniowego zaszłam w pierwszą ciążę.
Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A Ja dzisiaj pracuje nad endometrium winkiem
No to za te co nie mogą Siuupprzedszkolanka:), tęczova, Arashe lubią tę wiadomość
-
Ja dzis mimo tej pieknej pogody czulam sie fatalnie. Jestem notorycznie zmeczona, zamykaja mi sie oczy...
Przedszkolanko - biedna, wspolczujeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 19:50