Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęściara wrote:Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić. Słoneczko tule Ciebie. Ja pewnie jutro dołączę do Ciebie. Szyjka miękka otwiera się. Czuję się okresowo i strasznie mnie wysypało choć nigdy nie miałam tyle kostek 😲😲
-
alex0806 wrote:Ja sobie dzisiaj zrobiłam takie ała zastrzykiem że masakra ;/ już się cieszyłam że siniaki mi znikają i zastrzyki lepiej wchodzą, a dzisiaj robi od gigant. Rano to nie było, wyszedł po południu;/ smarowałam, ochładzam opuchliznę zimnym termoforem ale masakra ;/
A co będzie jak brzuch już będzie mocno napięty;/
Brzuch tak bardzo nie przeszkadza, ważny jest ten fałd skóry podczas dawania im lepiej trzymasz ten fałd tym mniej prawdopodobne, że będzie siniak💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Brzuch tak bardzo nie przeszkadza, ważny jest ten fałd skóry podczas dawania im lepiej trzymasz ten fałd tym mniej prawdopodobne, że będzie siniak
bo brzuszek rośnie, ale fałd mi ciężko złapać. Już doszłam do wprawy, siniaki poznikały, a dzisiaj mega krwiak ;/
Chyba mogę go chłodzić termoforkiem z pestek wiśni, nie? Żeby trochę opuchlizna zeszła.
W ogóle nie zdawałam sobie sprawy z tego, że w ciąży tak się pępek szybko zmieniać zacznie. Mój się normalnie w środku rozwija i pokazuję uchachana mężowi, a on się w czoło stukaMówię no zobacz, twoja córa rośnie. A on patrzy jak na psychiczną. Ile to kobiecie w ciąży do szczęścia niewiele trzeba
A i wczoraj się poryczałam, jak rozmawiał z kuzynem przez telefon i mówi tak dumnie, "będę miał dziewczynkę"Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Nie za bardzo mam co łapać właśnie
bo brzuszek rośnie, ale fałd mi ciężko złapać. Już doszłam do wprawy, siniaki poznikały, a dzisiaj mega krwiak ;/
Chyba mogę go chłodzić termoforkiem z pestek wiśni, nie? Żeby trochę opuchlizna zeszła.
W ogóle nie zdawałam sobie sprawy z tego, że w ciąży tak się pępek szybko zmieniać zacznie. Mój się normalnie w środku rozwija i pokazuję uchachana mężowi, a on się w czoło stukaMówię no zobacz, twoja córa rośnie. A on patrzy jak na psychiczną. Ile to kobiecie w ciąży do szczęścia niewiele trzeba
A i wczoraj się poryczałam, jak rozmawiał z kuzynem przez telefon i mówi tak dumnie, "będę miał dziewczynkę"
to wygnaj się tak na pół-leżąco i wtedy coś znajdziesz💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
My przeszliśmy z 10 km na spacerku taka piękna pogoda, ciepło i słoneczko 😍 pies juz miał dosyć, hehe. I zjedliśmy obiadek w knajpce w ogródku 😍 po zimie taka atrakcja cieszy podwójnie. Teraz mam zamiar leżeć do jutra 😋
Nikodemka, przedszkolanka:), blair., Arashe lubią tę wiadomość
-
Meggs - zazdroszcze.
Ja tak bardzo bym chciala miec juz psychiczny spokoj. Przestac sie martwic o to co sie dzieje w dole mojego brzucha, zastanawiac sie czy bedzie owulacja i kiedy, jaka jest przyczyna tego, ze sie nie udaje... Wiem, ze ciaza i macierzynstwo to ciagle zamartwianie sie, ale przynajmniej wie sie juz, ze te najwieksze marzenie sie spelni. Malo rzeczy w zyciu mnie juz cieszy, to przykre. Na dodatek dopadl mnie stres przed poniedzialkiem.
Wiecie moze w jakim tempie po owulacji przyrasta progesteron? Jesli zbadalabym go 5 dni po przypuszczalnej owulacji to powinnam juz cos wiedziec, prawda? -
Nikodemka wrote:Meggs - zazdroszcze.
Ja tak bardzo bym chciala miec juz psychiczny spokoj. Przestac sie martwic o to co sie dzieje w dole mojego brzucha, zastanawiac sie czy bedzie owulacja i kiedy, jaka jest przyczyna tego, ze sie nie udaje... Wiem, ze ciaza i macierzynstwo to ciagle zamartwianie sie, ale przynajmniej wie sie juz, ze te najwieksze marzenie sie spelni. Malo rzeczy w zyciu mnie juz cieszy, to przykre. Na dodatek dopadl mnie stres przed poniedzialkiem.
Wiecie moze w jakim tempie po owulacji przyrasta progesteron? Jesli zbadalabym go 5 dni po przypuszczalnej owulacji to powinnam juz cos wiedziec, prawda?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda, ja tez zawsze badam 7dpo, ale jutro rano bede przy labie i wpadlam na pomysl, ze moze zbadalabym go jeszcze raz... Jesli bylby wyzszy to znaczy, ze owu byla i czekalabym na okres bez tego zamartwiania sie.
-
Nikodemko ja kiedys zbadalam 5 dpo to mialam wynik ok 14 a jak 7 dpo to- 19
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:17
przedszkolanka:), Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”