X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Dziewczyny, tak na szybko, na co/kogo 1% podatku? Podajcie proszę jakiś cel :)

My oddaliśmy na Fundację Gajusz z Łodzi ☺

tęczova lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 01:24

• tęczova Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:43

madziorek86, Lami lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 01:24

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem kiedy mam owulacje, ja prdl -_-

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 15 tyg i jednoczesnie padam na twarz 👀
    Jutro impreza urodzinowa meza. Wszystko zrobione zostalo tylko podlogi odsyfic :)
    Także tego :)

Lami, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 13 tydzień dziś zaczynam ❤️

Słoneczko123, Lami, Wik89, madziorek86, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, powiem Wam że strasznie przeżywam te puste testy, wkurwia mnie to że tyle wkładacie energii, poświęceń, pieniędzy, czasu i emocji a wszystko kończy się czekaniem na tą durną małpę..
    Ba pocieszenie tylko powiem, że ciąża ryje głowę jeszcze bardziej i zazdroszczę tym, które mówią że to najpiękniejszy czas w ich życiu. Ja nie czuje się sobą, mój mózg działa na innych obrotach, ciało ogranicza, mąż wkurwia podwójnie 😂😂😂

Mam nadzieję, że do wakacji wszystkie tu będą zafasolkowane, naprawdę, jakbym mogła to bym Wam pomogła 🙈🙈🙈

Lami, blair., tęczova, madziorek86, Pestkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję (pracowałam:)) w Fundacji więc u nas 1% był bezpośrednio już na PIT wklepany. Ja wyszłam ze swoim podatkiem na zero, ale mąż to będzie szastał hajsem ze zwrotu. Całą 1 zł mu policzyli do oddania i najlepsze jest to, że dostał na konto :D

Tez bym wam chętnie w tym zachodzeniu pomogła. Pamiętam jeszcze jak sama świrowałam, że kolejny cykl nieudany, a wokoło wszystkie koleżanki w ciąży. Albo patoluski palące papierosy i pijące w ciąży, które widziałam na mieście. Mąż musiał mnie powstrzymywać, żebym nie raz takiej nie przywaliła na środku ulicy. Także jestem z Wami dziewczyny i wspieram całym serduszkiem <3

Domi masz rację, ciąża ryje mózg :D Zapominanie i papka z mózgu w dzień to jedno. Ja mam do tego strasznie powalone sny ostatnio. Dzisiaj na przykład mi się śniło, że dziewczyny z forum mi powiedziały na spotkaniu, że jak podniosę koszulkę to widać jak dziecko pływa. Podniosłam a tam taka cienka warstwa, przezroczysta, wypełniona jakimś szarym płynem i widać jak dziecko pływa sobie w brzuchu... Normalnie podnosiło się koszulkę razem ze skórą z brzucha. Psychiatryk, nie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 14:14

Meggs, madziorek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - racja, ciaza jest z pewnoscia czasem jeszcze wiekszych zmartwien, ale JEST. Wiesz, ze sie pomeczysz, pozamartwiasz, ale ma to jakis cel... Mnie w staraniach bardzo dobija to, ze wkladam w to wszystko cale moje sily (i pieniadze), a nawet nie wiem czy ide do przodu, czy w ogole kiedys sie uda, czy ma to jakies znaczenie, czy i bez tego bym zaszla albo nie zaszla. Jedno wielkie EH :)
    Wracam ze szpitalnymi zakupami na zaś.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony fakt, cel osiągnięty bo ciąża jest, a z drugiej zaczyna się 9 miesięcy troski o drugie życie na które nie masz większego wpływu... Ja się martwię każdą samotną, dłuższą podróżą autem, teraz chodzimy na szkolenie z psem i niestety w połowie ćwiczeń boję się uczestniczyć bo wymaga to ode mnie dużej siły, a ostatni i tak wywrocilam się przez psa na dworze... Chuchasz, dmuchasz, dbasz o siebie, a dookoła rozgrywają się dramaty innych ciężarnych, poronienia, przedwczesne porody w 20 tygodniu, jest na forum dziewczyna, która w 39tygodniu urodziła martwą córeczkę :(

Po prostu po okresie starań, gdzie wiesz co mozezz robić żeby osiągnąć cel przychodzi czas, gdzie łatwo głowa wysiada... Dobra nie miałam na celu smęcić tu i straszyć, tylko chciałam powiedzieć że to trudny początek jeszcze trudniejszej drogi jaka nas wszystkie czeka, mniej więcej do czasu kiedy nasze dzieci wyjadą na studia a i tak będziemy się stresować czy radzą sobie bez nas :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę na przebieg ciąży na dalszym etapie nie mamy wpływu za bardzo. Zajście jest trudne (czasem cholernie trudne), początki są bardzo stresujące (szczególnie po stratach), dalszy etap niby teoretycznie spokojniejszy, ale i tak stres i niepewność to nasze "przyjaciółki" w tym czasie. Na takim etapie jak ty Domi, czy ja już teraz, to pozostaje nam tylko pozytywne myślenie i dopieszczanie siebie :) Żeby maluchowi było jak najlepiej i urodził się zdrowo w terminie :) Możemy sobie umilać ten czas wyprawką (a jest sporo do ogarnięcia, jak tak sobie siedzę i myślę to głowa mała).
    I życzę wam wszystkim żebyście miały takie "problemy" z planowaniem i wyprawką już w najbliższym czasie dziewczyny :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • blair. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:48

tęczova lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie już wkrótce na USG Wasze maleńkie serduszka ❤️❤️❤️

Dziewczyny, wirusujcie tu nasze staraczki ❤️
    @($,&@(#°£{¢√`÷`×¢√©°©✓©{£¶£#+*!*)@/®¢π`π¶©}©]£™¢✓©✓¢{}£{|°|{©\\

Wik89, madziorek86, tęczova, Słoneczko123, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ciężarówki heparynowe, mam pytanie. Bo dzisiaj nie mogłam się wkłuć w brzuch (zauważyłam, że jak się wieczorem nie posmaruję to rano skóra napięta i ciężko), mam trochę siniaków i stwierdziłam, że kłuję w udo. Mam tylko małą kropkę na nim, nawet tak nie bolało jak w brzuch. Ale zrobiła mi się naokoło tej kropki taka jaśniejsza otoczka, jakby spuchnięta skóra po ugryzieniu owada? Kurcze teraz nie wiem, czy w razie czego lepiej kłuć w rękę czy w udo?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, może to zwykła reakcja i za kilka godzin zejdzie? Czytałam, że czasami dają w rękę, ale na ulotkach chyba podaje się tylko brzuch i uda. A dajesz sobie na czczo? Czy po posiłku? Jak teraz przełożyłam zastrzyk na rano to idzie za każdym razem jak po maśle. A wieczorem właśnie brzuch był nabrzmiały, skóra jakby twarda i naciągnięta. Przed zastrzykiem też łapie odruchowo się za skórę i ją ugniatam, mam wrazenie, że się rozluźnia wtedy.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami rano robię zastrzyk. Czasem wejdzie jak w masło, ale ostatnio po 1 wkłuciu wyszedł mi siniak na pół lewego boku, dopiero po południu się pojawił. Czy się dobrze wkłuję czy źle, one i tak po czasie wychodzą ;/ A dzisiaj już w ogóle nie wbiłam igły w brzuch. Jak się na wieczór właśnie zapomnę nasmarować oliwką albo balsamem to tak mam. I też trudno mi fałd złapać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co prawda ciąża trwa jak narazie bardzo krótko, ale to najbardziej stresujący czas w jakim byłam do tej pory 😏 nie mniej jednak jest też na swój sposób szczęśliwy.... dlatego rozumiem wszystkie staraczki, zwłaszcze te które tak jak i ja walcza o piersze bejbi bo to jest jedna wielka niewiadoma i strach czy dane Ci będzie zostać kiedykolwiek mamą. I wiem ze zadne słowa ze się uda nie przynoszą spokoju! Bo kazde kolejne rozczarowanie i niepowodzenie to po prostu ogromny narastający strach....
    I mimo iż wierzę z calego serca w to ze uda się kazdej tutaj z nas to nie dziwią mnie watpliwosci walczących dziewczyn. Ja mega przezywam niepowodzenie kazdej z was i pamietam też doskonale jak przezywałam swoje... i jak to potrafi zaboleć.
    Dlatego dziewczyny mamy siebie i mam nadzieje ze to najlepsza grupa wsparcia jaką mozemy sobie wzajemnie dać w tym troche chorym świecie i trudnym czasie ❤

alex0806, Nikodemka, madziorek86, blair., tęczova, Słoneczko123, Pestkaa, Ani0nka, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - ❤️❤️❤️

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, odgrzebałam milion stron :P strasznie mi przeleciało tych kilka dni. Sporo się u nas dzieje - jeśli pójdzie wszystko dobrze w przyszłym tygodniu mamy notariusza i kupujemy działkę budowlaną 😊 Dom to nasze ogromne marzenie, jesteśmy mega podjarani!

Kochane: Arashe, Alex, Anionka, Meggs, Niezapominajko gratuluję udanych wizyt, dzieciaczki śliczne, najważniejsze, że wszystko z nimi dobrze i rosną zdrowo.

Madziorek GRATULUJĘ!!!! 💜

Wiki super plan z inseminacją, ja jestem bardzo za haha :D
    Słoneczko zdolna bestio Ty, śliczne to Twoje wianuszki, trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę :*
    Nikodemko w pon nic przez Ciebie nie zrobię bo nie puszczę kciuków przez pół dnia haha super bardzo się cieszę z tak szybkiego obrotu sytuacji :) będzie dobrze, będziesz w dobrych rękach!

A to my 😊 ostatni tydzień zaskoczył mnie sporym wybrzuszeniem, a cyc gigant 😳
    c2444c59b3468bc4m.jpg

alex0806, tęczova, Meggs, Lami, Nikodemka, Słoneczko123, madziorek86, blair., przedszkolanka:), Wik89, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ