Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie Kark wracaj do NAS
Nikodemka, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
O proszę Niezapominajko nie podczytuj tylko tez wracaj
Nikodemka, Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😊 ja tam tym krwiakiem się az tak nie przejełam , wiem że sporo dziewczyn je ma, dopiero jak usłyszałam ze no tu trzeba leków na podtrzymanie ciaży (dupek) i ze ciąża chce sie poronić to wiecie zamarłam...
I Alex, to właśnie moja lekarka 😁
Znalazłam tylko w necie same info o krwiaku podkosmówkowym, nic o tym podowodniowym , hm.. -
Meggs wrote:Dzięki dziewczyny 😊 ja tam tym krwiakiem się az tak nie przejełam , wiem że sporo dziewczyn je ma, dopiero jak usłyszałam ze no tu trzeba leków na podtrzymanie ciaży (dupek) i ze ciąża chce sie poronić to wiecie zamarłam...
Znalazłam tylko w necie same info o krwiaku podkosmówkowym, nic o tym podowodniowym , hm..Mój mózg nie ogarnia niektórych faktów
Myślę, że będzie wszystko dobrze, tylko musisz odpoczywać
Może zmień tę lekarkę, skoro tak straszy zanim w ogóle da szansę kobiecie i dziecku... Normalne to to nie jest. A o krwiakach nic więcej nie czytaj, tylko odpoczywaj
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex to Monia chyba dzis wizytuje u innego lekarza bo jej lekarka na urlopie
Monia, jak tam?
Nikodemko no to faktycznie zagadka ten prog sobie rosnie wiec trzymam mocno kciuki zeby to bylo to na przekor ovrazowi na usg:)
Szczesciaro, Beti, no dakt jest bolesne, nie owijalam Wam w bawelneale wiadomo ze do przezycia:) i krotko naprawde, pare minut, no ja akurat mialam z przejaciami a dziewczyna po mnie wszystko ok, takze wiecie!
Teraz schodzi ze mnie ten srodek przeciwbolowy/rozluzniajacy i strasznie boli mnie glowa oraz czuje mocno obolalą macice i szyjke wiec dzis nie damy rady ze staraniami.. moze jutro rano sie uda:p
Meggs leż dzielnie trzymam mocno kciuki za Twojego kropka, bedzie dobrze! Cos ci lekarze dzis tacy malo empatyczni Twoja to juz w ogoleale my tu przesylamy empatyczne wiruski😘
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiki super, że ty już po HSG. Ja pamiętam ten nieziemski ból i zakładanie tego sprzętu i wstrzykiwanie tego kontrastu 4 razy... Szło umrzeć, no ale to przez nieumiejętność lekarza. Rzeźnia jak nic... Nie pocieszę cię, ale nie wiem czy będziesz w stanie współżyć przez kolejny tydzień albo dwa. Mnie mega bolała szyjka, krwawiłam, musiałam brać mocne przeciwbólowe i antybiotyk. Komentarz mojego gina "ale panią tam skrzywdzili" jak poszłam na kontrolę... No ale 2 cykle później zaszłam w pierwszą ciążęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex no mam podobne odczucia poki co...czekam az mąż mi dostsrczy panadol bo strasznie obolala jestem.. ale czego sie nie robi...
Nikodemko moze po prostu temp jak dla drugiej fazy:)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Alex no mam podobne odczucia poki co...czekam az mąż mi dostsrczy panadol bo strasznie obolala jestem.. ale czego sie nie robi...
Nikodemko moze po prostu temp jak dla drugiej fazy:)Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs wrote:Dzięki dziewczyny 😊 ja tam tym krwiakiem się az tak nie przejełam , wiem że sporo dziewczyn je ma, dopiero jak usłyszałam ze no tu trzeba leków na podtrzymanie ciaży (dupek) i ze ciąża chce sie poronić to wiecie zamarłam...
Znalazłam tylko w necie same info o krwiaku podkosmówkowym, nic o tym podowodniowym , hm..
Ja miałam krwiaka ...momentami nawet dwa 🤔. I bywały takie chwile, że lało się ze mnie jak w 2 dzień miesiaczki. A Młodemu to jakoś nie przeszkadzało, bo w każdym momencie rozwijał się doskonale. Ale powiem Ci, że jestem w szoku, bo u mnie bywało naprawdę stresujaco i niepewnie, ale nigdy lekarz mnie tak pesymistycznie nie nastawiał- wprost przeciwnie- zawsze podtrzymywać mnie na duchu. A krwiaka po prost trzeba przeczekać i trochę wyleżeć. Większość do 12-14 tyg się wchłania.Meggs lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Teczova - eh, szkoda
ale dzialamy dalej! Dobrze, ze masz clo, jest plan.
No wlasnie z tymi lekarzami to tak jest... Rozumiem, ze powinni przekazywac informacje z medycznego punktu widzenia, ale nie oszukujmy sie, powinni umiec to robic w umiejetny sposob i dobrze dobierac slowa. Nie kazdy jest silny psychicznie. Zaloze sie, ze jest mnostwo kobiet, ktore po uslyszeniu, ze ciaza ma 50% szans wpadlyby w rozpacz, co dodatkowo by tej ciazy zaszkodzilo.
Ta lekarka, do ktorej chodze jest po prostu cudowna. To chyba jedna z cieplejszych osob jakie w zyciu poznalam, nie tylko wsrod lekarzy. Gdyby nie jej podejscie, to dzis zalamalabym sie 100 razy bardziej, wiec da sie.Beti82, tęczova lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:26
Biegającą-mama, Beti82, Wik89, Arashe lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”